Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Panna Cotta napisał(a):
Ja piję :D Dlatego nie moga zabronic :D
Codziennie zastanawiamsie w jakim kubku mamochpte dzisiaj wypic. Do kawy jedynie mam swoj ulubioy z chupa chups.

Kawa w kubku jest feee :shake: kawe sie pije w cienkiej szklance takiej jak z czasów PRL-u z koszyczkiem :loveu:

Ty$ka napisał(a):
Też mam maaaaaasę kubków! Parę szafek mi zajmują, a ciągle się je dokupuje i dostaje :p Nie wiem w sumie po co, ot tak :D

Jak po co ? do zbierania kurzu :evil_lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Też mam maaaaaasę kubków! Parę szafek mi zajmują, a ciągle się je dokupuje i dostaje :p Nie wiem w sumie po co, ot tak :D

też chcesz? ;)

Panna Cotta napisał(a):
chcesz żeby mnie z domu wywalil TZ?::D mam ochote wlasnie na jakiś nowy kubek, ale miejsca brak. Wezme zyliard jak dprzucisz kredens
:D

w kartonie Ci wyślę, po co Ci kredens ? :diabloti:

Posted

Trzeba się pozbywac tego co zawadza :lol: ja dzisiaj pełny wielki wór rzeczy wsadziłam do wora i poleci na strych , bo i tak się w nie nie mieszczę :roll: polezą i poczekają na czasu aż schudnę :evil_lol: a to sopieor początek , jeszcze kilka szaf zostało do opróżnienia :roll:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Trzeba się pozbywac tego co zawadza :lol: ja dzisiaj pełny wielki wór rzeczy wsadziłam do wora i poleci na strych , bo i tak się w nie nie mieszczę :roll: polezą i poczekają na czasu aż schudnę :evil_lol: a to sopieor początek , jeszcze kilka szaf zostało do opróżnienia :roll:

to faktycznie sie pozbyłaś ;)
schudniesz i stwierdzisz, że sobie nowe nabędziesz bo te ze strychu to już stare i niewyjściowe ;)

Posted

3 x napisał(a):
to faktycznie sie pozbyłaś ;)
schudniesz i stwierdzisz, że sobie nowe nabędziesz bo te ze strychu to już stare i niewyjściowe ;)

Ja już o duzej czesci tych ciuchów tak myślę a szkoda mi wywalić , w niektóre nie potrafiłam sie przed ciąża wbić ale i tak trzymałam bo a nóż cud się stanie i w nie kiedyś wejde , najgorzej jest u mnie ze spodniami , mam do nich taka słabość że co ide do miasta to wracam z para albo kilkoma parami spodni :mad: do wora poleciało z 15 par a z 30 jeszcze mam w szawce w które nie wchodze i z 8 par ciążowych , a i tak twierdze ze nie mam co na siebie wlożyć :roll:

Posted

z kubków jeszcze korzystacie, za to moja mama ma z 200 filiżanek porcelanowych...niektóre ze spodeczkami.

zajmuje to kilometry przestrzeni, codziennie mama pucuje to to z kurzu i ja generalnie traktuję te hobby jako zbieractwo skorup, bo oczywiście tknąć NIE WOLNO! :D

na prima aprillis mama była za granicą, wkręciliśmy ją z ojcem, że tacie spadła półka i rozbił jej połowę zdobyczy...myśleliśmy, że zejdzie na zawał :D

Posted

magdabroy napisał(a):

Ale jak to nie dostalaś ? :placz:

mi wyskoczyło że otrzymałaś :roll: to pomyslalaś że ale świnka jestem i nawet nie odpisałam :-(

Pani Profesor napisał(a):
z kubków jeszcze korzystacie, za to moja mama ma z 200 filiżanek porcelanowych...niektóre ze spodeczkami.

zajmuje to kilometry przestrzeni, codziennie mama pucuje to to z kurzu i ja generalnie traktuję te hobby jako zbieractwo skorup, bo oczywiście tknąć NIE WOLNO! :D

na prima aprillis mama była za granicą, wkręciliśmy ją z ojcem, że tacie spadła półka i rozbił jej połowę zdobyczy...myśleliśmy, że zejdzie na zawał :D

biedna Twoja mama :evil_lol:

