Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

14.08 Kinya i Bączek pojechały do Olkusza po psa ze schroniska. Na głównym skrzyżowaniu w Olkuszu zauważyły potrąconego psa... upał niemiłosierny i ludzie stojący i gapiący się na cierpienie psa... ktoś zadzwonił po hycla, który chciał brać psa do schroniska - NIE MAJĄC do tego prawa! Bo psy powypadkowe mają być zaopiekowane przez weterynarza, a nie schronisko, gdzie umierają w męczarniach!
Dziewczyny psa hyclowi nie dały, zabrały psa do najbliższej lecznicy, gdzie chciano go uśpić, Kinya dzwoniła do missieek i missieek powiedziała co wet ma podać psu - leki przeciwwstrząsowe, przeciwkrwotoczne - po czym przyjechała i zabrała go do Krakowa do Krak-Vetu.

Stan psiaka jest zły, ale dlaczego miał nie dostać szansy?
Są złamania, są obrażenia wewnętrzne i najpierw trzeba stan psiaka ustabilizować, a potem dopiero zająć się złamaniami.

Pies jest w szpitaliku - wszyscy wiemy jakie są koszty hospitalizacji psa - bardzo pilnie potrzebne jest wsparcie dla missieek bo została sama z problemem - a ma w tej chwili pod opieką 20 psów i 22 koty - nie ma skąd wyczarować pieniędzy na opłacenie leczenia tego psiaka - nawet jeśli jego stan okaże się beznadziejny to rachunek do zapłacenia będzie. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA TEGO CHŁOPACZKA!!!!!! dostał od missieek szansę na życie - pomóżmy im!!!!!!

Kontakt do missieek
504 588 874
[email protected]

tylko jedno zdjęcie psiaka jest - zrobiła Kinya

Wpłaty:
50 zł bahlsa
50 zł Bączek
25 zł gibon301
30 zł Renata D.
400 zł Finetta z bazarku z Chustą dogomanii
78 zł bazarek ubrania
194 zł bazarek z rzeczami od Grosziwo
10.09
407 zł Finetta
17.09
60 zł bazarek z rzeczami od gibon301
20 zł Kinya
50 zł bazarek Dody
09.12
71 zł Magdalena P. Kraków - Mikołaj dla Bezyka :-)

Suma: 1364 zł

Wydatki:
77 zł RTG
154 zł hospitalizacja+leczenie
plus dojazdy - dwa razy Krk-Bukowno - 70 zł
07.09
40 zł RTG
30 zł dojazd Bukowno-Katowice
08.09
60 zł badanie krwi - morfologia, biochemia
15.09
434 zł operacja+dojazd
18 zł aescin na obrzęki
26.09
32 zł kontrola
szczepienie 25 zł
karma sucha i mięso - 150 zł
30.03.2010
200zl operacja - sciaganie metalu, kastracja, czyszczenie zebow + 40 zł dojazd
105 zł - karma, mięso

Suma: 1364 zł

SALDO na dzień 30.03.2010: 0 zł

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za założenie wątku - miałam to zrobić sama jutro, ubiegłaś mnie :)

Więcej zdjęć nie ma, zrobiłam tylko jedno i starałam się żeby było jak najmniej drastyczne. Ale wierzcie mi, że pies wyglądał strasznie :-( Poza tym cały czas trzymałam go, bo w szoku rzucał się i próbował na połamanych łapach uciekać w stronę ulicy.

Jeżeli będę w Krak-Vecie to poproszę o możliwość zrobienia mu aktualnych fotek.

