Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne :razz: .Zawsze tym osobom co w realu zajmuja sie psiakiem przyznaję rację , ciotki netomaniaczki :mad: tylko tak sobie dobre rady:diabloti: dają . Pozdrowienia tez dla psiaka .

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
On mieszkał u tych ludzi w domu, w budzie, w mieszkaniu...?

Beetoven był psem podwórkowym,miał budę.Teraz jest wyprowadzany na spacery na smyczy,na której ładnie chodzi,a potem biega luzem na łąkach.

W schronisku najbardziej meczą go zaparcia,ostatnio miał robioną lewatywę,nie wiem czy to od zmiany jedzenia...?:roll:

Posted

jkp napisał(a):
Co tu tak pusto u misia :shake:. Fajny duży MIS szuka domu , czy zawiadomione sa ciotki specjalistki od BENKOW ;) ??

Nie jeszcze,a wiesz może kto się nimi zajmuje,jest jakiś oddzielny wątek?

Posted

Kurcze, ciężka sprawa. Myślę i myślę. Wg mnie: zrobić allegro, są osoby, które chcą przygarnąć właśnie te najbardziej potrzebujące. Do nich trzeba dotrzeć. Napisać właśnie, że stary i ślepy. Że potrzeba wyjątkowych opiekunów, z wielkim sercem i potrzebą niesienia pomocy.

Nie wiem tylko, czy dać namiary na schronisko, zależy jakie układy. Jeśli byle jakie, a byłoby zainteresowanie, to przenieść do dt.
To tak tylko ode mnie :oops: Zawsze jakiś pomysł. Jeśli dt to mogę pomóc i ułatwić kontakt. Sprawdzone dla benków. Na dzisiaj aktualne.

W razie potrzeby możecie liczyć na jakąś pomoc finansową ode mnie. Dużo nie, bo nie mam, ale każdy coś da i jakoś będzie. Sama mam niewidomego bernardyna. Jest ze schronu lubelskiego.

Posted

LACRIMA,dzięki,że wpadłaś na wątek Betka;)
Sprawa w schronisku wygląda tak,że kierowniczka z nami współpracuje i jeżeli trzeba psiaka nikomu obcemu nie wyda.
Czy możesz napisać coś więcej o dt,jaki jest koszt?czy jest to u kogoś w domu,gdzie pies ma ciągły kontakt z człowiekiem,czy hotel?

Allegro to dobry pomysł,muszę znaleźć kogoś,kto ładnie to zrobi.

Posted

Poprosiłam Kaas1 o Allegro dla Beethovena,ostatnio pomogła mi też ogłosić Czarnego z naszego schroniska,Allegro było bardzo wzruszające i Czarny dziś grzeje dupkę w nowym domciu:loveu:

Posted

[quote name='LACRIMA']Kurcze, ciężka sprawa. Myślę i myślę. Wg mnie: zrobić allegro, są osoby, które chcą przygarnąć właśnie te najbardziej potrzebujące. Do nich trzeba dotrzeć. Napisać właśnie, że stary i ślepy. Że potrzeba wyjątkowych opiekunów, z wielkim sercem i potrzebą niesienia pomocy.

Nie wiem tylko, czy dać namiary na schronisko, zależy jakie układy. Jeśli byle jakie, a byłoby zainteresowanie, to przenieść do dt.
To tak tylko ode mnie :oops: Zawsze jakiś pomysł. Jeśli dt to mogę pomóc i ułatwić kontakt. Sprawdzone dla benków. Na dzisiaj aktualne.

W razie potrzeby możecie liczyć na jakąś pomoc finansową ode mnie. Dużo nie, bo nie mam, ale każdy coś da i jakoś będzie. Sama mam niewidomego bernardyna. Jest ze schronu lubelskiego.

Lacrima,warto działać szybko!
Możesz napisać dziewczynom coś konkretnego o tych sprawdzonych dt?Psiaka szkoda,a czas ucieka i domki za moment mogą nie być aktualne.

Jakbyście miały problemy z allegro,dajcie znać...nawet na pw!
Piękny misio...:loveu:

Posted

Na dzisiaj w dt tam gdzie Dora i Teodor (okolice Krakowa) jest wolne miejsce. Opiekunka kochana i bardzo psiakom oddana. Na pewno serca i miłości psiakowi by nie zabrakło. Jedyny "problem" Pani jest uboga. Trzeba pomóc w utrzymaniu. Koszt opieki i wyżywienia ok. 300 zł. Podstawowa opieka weterynaryjna, bez skomplikowanych zabiegów. Warunek: nie można zostawić psiaka później bez zabezpieczenia, bo dt finansowo nie da rady. Jeśli jesteście zainteresowane dajcie Ciotki znać.
Ale jeśli macie przychylny sobie schron,w którym jest psisko to może lepiej nie stresować go podwójnie, tylko od razy próbować adoptować ze schronu. Ogłoszenia na schronisko.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Ale tu cisza...............

...straszliwa cisza!!!:-(:-(:-(

Ciotki,nie ma co czekać...czy juz dogadałyście sprawę allegro?
Potrzebny kontakt do ogłoszeń...jaki podawać telefon i mail?

Posted

Kaas1 napisała mi na pw,że robi Allegro dla Beethovena;)

A co do dt,to myślę jednak,żeby lepiej szukać od razu domu stałego,ponieważ w naszm schronisku jest naprawdę nieźle,psiak jest sam w kojcu,wychodzi na spacery,dostaje jedzonko sprawdzone,aby nie miał zaparć i nikt mu tu krzywdy nie zrobi.Tak jak LACRIMA napisała,to będzie dla niego podwójny stres,bo znowu trafi do nowego miejsca,a potem znowu do ds,jeżeli się znajdzie.

KONTAKT w jego sprawie może być do mnie:0693960672 mail;[email protected]