Ja właśnie wróciłam od Stasia :loveu: tfu tfu jaki on grzeczny , jak sie naje o 23 to później budzi się o 3ciej na cycka , wypije zrobi kupke , przebiorą go i spi do 7dmej rano :crazyeye: a jakie minki strzela jak pije z cyca , taki ma zaciesz na buzi ze masakra , nawet mu fotkę pstrykłam , co prawda ciemna wyszła ale idzie rozjaśnić , z tym żę aparat jest u brata , zostawilismy im na razie niech troche pofocą dzidzie :loveu: i nawet byłam przy pierwszej kąpieli :multi: jaki był grzeczniutki :loveu: teraz zabraniają kąpać dziecko codziennie , dzisiaj była położna i wyraziła zgodę na pierwszą kąpiel , a paznokci jeszcze nie każe mu obciąć i musi leżeć w łapkach żeby się nie podrapał :roll: i pępuszek mu dzisiaj odleciał :lol: chyba znow z nadmiaru wrażen dzisiaj nie usne hehe

Posted

Normalnie, nie dostałam :mad:

My od samego początku kąpiemy Theosia co 2 dni ;)
A paznokcie obciełam mu szybko i nigdy nie miał założonych łapek na rękach. Nawet takich nie posiadamy :eviltong:
Niech się szykują na obcinanie paznokci 2-3x w tygodniu :diabloti:

Posted

Ja tam kapie Hankę od pierwszego dnia w domu oO Codziennie. PIerwszy dzien to nawet polozna kazała "zmyc szpital". Potem normalnie, co wieczor kapiel, nie bylo to tamto. Jak nie byla kąpana to tylko dlatego ze albo u rodziców bylismy i za poźno sie nam wrocilo, albo mielismy gosci i za póxno wyszli :D

Posted

magdabroy napisał(a):
Normalnie, nie dostałam :mad:

My od samego początku kąpiemy Theosia co 2 dni ;)
A paznokcie obciełam mu szybko i nigdy nie miał założonych łapek na rękach. Nawet takich nie posiadamy :eviltong:
Niech się szykują na obcinanie paznokci 2-3x w tygodniu :diabloti:

No co za chamstwo , będe musiała e-mailem wysyłać w takim razie zdjęcia jak by co jak mms-ami nie dochodzą :roll:

Ja pamiętam że Marysia była od początku kąpana codziennie ;)

Oni już mu zakładają skarpetki bo łapki ma za male :evil_lol:

Na szczescie Stasiu jest spokojny to nie bedzie wywijał przy obcinaniu , ale długie ma strasznie te paznokietki :lol:

Posted

marta1624 napisał(a):
Ja jak wysyłam mms-a to też nigdy nie dochodzi :( O reszcie nic nie piszę bo się nie znam ;)

a u nas w PL to się tak dzieje ze dostane mms-a a pozniej w nocy dostane go drugi raz że mam go odebrac na stronie orange , a jak ja wyzyłam to wysle , raport dojdzie , mms też ale w nocy dostane sms-a ze wyslanie sie nie powiodło , ostatnio wysłałam do Sebastiana 4 mms-y wszystkie do niego doszły , ja w nocy dostałam sms-a że nie mozna wysłać a On dostał kolejno te same 4 mms-y , ale bylam zła , ja wyciszam tel na noc a Sebek nie , i w nocy mms za mms-em przychodziły :mad: ale od Magdy mi nic nie przyszło ze sie nie powiodło , normalnie było że doszła wiadomość :mad: ta sieć jest ale powalona :mad:

Posted

A właśnie , Marysia była dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu :lol: opowiadała mi że było czworo dzieci co płakały a reszta się bawiła i że spali na sówkach no i że śniadanka nie zjadła bo byłą inna bułka i inne masełko to jej nie smakowało a na obiad zjadła dwa ryże :evil_lol: ale mieska i sosu nie zjadła bo mięsko było inne niż u babci a sos był koperkowy :evil_lol: tak jak siostra myślała że największy problem będzie z jedzeniam , ale najważniejsze że obyło się bez płaczu i że jej się podobało a na jutro już się cieszy bo mówiła że jutro opowie pani wierszyk "jestem sobie przedszkolaczek " :evil_lol:

