gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jejku..przepraszam..jestem...Iwonko...:oops::oops: Troche za duzo mam watkow i po prostu mi wylecialo... OWszem- jak najbardziej (nie czytalam watku tylko ostatnia strone) moze jechac do Morii w Elblagu- niezaleznie czy Gabi pojedzie- czy nie..Wiola ma miejsce w domku...szykuje sie do niej tez slepaczek Czarus..a wlasciwie to szykowal- bo byc moze bedzie ccciiiiiii:lol::lol::lol:a jesli tak, to jeszcze kika deklaracji byloby po Kajetanku i w oddatku "maly posag"..moze ktos w skrocie napisac tutaj jaa jest sytuacja i czy chcecie Go do hoteliku??? Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Dobra-weszlam na pierwsza..juz wszystko wiem...no to tak..widze ze ma juz nawet sporo deklaracji..wlasciwie to chyba prawie cala kwote o i jeszcze spory posag..jakiej On jest wielkosci???JAkie bierze leki???NApiszcie- zadzwonie do Morii zapytam...no bo jesli jest leczony- to oprocz zaplaty za hotelik musimy tez miec pieniadze na leki.......a jesli Mria sie zgdzi wziac go do domku- to mglby jechac juz.... Quote
maarit Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Kolejny senior - ech... te mnie najbardziej ujmują....:placz: Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 a więc tak, psinka nie bierze narazie leków (nie był jeszcze u weta i nie wiem czy w ogóle to nastąpi, choć prosiłam kilka razy, jest tyle psów, że nie wszystkie mają szczęscie jechać) tak więc niewiemy dokładnie co mu jest. Jest wielkości do kolana. Szukamy hoteliku, dt, obojętnie jak się zwie ale koniecznie musi być domowe, nie ma sensu wyciągać go z boksu do boksu. jak juz są tutaj ciotki od staruszków to właśnie się dowiedziałam że naszego ślepka foksteriera pogryzły psy i bardzo ale to bardzo potrzebny mu też dt a najlepiej ds bo kasy brak na tyle psów :placz: założe mu wątek, ale już czasem nie mam sił, patrząc ile jest tych psów bez szans... Quote
ihabe Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 iwona213 napisał(a):a więc tak, psinka nie bierze narazie leków (nie był jeszcze u weta i nie wiem czy w ogóle to nastąpi, choć prosiłam kilka razy, jest tyle psów, że nie wszystkie mają szczęscie jechać) tak więc niewiemy dokładnie co mu jest. Jest wielkości do kolana. Szukamy hoteliku, dt, obojętnie jak się zwie ale koniecznie musi być domowe, nie ma sensu wyciągać go z boksu do boksu. jak juz są tutaj ciotki od staruszków to właśnie się dowiedziałam że naszego ślepka foksteriera pogryzły psy i bardzo ale to bardzo potrzebny mu też dt a najlepiej ds bo kasy brak na tyle psów :placz: założe mu wątek, ale już czasem nie mam sił, patrząc ile jest tych psów bez szans... dziewczyny, jasne kasy brak ale musi się znależć:loveu: Musi. Robimy bazarki, zbieramy i wysyłamy. Ratujemy i robimy wszystko aby znalazły domki szybko. Co do foksterierka to moze zapytać fundację niemiecką? Słysząłam, ze wielu ślepaczkoz szansy na serce w Polsce znalazło domki za zachodnia granicą. Czy myslicie o wysłaniu chociaż jednego z nich do Wioli? Musimy się decydować bo ammy zarezerwowane miejsca a jak nie to na ich miejsca zaraz wskakuja psiaki od innych:-( Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Dokłądnie tak...decyzja co do wyjazdu musi byc podjeta najpozniej do piatku...jesli jest to pies do olan to moze byc spokojnie u Morii..zapas finansowy pies tez ma wiec macie pieniazki na transport...uwazam ze w takim razie nie ma na co czzekac...Jest tyle psow potrzebujacych, ze Wiola nie bedzie trzymala miejsca w nieskonczonosc- zwlaszcza, ze to nieuczciwe wobec innych oczekujacych..prosze o decyzje- czy mam dzwonic i co mowic...najlepiej prosze o konkrety..najbardziej niepokoi mnie fakt zepies taki chory i nie bl u weta..przeciez on sie meczy a moze to nic strasznego- moze wystaczylyby jakies leki...Moria ma stay kontakt z wetem- mysle ze moglby tam szybko zostac zdiagnozowany...zwlaszzca ze sa pieniazki na ten cel... Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 a jaki jest koszt utrzymania śledzika u Morii czy Wioli (to są dwie różne osoby czy jedna bo się pogubiłam??) oraz czy psiak byłby w domu?? gdzie się znajduje ten hotelik, proszę o jakieś szersze informacje. Przepraszam ale nie znam ani Morii ani Wioli :oops: (śledzik ma pieniądze po baleroniku, więc o pieniadze się nie martwie, gorzej ze ślepkiem, bo niema ani złotówki :placz:) Quote
