Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BYło do przewidzenia, taki pies jak trol migiem znajdzie dom. Musimy tylko zachować czujność. Ważne że pójdzie na tymczas i będzie bezpieczny przed zakusami niewłaściwych osób.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajscie, mam wrażenie że to trochę nie ma sensu. Dzwonią telefony, do mnie też, było do przewidzenia że taki pies będzie miał błyskiem dom. Nie jestem za wywożeniem go na drugi koniec Polski, jeśli w Poznaniu, okolicy, a nawet na Pomorzu odezwały się super domki.
To warto robić w przypadku psa, który nie ma wilkiego zainteresowania. Ale tutaj - uważam że wywożenie Trola do Lublina mija się z sensem.
Jak myślicie.
Ja dzisiaj od rana miałam telefon z Kalisza w sprawie Trola.

Posted

Podałam nicki osób, co do których nie mam wątpliwości, że sprawdzą domek dobrze ale... Oczywista oczywistość, z którą nie polemizuję, należy wybrać dom o rzut beretem od Poznania, by móc go sprawdzić/ sprawdzać w przyszłości. Sama tak właśnie bym zrobiła. Ten pies to cymesik więc...nie ma obaw, znajdzie dom w Waszym rejonie. Nie mam wątpliwości.

Posted

Miałam zapytanie w związku z Trolem. Poprosiłam panią o kontakt z osobą pilotującą adopcję, czyli podałam namiar na Supergogę. Niezależnie od tego, czy i co jest już dograne w sprawie Trola, może dom godzien jest uwagi i można mu zaproponować innego mikro piesia.

Posted

Ja wysyłam wszystkim naszą ankietę. Zbieram dane - czekamy do końca kwarantanny.
Dzisiaj zabrałam trola i Giganta - oba już bezpieczne.
Trol w domku tymczasowym obszedł ogródek, oczywiście ozdobił go ozdobami dwojakiego rodzaju :cool3:.
Jest miły bardzo.
Tylko wnerwia mnie ta moda - takie akurat wszystkim w oczy wpadają, a Gigant - mnie osobiście bardziej się podobający - nikomu.
Gigant tak chętnie dzisiaj szedł na smyczy ze schroniska że szok.

Posted

Trafiła się też pani z Poznania zainteresowana Remkiem. Rozmawiałyśmy i przegryza się z tematem, a rozmowa była przesympatyczna. Namówiłam panią, taką mam przynajmniej nadzieję, do kontaktu z Animalią, by, jeśli odpuści temat, poprosiła Was o pomoc w znalezieniu psiaka z Waszego rejonu.

Posted

supergoga napisał(a):

Tylko wnerwia mnie ta moda - takie akurat wszystkim w oczy wpadają, a Gigant - mnie osobiście bardziej się podobający - nikomu.
Gigant tak chętnie dzisiaj szedł na smyczy ze schroniska że szok.

Próbowałam kilka osób zainteresować Gigantem Orim- bez skutku, chcą yoreczka!!!! A mnie też właśnie on najbardziej porusza!

Posted

No i proszę jakie Troll ma powodzenie.
Nawet moja siostra przedlądająć forum się w nim zakochała.
I właśnie dlatego piszę.
Jeśli wszystkie domki zawiodą, to proszę wziąść pod uwagę domek mojej siostry.
Lokalizacja Częstochowa.
Bezdzietne małżeństwo w średnim wieku.
Opiekowali się już psami na DT. Między innymi Rodosem-dogiem Niemieckim
zabranym ze schronu przez FFA.
Ela i Miro szukają małego pieska. W Trolu się zakochali
(przypomina mojego psiaka, który odszedł po 14 latach :( :( :( .........
Podaję mój adres: [email protected].

Trzymam kciuki za Trolika - oby znalazł najwspanialszy dom na świecie!!!

Posted

ciągle pisze do mnie pani, która za wszelką cenbę chyba chcwe dostać trola bez kastracji. już kilka razy jej pisałam że kastracja jest konieczna i że proszę o kontakt telefoniczny...:roll:

Posted

ania z poznania napisał(a):
Potrzebuję kogoś z Koszalina do sprawdzenia domku, kogo mamy z tych okolic :lol:?

Dziś do mnie zadzwonił ten, jak sądzę pan z Koszalina (znalazł mnie w aukcjach Animalii). Czekają wraz z żoną na wizytę przedadopcyjną, usiłują się dodzwonić do Gosi i, jak to pan określił, do pani Ani (czyli pewno do Ciebie Aniu) i to się nie udaje. Istotnie, u Gosi włącza się poczta głosowa. Ów pan chce tylko wiedzieć, na czym stoi, czy ta wizyta się odbędzie, czy ma też szukać innego psiaka i temat Trola ma uznać za zamknięty. Rozmowa z panem bardzo rzeczowa.
Odpowiedzcie mi proszę, napiszcie na PW/ podajcie kontakt - numer tel. do kogoś, kto odbierze tel. od pana i porozmawia z nim. Przekażę mu ten namiar.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Potrzebuję kogoś z Koszalina do sprawdzenia domku, kogo mamy z tych okolic :lol:?

Pan z Koszalina podał mi namiar do osoby, jak zrozumiałam pracownika koszalińskiego schroniska, osoby mocno zaangażowanej w psie sprawy, osoby jednocześnie, która podobno wizyty przedadopcyjne robi. Warto się z nią skontaktować, by szybciej doszło do sprawdzenia domu. Przesyłam ten namiar Tobie Aniu i Supergodze na PW.

Posted

majqa napisał(a):
Dziś do mnie zadzwonił ten, jak sądzę pan z Koszalina (znalazł mnie w aukcjach Animalii). Czekają wraz z żoną na wizytę przedadopcyjną, usiłują się dodzwonić do Gosi i, jak to pan określił, do pani Ani (czyli pewno do Ciebie Aniu) i to się nie udaje. Istotnie, u Gosi włącza się poczta głosowa. Ów pan chce tylko wiedzieć, na czym stoi, czy ta wizyta się odbędzie, czy ma też szukać innego psiaka i temat Trola ma uznać za zamknięty. Rozmowa z panem bardzo rzeczowa.
Odpowiedzcie mi proszę, napiszcie na PW/ podajcie kontakt - numer tel. do kogoś, kto odbierze tel. od pana i porozmawia z nim. Przekażę mu ten namiar.

do mnie też dzwonił, podałam mu kom. do supergogi bo do ani nie mógół się dodzwonić.pan wydawał się bardzo konkretny.