Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Złośnica&LUGER']No i faktem jest, że nasz Konkurent po prostu wyżebrał to CWC załatwiając sobie przesunięcie do pustej kl. otwartej. Patrząc jednak perspektywicznie na to jakie psy chodzą obecnie w kl. otwartej to na wywalczenie kolejnego CWC ( a niedajboże z Międzynarodówki ) to będzie miał marne szanse...o ile nie będzie sam w stawce :lol:
A ja myślę, że to powód jak najbardziej do czepiania... I straszne wygodnictwo wystawcy połączone wręcz z beszczelnością.
Tak się po prostu nie robi... Jedni ciężko pracują na swoje np. CWC, a inni albo po prostu wyjeżdżają tytuły, albo no proszę... skaczą z klasy do klasy, bo tak im akurat wygodniej ze względu na brak konkurencji..... eeech...

Posted

basia to dla Was Jak fajnie gdy znajomi wygrywają

Karka, dzięki! Bardzo się cieszyłam, bo to pierwsze zwycięstwo od dłuższego czasu, no i Katia rozpoczęła dorosły championat :angel:

Posted

Sprawę z przesunięcie w klasie napewno Matrix wyjaśni jak tylko wybierze się do ZK.
Takich praktyk oczywiście nie pochwalam, ale jeżeli pies jest tak słaby jak mówi Złośnica to jego sukcesy nie powinny wyjść poza Ustroński ring :wink:

Posted

Basiu - zapewniam ze ten pies jakis paszczur nie jest. Wszystko ma na miejscu ;-) no i byl bez zadnych ran i blizn i innych "wypryskow". Mam tez nadzieje ze Matrix to wyjasni.

Posted

no ale przestraszyl sie konkurencji :lol: wiec własciciel uważał ze z Lugerem nie ma szans... i sie przeniósł... :lol:

dziwne to... zamiast traktowac to jak zabawe... tym bardziej ze krajówek jest bardzooo duzo... to jeszcze takie numery odchodza... :roll:

Posted

maga18 . ROznie psy dorastaja itd itp. Luger to juz kawal porzadnego bula. Moze sie juz sprawdzac na Memoriale Haucka :) natomiast drugi pies jeszcze taki nie jest.
Jak ja wystawialam swojego wczesniejszego psa to umawialam sie z wlascicielami innych psow by sobie nie wchdozic w droge i zapelnic wszystkie klasy. Blokowanie klas, by inny pies nie dostal CWC bo jest troche gorszy lub jeszcze nie ma odpowiedniej masy uwazam za wielkie swinstwo. Poza tym hodowcy danej rasy powinni sie wspierac i wspolpracowac, a nie krytykowac. :roll: Tak do niczego sie nie dojdzie.

Posted

zgadzam sie z Toba :D
ale Złosnica pisała ze na jakiejsc wystawie rozmiawiala z tamtym Panem, ze bedzie w ustroniu z Lugerem w kl.posredniej... ten Pan dobrze wiedzial kogo by mial za konkurenta... i mimo to zapisał go do posredniej... pozniej przeniosl... namieszal jednym slowem!!! :wink:

Posted

A może spodziewał się w otwartej jeszcze poważniejszego konkurenta :roll:
Mimo wszystko uważam, że było to złamanie regulaminu i ktoś powinien za to odpowiedzieć :evil:

Posted

SH byla taka mozliwosc na wystawie :

10. Wszelkie roszczenia, z wyjątkiem werdyktu sędziego (rozdz. III pkt. 15), należy przedstawić na piśmie i złożyć kaucję w sekretariacie wystawy. Jeżeli roszczenia, po sprawdzeniu, okażą się nieuzasadnione, kaucja przypadnie organizatorowi wystawy

Dla mnie jest to jasne. Bylo cos takiego - pisze protest do zwiazku nie na dogomanie ;-) Kaucja nie kosztuje az tyle i zawsze mozna pozyczyc.

Posted

Jasne :D
Właśnie z tym jest zwykle największy problem, że ludziska nie potrafią korzystać ze swoich praw.
Podobnie jest z drobnymi przestępstwami - nie zgłaszają np. kradzieży komóry, bo policja i tak jej nie odzyska.
A przecież jeśli kradzież nie jest zgłoszona to nie ma jej w statystykach :(
Nie trzeba jej wykrywać i można twierdzić, że z bezpieczeństwem w danej okolicy jest suuuper :evilbat:
Analogicznie jest na wystawach - nikt nie zgłasza nieprawidłowości oficjalną drogą, ale wielu ma pretensje i obrabia innym doopę np. na tym forum. Rozmaite komisje i zarządy mogą się sprawozdawać w samych superlatywach i "w papierach" nie ma śladu po przekrętach i aferach :evilbat:
Ciągle jeszcze, jako społeczeństwo, nie dorośliśmy chyba do demokracji :-? Nie potrafimy korzystać z jej narzędzi, za to świetnie odwalamy krecią robotę :(

Posted

owszem była, ale szkoda mi kasy na szarpanie się w sparwie słabego psa który i tak nie jest w stanie zagrozić mojemu :lol:

A dlaczego napisałam na Dogomanię i inne fora...właśnie dlatego, żeby nie milczeć w sprawie ewidentnego złamania zasad. :evil:
Nie muszę za to płacić 150 zł. żeby sie ludzie dowiedzieli, że sie robi przekręty :evil:

A jeżeli sędzia na takim właśnie forum jeszcze publicznie się z tego śmieje, bo przecież sam przyłożył do tego rękę to wnioski można wyciągnąć samemu 0X

Posted

Zlosnica - nie smieje sie to po pierwsze, po drugie jesli sprawa ma byc zalatwiona to oficjalnie , po trzecie jak juz napisalam to nie moja sprawa czy organizator sie zgadza czy nie- JA sedziuje i tyle i albo az tyle. Po czwarte olewaniem sprawy wydaje mi sie to :

Protestu oficjalnego nie składałam bo raz że nie miałam ze sobą tyle kasy, dwa i tak mi to nic nie dało bo NPwR i tak zgarnął mój pies.

a i jeszcze jedno: dla mnie ta sprawa jest rowniez bardzo przykra. Mam nauczke na przyszlosc,ze mimo zgody na przeniesienie psa takowego nie sedziowac :evil:

Posted

Nitencja napisał(a):
po trzecie jak juz napisalam to nie moja sprawa czy organizator sie zgadza czy nie- JA sedziuje i tyle i albo az tyle.

Pani jako sędzia ma sędziować wg planu sędziowania czyli tego co w ręku trzymała asystentka w ringu a tam wyraźnie jak byk stało, że w klasie pośredniej psów mają iść numery 355 i 356 i asystent o żadnych zmianach nie miał pojęcia. Koniec kropka.

Posted

[quote name='Nitencja']No to wtedy nie wchodze na ring i ide do sekretariatu. Asystenta wtedy nie bylo. Byl sekretarz , ja i ludzie obok ringu + organizator. NIKT nic nie powiedzial.
Amen.

o przepraszam !! JA osobiście zwróciłam Pani uwagę, że ma iść jeszcze jeden pies który stał po ringiem. Po czym ...sekretarz? lookneła w plan i mówi, że faktycznie a jak potoczyła się Pań rozmowa to już niedosłyszałam bo kazała mi Pani biec.

A nauczkę to mamy obie :(

Posted

Złośnica&LUGER napisał(a):
A dlaczego napisałam na Dogomanię i inne fora...właśnie dlatego, żeby nie milczeć w sprawie ewidentnego złamania zasad.

Tylko, że to jest raczej musztarda po obiedzie niż sensowne działanie :-?
Działać trzeba było jeszcze na wystawie. I skąd masz informację, że kaucja za wnoszony na krajówce protest to aż 150zł? O ile się nie mylę to jest zazwyczaj równowartość zgłoszenia psa czyli w tym przypadku 60zł.
I od razu uprzedzam - nie mam zamiaru niekogo rozgrzeszać.
Uważam jednak, że jeśli jest narzędzie w postaci protestu to należy z niego korzystać a nie bić pianę post factum i poza procedurą, która mogłaby cokolwiek zmienić w tej sprawie.
Warto pisać o takich sprawach, ale trzeba również załatwiać je od razu z wykorzystaniem regulaminowych procedur.
W przeciwnym razie przekręty i manipulacje nadal bedą miały miejsce a "góra" będzie sobie żyła w nieświadomości :evilbat:

Posted

Złośnica&LUGER czep sie zwiazku a nie sędziego w tej sytuacji. Zmiany zależą tylko od organizatora a nie sędziego. Weź wyluzuj kobieto, wystawy powinny być przyjemnością dla wystawców, psów i sędziów też, a u nas tylko nakręca sie jakies wydumane skandale i szuka dziury w całym. Skąd tyle nienawiści w tych ludziach, a zwierzaki powinny łagodzić obyczaje. Czaami się wygrywa, innym razem przegrywa, ale masz możliwość zobaczenia innych ludzi, psów, przezyć chwilkę emocji, gdy pies na ringu. A u nas tylko afery i złość, złość, złość. Może by to jakoś leczyć....

Posted

bo napisał(a):
Złośnica&LUGER czep sie zwiazku a nie sędziego w tej sytuacji. Zmiany zależą tylko od organizatora a nie sędziego.

no wiec zadałm tu pytanie i zadam je jutro w moim ZK...kto i najkiej podstawie ( także prawnej ) dokonał przesunięcia psa z jednej klasy do drugiej w dniu wystawy na 5 minut przed wejsciem na ring ?

Jak się jutro dowiem to napisze.
I weź dokładnie przeczytaj swoje 2 zdanie ze zrozumieniem a potem dostosuj je do zaistniałej sytuacji i zobaczymy co ci wyjdzie :roll:

Przyjemnością jest walka fair play ale z tego co widzę, to nie może być o niej mowy skoro nawet część tu obenych wystawiających jest innego zdania 0X

Posted

Regulamin nie może być wazniejszy od człowieka i psa oczywiście. Należy wszystko traktować ze zdrowym rozsądkiem i już. Widzę, że z jestescie absolutnie nieomylne, a jak nie to patrz punkt pierwszy. Gdy mnie się coś nie podoba albo uważam , że jest niezgodne z prawem, to załatwiam zaraz tam, gdzie powinnam, a nie jęczę od dwóch dni w necie, jaka jestem biedna i poszkodowana, bo jeszcze qrcze wygrałam. Konsekwencji potrzeba.