Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hexi']jo jo my juz potwierdzenie mamy i numer 645 wiec dziewczyny beda ponad 650 pewnie

ps wiesz co na temat sedziego Lesniewskiego?[/quote]

A pewnie że wiem :evil_lol:
Jojek ma jakiś tam numer i sama już nie pamiętam :evil_lol:
A Ciukoskiej to na wystawie odbiore tak jak i Fisii:razz:

Posted

[quote name='blaira']tez jezdze tylko z paszportem i przyznam ze w Krakowie nie mialam problemu i za garnicami Polski tez nie ... wiec nie wiem czy zalatwiac czy nie :roll:[/quote]

Ja na Waszym miejscu bym wziela takowe zaswiadczenie. Moga nie sprawdzac, ale jesli beda - to moga Was nie wpuscic i maja do tego swiete prawo. Z tego, co sie orientuje, to nie oddzial wymysla, iz takie zaswiadczenie jest potrzebne, tylko w zaleznosci od regionu - "gora" (nie jestem pewna czy wlasnie nie wet powiatowy z kims jeszcze - tu niech sie ktos z jakiegokolwiek oddzialu wypowie).

Posted

Najlepsze jest to, ze na papierkach jakie wysyłają zagranice nie ma info o potrzebnym zaswiadczeniu, przynajmniej na kraków nie było.. I moje znajome łotyszki w zyciu czegos takiego nie załatwiały, wrecz zrobiły oczy jak spodki jak o to spytałam. I jakos zawsze na wystawy wchodzą..

Posted

Takie zaswiadczenie mozna wydrukowac z internetu i poprostu pojsc do weta i poprosic o wystawienie...teraz pytanie czy lek.wet. pobiera za to jakas oplate? Bo z tego co kojarze to nie powinien, pozdrawiam.

Posted

No właśnie mój wet twierdzi, ze powinien pobierac opłate w wysokosci 25 zł, i ze jest to w jakis ustawach czy innych paragrafach. No i jeszcze jak sie wystawia jednego psa to do przezycia, ale ja wystawiam zazwyczaj 3 lub 4 ..

Posted

[quote name='karenina']No właśnie mój wet twierdzi, ze powinien pobierac opłate w wysokosci 25 zł, i ze jest to w jakis ustawach czy innych paragrafach. No i jeszcze jak sie wystawia jednego psa to do przezycia, ale ja wystawiam zazwyczaj 3 lub 4 ..[/quote]

Dokladnie taka jest oplata w W-wie za zaswiadczenie ;)

Posted

[quote name='SuperGosia']Ja na Waszym miejscu bym wziela takowe zaswiadczenie. Moga nie sprawdzac, ale jesli beda - to moga Was nie wpuscic i maja do tego swiete prawo. Z tego, co sie orientuje, to nie oddzial wymysla, iz takie zaswiadczenie jest potrzebne, tylko w zaleznosci od regionu - "gora" (nie jestem pewna czy wlasnie nie wet powiatowy z kims jeszcze - tu niech sie ktos z jakiegokolwiek oddzialu wypowie).[/quote]
SuperGosiu - ja nie wiem, kto to wymyśla, ale na potwierdzeniach przyjecia psów z zagranicy, nie ma ani słowa o jakimkolwiek zaświadczeniu! Potrzebne jest jedyne aktualne szczepienie na wściekliznę!!!
I to mnie wpienia!!!:diabloti:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']SuperGosiu - ja nie wiem, kto to wymyśla, ale na potwierdzeniach przyjecia psów z zagranicy, nie ma ani słowa o jakimkolwiek zaświadczeniu! Potrzebne jest jedyne aktualne szczepienie na wściekliznę!!!
I to mnie wpienia!!!:diabloti:
Pzdr.[/quote]

A, nie wiedzialam. To nieladnie :shake:
Ale zaswiadczenia i tak wezme - nie mam wyboru.

Asiaczku, mam nadzieje Cie zlapac w sobote i przynajmniej sie przywitac ;) Na miejscu bede pewnie kolo 11, ok. 13 mam ocene, a potem wyruszam Cie poszukac :lol:

Posted

Hm...ja czasem sobie bralam zaswiadczenia o zdrowiu moich psow od weta i nigdy nie byly sprawdzone:roll: -ale ja za te zaswiadczenia nigdy nie placilam:-o .a uwazam ,ze zaswiadczenia moglyby byc wymagane:angryy: .W zeszlym roku z sopotu przywloklam kaszel kennelowy:angryy: .Ja bym wolala isc i badac psy-ale zeby to bylo obowiazkiem-wiekszosc z nas wystawia kilka psow,albo wystawia jedno ale ma wiecej-a taki kennel jest zaraza,kto tego doswiadczyl to wie:-( .Moje psy tydzien pozniej na wystawie wciaz byly zdrowe-a nastepnego dnia zaczely kaszlec:angryy: .oczywiscie mogly pozarazac inne psy,ostrzeglam wlascicieli psow ktore mialy stycznosc z moimi psami-oczywiscie spotkalo sie to z atakiem na mnie:oops: -ale od tej pory jezdze do weta przed wystawami i sprawdzam stan ich zdrowia:roll:

Posted

[quote name='daga10011']Hm...ja czasem sobie bralam zaswiadczenia o zdrowiu moich psow od weta i nigdy nie byly sprawdzone:roll: -ale ja za te zaswiadczenia nigdy nie placilam:-o .a uwazam ,ze zaswiadczenia moglyby byc wymagane:angryy: .W zeszlym roku z sopotu przywloklam kaszel kennelowy:angryy: .Ja bym wolala isc i badac psy-ale zeby to bylo obowiazkiem-wiekszosc z nas wystawia kilka psow,albo wystawia jedno ale ma wiecej-a taki kennel jest zaraza,kto tego doswiadczyl to wie:-( .Moje psy tydzien pozniej na wystawie wciaz byly zdrowe-a nastepnego dnia zaczely kaszlec:angryy: .oczywiscie mogly pozarazac inne psy,ostrzeglam wlascicieli psow ktore mialy stycznosc z moimi psami-oczywiscie spotkalo sie to z atakiem na mnie:oops: -ale od tej pory jezdze do weta przed wystawami i sprawdzam stan ich zdrowia:roll:[/QUOTE]
Tak moze i powinny być wymagane, ale będąc na polskich wystawach gdzie teoretycznie co druga sobie takiego zaswiadczenia rzada, a zadna nie sprawdza, wlasciciele sami z siebie przestaja po nie chodzic - wystawy do tego sklaniaja, szczegolnie iz wielu musi za nie placic...

A moj wet i tak mowi ze tych zaswiadczen juz nie ma i ze jedynie moze mi wlasnie podpisac w paszporcie taka rubryke, ale ze tych rubryk jest malo podpisuje ja tylko nieraz gdy jade na b.dalekie wystawy, gdzie a noz moglby na granicy sie ktos czepic :cool1:

Posted

to wobec tego zycze kazdemu weta ktory nie zada kasy za take uslugi jak generalne sprawdzenie zdrowia:lol: .Ja swoje psy od historii kennela wole sprawdzac-przynajmniej nie bede miala poczucia winy:roll: .Ale ja za to nie place-wiec upewniam sie tylko;)

Posted

A ja mam ostrzeżenie dla wszystkich, którzy zamierzali dojechac na wystawę tramwajem. W czasie weekendu Wołoska zostanie wyłączona z ruchu tramwajowego w związku z remontem torowiska. Kolejne utrudnienie. :angryy: :mad:

