Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podałam Sabie dzisiaj smycz.Suczkę koniecznie trzeba zabezpieczyć przed pchłami i kleszczami,odrobaczyć.Ale żeby to miało wogóle sens,te zabiegi trzeba wykonać również u dwóch pozostałych wiejskich psiaków z którymi ona się bawi i kontaktuje.
Dzisj podam 2 szt. preparatu po 2 ml od pcheł i kleszczy ,pożyczone z hoteliku od Murki.Będzie do oddania,nie kupuję bo to bez sensu ,macie chyba bezpłatnie.
Co do odrobaczenia wszystkich psiaków to o podjęcie decyzji proszę opiekunki z Emira.Sunia nie była zaszczepiona od wirusówek.Nasz teren jest endemiczny ,jeżeli chodzi o nosówkę,a ona ma 8 miesięcy.Musicie zadecydować co jest teraz priorytetem,czy sterylka ,czy szczepienie od nosówki i parvo.?

Posted

rozmawiałam już z Bianką ,wirusówki to priorytet bo jak złapie parwo lub nosówkę to tragedia .pchły i kleszcze tez bo od wiejskich tubylców będzie miała ich roje w krótkim czasie .Więc to konieczność ;)

Posted

Dobra napisze teraz ogłoszenie .Mam dzisiaj doła ,ale moze coś urodzę :roll:

Saba to niespełna roczna suczka .Została potraktowana jak śmiec i wyrzucona na ulicy ,przy drodze krajowej gdzie ruch jest wielki aż do wieczora
.Z relacji sąsiadów dowiedziałam sie ta wychudzona ,sunia biegala w tą i z powrotem juz od rana .Miała szczęście ,ze ją zobaczyłam przez okno jak wołalam córke do domu .Widok był bardzo smutny ,psina przyklejająca sie do każdego przechodzącego .niestety nikt nie reagował ,byli i tacy którzy ja odganiali .Sunia wtedy uciekała prosto na ulice pod koła aut ,samochody hamowały z piskiem .Saba z podkulonym ogonem wbiegała z powrotem na chodnik i tak w koło .To cud,ze przy takiej ruchliwej ulicy przezyła do wieczora ,.Jesli nie jest Ci obojetny los Saby proszę zaadoptuj ją ,Saba będzie większą sunią .Jest wesoła ,pogodna i bardzo łagodna .Dogaduje sie z kotami i psami .Nie wykazuje cienia agresji .Ty mozesz sprawić ,ze drugim cudem dla Saby będzie właśnie twój wspaniały dom i serce jakie jej dasz .Saba niedługo będzie wysterylizowana .

Posted

Cała trójka psiaków dostała dzisiaj preparat od pcheł.Chyba advocat ,nie wiem,bo Szerman podał bezpośrednio mojej pielęgniarce,która go osobiście im zaaplikowała.Musiałam mieć pewnośc,że jest to dobrze zrobione,bo p.Elżbieta pewnie nigdy takich preparatów u swoich psiaków nie stosowała.Bardziej cywilizowani w stosunku do ,,braci mniejszych '' mieszkańcy wsi znają co najwyżej obróżki przeciwpchłowe.
Jutro poproszę p.Stasia,miejscowego weta ,żeby podjechał i Sabę zaszczepił od wirusówek,oraz odrobaczył wszystkie psiaki.
Funia,czy Saba jest pieskiem będącym pod opieką Emira?.Czy mam prosić o faktury na fundację?Czy Emir pokryje odrobaczenie wszystkich trzech psiaków ?(odrobaczenie tylko Saby nie ma sensu).
Co do ogłoszeń widzę ze danka1234 już poszła spać.Zaczyna pracę wcześnie rano,pewnie zrobi je dopiero jutro wieczorem.
Jeżeli Saba jest psiakiem emirowskim,dowiedz się u Waszego weta,iloma dawkami ma być zaszczepiona (ja się dostosuję do jego decyzji) oraz po jakim okresie od ostaniego szczepienia można ją wystrerylizować.

Posted

Isadora7 napisał(a):
A ja się wpisuję na wątek. Dorotko jak będę potrzebna to powiedz tylko słowo a jestem :)

Dziękuję :p:p już wiele pomagasz podnosząc wątek.
Tam gdzie jesteś na wątku Ty i Danusia wiem,że wszystko będzie dopilnowane i dopięte na ostatni guzik.

