Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suzi to łagodna, posłuszna sunia, ma bardzo fajny charakter. Lgnie do ludzi, lubi się przytulać i być głaskana. Bardzo lubi dzieci, może trafić do domu, w którym będą mieszkały. Z psami dogaduje się bez problemu. Z kotami spotkanymi na dworze również. Jak byłoby z kotami pod jednym dachem nie wiadomo (nie było to nigdy sprawdzane), ale najprawdopodobniej nie byłoby problemu. Suzi jest zdrowa. Ma aktualną książeczkę zdrowia ze szczepieniami i odrobaczeniem. Powinna trafić do domu, w którym przez większość czasu (lub cały czas) ktoś jest, ponieważ Suzi bardzo nie lubi zostawać sama. Tak mocno przywiązuje się do ludzi, że kiedy znikają na dłużej z pola widzenia, w suni budzi się lęk separacyjny i potrafi hałasować i niszczyć. Można ją tego oduczyć, potrzeba tylko troszkę czasu i cierpliwości.
Suzi jest bardzo wesołą sunią i nie pozwólmy jej zgasnąć w schronie :shake:

Ma 2 lata. Jest w schronisku w Katowicach.
Jej numer to 616/09.

Kontakt w sprawie adopcji:
Agnieszka Faj /Jasza
[email protected]
514 518 167

poniżej opis suni przez byłą właścicielkę:
Ruda jest - a przynajmniej była - bardzo towarzyskim i wesołym psiakiem ...
Bardzo szybko przywiązywała się do ludzi, lubiła jak się Ją przytula i głaszcze. Uwielbiała dzieci.
Z psami dogadywała się bez problemu.
Reagowała na komendy i była nauczona chodzenia na smyczy i bez niej.
Kiedy mieszkała z nami, zostawała sama w domu na ok 9-10 godz. 5 razy w tygodniu i nie dawała sobie z tym rady ... całymi dniami wyła, a z początku niszczyła wszystko co było w jej zasięgu, później zdarzało Jej się to już sporadycznie, ale wyc niestety nie przestała. To jest największy problem. Mieszkamy w blokowisku i sąsiedzi juz nie mogli tego dłużej zniesc ...
Poza tym jest bardzo grzeczną i kochaną sunią, ufną w stosunku do ludzi, którzy niestety już drugi raz zawiedli jej zaufanie ...
Mam nadzieję, że Suzi znajdzie taki dom, w którym przez większość czasu (lub cały czas) będzie miała towarzystwo i już zawsze będzie szczęśliwa.

Rozliczenia konta
wpłaty:
15zł RudaSuzi - bazarek
20zł Ewa Gonzales
5zł Irysek - bazarek

Sunia znalazła nowy do więc przeznaczam pieniążki na inne psiaki
12,55zł zwrot za allegro Suzi na katowickie konto psiaków
27,45zł przelew dla jamniczkowej trójki http://www.dogomania.pl/forum/f1160/malutka-mamusia-dwie-kruszynki-jamniczkowata-trojka-szuka-domkow-142923/

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zrobiłam wyróżnione allegro dla suni, jak coś zmienić to dajcie proszę znać bo jestem amatorem w tych sprawach

młoda sunia prawie owczarek prosi o nowy dom (695527769) - Aukcje internetowe Allegro

i kolejne ogłoszenia
allegratka
adopcje.org
gumtree (przyjdzie link z aktywacją)
adopcjepsow.org
animalia.pl
adopcjapsa.pl
e-zwierzak.pl
eoferty.com
gieldaogloszen.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl
kupujsprzedaj.pl
petsy.pl
zwierzeta.pilne.net
zwierzaki.cafeanimal.pl
kokosy.pl
oddamzadarmo.pl
misiaperclick.pl
olx.pl
ojej.pl
topogloszenia.aleokazja.pl
rozglos.net
petworld.pl

Posted

Jasza napisał(a):
Działasz jak burza!

bo ona nie daje mi spokoju, pamiętam jak jej się oczka zawsze śmiały i jaka była wesoła i radosna a teraz nawet nie chcę sobie wyobrazić jak ona wygląda w schronie :shake: szkoda, że koleżanka nawet nie dała mi znać co zamierza, bo już o wiele wcześniej zaczęłabym działać

p.s. mogą na maila przychodzić linki aktywujące ogłoszenia ;)

Posted

Witam na dogo :).
Niezorientowanym wyjaśniam, iż RudaSuzi to była właścicielka Suzi.

