Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie wklejam linków do ogłoszeń Lady bo ostatnio mam strasznie dużo zwierzaków do ogłaszania(ponad 20) i nie starcza mi już czasu na ich wklejanie, ale cały czas ogłaszam sunię. Regularnie, parę razy w tygodniu odnawiam jej ogłoszenia na gumtree warszawa, adopcja psa, cafeanimal(to odnawiam codziennie) i jak starcza mi czasu to robię też ogłoszenia na innych portalach.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem wiem tula
i dziękuje ogromnie

zebrałam tylko linki, które są na forum
również te do wątków na innych forach, kto wie......może ktoś z dogomanii będzie chciał uczestniczyć również w nich

Posted

Jestem Lilith. :lol: Rozpatrzę się w wątku ale bardzo Cię proszę, jeśli możesz mi podać link do postu, gdzie wrzuciłaś swój tekst lub do ogłoszenia z tym tekstem, byłabym bardzo wdzięczna.

Posted

Musi się suni udać. :lol: Rozumiem, że z tekstem Lilith były ogłoszenia, których linki są podane na 1 stronie wątku. Już sobie dodałam do ulubionych link do allegro. Na spokojnie się w nim rozpatrzę i coś z tego utworzę.

Posted

strasznie się ciesze że odpowiedziałaś na prośbę majqo
tekst znajduje się na pierwszej stronie i raczej wszystkie informacje najważniejsze też tam są
jeśli są jakieś pytania postaram się odpowiedzieć

Lady jest piękną suczką
ale jakoś nikt jej nie chce dostrzec
nie rozumiem czemu

jeśli się uda wszystko jutro może odwiedzę Lady
planuje wyłapać szczeniaczki z mamusią i podwieźć je do schronu
jeśli je złapię to na bank będę w schronie królewiankę wyprowadzę z boksu
mam ndzieję nie zapomnieć aparatu

Posted

Lilth, bardzo proszę rozpatrz się w tym, co poniżej i punktuj rzeczy do poprawki. Bardzo proszę podaj również mail kontaktowy, uzupełnię w tekście w wykropkowanym miejscu. Przeczesałam wątek i starałam się niczego istotnego nie pominąć.

Zdumiewająco uszaty amstaff czy po prostu cudna Lady?

Jakież to przejmująco smutne - śni swój sen i nie chce się z niego obudzić. Widzi w nim człowieka, dla którego warto oddychać, strzec go, trwać u jego boku pomimo, wbrew i na przekór wszelkim psikusom, jakie płata los. Chłód schroniskowego poranka wprawia jej ciało w drżenie, zmusza do uchylenia czarnych jak węgielki oczek i zmierzenia się z widokiem stali krat, zza których dobiega zew wolności i nadzieja na urzeczywistnienie marzeń sennych. Lady, młoda, w pełni zdrowa (odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana) sunia o niezwykłej urodzie, wciąż przegrywa w loterii życia. Cóż z tego, że swym wdziękiem, delikatnością, grzecznością, inteligencją, ufnym, choć i momentami bojaźliwym (jakby za sprawą przeszłych przeżyć; zwłaszcza na okoliczność krzyku i wykonywania gwałtownych ruchów) wpatrzeniem w ludzi zaskarbiła sobie łaski akurat tych, którzy nie mogą ofiarować jej najcenniejszych, najbardziej pożądanych przez nią darów - siebie i domu. Kurtyna niewiedzy skrywa przeszłość Lady. Jedyną, znaną i niepodważalną informacją jest taka, że pewnego dnia, wraz z ślepym miotem, sunieczka została wyrzucona z samochodu. Może to i zbawienne, kiedy nie ma szans sięgnąć dalej wstecz? Jeśli ktoś w ten sposób rozstał się ze swą podopieczną, spodziewać się należy, że nie widział w niej czującej i myślącej istoty, że...była dla niego niczym. Ponoć nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Pozbywszy się biedactwa jak śmiecia mimowolnie komuś innemu oddał przysługę, bowiem człowiek, który zdecyduje się otworzyć swoje serce przed Lady zyska w niej najwierniejszego przyjaciela, a i godną pozazdroszczenia ozdobę!!! Czas najwyższy, by pomóc tym dwojgu się odnaleźć, a więc i przyłożyć rękę do happy endu opisanej historii! Niech tę sunię odnajdzie nowy pan i odkryje w niej, jak sugeruje imię, damę, bo ta bez wątpienia drzemie w Lady!

Osoby zainteresowane adopcją Lady (tu wskazany byłby dom bez innych zwierząt i maleńkich dzieci) proszone są o kontakt drogą
mailową, pisząc na adres [email protected] lub dzwoniąc na numer 0-502660178

Posted

Odetchnęłam z ulgą. Mail uzupełniony. Królewna :loveu: jest cudniasta, gdzieś u diabła musi być jej człowiek, to po prostu niemożliwe żeby miała się zasiedzieć w schronisku. Ja ją widzę wyłącznie w łóżeczku, z zaspaną główką wyglądającą spod kołderki.

Posted

[quote name='majqa']Ja ją widzę wyłącznie w łóżeczku, z zaspaną główką wyglądającą spod kołderki.[/QUOTE]

Oby Twoje "widzenie" się spełniło Majqa:thumbs:

Posted

Agago, wrzuć proszę do aukcji to ostatnie zdanie tekstu:

Osoby zainteresowane adopcją Lady (tu wskazany byłby dom bez innych zwierząt i maleńkich dzieci) proszone są o kontakt drogą
mailową, pisząc na adres [email protected] lub dzwoniąc na numer 0-502660178

Jest w nim podany mail kontaktowy (uważam, że warto go podać, bo część ludzi tak może zechcieć przetrzeć sobie ścieżkę informacyjną), a ponadto celowo dodałam tu informację, jaki byłby wskazany dom dla Lady (zawartość nawiasu wiadomego zdania).

Posted

lady uwolniła się z dławika i poooobiegła
ale to grzeczna dziewczynka
szalala wariowała ale wróciła i pozwoliła się zapiąć

niunka już zaskakuje, kim jestem
chyba mnie rozpoznaje
cieszyła się bardzo do mnie

dostałą ucho
wyszła na krtóki spacer
zrobiła mega kupę

choć nie udały się
zaraz wrzucę fotki

aaa
lady przytyła
robi się z niej grubaska

jest przyjazną dziewczynką
ale mam wrażenie, że to nie jest psiak przytulak

Posted

lilith...może to był proroczy sen:razz:

Śliczna jest ta lady...biało-czarna...ech, co ludzie myślą sobie o psach? Że to jakieś zabawki...że jak im się znudzą to je wywalą ???

Posted

[quote name='lilith27']był dziś przymrozek
pewnie jej duupka zmarzła[/QUOTE]
może zamówicie jej kubraczek od arjuny? koszt to 15 zł lub (chyba) 5zł+stara, nieprzemakalna kurtka