Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BUBA vel. BOUBA ;) - młoda (ma około roku), drobnej budowy suczka boksera. Przeraźliwie wychudzona, na pewno swoje już w życiu przeszła - a mimo to pełna radości i chęci do współpracy z człowiekiem. Psiak którego przepełnia energia i chęć zabawy, najlepsze lata swojego życia spędza jak na razie w schronisku... Nie pozwól, żeby jej optymizm zgasł niezauważony. Buba jest łagodna, bardzo przyjazna, kontaktowa. Potrzebuje kogoś, kto zapewni jej bezpieczeństwo, opiekę, a przy tym będzie umiał spożytkować jej energię i zapał w zabawie i długich spacerach. Buba jest obecnie w trakcie leczenia, wkrótce będzie gotowa do adopcji. Może mieszkać z innymi psami.Warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy. Przed adopcją Bouba zostanie wysterylizowana. BUBA JUŻ W DOMU

BEMBENEK - około 3-4 letni pies w typie boksera. Zakochany w ludziach, za kimś kto okaże mu trochę serca potrafi chodzić jak cień, przytulając się i prosząc o pieszczoty. Jednak potrzebuje czasu, aby przekonać się do nowych osób - z początku jest bardzo nieśmiały i wystraszony, dopiero po jakimś czasie potrafi zaufać człowiekowi. Jednak kiedy już to nastąpi, Bembenek nie odstępuje swojego przyjaciela na krok.
To pies o delikatnej psychice, wrażliwy, wciąż troszkę niepewny siebie. Potrzebuje spokojnego, cierpliwego opiekuna, który pokaże mu, że życie psa u boku człowieka może być szczęśliwe.
Bembenek po obowiązkowych szczepieniach i kastracji będzie gotowy do adopcji. BEMBENEK ZNALAZŁ DOM!

CEZAR
CEZAR – MAKS
Cezar – Maks to ok 7 letni bokser. Do gdyńskiego schroniska trafił, jako znaleziony… jednak prawdy nigdy się nie dowiemy. Jego dwuczłonowe imię wynika stąd, iż osoba, która go znalazła tak na niego wołała i pies na obydwa imiona reaguje. Cezar-Maks początkowo był bardzo nieufny, spięty, zdezorientowany, przerażony, z czasem, dzięki codziennym spacerom zaczął otwierać się na ludzi. Psiak zna podstawowe komendy, uwielbia smakołyki, jest psem pewnym siebie, ale i karnym. Cezar-Maks cierpi na grzybicę łapek, niestety w warunkach schroniskowych jest ona nie do wyleczenia. Czy znajdzie się jakiś miłośnik rasy, który da mu szansę?

CEZAR SZUKA DOMU!

Kontakt do ogłoszeń:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni
ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 0-58 622 25 52
[email protected]

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała trafiła do schronu jakoś w sierpniu, o ile dobrze pamiętam. I teraz nie wiem czy nie mylę jej z jakimś innym psem którego wtedy poznałam, ale jeśli to ona, to przez pierwsze dni była strasznie przerażona, kuliła się, rozpłaszczała na ziemi przy najdrobniejszym ruchu w stronę głowy (bez agresji, tylko panika). Wczoraj byłam w schronisku po dłuższej przerwie i właśnie nie pamiętam czy to ten sam bokserek co wtedy :diabloti: bo Buba na chwilę obecną jest bardzo kontaktowa i przyjazna, nie ma w niej już strachu przed człowiekiem.

Zrobię jeszcze fotki jej kumplowi (aż dziwne że dwa takie piękne boksery prawie w jednym czasie trafiły do schronu :shake:) i zobaczymy co dalej...

Posted

Nas to nie dziwi....:-( ostatnio jakaś plaga jest wszędzie :-(
Jak będziesz miała fotki daj znac.
No i kiedy będzie można wystawic je na stronę Fundacji..
Czy u Was w schronie wydaje się psy na DT? Np. poprzez Fundację?

Posted

Soema napisał(a):
Nas to nie dziwi....:-( ostatnio jakaś plaga jest wszędzie :-(
Jak będziesz miała fotki daj znac.
No i kiedy będzie można wystawic je na stronę Fundacji..
Czy u Was w schronie wydaje się psy na DT? Np. poprzez Fundację?

