BoUnTy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Zaaktualizowałam rozliczenie. Chciałabym bardzo serdecznie wszytskim podziekować za pomoc w utrzymaniu i transporcie Marsa do domku! Narazie jest wszytsko w porządku <odpukac w niemalowane> i mam nadzieję, że teraz juz będzi szczęśliwy. Dziękuje bardzo dogomaniakom za wsparcie finansowe, które otrzymałam w ostatnim okresie - zobaczcie jak kolosalnie zmieniło się rozliczenie. Wiem, że są tutaj cioteczki na które zawsze mogę liczyć! Wpłaty: - 20zl. - bela51 - 50 zl. - Lu_Gosiak - 20 zł. - bela51 - 73 zł. - od eski za mój bazarek - 19,90 - piszka z mój bazarek - 23,80 - egradska za mój bazarek - 7,50 zł. – Javena - 250 zł. – natalijo - 50 zł. – Madzia od Deka - 10,50 - megii1 - 16 zł. – fibi;) - 54,70 – Agmarek - 15 zł. – Anusia/ajlu - 15,50 – justyna85 - 78,50 – TERESA BORCZ - 20 zł. – grzenka - 28 zł. – bel51 - 41,80 – justyna85 - 11,50 zł. – Sylwia K - 100 zł. - Leyla - 100 zł. – nowi właściciele - 17 zł. – bigos [z bazaru Jaszy] - 15 zł. - anusia/ajlu - 30 zł. - marysia55 - 22 zł. - scorpio133 [bazarek Jaszy] - 30 zł. - ona03 [bazarek Jaszy] - 100 zł. - natalijo - 20 zł. - Madzia od Dzekusia mojego skarbusia :loveu: - 5 zł. - biśka - 15 zł. - Javena - 35 zł. - kuba123 - 30 zł. - livka [moj bazarek] - 50 zł. - Jagaa [mój bazarek] Wyplaty: - 20 zł. - wykupienie ze schroniska - 50 zl. - weterynarz - 1200 zl. - tymczas 6 m-ce (x200 zł.) - 200 zł. – kastracja - 100 zł. - transport ------------------ Saldo KOŃCOWE: - 212 zł Składniki i sposób wykonania: W naczyniu wolnej, niczym nie przymuszonej woli zgromadzić odpowiedzialność, roztropność i rozwagę. Zmieszać je w proporcjach 1 : 1 : 1. Poczekać aż składniki połączą się w jednolitą masę. Powoli dodawać do niej zamysł działania i szacunek wobec wszelkich istot żyjących. Kiedy wszystko zacznie przybierać konsystencję stałą, umiejętnie rozprowadzić ją płynem uprzednio przygotowanym z głębokiej wrażliwości i empatii. W tak przygotowane ciasto delikatnie zanurzyć "nadzienie" z żywego, koniecznie porzuconego, ukrzywdzonego złą przeszłością psiaka. Całość umieścić nad domowych ogniskiem i do końca życia podgrzewać płomieniem miłości. Trudno jest o zdobycie z pozoru oczywistych składników opisanego wypieku. Nieco łatwiej o jego główną "wkładkę". Istot, które cierpią za sprawą nas - ludzi jest masa, wystarczy zechcieć przejrzeć na oczy lub zdjąć okulary obojętności. Jednym z nich jest 5 letni, w typie owczarka niemieckiego Mars. Kiedyś bezdomny, w stanie wychudzenia/ wycieńczenia z wielkim guzem na szyi nie miał znikomych szans na przetrwanie. Zrządzenie losu sprawiło, że stanął na drodze właściwego człowieka, a ten postanowił wyciągnąć pomocną dłoń i dołożyć wszelkich starań, by z wraku psa uczynić prawdziwe cudeńko. Tak też się stało. Mars okazał się niezwykle wdzięcznym "materiałem". Praca z nim i nad nim przyniosła oczekiwane owoce. Wypiękniał, ozdrowiał i wyłożył na stół zdarzeń wszystkie swe atutowe karty. Z powodzeniem można polecić Marsa na towarzysza zabaw dziecięcych i dobrego kumpla zarówno innych psów (co byłoby wręcz pożądane, bowiem w ich towarzystwie nie boi się zostawać sam w domu) jak i kotów. Wesoły, posłuszny, inteligentny, chętny do nauki, z radością wykonuje różne komendy (siad, leżeć, daj łapę, hop, chodź, stój, zostań itp.). Pięknie chodzi na smyczy, prowadzony bez niej trzyma się swego przewodnika, bez problemu znosi jazdę samochodem. Za smakołyk i pieszczotę, które są mu nagrodą zrobi wszystko, byle zasłużyć na ludzką przychylność. Jeśli ktokolwiek z Państwa uzna, że to właśnie Mars jest brakującym mu ogniwem w łańcuchu domowego szczęścia, prosimy o kontakt! Ten pies nie zawiedzie położonej w nim nadziei, a wiarę w właściwy wybór właśnie jego ugruntowywać będzie po kres swych dni!!! Quote
