eski Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 iwona213 napisał(a):czy ktoś wie jak mozna sie skontaktować z tą Panią Alą u której był Stefanek?? Prawdopodobnie BajkaB ma namiary na p. Alę Quote
iwona213 Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 eski napisał(a):Prawdopodobnie BajkaB ma namiary na p. Alę dzieki, jutro bede jej szukac, dziś juz uciekam spac, bo ostatnio niedosypiam ;) Quote
coronaaj Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 iwona213 napisał(a):dzieki coronaaj, konto narazie to samo chciaż chciałabym żeby prowadzenie skarpety przejeła Brysio, ale poczekajmy najpierw aż znajdziemy dt dla Śledzika, jak się można skontaktowac z tą Panią Alą u której był Stefanek?? W porzadku niech Brysio przejmie konto...pani Ala najlepsza dla Sledzika. BajkaB ma namiar na Alicje Quote
eski Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 iwona213 napisał(a):dzieki ciotki... myslalam o tym leku... Arthrix Plus (90 tab.) - | Zdrowypupil.pl czyżby u niego to była dysplacja?!? jesli tak to moglibysmy mu tym pomóc, zerknijcie na ten lej... i na ten filmik. A ja w sprawie tego leku. Gdyby rzeczywiscie mógłby mu pomóc to może kasę moglibyśmy dostac ze skarbonki od rozi. Pewnie kojarzycie wątek skarbonkowy.... Dla mnie jest to niepojęte, że tyle kasy leży na koncie, a psiaki są w potrzebie. A Śledzik to staruszek, któremu możnaby pomóc. No niestety, dowiedziałam sie od rozi, ze jednak pomoc ze skarbonki w przypadku sfinansowania zakupu leku nie wchodzi w grę :( Możliwa byłaby pomoc kompleksowa dla całej grupy staruszków w celu poprawy warunków ich bytowania.... No ale nic to ! Myslę, że sami także moglibysmy zrzucic sie na lek, który pomógłby Śledzikowi. Iwonko, co z tym wetem ? Śledzik może byc zabrany na badania ? Quote
iwona213 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 jutro będe w schronisku to poproszę żeby go zabrali na badania (chyba prześwietlenie wystarczy żeby stwierdzić dysplazje??) Kisiaraf miała się kontaktowac z BajkąB w sprawie P. Ali, więc czekamy na więści od Krysi... Quote
iwona213 Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 poprosiłam w schronisku o zrobienie prześwietlenia, tak więc mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu będziemy wiedzieć czy to dysplazaja (choć jestem przekonana ze to własnie to schrorzenie) Krysiu czy są jakieś wieści od P.Ali??? Quote
Certusowa Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Arthrix plus jest ok, ale ma mniej cetylu m od preparatu o nazwie Cetyl M, ktory od niedawna znow jest dostepny i u nas. Do Arthrixu dodano rozne skladniki, ktore tez sa ok, ale najwazniejszy jest ow cetyl. (Inne od biedy mozna uzupelnic innymi preparatami, ale cetylu nie uzupelni sie niczym innym.) Arthix to rodzaj zamiennika dla Cetyl M. Ponadto Cetyl M jest smaczniejszy (ponoc ;) ). Nie wszystkie psy lubia tablety Arthrixu, a Cetylu M ponoc ... prawie wszystkie. Cenowo jest b. podobnie, o ile nie tak samo. Ten pies jednak sporo wazy. O ile dobrze pamietam, to jest 2 Tabl/10 kg w.c./dobe. Potem sie zmniejsza, tj. po ok. m-cu, a raczej gdy zobaczymy wyrazna poprawe,ale efekt moze tak szybko nie przyjsc. Zeby bylo jasne. Jestem 'za', tylko rozwazcie, czy ma to byc Arthrix, czy jednak nie lepiej Cetyl M, z wiekszym stezeniem tego, co najwazniejsze i od razu kupic wieksze opakowanie niz 90 tabl. Tu mozna bylo zamowic. www.ZdrowyPiesek.pl Quote
Kisiaraf Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Dziewczynki sprawa wygląda następująco: Rozmawiałam z Panią Edytką, Pani Alicja jest na urlopie do 12 września. Ma teraz na tymczasie jakieś pieski ale Pani Edytka powiedziała, że napewno zapyta. Jest taka możliwość. Mam nadziej, że gdyby wypalił ten domek tymczasowy to zorganizujemy jkąś pomoc finansową?! Ja wyjeżdzam od 3 do 14 września obiecuje ze swojej strony zadzwonić do pani Edytki zaraz po powrocie. Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam :oops: Quote