ihabe Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jak zawoziłam Wioli Gufiaka z Jamrowizny to nagle okazało się, ze ma wypadniety odbyt:-( Wyjazd do wioli uratował mu życie, gdyż jeszcze tego samego dnia, dziewczyny były z nim u weta a następnego dnia była operacja. A teraz chłopak przeżywa drugą młodość ale nie zamierza się rozstać z Wiolą:evil_lol: Jest nieadopcyjny, wyje czasami , chodzi swoimi drogami. Kochany ale znaleźć mu domek graniczy z cudem:evil_lol: :loveu: Tak więc, kończąc ten mój elaborat, Wiola zadba o nasze cudo:evil_lol::loveu::loveu::loveu: Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 iwona213 napisał(a):a jaki jest koszt utrzymania śledzika u Morii czy Wioli (to są dwie różne osoby czy jedna bo się pogubiłam??) oraz czy psiak byłby w domu?? gdzie się znajduje ten hotelik, proszę o jakieś szersze informacje. Przepraszam ale nie znam ani Morii ani Wioli :oops: (śledzik ma pieniądze po baleroniku, więc o pieniadze się nie martwie, gorzej ze ślepkiem, bo niema ani złotówki :placz:) Wiola- to wlasnie Moria..i Ihabe i ja mamy tam u Wioli "swoje" dogomaniackie pieski..jestesmy bardzo zadowolone i dlatego zarezerwowalam od razu miejsce dla jakiejs bidy jak sie zwolnilo..nie mam zwyczaju tez wyszukiwac "bid"..one sie same znajduja niestety:-(:-(Uwazam ze to jest wlasnie taka bida..Hotelik by kosztowal 300 zł za miesiac i jest w Elblagu..wiem ze to daleko troche..jesli macie cos blizej to nie ma sprawy..tylko uwazam ze to jest na "cito" sprawa...bo pies cierpi i naparwde nieduzo moze mu ulzyc..ale jesli nie otrzyma pomocy- to moga byc skutki nieodwracalne...jesli nie chcecie sie zdecydowac a macie pieniadze to moze nich go choc ktoras ciotka wezmie prywatnie do weta i z tej uzbieranej kasy zaplaci... Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 jestem jak najbardziej za tym żeby jechał, bo bardzo trudno jest mi cokolwiek znalezc (co prawda w poniedziałek wraca Krystyna i miała się kontaktować z Panią Alą u której był Stefanek który odszedł za TM i tam Śledzik ewentualnie miał jechać, ale to nic pewnego) więc jeśli to możliwe to niech jedzie do Mori - Wioli, tylko najważniejsze pytanie czy on będzie w domu??? bo jeśli ma jechać do budy w boksie, to ja uważam że nie ma sensu, wtedy starałabym się o to żeby psiak był w budynku zimą. Co do weta to masz racje, jak nic nie wypali to pojade z nim prywatnie, już dawno o tym myślałam ale ciągle się upominałam żeby go zabrali i miałam nadzieje ze wkońcu pojedzie, jednak przy ilosci 350 psów nie jest to łatwe... zawsze jest jakiś bardziej potrzebujący :shake: Quote
ihabe Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ale co nie wypali jak wypali i to jak z armaty:loveu::loveu::loveu: Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 ihabe napisał(a):Ale co nie wypali jak wypali i to jak z armaty:loveu::loveu::loveu: dziekuję Wam dziewczyny jesteście kochane :loveu::loveu::loveu: a z tym nie wypali chodziło mi o to jakby miał być w budzie w boksie, to go nie puszcze :shake::shake::shake: Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 iwona213 napisał(a):dziekuję Wam dziewczyny jesteście kochane :loveu::loveu::loveu: a z tym nie wypali chodziło mi o to jakby miał być w budzie w boksie, to go nie puszcze :shake::shake::shake: Wg mojej wiedzy bedzie w domku...zadzwonie jutro do Morii dla pewnosci...ale szykujcie psa na jutro- na pojutrze..na JUZ....transport na CITO!!!A domek bedzie..no kurcze..musi byc przeciez!!!Kiedy moglby jechac???Masz jakies mozliwosci zalatwic transport??Moglabys jechac razem z Nim wtedy i zobaczuc sama...jak widzisz Iwonko kwestie trnsportu?? Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Nikus transportuje nam psiaki tak więc z nim musze rozmawiać, jednak on jeździ zazwyczaj w weekendy a teraz w sobote mamy psistanek gliwice na placu krakowskim, więc ja nie będe mogła jechać (o 10 mam się wstawic w schronisku, bedziemy ubierac psiaki w obróżki i przygotowywać do adopcji, impreza zaczyna się o 12 - zapraszam!!!) ważny dzień dla psiaków, więc musze z nimi być. Ale zaraz napisze do Nikusa czy on będzie na akcji, czy mógły jechać w sobote. Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 iwona213 napisał(a):Nikus transportuje nam psiaki tak więc z nim musze rozmawiać, jednak on jeździ zazwyczaj w weekendy a teraz w sobote mamy psistanek gliwice na placu krakowskim, więc ja nie będe mogła jechać (o 10 mam się wstawic w schronisku, bedziemy ubierac psiaki w obróżki i przygotowywać do adopcji, impreza zaczyna się o 12 - zapraszam!!!) ważny dzień dla psiaków, więc musze z nimi być. Ale zaraz napisze do Nikusa czy on będzie na akcji, czy mógły jechać w sobote. Iwonko- prosze o Twoj numer telef- zadzwonie teraz Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Dzwoniłam do Morii- piesek będzie w domku:loveu::loveu::loveu:Moze przyezdzac chocby jutro:loveu::loveu: Quote