Posted

Już myślałam że ja wyrodna jestem że nie kąpię codziennie. Ale w zimę takie dzień w dzień kąpanie noworodka mogło by się skończyć przeziębieniem, stwierdziłam że co 2gi dzień będzie lepiej i tak już zostało. Jedynie kiedy coś się ze skórą dzieje (tzn. najem się nabiału) to wtedy kąpię dzień po dniu do czasu unormowania. A paznokcie rosną jak szalone.
Szybko Stasiowi pępek odpadł :lol:. I mądry chłopiec wie że noc jest od spania :loveu:. U nas się zmieniło przez zęby i kilka razy w nocy mała się budzi na jedzenie połączone z przytulaniem.
Niech robią dużo fotek Stasiulka, będzie co oglądać :cool3:

Ostatnio cierpię na brak czasu, więc witam się o jedynej słusznej porze dnia i życzę pogodnego wtorku ;)

Posted

*Monia* napisał(a):
Już myślałam że ja wyrodna jestem że nie kąpię codziennie. Ale w zimę takie dzień w dzień kąpanie noworodka mogło by się skończyć przeziębieniem, stwierdziłam że co 2gi dzień będzie lepiej i tak już zostało. Jedynie kiedy coś się ze skórą dzieje (tzn. najem się nabiału) to wtedy kąpię dzień po dniu do czasu unormowania. A paznokcie rosną jak szalone.
Szybko Stasiowi pępek odpadł :lol:. I mądry chłopiec wie że noc jest od spania :loveu:. U nas się zmieniło przez zęby i kilka razy w nocy mała się budzi na jedzenie połączone z przytulaniem.
Niech robią dużo fotek Stasiulka, będzie co oglądać :cool3:

Ostatnio cierpię na brak czasu, więc witam się o jedynej słusznej porze dnia i życzę pogodnego wtorku ;)

Nie no u nas w szpitalu twierdzą że dziecko powinno kąpać się co dwa dni właśnie , ok można i tak , ale nie każą smarowac dziecka balsamami , tego troszkę nie rozumiem bo Staś ma taką suchą skórkę że aż niemiłą :shake: az kusi normalnie go czymś nasmarować , ale dopóki położna przychodzi to Paulina się stosuje do jej zalecen bo nie chce żeby było że dziecku szkodzi :roll:

Oni właśnie mało zdjęć robią Stasiowi :mad: chciałam mu troszkę zdjęć porobić w czasie kąpieli ale to weiczor już był i słabe światło a nie chcialam mu fleszem błyskac i zdjęcia wychodziły ziarniste i takie ciemne więc się poddałam :shake:

Ale jak fajnie reauje na głos , jak do niego przemawiam to tak wodzi za mną wzrokiem :loveu:

Wtorek mamy paskudny , całą noc lało i leje nadal , niby fajnie bo chłodniej ale nie lubie jak tak bez ustanku leje bo co chwile trzeba podłoge wycierać jak psy się wiercą :mad:

Aleksandra95 napisał(a):
Cześć Aga :) zaraz do tego szalonego grona jeszcze dołączy Twój dzieciaczek :loveu:

Hejka ;)

Ja już tak jak do niedawana Paulina zaczynam tracić nadzieję że ten dzień w ogóle kiedykolwiek nastąpi :lol:

Posted

Też nie smaruję balsamami, mam natłuszczające płyny do kąpieli i skóra po nich bardzo ładnie się 'naprawia'. Balsamu użyłam ze 2-3 razy, ze smarowideł to jedynie krem do buzi i do pupy, ewentualnie jak coś wyskoczy to posmaruję suche miejsca. Ale ja jestem dziwna bo i sama nie się nie balsamuję zbyt często, mimo że balsamy sobie kupuję ze względu na ładne zapachy :lol:. Za to wszelkie olejki i płyny do kąpieli uwielbiam i używam spore ilości.
A położnej zawsze można do domu nie wpuścić, bo się dzwonek zepsuł :diabloti:

Takiemu maluchowi trzeba robić zdjęcia, bo bardzo szybko podrośnie i się później zapomni jaki był brzydki :evil_lol:. Jak oglądam teraz fotki Mani to ubaw mam z tego jaka paskuda z niej była :p

U nas wiatr i bardzo nieprzyjemnie. A ja od 8.30 nie śpię bo dzidzia stwierdziła że jak jej zęby idą to i ja mam nie spać bo trzeba cierpieć w towarzystwie :mad: