Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1. Stan rachunku 140 zł, ale lekarz nie wie czy wszystkie koszty zostały wpisane.
2. Stan pieska dobry, piesek zjadł i wypił wodę. Rozmawaiłam z dr. Komendą ale on chyba nie jest lekarzem prowadzącym, czytał z komputera.
Piesek wymaga dalszego leczenia i badań ale w warunkach domowych. Trzeba go obserwować jak sie zachowuje i wtedy podjąć jakieś leczenie. Zagrożenia życia nie ma.
Ja jutro jadę na kolejną kroplówkę, ale niestety psa nie mogę odebrać.
U mnie sajgon. Psy się tak charatają, że aż cud, że jeszcze nie zrobiły sobie wzajemnie krzywdy.:shake:
A o co chodzi? jak zwykle o władze i kobiete :lol:

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedaczek następny...

A może jakaś fundacja zgodziłaby się użyczyć numer konta i można by było zrobić allegro cegiełkowe - zwykle są z tego jakieś pieniążki?

Kurcze, ja niestety jestem spłukana....

Posted

postaram sie jutro po niego pojechac - choc nie ukrywam ze przydaloby sie inne DT, ja samcow nie bardzo moge "tymczasowac"
mam juz dwa nadprogramowe plus nasz i kazdego trzeba izolowac od pozostalych

mysle ze bedzie Beżyk

Posted

postaram się jutro coś obfotogragować i przesłać, ale nie wiem czy z czasem sie wyrobię, więc jak nie to w środę.
poproszę jeszcze do numeru konta pełne dane bo inaczej przelewu nie przejdzie!

Posted

Lekarz nic nie mówił o złamanych łapkach. Jak go zapytałam to powiedział, że nic nie widział. Ale powtarzam to nie był lekarz prowadzący. Może więc te łapki nie były połamane. Przecież z połamanymi łapkami nie mówiliby, żeby go zabrać, tylko najpierw łapki by poskładali.

Posted

Bączek napisał(a):

2. Stan pieska dobry, piesek zjadł i wypił wodę. Rozmawaiłam z dr. Komendą ale on chyba nie jest lekarzem prowadzącym, czytał z komputera.
Piesek wymaga dalszego leczenia i badań ale w warunkach domowych. Trzeba go obserwować jak sie zachowuje i wtedy podjąć jakieś leczenie. Zagrożenia życia nie ma.

dr Komendy nie bylo dzis na Sanockiej

Posted

Gosiapk napisał(a):
Kto umie zrobić Allegro cegiełkowe?

Lara robiła allegro cegiełkowe, ale tylko na konta fundacyjne - bo podobno na prywatne konto nie jest dobrze robić, moga się przyczepić, żbey się z tego rozliczać itp.

Posted

fizia napisał(a):
Lara robiła allegro cegiełkowe, ale tylko na konta fundacyjne - bo podobno na prywatne konto nie jest dobrze robić, moga się przyczepić, żbey się z tego rozliczać itp.

Ale z kolei zuzlikowa wie jak ten przepis obejsc i wali allegra ceglaste bez fundacji. :diabloti: Piszcie do niej jak chcecie.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Ale z kolei zuzlikowa wie jak ten przepis obejsc i wali allegra ceglaste bez fundacji. :diabloti: Piszcie do niej jak chcecie.

aaa no chyba, że tak :evil_lol:

Posted

wpłaciłam grosik na pieska. bardzo się cieszę, że już się lepiej czuje i nie ma zagrożenia, tymbardziej, że gdyby nie Wasza obecność tam to pies pewnie by był już za TM...

Posted

gibon301 napisał(a):
wpłaciłam grosik na pieska. bardzo się cieszę, że już się lepiej czuje i nie ma zagrożenia, tymbardziej, że gdyby nie Wasza obecność tam to pies pewnie by był już za TM...