iwona213 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 gonia66 napisał(a):Dzwoniłam do Morii- piesek będzie w domku:loveu::loveu::loveu:Moze przyezdzac chocby jutro:loveu::loveu: naprawde?? naprawde?? naprawde?? niech mnie ktoś uszczypnie :multi::multi::multi: Quote
bico Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 iwona213 napisał(a): w poniedziałek wraca Krystyna i miała się kontaktować z Panią Alą u której był Stefanek który odszedł za TM i tam Śledzik ewentualnie miał jechać, ale to nic pewnego skoro Śledzik jedzie do Morii i będzie mieszkał w domku, to chwała Bogu:multi::multi::loveu::loveu: A może tej Pani Ali by tego biednego ślepaczka gryzionego foksia podpowiedzieć??:oops: on nie wyżyje w schronie:placz::placz::placz: Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 bico napisał(a):skoro Śledzik jedzie do Morii i będzie mieszkał w domku, to chwała Bogu:multi::multi::loveu::loveu: A może tej Pani Ali by tego biednego ślepaczka gryzionego foksia podpowiedzieć??:oops: on nie wyżyje w schronie:placz::placz::placz: Jakiej Pani Ali????:roll:Bo ja niekumata troszkę jestem na tym wątku:oops: Quote
bico Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 gonia66 napisał(a):Jakiej Pani Ali????:roll:Bo ja niekumata troszkę jestem na tym wątku:oops: Kruszynka od Iwony była na DT u Pani Ali. Kruszynka odeszła za TM - była bardzo starutka:-( Pani Ale bardzo to przeżyła, to było dość niedawno, obecnie jest na urlopie, może jak wróci i się otrząśnie po Kruszynce, to znów weźmie jakiegoś staruszeczka na DT:oops: Mam taka nadzieje:oops: Ja miałam deklarację na Kruszynkę, przeniosałm ją na Jeżyka/Baleronika, on już ma domek i teraz moja deklaracja jest na Śledzika - stąd ten łańcuszek i Pani Ala;) Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 bico napisał(a):Kruszynka od Iwony była na DT u Pani Ali. Kruszynka odeszła za TM - była bardzo starutka:-( Pani Ale bardzo to przeżyła, to było dość niedawno, obecnie jest na urlopie, może jak wróci i się otrząśnie po Kruszynce, to znów weźmie jakiegoś staruszeczka na DT:oops: Mam taka nadzieje:oops: Ja miałam deklarację na Kruszynkę, przeniosałm ją na Jeżyka/Baleronika, on już ma domek i teraz moja deklaracja jest na Śledzika - stąd ten łańcuszek i Pani Ala;) AAAA..tak tak to juz wszystko wiem od Iwonki- rozmawialam z Nia telefonicznie:lol:NO i ja mialam podobna sytuacje z Kajetankiem u Morii- slepaczkiem- staruszkiem, ktory odszedl za TM...i po nim sporo cioteczek przenioslo deklaracje na kolejna bidulinke ktora pojedzie w Jego miejsce.."dostało" się to, poki- co CZarusiowi:loveu: A gdzie wątek Kruszynki??Zobacze sobie chętnie.. Quote
bico Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 gonia66 napisał(a):AAAA..tak tak to juz wszystko wiem od Iwonki- rozmawialam z Nia telefonicznie:lol:NO i ja mialam podobna sytuacje z Kajetankiem u Morii- slepaczkiem- staruszkiem, ktory odszedl za TM...i po nim sporo cioteczek przenioslo deklaracje na kolejna bidulinke ktora pojedzie w Jego miejsce.."dostało" się to, poki- co CZarusiowi:loveu: A gdzie wątek Kruszynki??Zobacze sobie chętnie.. Kruszynka http://www.dogomania.pl/forum/f78/kruszynka-starowinka-odeszla-w-najcudowniejszym-dt-otoczona-miloscia-biegaj-za-tm-139895/ Quote
gonia66 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 bico napisał(a):Kruszynka http://www.dogomania.pl/forum/f78/kruszynka-starowinka-odeszla-w-najcudowniejszym-dt-otoczona-miloscia-biegaj-za-tm-139895/ No i juz odwiedzialm Kruszynke...Baleronika i jak zwykle przed snem musialam sie zwyc...najpierw z zalu za Kruszką potem ze wzruszenia nad jeżykiem..zaznaczylam sobie te watki i jutro dokladniej poczytam bo poźno...ale i tak jestem pelna podziwu dla Was dziewczyny...:loveu::loveu: Sledzik..a Ty juz sie pakuj a teraz sobie śnij o domeczku..niedlugo skonczy sie Twoja samotnosc...:loveu: Quote
Recommended Posts