Posted

Bardzo dziękuję Danusiu.
Funia będzie brakowało tylko allegra.

Jutro Sonia będzie zaszczepiona,a całe towarzystwo odrobaczone.Jest zgoda p.Elżbiety na sterylkę Muszki.Ale najpierw Saba ,potem maleństwo.
Musimy poczekać na powrót i zgodę Ali,ponieważ Muszka byłaby wysterylizowana za pieniądze które pozostały po spanielce Nesce.

Sonia szczęśliwa,szaleje jak wariatka,bawi się z Miśkiem, Muszka podchodzi do niej ostrożnie.
Nie próbuje uciekać,nie niszczy sprzętów,nie kopie dołów.Ogólnie uwielbia bieganie i ruch.Potrafi biegać bez przerwy po podwórku pół godziny w kółko.Z chęcią wchodzi do domu,ale zaraz staje przy drzwiach i chce na dwór.Ona uwielbia przestrzeń.Wczoraj była na stokach(taki mały wodospad na rzece Branew) ,szybko wskoczyła do wody i wykąpała się.Nie chce jeść suchej karmy woli to co dostają pozostałe pieski,ale apetyt jej dopisuje.Chyba jej pasują te wiejskie wakacje,jest szcęśliwa.
Mam przesłany przez dzieciaki p.Elżbiety film nakręcony komórką,ale muszę o pomoc poprosić córkę.

Posted

Isadora7 napisał(a):
To co wyrzeźbić Funi allegro?

Isadoro w imieniu Soni bardzo prosimy o allegro.

Funi to chyba allegro nie potrzebne,mój TZ-et chciał i bez ogłoszeń Funię adoptować.

Posted

funia napisał(a):
czyzb pani ela rzucała miesem :cool3:

To nie jest w dosłownym sensie ,,rzucanie mięsem''.
To są wplatane w rozmowę słowa ,które w całości pasują do osoby,ale wyrwane z kotekstu brzmią niecenzuralnie.
Ale Sabie to nie przeszkadza,ona jest szalenie zadowolona.Jest wesoła i zwariowana.
Trochę jak Fryzia.
Wszystkie pieski paradują już w czeronych obróżkach.

Posted

bianka0 napisał(a):
Bardzo dziękuję Danusiu.
Funia będzie brakowało tylko allegra.

Jutro Sonia będzie zaszczepiona,a całe towarzystwo odrobaczone.Jest zgoda p.Elżbiety na sterylkę Muszki.Ale najpierw Saba ,potem maleństwo.
Musimy poczekać na powrót i zgodę Ali,ponieważ Muszka byłaby wysterylizowana za pieniądze które pozostały po spanielce Nesce.

Sonia szczęśliwa,szaleje jak wariatka,bawi się z Miśkiem, Muszka podchodzi do niej ostrożnie.
Nie próbuje uciekać,nie niszczy sprzętów,nie kopie dołów.Ogólnie uwielbia bieganie i ruch.Potrafi biegać bez przerwy po podwórku pół godziny w kółko.Z chęcią wchodzi do domu,ale zaraz staje przy drzwiach i chce na dwór.Ona uwielbia przestrzeń.Wczoraj była na stokach(taki mały wodospad na rzece Branew) ,szybko wskoczyła do wody i wykąpała się.Nie chce jeść suchej karmy woli to co dostają pozostałe pieski,ale apetyt jej dopisuje.Chyba jej pasują te wiejskie wakacje,jest szcęśliwa.
Mam przesłany przez dzieciaki p.Elżbiety film nakręcony komórką,ale muszę o pomoc poprosić córkę.

Jestem już. Nawet nie wiedziałam,że takie wieści na mnie czekały! Jak miło to przeczytać, szczególnie po tym, co widziałam na wakacjach: jaki stosunek do psów mają Grecy i efekt tego w postaci tabunów bezdomnych,wychudzonych, wielkich najczęściej psów i małych głodnych kotów,żebrzących po knajpkach i wszędzie tam, gdzie są ludzie... Przerażający widok, nie spodziewałam się tego zobaczyć w państwie europejskim. Dorota, miałaś rację ja nie powinnam wyjezdżać do takich miejsc.
A sterylkę Muszki z pozostałych pieniążków popieram jak najbardziej.