Oczywiście nie zostawimy missieek samej, w miarę moich możliwości sfinansuję leczenie tego psa, niemniej byłoby super gdyby ktoś zrobił mu np. Allegro albo jakiś bazarek. Sama mam gromadę zwierzaków (w tym sporo tymczasów) na utrzymaniu i pewne sytuacje osobiste, które bardzo negatywnie wpływają na moje finanse :shake:

Posted

Dziękujemy serdecznie! Psiaczek biduś straszny, ale nie można nie dać mu szansy. To nie mógł być przypadek, że pojechałyśmy akurat o tej porze do Olkusza, a parę minut wcześniej zanim go zobaczyłyśmy rozmawiałam przez tel. z missieek...

Mogę prosić kod do banerka, bo nie chce mi wkleić :oops:

Posted

[quote name='bahlsa']malawaszka, prześlij na pw konto, jutro zobaczę co tam jeszcze mam na koncie i wyślę parę groszy.
Biduś straszny z tego psa.....

dzięki wielkie - już posyłam

edit kurcze nie umiem chyba tego kodu zrobić :crazyeye:

Posted

Psiaczek do góry, a ja będę walczyć o banerek ;)

On biedak nawet nie ma imienia :-( Nic mi do głowy nie przychodzi, może jakieś propozycje?

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Michaś? nie wiem czemu,ale mi do niego pasuje.

Ładnie. On już troszkę starszawy jest, więc taki Michaś pasuje :)

Nie wiem czy nie pasowałoby porobić ogłoszeń w Olkuszu - ten pies nie wygląda na zabiedzonego, ma ładną sierść, jest odżywiony. Tylko z drugiej strony jak oddawać go komuś kto dopuścił do takiego nieszczęścia :shake:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
ja bym nie szukała właściciela,oczywiście ogłoszenia można porobić ale przed oddaniem trzeba domek naprawde sprawdzić.:roll:

każdemu może się zdarzyć, że mu pies ucieknie - to jeszcze nie powód, żeby nie oddawać psa włascicielowi skoro nie jest zabiedzony, jeśli psiak przeżyje to nie będzie łatwo znaleźć mu dom i co? kolejny nieadopcyjny u missieek o którym wszyscy zapomną?:shake: z drugiej strony czy właściciel będzie chciał psiaka ktory wymaga długiego i kosztownego leczenia... to już inna "bajka" :roll:

Posted

wiem,wiem.Chodzi mi o to,że można powiesić ogłoszenia itp. ale przed oddaniem psiaka trzeba bardzo dokładnie domek sprawdzić. Rozumiem,że komuś psiak mógł zwiać i akurat niefortunnie wpadł pod samochód,ale równie dobrze własciciel mógł totalnie olać to gdzie pies biega itp.

Ps. Namotałam chyba troche,ale mam nadzieje,że każdy będzie wiedział o co mi chodzi.

Posted

tak jak malawaszka napisała, jeśli pies nie wyglądałam na bezdomnego to należy przynajmniej minimum zrobić w celu odnalezienia właściciela. mój własny pies zginął pod kołami - nie zawsze jest to wina właściciela...
również prosze o numer konta - wpłacę coś na niego, ewentualnie moge przekazać jakieś rzeczy na bazarek, jesli by go ktos mógł wystawić?

Posted

[quote name='gibon301']tak jak malawaszka napisała, jeśli pies nie wyglądałam na bezdomnego to należy przynajmniej minimum zrobić w celu odnalezienia właściciela. mój własny pies zginął pod kołami - nie zawsze jest to wina właściciela...
również prosze o numer konta - wpłacę coś na niego, ewentualnie moge przekazać jakieś rzeczy na bazarek, jesli by go ktos mógł wystawić?

Tak zrobimy, tylko póki co nawet nie mamy zdjęć poza tym jednym :shake: Pies nie miał obroży, może się zerwał. Ja mogę w pracy wydrukować plakaty w kolorze.
Dzwoniła do mnie dzisiaj baba z olkuskiego UM pytając gdzie jest pies i w jakim stanie. Nie zdążyłam zapytać jak z ewentualnym pokryciem kosztów leczenia, tak szybko skończyła rozmowę jakby się bała że o to zapytam :angryy: