łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='deer_1987']biedny Neron to musi byc meczace :([/QUOTE] Troche na pewno , lezy sobie spokojnie za chwile robi zryw i drapie sie jak opetany :roll: a zastrzyki dostaje co 3-4 dni i nic nie dają :shake: Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Czy on się tak drapie po tym BK?[/QUOTE] BK daje mu od hmmm jakiś 3 dni , i poprawy brak wrecz pogorszenie ale nie wiem czy to wina karmy czy tego ze leki przestaja powoli działać bo coraz rzadziej dostaje zastrzyki i w mniejszych dawkach .... Quote
Aleksa. Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 zdrówka dla Nerona :loveu: za jakas godz. lub wczesniej wstawie u siebie zdjęcia znad morza :D wtedy co jezdzilam po plaży. :p Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Aleksandra95']zdrówka dla Nerona :loveu: za jakas godz. lub wczesniej wstawie u siebie zdjęcia znad morza :D wtedy co jezdzilam po plaży. :p[/QUOTE] dziekujemy ;) oooo super :multi: ja za pol godzinki ide do fryzjera wiec obejrze je dopiero poznym wieczorkiem i wsatwie aktualne zdjęcia kociaczków ,za chwile dam 2 na zachete :evil_lol: Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Dzielnie nam wczoraj pomagały w kładzeniu paneli :loveu: Ibri jest bardzo ciekawska ,wszystko musi widzieć :evil_lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/2050/dsc01566vj.jpg[/IMG] [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/4751/dsc01591d.jpg[/IMG] Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Hm... kurcze to nie dobrze. Jeżeli nie będzie poprawy dalej, to ja bym odstawiła tę karmę i zrobiła Neronowi porządną dietę eliminacyjną czyli tak jak miał Jari: ryba + ziemniaki, jakieś mięso + ziemniaki, ewentualnie ryż - choć jako zboże zdecydowanie częściej uczula. Być może Neron właśnie jest uczulony na ryż. Jest to męczące, ale innej drogi nie ma. Możesz jeszcze spróbować karm weterynaryjnych np. tego Trovetu z kaczką i ziemniakami lub stricte karmy antyalergicznej, choć i te mają różne opinie. Czy Neron jadł już jakąś karmę bezzbożową? Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Hm... kurcze to nie dobrze. Jeżeli nie będzie poprawy dalej, to ja bym odstawiła tę karmę i zrobiła Neronowi porządną dietę eliminacyjną czyli tak jak miał Jari: ryba + ziemniaki, jakieś mięso + ziemniaki, ewentualnie ryż - choć jako zboże zdecydowanie częściej uczula. Być może Neron właśnie jest uczulony na ryż. Jest to męczące, ale innej drogi nie ma. Możesz jeszcze spróbować karm weterynaryjnych np. tego Trovetu z kaczką i ziemniakami lub stricte karmy antyalergicznej, choć i te mają różne opinie. Czy Neron jadł już jakąś karmę bezzbożową?[/QUOTE] Jedyne karmy jakie jadl to był Bosch zwykły i sensitiv , Brit-a , Ariona i teraz tą BK , mi sie wydaje ze duża role w tym drapaniu odgrywa łupież jaki ma , jest go bardzo dużo , jak go czesze to na siersci zostaja mu płaty łupieżu :/ Quote
Aleksa. Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 koteczki :loveu::loveu::loveu: zaraz postaram sie wstawić. :eviltong: Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Jari też miał koszmarny łupież jak na początku był bodajże na Bricie. Nie ma co gdybać moim zdaniem, tylko kupić porządną bezzbożówkę lub tego Troveta [url]http://www.karmazdostawa.pl/trovet-duck-potato-diet-dpd-dla-psow-10kg-p-735.html[/url] i zacząć eksperymentować. Z bezzbożówkami jest tak, że niestety mają one jeszcze kupę innych składników, które mogą uczulać, dlatego skłaniałabym się raczej ku Trovetowi. Albo gotowanie. Pociesz się przynajmniej, że Neron ma chociaż dobry stolec ;) Quote