Teraz musicie między sobą ustalić, który wątek zostanie i kto podejmuje się pilotowania spraw Suzi, bo regulamin dogo nie pozwala na 2 wątki poświęcone temu samemu psu.
Ponieważ RudaSuzi założyła wątek jako druga, to ten wątek najprawdopodobniej zostanie zamknięty (tak sądzę, ale pewna nie jestem). Proponuję RudaSuzi, żebyś (na dogo jest taki zwyczaj, że mówimy sobie na Ty, poza tym chyba w podobnym wieku jesteśmy ;) ), na tym wątku dodała wszystko, czego jeszcze o Suzi nie wiemy i powiedziała gdzie zrobiłaś ogłoszenia.

Posted

Witam

Jestem właścicielką ... raczej byłą właścicielką Suzi.

Mój wątek był założony jako pierwszy, ale proponuję pozostawienie tego ...

Ja dałam ogłoszenia na ale.gratka (to już 3-ktrotnie przedłużałam), www.adopcjapsa i tutaj na dogomanii.

Zgłosiłam usunięcie wątku Katowice Suzi (616/09) ...

Posted

Co jeszcze mogę powiedziec o Suzi ...
Ruda jest - a przynajmniej była - bardzo towarzyskim i wesołym psiakiem ...
Bardzo szybko przywiązywała się do ludzi, lubiła jak się Ją przytula i głaszcze. Uwielbiała dzieci.
Z psami dogadywała się bez problemu.
Reagowała na komendy i była nauczona chodzenia na smyczy i bez niej.
Kiedy mieszkała z nami, zostawała sama w domu na ok 9-10 godz. 5 razy w tygodniu i nie dawała sobie z tym rady ... całymi dniami wyła, a z początku niszczyła wszystko co było w jej zasięgu, później zdarzało Jej się to już sporadycznie, ale wyc niestety nie przestała. To jest największy problem. Mieszkamy w blokowisku i sąsiedzi juz nie mogli tego dłużej zniesc ...
Poza tym jest bardzo grzeczną i kochaną sunią, ufną w stosunku do ludzi, którzy niestety już drugi raz zawiedli jej zaufanie ...
Mam nadzieję, że Suzi znajdzie taki dom, w którym przez większość czasu (lub cały czas) będzie miała towarzystwo i już zawsze będzie szczęśliwa.

Posted

maciaszek napisał(a):
Kto mógłby porobić jeszcze jakieś ogłoszenia (choć mam nadzieję, że na allegro ktoś ją wypatrzy)?

Niech się ktoś zgłosi, Lara już nie wyciąga :roll:

Posted

maciaszek napisał(a):
Kto mógłby porobić jeszcze jakieś ogłoszenia (choć mam nadzieję, że na allegro ktoś ją wypatrzy)?

ja porobię jej jeszcze kolejne ogłoszenia bo wczoraj już nie dałam rady :shake:

Posted

[quote name='RudaSuzi']http://www.dogomania.pl/forum/f1166/katowice-suzi-616-09-pilnie-szuka-nowego-domu-142012/

Droga diano79 ... nie miałam wyjścia

szkoda :-( wczoraj byłam w szoku jak ją zobaczyłam szkoda, że przez tak długi czas o tym nie wspomniałaś, mogłabym już od dawna coś działać, robić ogłoszenia, pytać ludzi itd...
trudno, biorę się za kolejne ogłoszenia i popytam ludzi może się znajdzie ktoś kto wziąłby ją choćby na DT, bo to idealny pies po warunkiem, że nie zostaje sam w domu, a może wystarczyłby drugi pies do towarzystwa :razz: trzeba by było to sprawdzić, szkoda, że moja sunia nie akceptuje żadnych psów w domu bo już by u mnie była :-(

Posted

może mógłby ktoś wziąć Suzi na DT? to idealny pies, bezproblemowy pod warunkiem, że ktoś stale byłby w domu, popracowałby z nią nad pozostawianiem samej w domku :modla:
p.s. ogłoszenia się nadal robią