Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymanie kciuków dało efekty!
To na sutkach nie było złośliwe (brodawczak wewnatrzprzewodowy włókniejący), a to na uchu to cysta.
Panda jest zdrowa, a ja lżejszy o prawie 1000 zł...

Posted

Uff! Całe szczęście, że to nie jakieś złośliwe paskudztwo. A ten 1000 to mimo wszystko lżej zapłacić jak w efekcie otrzymuje się dobre wiadomości.
Wczoraj spotkałam na ulicy w centrum Krakowa psa, który wyglądał jak kopia Pandy.

Posted

Czy są jakieś mniej kaloryczne karmy dla psów?
Próbujemy odchudzić Fredzię, ale wszystko na nic.
Po długim spacerze jest głodna i zwykła porcja jej nie wystarcza. Więcej nie dajemy, to wyżera Pandzie...
Panda jest arystokratką i zawsze zje trochę, resztę zostawiając na później. Fredzia to wykorzystuje...
Ona by nawet deskę zeżarła...

Posted

Oczywiście że są mniej kaloryczne karmy - z tych droższych, niestety. Eucanuba, RC itp. Ja w tej chwili stosuję Husse Prima Plus - ale poszła dopiero jedna torba, więc trudno mówić o rezultatach. W każdym razie moje tłuste suki nie tyją bardziej,co i tak uważam za sukces. Konsultowałam moją spasioną Łucję z weterynarzem - generalnie wyszło na to, że dieta dietą, ale to już taka uroda.
Może Fredzia na wiosnę zrzuci trochę - w zimie one zawsze więcej żreją.

Posted

Florentynka napisał(a):
(...)
Może Fredzia na wiosnę zrzuci trochę - w zimie one zawsze więcej żreją.

Tak, latem Fredzia była szczuplejsza. A zimą klusek się zrobił. Jak zrobiło się zimno w schronisku to tylko nos z budy wystawał :D

Posted

[quote name='Florentynka']Dla Fredzi, Pandy i ich ludzi:

Dziękujemy!:smile:
Spróbuję z Eucanubą. Boję się o jej serce bo widać, że się męczy.
Poza tym jej łapy wydają się konstrukcyjnie nieprzystosowane do noszenia takiego klopsa...

Posted

Dzięki zapytam. Z drugiej strony, bardziej się męczy przez ten kopny śnieg. Ja sam ledwo po lesie łażę.
Zobaczymy wiosną. Będą dłuższe spacery i wyjazdy nad jezioro. Może nabierze kondycji.

• 4 weeks later...
Posted

A właśnie myślałam o Fredzi :) o Pandzie jak się czuje. Mam teraz kontakt z dziewczyną, która uratowała Fredzię. Była na interwencji. Prześlę jej filmiki z Fredzią napewno się ucieszy :)

A co to znaczy sra na podłogę? :-o Robi kupy w domy? :-o

Posted

[FONT=Tahoma]QUOTE=Fiks;14323843]A co to znaczy sra na podłogę? :-o Robi kupy w domy? :-o[/QUOTE][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Robi kupy w domu (krócej - "sra na podłogę"). Bardzo jesteśmy zainteresowani przeszłością Fredzi...[/FONT]
[FONT=Tahoma]Panda czuje się dobrze. Wszystko pięknie się zagoiło. Z Fredzxią tworzą wariacką spółkę...[/FONT]

Posted

Trochę głodzimy... Pilnujemy żeby zjadła tylko swoją porcję, a nie wyżerała Pandzie i nie podkarmiamy w międzyczasie.
Oprócz tego, Anka codziennie idzie z nimi na dłuższy spacer do lasu, a w sobotę lub niedzielę parogodzinna wyprawa do lasu z wałówą i piwem...
Fredzia ma teraz duzo lepszą formę i zasuwa jak torpeda.

Posted

Zapomniałam Ci odpowiedzieć na PW, sorki :oops:
Nie uczyłam Fredzi dawać głos i siadać. Po prostu brałam ją na flexi i szłyśmy sobie na spacer aż do rzeczki :) A ona była wtedy taka szczęśliwa :)