Jump to content
Dogomania

**Pabianice-bezdomna sunia i 4 szczeniaki już w DS!!**!! HAPPY END !!

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny pilnie potrzebny DT który starannie go wychowa i pozbawi wszelkich lęków :( !!

Loluś troszkę płakał w nowym miejscu, ale był grzeczny. Zrobił siku na trawie i dostał za to mega pochwały :) dwa razy już mu się udało :D a kupkę zrobił...do kuwety kotów !! niestety zanim została zauważona to ją zjadł :( czy myślicie że należałoby mu dać ten żwacz do jedzenia ??
faktycznie wchodzi w najciaśniejsze katy, wszędzie gdzie tylko może się wcisnąc, byleby go widać nie było. On ma chyba taki... lęk przestrzeni. Nie ogarnia tak wielkiego świata. Na "spacerze" wchodził mi pod auta i w każdą szczelinę :razz: przydałby się ktoś kto roszyfrowałby jego zachowania. Może napiszę do psiego psychologa :p

dziś jest już wtorek a do pt rano trzeba go zabrać !!!!!!!
dziewczyny ratunkuuuuu

Posted

wczoraj dogo nie działało więc nie mogłam wam oznajmić cudownej wieści :)

Loluś jest już w nowym domku :) Mieszka dom dalej niż był w DT u pani S. Gdy sąsiadka ją odwiedziła, zakochała się w Lolku, a że jej pies tydzień temu zdechł :-( prawdopodobnie na zawał :-( no i Loluś zajął jego miejsce. Obecnie mają czyjegoś boksera na "hoteliku". Wiedzą o wszystkich przypadłościach Lolka i bedą z tym CIERPLIWIE walczyć. To domek sezonowy, więc na zimę wracają w bloki do Łodzi, więc mamy pewność że nie będzie w budzie :D Są gotowi nawet dłużej zostać na wsi gdyby długo szła nauka sikania na dworze :) Myślę że to dobry domek. Trzeba tylko pojechać do nich, spisac umowę i już :) a wogóle w DT szalał z innymi psami jak szalony, tylko kurz za nimi było widać:) siku robił oczywiście w domu po spacerze:) a kupe do kociej kuwety:) czyli głupi nie jest :cool3::cool3:

czyli AKCJA ZAKOŃCZONA POZYTYWNIE :)

Posted

a więc tak...:p
mamuśka ma na imię... Sunia (bardzo egzotycznie):eviltong:
Już po trzecim dniu chodziła bez smyczy. Nie stara się uciekać, pilnuje się, łazi sobie po polach i całym ranczo i przychodzi na gwizdanie :p w boksie spać nie chce, upatrzyła sobie jedną choinkę i tam śpi. Zbudują jej ocieplana budę i najwyżej tam będzie spała. Jej wybór, na siłę się nie uszczęśliwi. Była jedną noc w domu, grzeczna była ale chyba niespecjalnie szczęśliwa. Tylko ze po schodach zupełnie chodzić nie umie i musiał ją wnosić i znosić. Rozgoniła całe podwórkowe towarzystwo...koty, kaczki :p chodzi i obserwuje jednego konia, z którym starałyśmy się ją zapoznać pierwszego dnia. Pan nas serdecznie zapraszał, więc trzeba będzie któregoś dnia to wykorzystać :loveu:

aha Sunia znalazła sobie kumpla przez siatkę i razem sobie łażą po okolicy:) tzn. wariują po ranczo :)

Posted

jak postawi jej bude to juz bedzi elux a z czasem jak oswoi sie z końmi to moze i do stajni bedzi ewłązić. Wazn eze jest chciana tam i kochana no i ze cieplo tez bedzie miec a jak dupka jej zmarznie to i po schodach zacznie chodizc a z tego co pisze piechcia to drzwi do grzania dupki beda otwarte...
tylko szybko niech ta bude organizuje bo od pon. deszcze!!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Pamiętacie jeszcze tą Pannę? Teraz nazywa się Puma.

Jest podobno strasznie rozpieszczoną rozrabiaką. Wszystko w porządku, cała rodzina nią zachwycona. Co jakiś czas dostaje zdjęcia:) Lubi gryźć różne rzeczy, ostatnio zjadla im dywan. Ale nie narzekają ;) I bardzo ładnie sobie mieszka.

U Bolka (Lucky) też wszystko w porządku, zaaklimatyzowal się, na wiosne umówię się z panią na wspólny spacer, bo mam dość blisko:)

Od Pepe nie miałam żadnych wieści, napiszę do nich na dniach żeby się odezwali.

A co słychać u ich mamusi?

Posted

yyy nie wiem ;( musze zadzwonić ale ciągle zapominam, a wogole to już tyle razy byłysmy zapraszane a my ciągle nic:( moze w pt jakby pogoda się poprawiła to bysmy pojechał coo?? tylko że teraz wcześnie sie ciemno robi:( to pewnie weekendy nam tylkozostana

a Puma cudo :) a jak urosła:) jak się dowiem co u Lolka to napisze wam:)

Posted

słuchajcie nasz spokojna i kochana Sunia została oskarżona o wymordowanie 6 kur sąsiadowi!! niestety została złapana przy kurze ale już martwej i nie była jakaś brudna od krwi czy coś, poprostu przy niej stała. Więc jej opiekun twierdzi że pewnie lis wymordował a ona poprostu podeszła obwąchać, ale sąsiad nie wierzy i muszą odkupić kury! A Sunia wogóle u tego sąsiada ma białego kumpla i razem biegali sobie po polach i się bawili i co najlepsze spała z nim w sianie u tego sąsiada!! więc to jest dziwne że tyle była na tym podwórku i treaz nagle by jej coś strzeliło do głowy??!! watpię. Opiekun nie przejął się tym za bardzo, raczej martwi się o sunie bo przed dwa dni po tym wogóle nie chciała do niego podejśc, bała sie ludzi:( może dostała wciry od tego sąsiada :( teraz śpi boksie w stajni, a w dizeń ma długa linkę, bo musi się przyzwyczaić do tego że to jest jej miejsce!!! Ale tak poza tym to zadomowiła sie, obszczekuje obcych i robi za doskonałego stróża. Poprosiłam o kontakt jeśli będzie drugi taki incydent no i jak zwykle zostałysmy zaproszone na odwiedziny, ale u mnie jak zwykle czasu brakuje :(