Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta sunia zostala przywieziona z interwencji .Ludzie ktorzy dokarmiali ja mowia,ze od pol roku koczowala na ulicy.Musiala zostac wyrzucona bo dlugo blakala sie zanim pogodzila sie z losem .

Sunia jest bardzo stara ,musiala byc bita bo boi sie gwaltownych ruchow,podniesionego glosu.Widac ,ze bardzo pragnie czlowieka ale jest wylekniona .Jest lagodna ,zero agresji .
Przebywa w DT ,w kojcu .
W pierwsza noc po przywiezieniu ,oszczenila sie:crazyeye:.Porod byl bardzo ciezki ,bylo nie wesolo .Sunia bardzo cierpiala .

Sunia jest weteranka ,weteranka ludzkiej bezdusznosci i obojetnosci.
Prosze pomozmy jej aby ostatnie chwile zycia spedzila przy kims kto ja pokocha i gdy bedzie odchodzila za TM poglaszcze po tej biednej starej kochanej glowce......:-(

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszm funia,czy wracając z DT od Saby udało Wam się zrobić z Krystyną tą interwencję?:-o
Już teraz wiem że dla Was wszystko jest możliwe jeżeli chodzi o psiaki.
Gdzie Wam się udało znależć tą piękną starszą sunieczkę ?

Posted

Bianeczko czy chodzi ci o tego pieska przy oborze uwiązanego ?Jeśli tak to w poniedziałek ma być ta interwencja z policją /Bo już dość tego obrzucania nas błotem przez wieśniaków

Posted

dzwoniłam do DT Darii i osoba zajmująca sie nią mówi ,ze bardzo pragnie kontaktu z kobietami ,mężczyzn unika .Jeśli głaska sie ja i przestaje to wtedy bardzo prosi nawet szczekając o nową dawkę pieszczot .

Tak na marginesie zjadła parę kurcząt tym ludziom ,nie zagryzła tylko je zjadła :oops:

Powinna jak najszybciej trafić do domu ,zeby była w bliskim kontakcie z ze swioim człowiekiem .Tu w Dt ,ludzie pracują więc sporo czasu siedzi sama :roll:

Posted

Byłam u suni; jest wyniszczona, wystraszona. Przyzwyczaiła się juz do ludzi i DT, ale na obcych reaguje lękiem, natychmiast kladzie sie na ziemi,
Nie zaznala wiele ciepla w tym swoim życiu.

Posted

funia napisał(a):
Bianeczko czy chodzi ci o tego pieska przy oborze uwiązanego ?Jeśli tak to w poniedziałek ma być ta interwencja z policją /Bo już dość tego obrzucania nas błotem przez wieśniaków

Nie funia ja zażartowałam,że Darię zdążyłyście znależć już w drodze powrotnej,bo wcześniej o niej nie rozmawiałyśmy.
Chociaż wcale bym się nie ździwiła gdyby tak było.

Daria to typowa wiejska sunieczka przepędzana całe swoje życie jak zło konieczne.Boże ile takich jeszcze jest?

Posted

Dzisiaj dostaam Pw od Siekowej ,ze ktoś do niej napisał w sprawie Darii bo umiesciła ja na NK.Pani jest ciekawa jak to by było gdyby ja wzięła ,Mieszka na 4 pietrze i ma syna alergika ale ma juz jedna suczkę i jakoś sobie radzą z alergia .Nie wie jak to by było przy dwóch psach ?:roll:

Posted

Pytanko - gdzie jest to DT gdzie sunia przebywa? Jeśli przegapiłam to przepraszam. Jak się zapatrujecie na tą wiadomość co Siekowa dostała? Ja mam trochę mieszane uczucia, ale oczywiście nie ja decyduję :roll:

Posted

Domki o Darię raczej bić się nie będą,więc każdą propozycję trzeba dokładnie rozpatrzyć.Ci ludzie chyba mają olbrzymie serce,że z tymi wszystkimi przeciwnościami myślą o biednej staruszeńce,a to już duży plus dla domku.