Oscar Patric Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 ale rozkoszny krasnalek :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: Quote
marta1624 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Świetne :loveu: A Neron- pierwsza klasa delikatności :) Quote
vege* Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Neron jaki delikatny :loveu: To normalne, że dzieci po porodzie są takie żółte? Nie śmiejcie się tylko :evil_lol: Quote
kalyna Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 zaaaaaje**** :loveu: No to mamuśku, powodzenia!! Quote
*Magda* Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Jaki jeszcze żółciutki :D :loveu: vege* dzieci po urodzeniu mają żółtaczkę ;) słabszą, czasem mocniejszą i taki żółtawy kolor skóry utrzymuje się przez jakiś czas ;) Quote
marta1624 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Czego to się człowiek na dogo nauczy... Nawet nie wiedziałam o żółtaczce ;) Quote
vege* Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Jaki jeszcze żółciutki :D :loveu: vege* dzieci po urodzeniu mają żółtaczkę ;) słabszą, czasem mocniejszą i taki żółtawy kolor skóry utrzymuje się przez jakiś czas ;) Dzięki, słyszałam coś o tym, ale nie wiedziałam, że każde dziecko tak ma ;) Czego to się człowiek na dogo nauczy... Nawet nie wiedziałam o żółtaczce ;) Co nie :D Quote
*Magda* Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Dzięki, słyszałam coś o tym, ale nie wiedziałam, że każde dziecko tak ma ;) Nie każde, ale jest to bardzo "popularne" u noworodków ;) Quote
agaga21 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 ale wtulony! :) na tych fotach z fb zauważyłam, że mocno żółty jest. nie chcieli was przez to dłużej zostawić? u nas dzieci z żółtaczką zostawiali dłużej z tego co pamiętam. Quote
*Monia* Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Niewiele większy niż głowa Nerona :mdrmed: Kurczaczek :loveu: U nas też z żółtaczką zostawiali, ale te mniej żółte puszczali po obejrzeniu. Quote
*Magda* Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Theoś też wychodził do domu bardzo żółty ;) Pewnie zależy od lekarza czy puszcza czy nie. U nas, zrobili pomiar bilirubiny dzień przed wyjściem i ponownie w dniu wypisu ;) Lekarz stwierdził, że mogę iść do domu, więc domyślam się, że spadała ;) P.S Hejka Rodzinko :loveu: Quote
łamAga Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 Hejka wszystkim :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: lekarze stwierdzili że żółtaczka jest znikoma więc spokojnie możemy iść do domu , wydaje mi się że na tych zdjęciach tylko tak widać że jest mocno żółty bo w rzeczywistości to już jest różowiutki a po wczorajszej kąpieli to już w ogole ma taką ładną skorkę , tylko nie mogę sie doczekac aż będzie już wiekszy , żeby miał juz chociaż te 4500 bo za każdym razem jak mam go brac do karmienia to mam stracha ze go polamie , to pewnie dlatego ze to moje pierwsze dziecko i to takie malutkie , z czasem pewnie przywykne ;) położna w poniedziałek przyjdzie i bedzie go ważyła , juz jeste ciekawa ile waży ;) No i nie moge sobie znaleźć dogodnej pozycji do karmienia i przez to straszni puchną mi nogi , kazą karmic z wyprostowanymi plcami , ale jak On mi wisi na cycku większość czasu to ja ni daje rady z moim zwichrowanym kręgosłupem .... pozniej dam jakieś fotki ;) I sorki ze was nie odwiedzam ale jeszcze sie całkiem nie ogarnęłam ;) Quote
Małgonia Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 U nas chyba zostaiwają zótaczkowe na naświetlania a jak mniej to na obserwacji, Hanka nie zżółkła ani troche wiec puscili nas normalnie. Znaczy dzien dluzej niz ja chcialam bo ja po cc bylam ok ale na 4 dobe nas puscili bo spadła Hanka na wadze za bardzo ( bo cyca juz tam nie chciała nie jadła...) Quote
Małgonia Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 U nas chyba zostaiwają zótaczkowe na naświetlania a jak mniej to na obserwacji, Hanka nie zżółkła ani troche wiec puscili nas normalnie. Znaczy dzien dluzej niz ja chcialam bo ja po cc bylam ok ale na 4 dobe nas puscili bo spadła Hanka na wadze za bardzo ( bo cyca juz tam nie chciała nie jadła...) Quote