Posted

Joanna zostaje jescze Żwrki i Wigury... ale masz racje...wystawa jest w takim miejscu że wszystko do okola w remoncie :p diabli by ich wzieli z tymi remontami ....teraz akurat.......:mad:
Co do weterynarzy to ja dopiero dziś ide sie dowiedziec ile mnie to bedzie kosztowac wolę nie ryzykowac jak sie trafi na sluzbiste to bedzie źle a po drugie to przynajmniej bede znala stan zdrowia swojej suczki. Pozdrawiam
Ps dla wszystkich ktorzy dojeżdzają z poza Warszawy samochodami uzbrojcie sie w cierpliwośc duuuuuuża cierpliwośc bo zanim wejdziecie na teren wystawy czeka was zwiedzanie okolicy w celu poszukiwania miejsca parkingowego

Posted

Podobno akurat z parkingami ma nie być problemu. Bedą dwa dla wystawców i jeden dla publiczności. Pożyjemy zobaczymy. Najpierw jeszcze trzeba będzie na te parkingi dojechać.

Posted

[quote name='Agasia']Tak moze i powinny być wymagane, ale będąc na polskich wystawach gdzie teoretycznie co druga sobie takiego zaswiadczenia rzada, a zadna nie sprawdza, wlasciciele sami z siebie przestaja po nie chodzic - wystawy do tego sklaniaja, szczegolnie iz wielu musi za nie placic...

A moj wet i tak mowi ze tych zaswiadczen juz nie ma i ze jedynie moze mi wlasnie podpisac w paszporcie taka rubryke, ale ze tych rubryk jest malo podpisuje ja tylko nieraz gdy jade na b.dalekie wystawy, gdzie a noz moglby na granicy sie ktos czepic :cool1:[/quote]

Teoretycznie sa takie zaswiadczenia, nie w takim stopniu jak byly kiedys, co to niby powiatowy powinien podpisywac. Natomiast na terenie UE zupelnie nie sa wymagane wlasnie te pieczatki z tylu :> Ale tak sie sklada, ze sprawdzjaa je z kolei przy wejsciu na wystawe. Teoretycznie na granicy naszej z UE (grotej de facto nie ma ale jest ;)) pan moze sprawdzic conajwyzej wscieklizne.

Posted

No to pieknie .... musze obrac teraz inny kurs bo zamierzalam jechac wlasnie tramwajem :angryy:

Ja chyba tez nie zaryzykuje pojade i wezme te zaswiadczenia dla psow zeby sie poprostu niepotrzebnie nie denerwowac:evil_lol:

Posted

To ja tak dla rozluźnienia
"....śwadectwo zdrowia psa(wydane [B]do[/B] 3 dni przed wystawą)."
W którą stronę liczyć to [B]"do"[/B] od wystawy wstecz (czyli jak wchodzimy w niedzielę to np. sobota może być?), czy normalnie w/g kalendarza i w tym przypadku czwartek byłby ostatnim możliwym dniem. Ja i tak jak trzeba to idę dzień wcześniej.
Zawsze przynajmniej tydzień (czyli na jednym świstku dwie wystawy dało się zaliczyć) honorowali. To chyba jakieś lobby wet macza palce. No i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie?? Skoro są równi i równiejsi i nie każdy wystawca musi mieć papier. Ja współczuję tym co muszą włożyć na kilka psów drugie tyle co kosztuje zgłoszenie. A jakby tak na jednym zaświadzczeniu wpisać kilka psów? To może wet policzy za jak za jednego?

Posted

Ja mam dwóch wetów u siebie - u jednego płace (bo bada psa0 a drugi tylko patrzy "noo, zdrowy" i wystawia za friko świastek. Wolę tego drugiego :cool3:

Posted

[quote name='joanna']A ja mam ostrzeżenie dla wszystkich, którzy zamierzali dojechac na wystawę tramwajem. W czasie weekendu Wołoska zostanie wyłączona z ruchu tramwajowego w związku z remontem torowiska. Kolejne utrudnienie. :angryy: :mad:[/quote]

No to rewelacja :angryy:

Posted

[quote name='Cavisia'] W Warszawie bardzo rygorystycznie pilnują tych zaświadczeń. Na wrześniowej krajówce, sprawdzali przede wszystkim to właśnie.[/quote]

Mi nie sprawdzali.