Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']a kiedy zdjecia?

u nas sa!
Zdjęcia bedą zaraz;) ale to z poczatku maja

[quote name='sunshine']ooo ja też chcę na qada:D Kiedyś widziałam zaprzęg z qadem :D

[quote name='przeszlus']He he guada chcesz,masz w domu o imieniu Shira :D :D :D

[quote name='wiki4']Luna, Shirę ma Martyna :lol:

[quote name='przeszlus']Bo to było do Martyny :p

[quote name='wiki4']No patrz, a myślałam, że do Ady mówisz :diabloti:

[quote name='przeszlus']Ada :p
Świetne imie.
Jak będę miał córę to tak ją nazwe ;)

[quote name='olekg89']chyba cÓre.

[quote name='przeszlus']No tak dzięki za korekte :p
Hehehe no fajne są Quady ;) A ja nie lubie sowjego Imienia;)
Luna fajnie sie zachowywała na spacerku biegała zpsami i nie uciekała .. Przychodziła ładniei jestem z niej zadowolona ;)

Posted

i macie jeszcze 3 ;) a reszte 4 dostaniecie innym razem ;) pamietajcie jeszcze mam fotki z DCDC xD; ]

Wczorajsza Luna ;) Szłam a ona mi linke niosła xd

W drodze na Muchowiec ;) moje szczęscie:loveu:

Posted

Jak już chodzi w kolcach to na czas jak ma linkę załóż jej zwykłą obroże chociaż. Jak się rozpędzi na lince i szarpną ją kolce wbiją się w nią z ogromną siłą. Moga jej zrobić poważną krzywdę. Obroże z tasiemki nie są drogie. Za 10 zł kupisz na prawdę porządną.
Wiem jak potrafi ciągnąć, ale Olek ma rację. Zaprzęgowce mogą chodzić na kolcztce ale kiedy przewodnik pamięta do czego ona służy. A służy do nauki chodzenia, korygowania złych zachowań.

Lu też była kibicować na DCDC ?:D

Posted

Jak 20paro kg husky mocno ciągnie.To ja zapraszam dam potrzymać Czarka i wypuszcze mu na drodze jeża/sarne/zająca/dzika/kota.Powodzenia.(kolce nie działają)

Posted

np. Shira ma 26 kg i ogromna siłę, aczkolwiek opanowaną ;). Nie ciągnie już a chodzi w zwykłej obroży półzaciskowej manmata. W obliczu psów różnie to bywa ale narażając się na miejsca takowe zakładam jej czasem szelki, żeby się nie dławiła:). Ale mając od roku huskiego trochę mi się mięśnie wyrobiły:D

U mnie korekta odpowiednio stosowana działała, dała efekty, więc nie mam co marudzić ;). Oczywiście jako że to zaprzęgowiec to rzadko chodzi na luźnej smyczy aczkolwiek nie szarpie i nie przeciąga mnie. W ogóle mi to nie wadzi, a nawet łatwiej się chodzi:D Po prostu idzie na napiętej. A jak się wybiega to nawet równa przy lepszych dniach:D