funia Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Ta sunia biegała jak oszalała po mojej wsi ,jest to droga krajowa więc nie bedę opisywać jaki ruch na niej panuje . Jak dowiedziałam się z wywiadu wśród ''życzliwych '' ,sunia biegała tak od rana . Ja zauważyłam ja około 20,Biegała za kazdym człowiekiem który szedł .Ale niestety nikt nie zwracał na nia uwagi .Zobaczyła ja moja córka i zaraz złapałyśmy ją na smycz .Po kilku godzinnej tułaczce ,umiesćiłam sunie wraz Z Ala123 w DT / Sunia korzysta z tego domu tylko chwilowo .Proszę o pomoc dla niej.Ma około 8 mcy i jest większą psiną .Przeurocza ,łagodna .W momencie znalezienia była znacznie wychudzona . Napisał danka1234 ogłoszenia dla Saby; alegratka gumtre kokosy interpress e-oferty kupie psa adopcja psa nasi pupile giełda ogłoszeń petsy ogłoszenia olx Quote
funia Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Sunia ,mam nadzieję ,ze razem uda nam sie znależć wspaniały domek dla Ciebie .Dobranoc maleńka ;) Quote
sacred PIRANHA Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 sunia jest superowa, funia wieczorem znalazła mnie na grillu u rodzinki no i sunia u nich została bo co zrobić z psem o 21:roll: suka została nazwana przez moją chrześniaczkę Saba, zaczyna reagowac na to imię już...jest łagodna w stosunku do ludzi (chrześniaczka ma 2 latka), psów i kotów. Przez pierwsze kilka dni ciągle spała, wstawała tylko na jedzonko i spacerek...teraz się ju z trochę rozbrykała, nawet potrafi obszczekac obcego ale agresji to w tym nie ma;) raczej takie obszczekiwanie swojego terenu;) Dzis tam jade to porobię wiecej fotek:cool3: Quote
ala123 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Wreszcie mogę zalogować się, więc wchodzę do suni i trzymam kciuki za jej domek. Quote
auraa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 mała w górę! Miałaś beznadziejnego pana :shake: Quote
bianka0 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ja ją już widzialam ,to jest ta sunia Saba ,której zdjęcie dostałam na meila. Pokazałam jej zdjęcie kobiecie ze wsi,która jest dość orginalna jeżeli chodzi o wygląd i sposób mówienia.Ale jeżeli chodzi o psiaki,to spośród 3 tysięcy moich pacjentów,tylko jej bym nawet swoje powierzyła. Była bardzo zainteresowana sunią,w razie dramatu zgodziła się wziąć ją na tymczas,za zwrotem wyżywienia. Ala wieczorem poproszę dankę1234 o ogłoszenia,ale to jest cały komplet oprócz allegra.Ale allegra podobno ktoś dla zamojszczaków robi. Quote
ala123 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dorotka dzięki . Myślę,że jeżeli ktoś może zrobić ogłoszenia to niech robi. Jak to Murka mówi : nadmiar ogłoszeń jeszcze żadnemu psu nie zaszkodził. I ma rację. Sunia na razie jest w tym dt od początku i ma tam ponoć zostac aż do znalezienia ds. Gdyby coś - na pewno skorzystamy. Zresztą predzej czy później jakaś bida trafi do tej pani. Quote
sacred PIRANHA Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 sytuacja jest taka,że sunia sie rozbrykała...zjadła wszytskie zabawki mojej chrzesniaczki dworowe, pare butow, dwie smycze i basen:cool3: no i jest problem bo siostra wyjeżdza za granice z powrotem a nikt inny nie ma czasu na pilnowanie Sabci a to jest kochana sunia ale ma skłonności do włoczenia sie/ucieczek no i gryzie wszytsko co jej w zęby wpadnie poza ludzmi i zwierzetami;) także jeśli byłby DT to kombinujcie transport bo sytuacja jest podbramkowa niestety:shake: wieczorem wstawie nowe fotki sunieczki Quote
ala123 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 W takim razie pewnie szybciej niż mi się wydawało skorzystamy z propozycji bianki0. Dobrze,że jest coś w zanadrzu. Quote
funia Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 O jezu Lidka to na kiedy transport ,kiedy trzeba ja zabrać? Quote
bianka0 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ona już zdjęcie Saby widziała,tylko nie wiem,czy Wam będzie pasował ten DT.Czekam na kontakt z funią bo Ala już teraz jest niedostępna. Quote
funia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 jutro dzwonię do DT i umawiamy transport , Quote
sacred PIRANHA Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 ja jestem uziemiona ww domu bo moja sunia po operacji i nie bardzo to znosi:shake: Quote
funia Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 dzisiaj o 10 zabrałam sabę z Dt do drugiego Dt . Zaspawała mi cały samochód ,nieżle capiło... Saba juz w nowym Dt .Prosimy o domek Saba jest cudowna . Dziekujemy Pirani za dotychczsową pomoc i jej kuzynce za opieke nad Sabcią . Quote
funia Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 saba będzie niedługo wysterylizowana ,bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach . Bianeczko0 dzięki za wszystko :calus: Quote
funia Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Bianko uratowałaś sytuacje bo byłoby gorąco gdyby nie ten tymczas załatwiony przez Ciebie. Quote
bianka0 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Postaram się żeby Sabcia była w tym tygodniu wysterylizowana.Kiedy będę znała termin podam na wątku. No cóż mogę tylko napisać,że miastowa Sabcia pojechała na wczasy w typie agroturystyki.Poznaje życie na polskiej wsi,ale czy ono jest gorsze od biegania pomiędzy samochodami w mieście ?.Będę ją miała na oku. Wiadomości wieczorne:Saba zjadła kartofle z zupą i chleb z masłem,na suchą karmę nawet nie popatrzyła.Wybiegała się i wyszalała z wiejskimi psiakami oraz obszczekała i odważyła się pogonić stadko kóz. Przy okazji będzie można wysterylizować po Sabie mała Muszkę, która tam też przebywa. Quote
bianka0 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Do ogłoszeń będzie potrzebny kontakt telefoniczny.Czyj podawać ? Nie pisałyście,czy suczka otrzymała preparat od pcheł i klesczy,czy była zaszczepiona przez okres pobytu na DT.Muszę to wiedzieć uzgadniając sterylkę. Quote
danka1234 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 zaznaczam wątek do zrobienia ogłoszeń. potrzebny kontakt i najlepiej jakis tekst informacyjny o suni jaki miałabym zamiescic w ogłoszeniach który bedzie zawierał wszystkie informacje jakie byscie chcieli w nim mieć.;) Quote
Recommended Posts