Karro Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Zawsze to 8 kocich łap do pomocy :loveu: :evil_lol: Quote
KT Arts Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Siemka ;) Ale świetne te stare zdjęcia ;) Pozdrawiamy :loveu: Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Jari też miał koszmarny łupież jak na początku był bodajże na Bricie. Nie ma co gdybać moim zdaniem, tylko kupić porządną bezzbożówkę lub tego Troveta [url]http://www.karmazdostawa.pl/trovet-duck-potato-diet-dpd-dla-psow-10kg-p-735.html[/url] i zacząć eksperymentować. Z bezzbożówkami jest tak, że niestety mają one jeszcze kupę innych składników, które mogą uczulać, dlatego skłaniałabym się raczej ku Trovetowi. Albo gotowanie. Pociesz się przynajmniej, że Neron ma chociaż dobry stolec ;)[/QUOTE] Pomyśle nad tą karmą , póki cozaczełamdopiero15sto kg worek BK ;) No i tutaj jest też problem, Neron czesto ma takie rewolucje ze biegiem lecimy na dwór i sika tyłkiem :roll: [quote name='understandme']Zawsze to 8 kocich łap do pomocy :loveu: :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: [quote name='Niufciak']Siemka ;) Ale świetne te stare zdjęcia ;) Pozdrawiamy :loveu:[/QUOTE] dziekujemy , super ze sie podobają :lol: Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Szkoda, że o tym nie wiedziałam... Wtedy bym ci BK nie proponowała... Powiedz mi czy ta biegunka jest cały czas czy ma lepsze lub gorsze dni, ogólnie kiedy się przytrafia? Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Szkoda, że o tym nie wiedziałam... Wtedy bym ci BK nie proponowała... Powiedz mi czy ta biegunka jest cały czas czy ma lepsze lub gorsze dni, ogólnie kiedy się przytrafia?[/QUOTE] Ma lepsze i gorsze dni , i przytrafia sie całkowicie przypadkowo , je ciągle to samo i czasami tak z nienacka pojawia sie biegunka dam mu tabletki "węgiel" i tak po trzech dawkach przechodzi ;) Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Aha, ale ogólnie kupa jest dobra? Nie ma tak, że cały czas jest luźna? Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Aha, ale ogólnie kupa jest dobra? Nie ma tak, że cały czas jest luźna?[/QUOTE] Cały czas nie ale bardzo czesto ma wlasnie bardzo luźna bez żadnej przyczyny , czasami 5 razy pytam w domu czy mu czegos nie dali do zjedzenia czego mu nie wolno i okazuje sie ze nie a on ma rewolucje żołądkową taka jak by zjadł nie wiadomo co.... Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 A robiłaś mu USG jamy brzusznej? Czy po tym BK załatwia się normalnie? Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']A robiłaś mu USG jamy brzusznej? Czy po tym BK załatwia się normalnie?[/QUOTE] Nie robilam :/ chcialam zrobic ale u nas tego nie wykonuja , od czasu jak je BK jeszcze rewolucji nie mial ale wymiotował raz kawałkami karmy i żółcią .... Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dość niespecyficzne te objawy bym powiedziała :roll: Przy trzustce miałby biegunkę ze śluzem, ale cały czas, a nie raz tak, raz tak + wymioty. Do tego by chudł, a on chyba normalnie waży? Plus jeszcze ta alergia... Kurcze, nie jestem wetem, ale moim zdaniem gdzieś musi tkwić tego przyczyna. A robiłaś mu profil wątrobowy? Przy okazji można by było zrobić trzustkę, to wszystko robi się z krwi więc chyba nie było by problemu. Czy Neron ma takie kłopoty od początku jak go masz? Skończ ten worek BK, choć gdyby zaczął się drapać jeszcze bardziej, to ja bym odstawiła - szkoda psa i zamówiła coś lekkiego, bezzbożowego. Quote