BoUnTy Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Ogłoszenia są dodane na: www.biuroofert.pl www.animalia.pl www.pchlitarg.com owi.pl www.drobne.centrumofert.pl www.sellit.pl www.olx.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.kokosy.pl ale.gratka.pl www.zoonet.pl www.bono-polska.pl www.pineska.pl www.neeon.pl www.dwukropek.pl telezoo http://vegie.pl www.adopcjapsa.pl www.eoferty.com.pl www.kupiepsa.pl www.gumtree.pl www.ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl www.rozglos.net www.oglosze.pl psy.elk.pl www.sogl.pl twojeanonse.com www.ogloszenia.aleokazja.pl www.nasipupile.pl www.offer.pl www.najpewniej.pl wa.stacja.biz www.petworld.pl www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta www.oglosili.pl www.petsy.pl gablota.com expresowe.pl www.bazarek.biz Quote
BoUnTy Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Byłam dzisiaj znów w schronisku... Masa pięknych psów, pięknych oczu... ale bountke nie obchodzą inne oczy... tylko TE oczy... ...te śliczne, duże, bursztynowe oczy... Były oczy dalamtyńczyka - równie wielkie i bursztynowe... Był dobreman i bernardyn - takze śliczne, smutne spojrzenie wołające o domek... Było tez mase innych oczu proszących o domy, ale brak tych moich jedynych... Najtrudniej jest wejść do schroniska i musieć całożyć 'klapki na oczy', żeby nie widziec tej masy pięknych ocząt i miłosci z nich bijącej... Ocząt błagających o uwagę, milośc... mordek skomlących... Wycieczka po schronisku z Panią kierownik, która w przeciwieństwie do poprzedniego oprowadzającego Pana oprowadziła mnie i mamę po całym schronisku, po kazdym boksie (za co jestem wdzięczna)... ... zostawiła nas na ganku... okragłym ganku z boksami duzych spów... ...boks nr 34... brak moich ślicznych ocząt... ...boks 35..38...40...55... brak ocząt... ... boże... zostały tylko 3 boksy... 3 boksy... i nigdzie nie ma... :( Rozpacz... znów ten zawód... znów to cholerne uczucie beznadzieji... Mama przeżywa to samo - to jej druga wycieczka do schroniska... trudno narzucić 'klapki na oczy'... Mówi: -Chyba go nie znajdz... -MARS!!!!! MAMO! MAMO! TO MARS! MOJ MARS! MOJ JEŁOP! JEST! BIEGNIJ PO KIEROWNICZKĘ NIECH GO WYCIAGNIE! ...poszła... ...moje oczy! Moje bursztynowe oczeta, spoglądające na mnie z wyrazem 'Przyszłyscie po mnie! Moje Panie wróciły! Jade do domu!' ... łzy... skąd te łzy? Przeciez to tylko tymczasowicz... przeciez tyle mialam nieprzyjemnosci, ale jednak to uczucie... ... ta ulga... czy to szczescie? 'ZNALAZŁ SIĘ! ZNALAZŁ SIĘ' cały czas krzyczy dusza... 'ZNALAZŁ' ... brudny, śmierdzący, ale cały i zdrowy...! Byl już wtedy... ... 12 dni przymusowej odsiadki... PS. Za odbiór Marsa płaciłam 20 zł. - mój budżet lezy i kwiczy... Ja mam teraz 4 psy w domu... 2 swoje + Marsa + szczyla karmionego butelką... Błagam o pomoc, bo rodzice znów mnie wywalą, a nie mogłam moich bursztynowech tęczówek zostawić w schronie i udac, ze to nie one... :( Quote
bela51 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jest piękny:loveu:. Myślę, że znajdzie się choć kilka dobrych ciotek, które zechcą pomóc w utrzymaniu Marsa. I oczywiście pomoga znaleźć mu najlepszy domek pod słońcem. Jedna z nich własnie, tutaj pisze... Quote
Piromanka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Wzruszyłam się czytając Waszą historię... :-( Kochana jesteś... Nie wiem czy będę mogła pomóc. Zastanowię się, co można zrobić. Quote
BoUnTy Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Ahkmmm nikt tutaj nie zajrzal oprócz belli :( Quote
Piromanka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 maciaszek napisał(a):A ja? A Piromanka? :mad: No właśnie....? Quote
Kisiaraf Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jestem ale finansowo nie moge pomóc :( Może jakoś pocztą pantoflową o nim poopowiadm to jedyne co na tą chwile moge zrobić. Quote
BoUnTy Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Maciaszku, Piromanko wybaczcie - wasze posty mi się nie wyświetliły ;] Quote
bela51 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Przydałby się jakiś banerek dla przystojnika. Ale ja niestety nie potrafię zrobic:shake: Quote
