agaga21 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='dOgLoV']właśnie sama sie nad tym zastanawiam , skoro objawy tej choroby sa takie ze kociak nie moze jeść to Ibri raczej by nic nie zjadła ale z drugiej strony hodowczyni jak do mnie dzwoniła to mowila ze jak dostała lek przeciwbólowy to powinna dzisiaj cos zjesc i rzeczywiście , trzeba bedzie pobrac jej próbki i wysłac do zbadania wtedy bedziemy mieli 100% pewnosci co jej tak na prawde jest[/QUOTE] to mocno trzymam kciuki za badania. Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='agaga21']to mocno trzymam kciuki za badania.[/QUOTE] Nie dziekuje zeby nie zapeszyc ;) już i tak jestem cała szczesliwa ze cos zjadła i pełna nadziei ze diagnoza byla błędna ;) Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Aga, to może warto karmić koty 3x dziennie w Waszej obecności ;) Wtedy byś wiedziała czy Ibruśka zjada swoją porcję ;) Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='magdabroy']Aga, to może warto karmić koty 3x dziennie w Waszej obecności ;) Wtedy byś wiedziała czy Ibruśka zjada swoją porcję ;)[/QUOTE] Teraz tak bedziemy musieli robić , na razie bedziemy jej podawac same saszetki z mokra karmą i zobaczymy , jak bedzie jadła plus bedzie dostawała leki to mam wielka nadzieje ze wyjdzie z tego , jest jeszcze obawa ze trzeba bedzie jej usunąć wszystkie ząbki zeby leczenie było skuteczne :-( Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='dOgLoV']Teraz tak bedziemy musieli robić , na razie bedziemy jej podawac same saszetki z mokra karmą i zobaczymy , jak bedzie jadła plus bedzie dostawała leki to mam wielka nadzieje ze wyjdzie z tego , jest jeszcze obawa ze trzeba bedzie jej usunąć wszystkie ząbki zeby leczenie było skuteczne :-([/QUOTE] To potem już będzie tylko na mokrej, ale najważniejsze, żeby żyła i cieszyła się życiem ;) Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='magdabroy']To potem już będzie tylko na mokrej, ale najważniejsze, żeby żyła i cieszyła się życiem ;)[/QUOTE] Tzn Pani Gabrysia ( hodowczyni Ibri ) powiedziała mi że kotki nawet z usunietymi zabkami ladnie jedza sucha karme , nie wiem jak sobie z nia radza ale podobno swetnie , ja mam wielka nadzieje ze to nie bedzie koniecznoscia ale jezeli okaze sie ostatnia deska ratunku to trzeba bedzie jej to zrobić :-( tak jak piszesz , wazne zeby żyła :loveu: Quote
Ty$ka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Raany, nie zazdroszczę. :( Mam nadzieję, że Ibri wyjdzie z tego. Jestem z Tobą :calus: Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='Ty$ka']Raany, nie zazdroszczę. :( Mam nadzieję, że Ibri wyjdzie z tego. Jestem z Tobą :calus:[/QUOTE] dziekuje bardzo :calus::calus: Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='dOgLoV']Tzn Pani Gabrysia ( hodowczyni Ibri ) powiedziała mi że kotki nawet z usunietymi zabkami ladnie jedza sucha karme , nie wiem jak sobie z nia radza ale podobno swetnie , ja mam wielka nadzieje ze to nie bedzie koniecznoscia ale jezeli okaze sie ostatnia deska ratunku to trzeba bedzie jej to zrobić :-( tak jak piszesz , wazne zeby żyła :loveu:[/QUOTE] Być może i tak jest ;) Lumpek np. nie gryzie suchej karmy, tylko połyka całe kulki :roll: Ale karma (Bosch) ma małe te kulki, więc ładnie je łyka i nic mu nie jest ;) Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='magdabroy']Być może i tak jest ;) Lumpek np. nie gryzie suchej karmy, tylko połyka całe kulki :roll: Ale karma (Bosch) ma małe te kulki, więc ładnie je łyka i nic mu nie jest ;)[/QUOTE] my tez wlasnie bierzemy ta karme z bosha , sa tam takie fajne małe kuleczki , Qwendi za nia szaleje hehe Quote
WATACHA Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 przykra sprawa z Irbi,ale musi byc dobrze Quote
WATACHA Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Cudowne :) [url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08481.jpg[/url] I te pięknoty [url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08497.jpg[/url] Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='WATACHA']przykra sprawa z Irbi,ale musi byc dobrze[/QUOTE] i bedzie ! ;) [quote name='WATACHA']Cudowne :) [URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08481.jpg[/URL] I te pięknoty [URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08497.jpg[/URL][/QUOTE] Cao sa piekne ale zbyt agresywne :shake: Quote