łamAga Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Dość niespecyficzne te objawy bym powiedziała :roll: Przy trzustce miałby biegunkę ze śluzem, ale cały czas, a nie raz tak, raz tak + wymioty. Do tego by chudł, a on chyba normalnie waży? Plus jeszcze ta alergia... Kurcze, nie jestem wetem, ale moim zdaniem gdzieś musi tkwić tego przyczyna. A robiłaś mu profil wątrobowy? Przy okazji można by było zrobić trzustkę, to wszystko robi się z krwi więc chyba nie było by problemu. Czy Neron ma takie kłopoty od początku jak go masz? Skończ ten worek BK, choć gdyby zaczął się drapać jeszcze bardziej, to ja bym odstawiła - szkoda psa i zamówiła coś lekkiego, bezzbożowego.[/QUOTE] Nie robiłam mu żadnych badan bo wet mowil ze nie ma takiej potrzeby ale coraz czesciej mysle nad tym zeby iść mu takie badania zrobic gdzie indziej :roll: tak ma tak od kiedy go kupiłam , na poczatku tak sie drapal ze miał wydrapane całe place siersci do gołej skóry wtedy kazano mu odstawic całkowicie wołowine , poskutkowało siersc ladnie odrosłą , pozniej zostalo drapanie i stwierdzono łupież wedrujący ale na stwierdzeniu sie skonczyło , jak zaczyna sie drapac dostaje zastrzyki witaminowe troche pomaga ale jak zastrzyki odstawiamy to jest od nowa polska ludowa , rewolucje żołądkowe tez ma od kiedy go mamy , nie że cały czas ale dośc często ... kolejna wizyta u weta w poniedziałek , zobaczymy co wtedy powiedza , a jak zacznie sie bardziej drapac to bede myslala nad zmianą karmy .... Quote
Naklejka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Może spróbuj przejść się do innego weta? Ja już znalazłam "swojego" na którego mogę zawsze liczyć, nie dość że ma podejście do psa to i na świnkach się zna :) Quote
Amber Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ja bym się nie zastanawiała i zrobiła mu biochemię + profil wątrobowy + trzustkę (TLI) - tak na wszelki wypadek. I co tam jeszcze wet ci zasugeruje. No i też dobrze było wykonać jednak to USG, może przejedź się tam gdzie to robią. Diagnostyka zawsze jest najtrudniejsza :roll: Nam zajęło rok, kupę badań i nerwów, ale w końcu wiem na czym stoimy mniej więcej. W Nerona jak widzę pakowane są tylko zastrzyki, ale drapanie i łupież są w dalszym ciągu (+ wymioty i dziwne biegunki) więc właściwie problem jest jedynie zaleczany. Jeżeli jest uczulony na wołowinę to może też być na zboża, a więc ryż odpada. Quote
WATACHA Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Amber']Ja bym się nie zastanawiała i zrobiła mu biochemię + profil wątrobowy + trzustkę (TLI) - tak na wszelki wypadek. I co tam jeszcze wet ci zasugeruje. No i też dobrze było wykonać jednak to USG, może przejedź się tam gdzie to robią. Diagnostyka zawsze jest najtrudniejsza :roll: Nam zajęło rok, kupę badań i nerwów, ale w końcu wiem na czym stoimy mniej więcej. W Nerona jak widzę pakowane są tylko zastrzyki, ale drapanie i łupież są w dalszym ciągu (+ wymioty i dziwne biegunki) więc właściwie problem jest jedynie zaleczany. [B]Jeżeli jest uczulony na wołowinę to może też być na zboża, a więc ryż odpada.[/B][/QUOTE] Niekoniecznie, Mentor jest uczulony na prawie wszystkie zboża (oprócz pszenicy) , a Leo na pszenice i oba wpierdzielały ryż bez późniejszych rewelacji żołądkowych.Wołowinę też mogą. Quote
Recommended Posts