agnieszka32 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Nie, na dogo jej nie ma. Ale tak koszt jest dużo większy niż u Marka, zawsze było ok. 750 zł, a opinie na temat hotelu są podzielone... Jeśli jednak koszt byłby taki sam, jak u p. Marka, to może faktycznie zmiana otoczenia wyszłaby Dropsowi na dobre. Quote
agaga21 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 przecież kilka miesięcy temu był pomysł by przenieść dropsa do hotelu w łodzi czy gdzieś w okolicach, cena miała być taka jak u marka, dlaczego wtedy ten pomysł padł? czy coś się teraz zmieniło? Quote
piechcia15 Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 to chyba miało być tak że 450zł +karma i dlatego zrezygnowaliśmy z przenosin bo teraz nie ma pełnej deklaracji a co dopiero większej i jeszcze karma, gdzie taki potwór zjada pewnie 15kg na miesiąc? Quote
andzia69 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Hotel Magdy (Zmiji) jest w ok. Grójca czy Radomia...Doddy trzymała tam kiedyś psy, ale z tego co pamietam to na pewno nie było to 450 zł...poza tym to są kojce i o tym pamietajcie - bo chyba w Bogatyni to Drops nie jest w kojcu - tak? myślę, że jak ktoś będzie chciał naprawdę psa to pojedzie do tej Bogatyni...można go ogłaszac na zachodnie rejony Polski - zawsze to bliżej tam niż z Pomorza np. a jeśli już przenosić psa to tam, gdzie nie ma fafnaście psów, w większości np. wymagających pracy, bo przy dużej ilości czas na pracę nad psem jest znikomy a u Ardnas??? Quote
agaga21 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='andzia69']Hotel Magdy (Zmiji) jest w ok. Grójca czy Radomia...Doddy trzymała tam kiedyś psy, ale z tego co pamietam to na pewno nie było to 450 zł...poza tym to są kojce i o tym pamietajcie - bo chyba w Bogatyni to Drops nie jest w kojcu - tak? myślę, że jak ktoś będzie chciał naprawdę psa to pojedzie do tej Bogatyni...można go ogłaszac na zachodnie rejony Polski - zawsze to bliżej tam niż z Pomorza np. a jeśli już przenosić psa to tam, gdzie nie ma fafnaście psów, w większości np. wymagających pracy, bo przy dużej ilości czas na pracę nad psem jest znikomy a u Ardnas???[/QUOTE] w bogatyni to również kojce. pokoiki są ale psy są raczej na zewnątrz. Quote
andzia69 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='agaga21']w bogatyni to również kojce. pokoiki są ale psy są raczej na zewnątrz.[/QUOTE] hmmmm...to może tu, gdzie jest astka z mojego podpisu???? [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225692-PSANATORIUM-hotel-dla-zwierz%C4%85t-Wolne-miejsca[/url] Kasia jest bardzo zadowolona tam:) [IMG]http://img580.imageshack.us/img580/6530/sdc10936.jpg[/IMG] Quote
piechcia15 Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 andzia a masz pewność, że tam wychodzą z psami na spacery?bo doszły mnie słuchy że właśnie to nic pewnego, te spacery na zewnątrz. a poza tym oni tez mają chyba sporo psów. A w Bogatyni jeśli wierzyć w to co mówią to jest ok 7 psów. Quote
andzia69 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 piechcia15 napisał(a):andzia a masz pewność, że tam wychodzą z psami na spacery?bo doszły mnie słuchy że właśnie to nic pewnego, te spacery na zewnątrz. a poza tym oni tez mają chyba sporo psów. A w Bogatyni jeśli wierzyć w to co mówią to jest ok 7 psów. Piechcia - na zewnątrz? tzn. gdzie ? poza posesję? tego nie wiem, ale jak p. Joasia miała hotelik w Brzyścu to mieliśmy tam nasze psiaki, dziewczyny z Mielca rowniez tam miały i takiej opieki jakie one miały to ze świeczką szukać... Quote
Alicja Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='andzia69']Piechcia - na zewnątrz? tzn. gdzie ? poza posesję? tego nie wiem, ale jak p. Joasia miała hotelik w Brzyścu to mieliśmy tam nasze psiaki, dziewczyny z Mielca rowniez tam miały i takiej opieki jakie one miały to ze świeczką szukać... dokładnie :cool2: Quote
piechcia15 Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 nie, miałam na myśli spacery poza boks wogóle. Raz doszły mnie info, że pies który trafił jako nieumiejący na smyczy po jakimś czasie nadal na tej smyczy nie umiał chodzić. To chyba o czymś świadczy. Ale nie oceniam Broń Boże bo sama tego nie widziałam. Boję się przenosić Dropsa gdziekolwiek nawet jeśli jest to hotel droższy tylko o 50zł. Bo czasem tak jest że nawet 50zł nie mamy aby dołożyć i co wtedy:( i tak nie ma całej kwoty i co miesiąc dokładamy, a jeszcze 50zł czy więcej to ciężko:( a i tak wpłaty nie zawsze są na czas czyli do 24.dnia co rozumiem bo różnie ludzie wypłaty dostają itp, ale za hotel zapłacić trzeba i często kasę wykładam ja:( staram się nadrabiać bazarkami itp ale jakiś przestój jest i tez jest ciężko uciułać jakąkolwiek złotówkę;( Quote