Naklejka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Może faktycznie zła diagnoza? Mój kot kiedyś w ogóle nie miauczał, teraz dopiero się coś odzywa... Czym karmicie Qwendi? Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='Naklejka']Może faktycznie zła diagnoza? Mój kot kiedyś w ogóle nie miauczał, teraz dopiero się coś odzywa... Czym karmicie Qwendi?[/QUOTE] ale Ibri ma zaczerwienione dziasełka i cos tam jeszcze do tego :-( obecnie jest na [url]http://www.krakvet.pl/images/produkty_krakvet/brit_2012/brit_adult_extra_large.png[/url] plus ryż z mięsem ;) sucha karme je bo je ale ryz z miesem bardzo jej smakuje :loveu: Quote
WATACHA Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 A ile kosztuje miesięcznie utrzymanie takiego dużego psa? Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='dOgLoV']ale Ibri ma zaczerwienione dziasełka i cos tam jeszcze do tego :-( obecnie jest na [URL]http://www.krakvet.pl/images/produkty_krakvet/brit_2012/brit_adult_extra_large.png[/URL] plus ryż z mięsem ;) sucha karme je bo je ale ryz z miesem bardzo jej smakuje :loveu:[/QUOTE] Jak Tora nie była na barf'ie to było tak samo ;) Suchą jadła, bo musiała :( A na kolację czekała jak głupia, bo wiedziała, że będzie mięsko z ryżem i warzywami :) Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='WATACHA']A ile kosztuje miesięcznie utrzymanie takiego dużego psa?[/QUOTE] jeju trudno określić , duzy pies nie równa sie duzo kasy na karmienie ;) taki worek 15 kg spokojnie wystarczy na miesiac nawet ponad do tego ryż i kostki mięsne czyli wyjdzie jakies 200/250 zł miesiecznie +/- [quote name='magdabroy']Jak Tora nie była na barf'ie to było tak samo ;) Suchą jadła, bo musiała :( A na kolację czekała jak głupia, bo wiedziała, że będzie mięsko z ryżem i warzywami :)[/QUOTE] to chyba kazdy pies tak ma , mi sie podoba jak przychodzi 18sta i Qwenda skacze koło nas i prosi o gotowane jedzonko wydaje sie wtedy taka lekka zwinna i w ogóle ruchliwa :loveu: Quote
kalyna Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 o Boże.. u Was też się sypie :( ja wierzę, że diagnoza była błędna ;) i zobaczycie, ze będzie dobrze... no i faktycznie na super hodowczynię trafiliście :multi: aa smarujecie pewnie fioletem, ja też to właśnie przerabiam.. będzie dobrze :) jak nie to urok to sra****:( 3majcie się, my trzymamy :kciuki: a słyszeliście o karmie Happy Dog? wychodzi dość fajnie ekonomicznie, zależy gdzie się kupuje ;) Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='dOgLoV'] to chyba kazdy pies tak ma , mi sie podoba jak przychodzi 18sta i Qwenda skacze koło nas i prosi o gotowane jedzonko wydaje sie wtedy taka lekka zwinna i w ogóle ruchliwa :loveu:[/QUOTE] I ja się wcale temu nie dziwię :shake: Bo ja też bym nie chciała jeść suchych, pęczniejących w brzuchu kulek :D Quote
łamAga Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='kalyna']o Boże.. u Was też się sypie :( ja wierzę, że diagnoza była błędna ;) i zobaczycie, ze będzie dobrze... no i faktycznie na super hodowczynię trafiliście :multi: aa smarujecie pewnie fioletem, ja też to właśnie przerabiam.. będzie dobrze :) jak nie to urok to sra****:( 3majcie się, my trzymamy :kciuki: a słyszeliście o karmie Happy Dog? wychodzi dość fajnie ekonomicznie, zależy gdzie się kupuje ;)[/QUOTE] Nio hodowczyni bardzo fajna , zawsze doradzi , ja jej napisała e-maila to od razu zadzwoniła i zaproponowała pomoc :loveu: to cos ma nazwe ale jej nie pamietam , jest takie jak atrament i nie schodzi z rąk ;) dzieki za kciukasy :loveu: ja nie slyszłam o tej karmie , musze na nia luknać ;) [quote name='magdabroy']I ja się wcale temu nie dziwię :shake: Bo ja też bym nie chciała jeść suchych, pęczniejących w brzuchu kulek :D[/QUOTE] ja chyba tez nie :eviltong: chociaz Sebastian mowil ze dobra w smaku :evil_lol: Quote
Naklejka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Jetsan też mi coś kiepsko je ostatnio, ale chyba mu karma smakuje bo nią nie pluje jak mu ją daję jako smaczki. Brita jadł, teraz je Agila, taki wór 15kg ma na miesiąc, może niecały, dodatkowo jeszcze dostaje tabletki na stawy i sierść, kości, nabiał. Nie jest drogi w utrzymaniu :P Quote
justysiek Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 oj Aga:( współczuję bardzo, trzymam kciuki, żeby diagnoza była błędna, niech się Ibri trzyma! co to za pech ostatnio tu krąży po tych wątkach:( Quote
M&S Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Co za świństwo przyplątało się do waszej kociastej....Ciekawe jakie jest podłoże tej choroby...? Quote
Recommended Posts