łamAga Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 No u nas od poczatku mowili że żóltaczka sladowa , nie brali go na naswietlania wiec takiej prawdziwej żóltaczki to nie miał , u nas w pokoju jest cimno i musze do fotek robić długi czas naświetlania moze dlatego taki żółty wychodzi na zdjęciach , wczoraj robiłam fotki telefonem , zgram je i zobacze moze tam wyszedł bardziej naturalny kolor ;) Od dzisiaj Fabian jest już prawowity obywatelem miasta :D dałam mu dwa imiona i jest Fabian Tomasz ;) Quote
agaga21 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 U nas chyba zostaiwają zótaczkowe na naświetlania a jak mniej to na obserwacji, Hanka nie zżółkła ani troche wiec puscili nas normalnie. Znaczy dzien dluzej niz ja chcialam bo ja po cc bylam ok ale na 4 dobe nas puscili bo spadła Hanka na wadze za bardzo ( bo cyca juz tam nie chciała nie jadła...) no właśnie, właśnie. u nas też brali żółte maluszki na solarium ;) moja lena ponoć też była żółta, choć ja tego nie widziałam, przez te zdaje sie byłyśmy w szpitalu 2 doby dłużej. możliwe, że światło na fotce przekłamuje. Quote
łamAga Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 no właśnie, właśnie. u nas też brali żółte maluszki na solarium ;) moja lena ponoć też była żółta, choć ja tego nie widziałam, przez te zdaje sie byłyśmy w szpitalu 2 doby dłużej. możliwe, że światło na fotce przekłamuje. Mi sie wlasnie wydawało w szpitalu że ma żółtaczke bo faktycznie był żółciutki ale przyszła pani pediatra i powiedziała w jeden dzien ze żółtaczki brak , na drugi że śladowe ilosci i nas wypisała ;) na tych fotkach już taki żółty nie wyszedł ;) tutaj jest świeżo po kąpieli więc w czapeczce :D Quote
Guest wolfheart Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 https://lh3.googleusercontent.com/-I8tY0BzK7Vw/VGy9I8lKMBI/AAAAAAAADjM/MUSsqhVjNK4/w640-h426-no/DSC09564.JPG jak słodko :laugh2_2: Quote
*Magda* Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Większego smoczka nie było? :hmmmm: :evil_lol: Tomasz: To masz, tego nie masz :eviltong: Sama byłaś go zameldować czy Sebek pojechał? Quote
łamAga Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 https://lh3.googleusercontent.com/-I8tY0BzK7Vw/VGy9I8lKMBI/AAAAAAAADjM/MUSsqhVjNK4/w640-h426-no/DSC09564.JPG jak słodko :laugh2_2: dziekuje :loveu: Większego smoczka nie było? :hmmmm: :evil_lol: Tomasz: To masz, tego nie masz :eviltong: Sama byłaś go zameldować czy Sebek pojechał? to jest najmniejszy z możliwych :D nawet taki sam dostałam w tych kartonikach w szpitalu z próbkami :D hehehehe :D Sebek pojechał , i jeszcze do mnie dzwonił bo miało byc jedno imie ale cos mu sie kojarzyło ze ja chciałm dwa :megagrin: ja tak z dwa tygodnie sobie odpoczne w domu bez wycieczek , ewentualnie można jechac do mamy na kawe z przyszłym tygodniu jakoś ale to do samochodu tylko przejde .... Kurcze tak mi gadali że mam juz malych ciuszkow nie kupowac bo za duzo a On jest taki malutki ze ja go nie mam w co ubrać , a jak mi go położna wczoraj przewinęła , badała go i przy okazji pieluszke mu zmienila to uooo matko , nie sprawdzila jak mały ma ułożonego fifola i ja za godzine go biore do karmienia a On usikany po samiutkie pachy :megagrin: Quote
agaga21 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 https://lh4.googleusercontent.com/-5HV6pSz397M/VG3VI1l2yRI/AAAAAAAADkA/pivyZoTW_N4/w640-h480-no/DSC_0083.jpg ale śliczny! a wiesz, czapeczkę warto zakładać przez pierwsze tygodnie, nie tylko po kąpieli, bo takim maluszkom główki marzną. Quote
*Monia* Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 a wiesz, czapeczkę warto zakładać przez pierwsze tygodnie, nie tylko po kąpieli, bo takim maluszkom główki marzną. Zdania w tej kwestii są podzielone i jak leżałam jeszcze w szpitalu to co zmiana to inaczej, więc Maniula miała co chwilę zakładaną i zdejmowaną czapę. A mi było wszystko jedno, tylko przytakiwałam :evil_lol: Jaki on jest okruszeczek z gigasmokiem :loveu: . Trudno uwierzyć że za moment będzie już śmigał sam.. Jak ostatnio wyjęłam ciuszki małe do prania żeby w końcu siostrze zawieźć to w szoku byłam że mi dziecię się w nie mieściło ;) Quote
marta1624 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Ślicznotek :loveu: Ale smoka ma niezłego :D Quote
Recommended Posts