iwona213 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 dziekuję Krysiu jesteś kochana :loveu: co do pomocy finanasowej to oczywiste ze tak :) Quote
Kisiaraf Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Rozmawaiając wczoraj z panią Edytką zostałam poproszona o pomoc temu psiaczkowi. Może macie jakiś pomysł na pomoc mu? Zapraszam na wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pilnie-potrzebna-pomoc-sliczny-szorsciak-z-legnicy-141645/ Quote
iwona213 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 no i co z Tobą bedzie biedaku... Quote
bico Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 iwona213 napisał(a):no i co z Tobą bedzie biedaku... na właśnie...co dalej?:roll: Śledzik jedzie do jakiegoś DT lub hoteliku? wpłaciłam na niego moją deklarację od Kruszynki, potem Jeżyka. Czekamy pewnie na jakąś decyzję - na jaką? bo już się pogubiłam:oops: Quote
iwona213 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 chyba musimy poczekać aż Krystyna wróci z urlopu (14 września) bo to ona się kontaktowała z ewntualnym dt dla śledzika (P. Ala u której był Stefanek). Ja cały czas szukam, ale jest bardzo ciężko cokolwiek znalezc nawet płatnego, a boks odpada, musi być domowy, ze względu na jego nogi, zimy biedak nie przeżyje w boksie... Quote
bico Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 iwona213 napisał(a):chyba musimy poczekać aż Krystyna wróci z urlopu (14 września) bo to ona się kontaktowała z ewntualnym dt dla śledzika (P. Ala u której był Stefanek). Ja cały czas szukam, ale jest bardzo ciężko cokolwiek znalezc nawet płatnego, a boks odpada, musi być domowy, ze względu na jego nogi, zimy biedak nie przeżyje w boksie... rozumiem. dzięki za info. trzeba czekać do po 14 września, nie ma rady:roll: Oby po 14 Śledzik tam trafił:modla::modla::modla: Quote
ihabe Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Staruszek, niewidomy i do tego chorusi i ciotki ihabe nnikt nie zaprosił:-( Przecież ja swoje życie bym za nie oddała wszystkie:-( Jestem z Wami. Jeśli Gabi pojedzie do ZuziM a nie do Morii to jest miejsce w Elblągu, w Hoteliku ale w domu. Oczywiście trzeba to sprawdzić? A czy Gonia66 jest już na tym watku? Jak nie ,to powinna:loveu: Quote
bico Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 ihabe napisał(a):Staruszek, niewidomy i do tego chorusi i ciotki ihabe nnikt nie zaprosił:-( Przecież ja swoje życie bym za nie oddała wszystkie:-( wiemy o tym Iwonko, że jesteś dzielna, walczysz i bardzo psiakom pomagasz:loveu::loveu::loveu: ale ja nawet sumienia nie mam Cię angażować w nowe wątki, bo wiem ile masz na głowie:oops: choć teraz strasznie się cieszę, że tutaj trafiłaś i jesteś z nami:multi::multi::multi: Quote
ihabe Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Przekochany psiak, dziadziuś cudowny:loveu: Kurcze, dlaczego tak się dzieje, że starowinki tak mają często pod górę. A gdzie jest dziadzio? W Gliwicach? Zabrzu? Cieszę się, że tu trafiłam :loveu: Ale serce mi pęka:-(:-( Quote
bico Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 ihabe napisał(a): A gdzie jest dziadzio? W Gliwicach? Zabrzu? Dziadeczek jest w Gliwicach obecnie, w schronie:-( Ihabe, jak byś gonię namówiła na zajrzenie tutaj, to było by super:cool3::loveu::oops: Quote
ihabe Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 bico napisał(a):Dziadeczek jest w Gliwicach obecnie, w schronie:-( Ihabe, jak byś gonię namówiła na zajrzenie tutaj, to było by super:cool3::loveu::oops: Mam nadzieję, żę ciotka Gonia nie odmówi , znając jej serducho:loveu::loveu: Quote
majuska Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Ciotki chcę przelać swoja deklarację, dajcie konto na PW bo nie wiem gdzie słać. Quote
iwona213 Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 doszły wpłaty od coronaaj, domi, bico, baldek2 Quote
Recommended Posts