maciaszek Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 BoUnTy napisał(a):Maciaszku, Piromanko wybaczcie - wasze posty mi się nie wyświetliły ;]Wybaczam ;). Zresztą nic się nie stało. Najważniejsze, żeby Mars szybko dom znalazł! Quote
JOMA Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Zaznaczam i trzymam kciuki za dobre zakończenie. Quote
BoUnTy Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Narazie spędził u mnie 5 miesięcy :( Nom ja zrobie banner, ale jutro... Quote
HebaNova Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 zaznaczam sobie chłopaka, zrobię mu kącik na stronce fundacyjnej Quote
gameta Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 także zaznaczam, baner potrzebny :cool1: Z kasą lipa, bazarkowo nie mogę się wygrzebać z poprzednich... zobaczymy co sie da zrobić... Quote
BoUnTy Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Mars jest przekochany! Ten pies mnie zadziwia! Dzielnie pełni role zastępczego tatusia dla Neo - maluch bawi sie jego ogonem, uszami... podgryza fafle... oczywiscie Mars potrafi go doprowadzic kłapnieciem do porzadku, ale nawet mu w glowie zrobić mu krzywde - nawet do michy go dopuszcza... Mars jest po 12 dniach w schronisku strasznie przylepny, chodzi przy nas ciągle sie przytulając, ma tez okropna zieloną biegunkę... :/ Mam nadzieję, że po Nikuroksazydzie przejdzie, bo koszty leczenia nie bylyby wskazane... Oczywiscie jak zawsze Marsik je jak świnka ;] Quote
gameta Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Bounty, określ, jakiej kasy potrzeba - łatwiej zbierać jak wiadomo ile :roll: Quote
bela51 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Biedny Marsik:-( Przecież kilka razy byłas w schronisku, co za ludzie:mad: Kto Ci go wreszcie wczoraj pokazal ? Quote
BoUnTy Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Kierowniczka, która go opisywała wczesniej, a pracownik pokazał inne psy, a nie go, a jej o niego chodziło... Jakiej kasy...hmmm... mnie jest trudno powiedzieć... on tak przedjada 200-300 zł. miesiecznie, spory pies, sporo jedzący... To nie jest mała kwota... No i kastracja 150 zł. :( Quote
dorobella Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Agnieszka w schronie w Bytomiu koty mają lamblie, (nie wszystkie, ale się zarażają), nie wiem jak u psa :roll: A był odrobaczony ? Oprócz nifuroksazydu możesz podać smektę (ma inne działanie niż nifuroksazyd), ja Rexowi wlewałam na łyżeczce.... Biegunka mu przeszła, ale po aniprazolu, dostał też antybiotyki. Był na drobiu , a przy próbach zmiany karmy były nawroty. Ostatnio dostał trochę wieprzowiny na próbę, ale jest dobrze. Jak pospłacam długi Rexa i zostanie coś z bazarków to ci poślę. Tanio tas kastracja :roll: u mnie pies do 10 kg 150 zł Quote
BoUnTy Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 dorobella napisał(a):Agnieszka w schronie w Bytomiu koty mają lamblie, (nie wszystkie, ale się zarażają), nie wiem jak u psa :roll: A był odrobaczony ? Oprócz nifuroksazydu możesz podać smektę (ma inne działanie niż nifuroksazyd), ja Rexowi wlewałam na łyżeczce.... Biegunka mu przeszła, ale po aniprazolu, dostał też antybiotyki. Był na drobiu , a przy próbach zmiany karmy były nawroty. Ostatnio dostał trochę wieprzowiny na próbę, ale jest dobrze. Jak pospłacam długi Rexa i zostanie coś z bazarków to ci poślę. Tanio tas kastracja :roll: u mnie pies do 10 kg 150 zł Kurcze, jeszcze by mi lambli brakowało :/ Pomijając fakt, że ma jakieś dziwne plamy i wypukle bolące zmiany na skórze... Musimy wyberacsię do weta, bo czarno to widzę - takich zmian jeszcze na oczy nie widzialam, a przeciez w tym siedze. Tanio bo ja asystuje przy zabiegach w ramach praktyk ;] Quote
HebaNova Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Owczarkowaty Mars - pies idealny - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT Quote
Recommended Posts