pinkmoon Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 Dobrze że jest zainteresowanie :) teraz najważniejsze jest szybkie wyleczenie Bouby, katar ma niesamowity i uparcie niereagujący na dwa poprzednie antybiotyki. Quote
Jagoda1 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 pinkmoon napisał(a):Dobrze że jest zainteresowanie :) teraz najważniejsze jest szybkie wyleczenie Bouby, katar ma niesamowity i uparcie niereagujący na dwa poprzednie antybiotyki. Bidusia, na pewno w warunkach domowych szybciej wyleczyłaby się. Quote
AgaiTheta Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Wstawiłam dzieciaczki na nasze forum, niebawem pojawią się na stronie. Quote
pinkmoon Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 AgaiTheta napisał(a):Wstawiłam dzieciaczki na nasze forum, niebawem pojawią się na stronie. Aga, dzięki za wstawienie info na wasze strony. Muszę tylko jedno sprostować, bo w jednym poście tutaj podałam niechcący mylące informacje :oops:- sprostowałam to później, ale można to było przegapić wśród innych wypowiedzi. Na waszym forum w temacie Bouby skopiowałaś fragment o tym, że pies był na początku bardzo wystraszony, bał się ludzi, nie dawał się dotykać w pobliżu głowy. Faktycznie pisząc tamtego posta i wspominając wydarzenia sprzed kilku tygodni myślałam że ten pies to była Buba. Dopiero później okazało się że to mi się dwa boksinki pomieszały, i to jednak były moje spostrzeżenia z pierwszych dni Bembenka. Czyli to on na początku był bardzo lękliwy i przerażony jakimkolwiek zainteresowaniem ze strony człowieka; obecnie, jak można przeczytać w tekście ogłoszeniowym, jest już pod tym względem dużo, dużo lepiej, chociaż Bembenek nadal jest nieco nieśmiały i niepewny siebie. Quote
AgaiTheta Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ok, zmienie. Czy kontaktowała się z Wami Pani z Gdyni w sprawie dzieciaków? Wydawała mi się fajną babką, straciła niedawno boksia swojego :( Quote
Soema Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 I jak się czuje Buba? Są jacyś potencjalni zainteresowani boksiami? Quote
pinkmoon Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Jest dużo telefonów i są ponoć konkretni ludzie zainteresowani, ale jeszcze parę dni temu wyglądało na to że adopcja się troche odwlecze z uwagi na to leczenie. Quote
Norbinka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Jagoda1 napisał(a):Bidusia, na pewno w warunkach domowych szybciej wyleczyłaby się. Z pewnością,w warunkach domowych wyleczyłaby się szybciej-tak myślę.Rok temu został mi wydany Ares,właśnie z Ciapkowa w trakcie leczenia.Po 2 dniach nie było śladu po chorobie.Oczywiście przyszły właściciel musiałby zadeklarować kontynuację leczenia we wskazanej lecznicy. Quote
Jagoda1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Wystawić ponownie aukcje (allegro) boksinkom? Quote
pinkmoon Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Jagoda1 napisał(a):Wystawić ponownie aukcje (allegro) boksinkom? Trzeba by spytać Natalii, ja nie byłam od tygodnia w schronisku więc nie wiem jak tam nasze dwa smarki :cool3: Ale pewnie przejadę się tam jutro, więc jeśli do tego czasu nikt nie napisze na wątku to zapytam na miejscu. Więc z allegro poczekajmy do sprawdzonych wieści :) Quote
pinkmoon Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Ogłoszenia Bouby można zdjąć, jest już "zarezerwowana" dla pani, która odbiera ją zaraz po zakończeniu leczenia smarkatki :multi: Bembenek nie jest już na antybiotykach, więc czeka na szczepienia i kastrację i może iść. Tylko że dla niego niestety domku jeszcze nie ma. Psychicznie jest ciągle średnio, jeśli nie gorzej... :-( Przez pierwsze 15 minut spaceru chłopak był przerażony. Wystarczyło że przykucnęłam, nawet bez wyciągnięcia ręki w jego stronę, zareagował paniczną próbą ucieczki, biegał w kółko, posikiwał. Na lekko podniesiony głos zareagował przypadnięciem do ziemi z zamkniętymi oczami. Po kilkunastu minutach spaceru natomiast chyba sobie przypomniał że już mnie zna :cool1: i zaczął sam się przymilać, włazić na kolana, prosić o głaski. Taki sam schemat powtarza się przy każdym wyjściu z Bembenkiem, pierwsze 10-15 minut to wielki strach przed choćby dotknięciem, natomiast potem jest diametralna zmiana zachowania i zaczyna kontaktować. I wtedy jest naprawdę nieźle, chociaż dalej widać w nim tę nieśmiałość i niepewność siebie. Jeśli ktoś zainteresowany nim weźmie go na spacer, to nie może oczekiwać że to jest pies który w pierwszej minucie znajomości wpakuje się na kolana i będzie rozdawał buziaki. (To tak dopiero po pół godzince :diabloti:). Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 "...chłopak był przerażony. Wystarczyło że przykucnęłam, nawet bez wyciągnięcia ręki w jego stronę, zareagował paniczną próbą ucieczki, biegał w kółko, posikiwał. Na lekko podniesiony głos zareagował przypadnięciem do ziemi z zamkniętymi oczami..." :shake: Wyobraźcie sobie co poprzedni właściciel z nim wyczyniał że psiak tak boi się ludzi:-( Quote
natalia_aa Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Również byłam na urlopie, dziś wróciłam do pracy i miałam przyjemność poznać prawdopodobnie przyszłą właścicielkę Bouby. Bardzo miła osoba, Bouba zamieszka w domu z ogródkiem, będzie miała, gdzie spożytkować pokłady swojej energii. Co do Bembenka na 24 września, wypada mu termin szczepień. Fizycznie chłopak jest w dobrym stanie, psychicznie natomiast nie ukrywam dobrze nie jest... Quote
natalia_aa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Bouba dziś pojechała do nowego domu. Zamieszkała w Gdyni w domu z ogrodem i przesympatycznej pani, która przychodził do niej już od dłuższego czasu. Bouba została zaszczepiona, w ciągu miesiąca zostanie także wysterylizowana! Bembenek nadal czeka... Quote
pinkmoon Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Dużo szczęścia dla Buby w nowym życiu :multi: już zmieniam pierwszego posta :) Quote
elisee Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dziękuję pięknie w imieniu Buby, od dzisiaj oficjalnie zwanej Tiga. Nie uwierzycie, ale po zaledwie dwóch wizytach w miniony weekend Tiga swoje pierwsze kroki kierowała prosto pod drzwi nowego domku!!! Jest już u siebie i zachowuje się tak swobodnie, jakby była tu z nami od zawsze:) Teraz już słodko chrapie na mojej podusi, a ja szybko założyłam tu profil, żeby podzielić się tym ogromem radości, której nie sposób wyrazić w słowach. Z całego serca Dziękuję Wszystkim Wspaniałym Ludziom z "Ciapkowa" za tak wielki skarb i szczęście oraz oczywiście za dzisiejszą dobrą wiadomość - niespodziankę! Quote
natalia_aa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Witamy nową mamusię Bouby vel Tigi na forum ;) Quote
pinkmoon Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 [quote name='elisee']Dziękuję pięknie w imieniu Buby, od dzisiaj oficjalnie zwanej Tiga. Nie uwierzycie, ale po zaledwie dwóch wizytach w miniony weekend Tiga swoje pierwsze kroki kierowała prosto pod drzwi nowego domku!!! Jest już u siebie i zachowuje się tak swobodnie, jakby była tu z nami od zawsze:) Teraz już słodko chrapie na mojej podusi, a ja szybko założyłam tu profil, żeby podzielić się tym ogromem radości, której nie sposób wyrazić w słowach. Z całego serca Dziękuję Wszystkim Wspaniałym Ludziom z "Ciapkowa" za tak wielki skarb i szczęście oraz oczywiście za dzisiejszą dobrą wiadomość - niespodziankę! Cudownie czytać takie wieści :) Mam nadzieję że Tiga nadal będzie źródłem radości w domu, i że będziemy mogli tu na forum czasem przeczytać jakieś mini relacje z waszego wspólnego życia! ;) Quote
Jagoda1 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Bubuniu, Tiguniu, samych szczęśliwych dni z nową Rodziną.:lol: Quote
olenka_f Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 ale chłopczyk sam smutny został :shake: będe w schronisku w tygodniu to go odwiedzę Quote
pinkmoon Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Odwiedzaj go odwiedzaj, jego trzeba koniecznie przyzwyczajać do nowych ludzi. :) Quote
olenka_f Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 nikt do Bembenka nie zaglada :shake: imię w skrócie jak brzmi ? Quote
Recommended Posts