Czaruś Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Daruję Dropsowi pakiecik :) Proszę o zamieszczenie ogłoszenia, zdjęć i wybór województwa i miast. http://www.dogomania.pl/forum/threads/226280-ZAKO%C5%83CZONY%21%21%21-30-og%C5%82osze%C5%84-5z%C5%82-CZEKAM-NA-ZWIERZAKI-DO-ARDNAS/page14 Uważam, że śmiało można go ogłaszać na inne województwa, jeśli komuś będzie zależało to pojedzie. Dziś do domu pojechał Rysio, który był u mnie i nowy właściciel mieszka w woj. zachodniopomorskim. Dogadaliśmy się na połowę trasy. Każdy wyjechał o 5 rano, a spotkanie odbyło się w Środzie Wlkp. Quote
piechcia15 Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 ale tu nie chodzi nawet o daleką drogę, tylko o to aby ten ktoś przyjechał najpierw i Dropsa poznał i zobaczył w co sie pakuje:) ok zaraz wybiorę fotki i podeślę Quote
sowillo Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 (edited) Pamiętam jak dziś jak chciałam go adoptować...minęły prawie dwa lata a on nadal siedzi. Nie mogę w to uwierzyć. Edited August 31, 2012 by sowillo Quote
piechcia15 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 my też w to nie wierzymy. Ma ogłoszenia w necie, był też w gazecie. Nie wiem co jeszcze. Każdy jak się zgłasza po niego to zawsze jest jakieś ale, a to inny pies w domu, a to brak doświadczenia, a to coś tam:( tracę powoli nadzieję. Przenieśc go też nie ma za bardzo gdzie bo drogo:( Quote
piechcia15 Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 PRZYPOMINAM ZAPOMINALSKIM CIOTKOM I WUJKOM O WPŁATACH DLA DROPSA, bo wrzesień już jest opłacony a kilka wpłat jeszcze nie doszło :( Quote
piechcia15 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 dostałam filmik z Dropsem :) http://www.youtube.com/watch?v=dp9uzva0fBY&feature=youtu.be Quote
agaga21 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 kawał wesołego psiska z niego :loveu: a co ma takiego białego na tylnej łapie, na udzie? Quote
piechcia15 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 nie wiem, wysłałam pytanie do p.Marka. Pewnie coś sobie wygryzł... Quote
andzia69 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='piechcia15']dostałam filmik z Dropsem :) http://www.youtube.com/watch?v=dp9uzva0fBY&feature=youtu.be szaleje z radości... zmieńcie tekst, zróbcie coś, zmasujcie ogłoszenia, żeby znalazł dom:( chciałam poinformować, że te pieniążki, które ostatnio wpłacilam były ostatnimi jakie regularnie wpłacałam od początku na Dropsa:( przykro mi bardzo...jak będę mogła to go wesprę czasem jednorazowo... Quote
piechcia15 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 nam też przykro no ale trudno:( to w takim razie usunę cię z deklaracji, żeby ci głowy nie zawracać co miesiąc, ale jeśli możesz to pamiętaj o Dropsie:( kasą nie śmierdzimy :( Quote
piechcia15 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 no ja tez ja też:( ostatnio codziennie o nim myślę i cóż z tego :( domu ani widu ani słychu :( Quote
fioneczka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 wiem, że sytuacja Dropsika jest niedobra, dramatyczna jednak moja na chwilę obecną nie jest lepsza ... nie mam dochodu który pozwoliłby mi podzielić się nawet tak niewielką kwotą jaką płaciłam do tej pory przepraszam :( w tym miesiącu wpłynie ostatnia deklaracja Quote
piechcia15 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 i właśnie dlatego boję się przenieść Dropsa do innego hotelu, bo padł taki pomysł aby sprowadzić go do Łodzi, ale tam jest po pierwsze 50zł więcej + karma dodatkowo. To jak mu nie możemy zebrać 400zł to co z resztą:( co miesiąc ktoś kolejny się wycofuje, załamka:( jak tak dalej pójdzie to faktycznie pies wróci do schroniska, bo na ile starczy oszczędności.. na 2 miesiące?:( Quote
agaga21 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 a może wlaśnie TRZEBA W KOŃCU COŚ ZMIENIĆ i przeniesienie dropsa do centrum polski będzie tu jakimś krokiem na przód? w zasadzie nie dziwi mnie wykruszanie się deklaracji, bo to już 2?3? lata trwa a deklarowiczom zmienia się po tak długim czasie sytuacja życiowa, finansowa itp. na watku nic się nie dzieje a w nawale bezdomnych psów zapomina się o tych u których jest cisza. niestety taka jest prawda, znam to z różnych watków. jak wam się niemcy wycofają, bo stracą cierpliwość to dopiero będzie kaplica. Quote
Recommended Posts