Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pinkmoon napisał(a):
Dobrze że jest zainteresowanie :) teraz najważniejsze jest szybkie wyleczenie Bouby, katar ma niesamowity i uparcie niereagujący na dwa poprzednie antybiotyki.

Bidusia, na pewno w warunkach domowych szybciej wyleczyłaby się.

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Wstawiłam dzieciaczki na nasze forum, niebawem pojawią się na stronie.

Aga, dzięki za wstawienie info na wasze strony. Muszę tylko jedno sprostować, bo w jednym poście tutaj podałam niechcący mylące informacje :oops:- sprostowałam to później, ale można to było przegapić wśród innych wypowiedzi. Na waszym forum w temacie Bouby skopiowałaś fragment o tym, że pies był na początku bardzo wystraszony, bał się ludzi, nie dawał się dotykać w pobliżu głowy. Faktycznie pisząc tamtego posta i wspominając wydarzenia sprzed kilku tygodni myślałam że ten pies to była Buba. Dopiero później okazało się że to mi się dwa boksinki pomieszały, i to jednak były moje spostrzeżenia z pierwszych dni Bembenka. Czyli to on na początku był bardzo lękliwy i przerażony jakimkolwiek zainteresowaniem ze strony człowieka; obecnie, jak można przeczytać w tekście ogłoszeniowym, jest już pod tym względem dużo, dużo lepiej, chociaż Bembenek nadal jest nieco nieśmiały i niepewny siebie.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Bidusia, na pewno w warunkach domowych szybciej wyleczyłaby się.

Z pewnością,w warunkach domowych wyleczyłaby się szybciej-tak myślę.Rok temu został mi wydany Ares,właśnie z Ciapkowa w trakcie leczenia.Po 2 dniach nie było śladu po chorobie.Oczywiście przyszły właściciel musiałby zadeklarować kontynuację leczenia we wskazanej lecznicy.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Wystawić ponownie aukcje (allegro) boksinkom?

Trzeba by spytać Natalii, ja nie byłam od tygodnia w schronisku więc nie wiem jak tam nasze dwa smarki :cool3:
Ale pewnie przejadę się tam jutro, więc jeśli do tego czasu nikt nie napisze na wątku to zapytam na miejscu. Więc z allegro poczekajmy do sprawdzonych wieści :)

Posted

Ogłoszenia Bouby można zdjąć, jest już "zarezerwowana" dla pani, która odbiera ją zaraz po zakończeniu leczenia smarkatki :multi:

Bembenek nie jest już na antybiotykach, więc czeka na szczepienia i kastrację i może iść. Tylko że dla niego niestety domku jeszcze nie ma.

Psychicznie jest ciągle średnio, jeśli nie gorzej... :-( Przez pierwsze 15 minut spaceru chłopak był przerażony. Wystarczyło że przykucnęłam, nawet bez wyciągnięcia ręki w jego stronę, zareagował paniczną próbą ucieczki, biegał w kółko, posikiwał. Na lekko podniesiony głos zareagował przypadnięciem do ziemi z zamkniętymi oczami.
Po kilkunastu minutach spaceru natomiast chyba sobie przypomniał że już mnie zna :cool1: i zaczął sam się przymilać, włazić na kolana, prosić o głaski.

Taki sam schemat powtarza się przy każdym wyjściu z Bembenkiem, pierwsze 10-15 minut to wielki strach przed choćby dotknięciem, natomiast potem jest diametralna zmiana zachowania i zaczyna kontaktować. I wtedy jest naprawdę nieźle, chociaż dalej widać w nim tę nieśmiałość i niepewność siebie.

Jeśli ktoś zainteresowany nim weźmie go na spacer, to nie może oczekiwać że to jest pies który w pierwszej minucie znajomości wpakuje się na kolana i będzie rozdawał buziaki. (To tak dopiero po pół godzince :diabloti:).

Posted

"...chłopak był przerażony. Wystarczyło że przykucnęłam, nawet bez wyciągnięcia ręki w jego stronę, zareagował paniczną próbą ucieczki, biegał w kółko, posikiwał. Na lekko podniesiony głos zareagował przypadnięciem do ziemi z zamkniętymi oczami..."

:shake: Wyobraźcie sobie co poprzedni właściciel z nim wyczyniał że psiak tak boi się ludzi:-(

Posted

Również byłam na urlopie, dziś wróciłam do pracy i miałam przyjemność poznać prawdopodobnie przyszłą właścicielkę Bouby.
Bardzo miła osoba, Bouba zamieszka w domu z ogródkiem, będzie miała, gdzie spożytkować pokłady swojej energii.

Co do Bembenka na 24 września, wypada mu termin szczepień. Fizycznie chłopak jest w dobrym stanie, psychicznie natomiast nie ukrywam dobrze nie jest...

Posted

Bouba dziś pojechała do nowego domu.
Zamieszkała w Gdyni w domu z ogrodem i przesympatycznej pani, która przychodził do niej już od dłuższego czasu.
Bouba została zaszczepiona, w ciągu miesiąca zostanie także wysterylizowana!

Bembenek nadal czeka...

Posted

Dziękuję pięknie w imieniu Buby, od dzisiaj oficjalnie zwanej Tiga.

Nie uwierzycie, ale po zaledwie dwóch wizytach w miniony weekend Tiga swoje pierwsze kroki kierowała prosto pod drzwi nowego domku!!! Jest już u siebie i zachowuje się tak swobodnie, jakby była tu z nami od zawsze:)
Teraz już słodko chrapie na mojej podusi, a ja szybko założyłam tu profil, żeby podzielić się tym ogromem radości, której nie sposób wyrazić w słowach.
Z całego serca Dziękuję Wszystkim Wspaniałym Ludziom z "Ciapkowa" za tak wielki skarb i szczęście oraz oczywiście za dzisiejszą dobrą wiadomość - niespodziankę!

Posted

[quote name='elisee']Dziękuję pięknie w imieniu Buby, od dzisiaj oficjalnie zwanej Tiga.

Nie uwierzycie, ale po zaledwie dwóch wizytach w miniony weekend Tiga swoje pierwsze kroki kierowała prosto pod drzwi nowego domku!!! Jest już u siebie i zachowuje się tak swobodnie, jakby była tu z nami od zawsze:)
Teraz już słodko chrapie na mojej podusi, a ja szybko założyłam tu profil, żeby podzielić się tym ogromem radości, której nie sposób wyrazić w słowach.
Z całego serca Dziękuję Wszystkim Wspaniałym Ludziom z "Ciapkowa" za tak wielki skarb i szczęście oraz oczywiście za dzisiejszą dobrą wiadomość - niespodziankę!

Cudownie czytać takie wieści :) Mam nadzieję że Tiga nadal będzie źródłem radości w domu, i że będziemy mogli tu na forum czasem przeczytać jakieś mini relacje z waszego wspólnego życia! ;)