Dziękuję Ci serdecznie!
Nie ma Ady-jeje, ale postaram się żeby zrobić psiakowi Allegro pod Pro Animals, oni jako fundacja mają to wszystko z Allegro już ustalone. Muszę tylko się dogadać.

Posted

missieek napisał(a):
dr Komendy nie bylo dzis na Sanockiej

No to nie wiem jak on sie nazywa w każdym razie mężczyzna. Ale to i tak nie ma znaczenia, bo Missiek pieska dziś odebrała i wszystko wie. Spotkałyśmy sie na Sanockiej dzis po południu

Posted

=emilia2280;Ale z kolei zuzlikowa wie jak ten przepis obejsc i wali allegra ceglaste bez fundacji. :diabloti: Piszcie do niej jak chcecie.

:loveu:Zuzlikowa, dobra i madra kobietka, wierzcie mi znam ja osobiscie :roll::roll:
Poczytam jak z Zuzlikowa przywieziemy Mele do megii1...z Wieliczki, podrozujemy razem super...czyli psy sie wedza...:shake::shake:

Posted

=fizia;Lara robiła allegro cegiełkowe, ale tylko na konta fundacyjne - bo podobno na prywatne konto nie jest dobrze robić, moga się przyczepić, żbey się z tego rozliczać itp.

:loveu:kochana , przepisy mozna obejsc i sie nie przyczepia...regulamin Allegro , :cool3::cool3:zasada nie uzywac slowa charytatywna pomoc...cos wiemy na ten temat i wszystko gra...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Beżyk już u missieek, ma apetyt, załatwia się normalnie, chodzi, ale nie staje na jedną łapkę - coś ma z łokciem - jak to nie przejdzie to trzeba będzie zrobić RTG łokcia, za jakiś tydzień badanie krwi kontrolne; ma złamane zebro i w udzie 2 śruty!!! ktoś musiał do niego kiedyś strzelać, bardzo mocno pokryty odchodami pcheł więc chyba jednak nie jest to zadbany piesek... :shake:

Wydatki do tej pory:
77 zł RTG
154 zł dziś za leczenie
plus dojazdy - dwa razy Krk-Bukowno 40 zł

Dziś doszły wpłaty:
50 zł bahlsa
50 zł Bączek

Posted

Dla uzmysłowienia jak bardzo missieek potrzebuje wsparcia i jak wielkie ma serce, że zabrała tego psa zrobiłam "małe zestawienie" psów będących u niej - wszystkie oprócz Smoka i Doti oraz Febe, która była po zmarłej pod opieką missieek potem u xmartix we Wrocławiu na DT - są z olkuskiej mordowni

SMOCZUŚ

FEBE WRACA Z ADOPCJI - PILNE nie ma DT

DOTI

KASZTANka

NEGRA

SZCZENIAK podrostek Axon

DŻINA zapomniana mamusia

NORKA bez wątku

MINI czarnulka

Malutka pinczerkowata i malutka czarnulka

Posted

coronaaj napisał(a):

:loveu:Zuzlikowa, dobra i madra kobietka, wierzcie mi znam ja osobiscie :roll::roll:
Poczytam jak z Zuzlikowa przywieziemy Mele do megii1...z Wieliczki, podrozujemy razem super...czyli psy sie wedza...:shake::shake:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: tak namieszałaś w tym poscie, ze sama nie wiem o co Ci chodziło :eviltong:

Posted

Kinya napisał(a):
Jutro będę dzwonić do Missieek, bo dogaduję pewne sprawy (m.in. dotyczące własnie kosztów i Allegro dla Beżyka).

a może nowy tymczas? bo u missieek jest straszny problem z samcami :shake: no i psiak powypadkowy powinien mieć wiecej spokoju

Posted

Missieek jest niesamowita!

Gdyby jeszcze powklejać wszystkie te psy i koty, które już dzięki Niej są w nowych domach, to pewnie by potrzeba było kilku stron..