To, kiedy będą do adopcji zależy od tego ile potrwa leczenie przeziębienia, wczoraj nikt nie był w stanie tego jakoś konkretnie określić :p

Co do fundacji, to nie wiem jak to dokładnie wygląda od strony technicznej, ostatnio dziewczyny z Akit W Potrzebie zabrały stąd dwa psy, ale nie mam pojęcia na jaką umowę. Trzeba by zapytać Kacedy z dogo, ona zajmowała się załatwianiem tego.

Posted

Okey, na razie pytam czysto teoretycznie. Jak będzie coś więcej wiadomo, to będziemy myśleć.
Oczywiście sunia mój ideał... dziewuszka, kochana, pręgowana..:loveu:
szkoda, że tak daleko..

Posted

Można już ogłaszać ;) Buba na razie jest na e-zwierzak.pl, trojmiasto.pl i gumtree, zaraz wrzucę na alegratkę. Wszelka pomoc przy ogłoszeniach bardzo mile widziana :diabloti:

Dane kontaktowe na schronisko
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni
ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 0-58 622 25 52
[email protected]

Posted

Bouba siedzi z psem mocno w typie boksera.
Obydwa psy są leczone.

Bembenkowi na dniach kończy się antybiotyk, wówczas po 14 dniach zostanie zaszczepiony, następnie po kolejnych 2 tyg wykastrowany.

Bouba dostaje leki jakoś od tygodnia bodajże, więc jeszcze tydzień przed nią (ale tu muszę spr w pracy, jak jutro będę), wtedy zostanie osłuchana i spr, czy leczenie można uznać za zakończone, czy jeszcze przedłużamy.
Procedura ta sama po 2 tyg szczepienie, po kolejnych 2 sterylizacja.

olenka_f myśli o DT dla małej po szczepieniu.

PS: Magda dołącz do tego wątku Bembenka, myślę, że tak będzie najlepiej. Obydwa psy są bardzo w typie.

Posted

natalia_aa napisał(a):
PS: Magda dołącz do tego wątku Bembenka, myślę, że tak będzie najlepiej. Obydwa psy są bardzo w typie.

Nie mam jeszcze jego zdjęć. Jeśli macie jakieś, to prześlij mi na maila. Ewentualnie będę pewnie jutro to sama pstryknę.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Aha w treści ogłoszeń proszę dodaj, że sunia przed adopcją zostanie wysterylizowana. Inaczej debilów brakować nie będzie...

W każdym ogłoszeniu Bouby które na razie zrobiłam jest wzmianka o umowie i o tym, że suka będzie wysterylizowana przed wydaniem. Na wszelki wypadek dorzucę to jeszcze do pierwszego posta ;)

Posted

Dziękuję Jagoda :)

Jeszcze dzisiaj wieczorem wgram zdjęcia Bembenka - trochę starszy boksiowaty psiak, który jest obecnie towarzyszem niedoli Bouby.

Bembenek jest również przekochany, ale mocno niepewny siebie. To jednak on był tym bokserem o którym pisałam przedtem, myląc go z Bubą - tzn. że poznałam go już wcześniej, i że był wtedy baardzo wystraszony, nie można było nawet pomarzyć o dotknięciu go gdzieś w pobliżu głowy.
Teraz jest już dużo lepiej, Bembenek polubił kontakt z ludźmi i stał się bardzo przytulastym psem-przylepką, na spacerze trzyma się bardzo blisko, co chwilę podchodzi i wtula się w człowieka. Ciągle jeszcze reaguje lękliwie na niespodziewane dźwięki, ruch w otoczeniu, itd.
Ale dobra wiadomość jest taka, że na spacerze spotkaliśmy kota, i Bembenek nie pałał do niego morderczymi instynktami, tylko chciał się z nim pobawić :lol: Niestety kot nie wykazała aż takiego entuzjazmu :diabloti:

Fotki Bembenka za chwilę. Pies ma 3-4 lata, jest również w trakcie leczenia i czeka na kastrację, zresztą Natalia pisała o tym dokładniej parę postów wcześniej.

Posted

Hmm, no wydaje mi się że tak, jest bardzo łagodna (i śliniąca się :diabloti: to będą musiały być ślinolubne dzieci :evil_lol:). Natomiast Bembenek chyba nie bardzo, jest jednak momentami nerwowy, przy całej swojej miziatości i przylepności ciągle spięty.

Fotki dorzucę do tego tematu, niech będą już oba boksie razem.

Posted

Co do tego tymczasu Buby, trzeba spytać Natalii, ona się w tym orientuje.
W pierwszym poście dopisałam tekst ogłoszeniowy dla Bembenka.

To ich pierwszy miesiąc w schronisku, jeszcze mają nadzieję...