diana79 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Suzi to łagodna, posłuszna sunia, ma bardzo fajny charakter. Lgnie do ludzi, lubi się przytulać i być głaskana. Bardzo lubi dzieci, może trafić do domu, w którym będą mieszkały. Z psami dogaduje się bez problemu. Z kotami spotkanymi na dworze również. Jak byłoby z kotami pod jednym dachem nie wiadomo (nie było to nigdy sprawdzane), ale najprawdopodobniej nie byłoby problemu. Suzi jest zdrowa. Ma aktualną książeczkę zdrowia ze szczepieniami i odrobaczeniem. Powinna trafić do domu, w którym przez większość czasu (lub cały czas) ktoś jest, ponieważ Suzi bardzo nie lubi zostawać sama. Tak mocno przywiązuje się do ludzi, że kiedy znikają na dłużej z pola widzenia, w suni budzi się lęk separacyjny i potrafi hałasować i niszczyć. Można ją tego oduczyć, potrzeba tylko troszkę czasu i cierpliwości. Suzi jest bardzo wesołą sunią i nie pozwólmy jej zgasnąć w schronie :shake: Ma 2 lata. Jest w schronisku w Katowicach. Jej numer to 616/09. Kontakt w sprawie adopcji: Agnieszka Faj /Jasza [email protected] 514 518 167 poniżej opis suni przez byłą właścicielkę: Ruda jest - a przynajmniej była - bardzo towarzyskim i wesołym psiakiem ... Bardzo szybko przywiązywała się do ludzi, lubiła jak się Ją przytula i głaszcze. Uwielbiała dzieci. Z psami dogadywała się bez problemu. Reagowała na komendy i była nauczona chodzenia na smyczy i bez niej. Kiedy mieszkała z nami, zostawała sama w domu na ok 9-10 godz. 5 razy w tygodniu i nie dawała sobie z tym rady ... całymi dniami wyła, a z początku niszczyła wszystko co było w jej zasięgu, później zdarzało Jej się to już sporadycznie, ale wyc niestety nie przestała. To jest największy problem. Mieszkamy w blokowisku i sąsiedzi juz nie mogli tego dłużej zniesc ... Poza tym jest bardzo grzeczną i kochaną sunią, ufną w stosunku do ludzi, którzy niestety już drugi raz zawiedli jej zaufanie ... Mam nadzieję, że Suzi znajdzie taki dom, w którym przez większość czasu (lub cały czas) będzie miała towarzystwo i już zawsze będzie szczęśliwa. Rozliczenia konta wpłaty: 15zł RudaSuzi - bazarek 20zł Ewa Gonzales 5zł Irysek - bazarek Sunia znalazła nowy do więc przeznaczam pieniążki na inne psiaki 12,55zł zwrot za allegro Suzi na katowickie konto psiaków 27,45zł przelew dla jamniczkowej trójki http://www.dogomania.pl/forum/f1160/malutka-mamusia-dwie-kruszynki-jamniczkowata-trojka-szuka-domkow-142923/ Quote
Jasza Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Zaglądamy i podnosimy dziewczynkę! Piękna jest!:lol: Quote
diana79 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 zrobiłam wyróżnione allegro dla suni, jak coś zmienić to dajcie proszę znać bo jestem amatorem w tych sprawach młoda sunia prawie owczarek prosi o nowy dom (695527769) - Aukcje internetowe Allegro i kolejne ogłoszenia allegratka adopcje.org gumtree (przyjdzie link z aktywacją) adopcjepsow.org animalia.pl adopcjapsa.pl e-zwierzak.pl eoferty.com gieldaogloszen.pl przygarnijzwierzaka.pl dwukropek.pl kupujsprzedaj.pl petsy.pl zwierzeta.pilne.net zwierzaki.cafeanimal.pl kokosy.pl oddamzadarmo.pl misiaperclick.pl olx.pl ojej.pl topogloszenia.aleokazja.pl rozglos.net petworld.pl Quote
diana79 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 zrobiłam bazarek dla suni http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-dla-suzi-z-katowickiego-schronu-142573/#post12665522 jak się coś uzbiera to z tego pokryję allegro Quote
diana79 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 założyłam jeszcze wątek na owczarku ona trochę owczarkowa ;) Quote
diana79 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Jasza napisał(a):Działasz jak burza! bo ona nie daje mi spokoju, pamiętam jak jej się oczka zawsze śmiały i jaka była wesoła i radosna a teraz nawet nie chcę sobie wyobrazić jak ona wygląda w schronie :shake: szkoda, że koleżanka nawet nie dała mi znać co zamierza, bo już o wiele wcześniej zaczęłabym działać p.s. mogą na maila przychodzić linki aktywujące ogłoszenia ;) Quote
magda222 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jestem. Czy to oznacza,że to sunia Twojej znajomej? Dobrze zrozumiałam? Quote
__Lara Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jestem i ja. Wrzucę ją do zbiorowego allegro psiaków katowickich. Edit: dodana: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=689721753 Quote
maciaszek Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Diano, allegro spokojnie pokryjemy z katowickiego konta. Kasy jest sporo :). Quote
RudaSuzi Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1166/katowice-suzi-616-09-pilnie-szuka-nowego-domu-142012/ Droga diano79 ... nie miałam wyjścia Quote
maciaszek Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Witam na dogo :). Niezorientowanym wyjaśniam, iż RudaSuzi to była właścicielka Suzi. Teraz musicie między sobą ustalić, który wątek zostanie i kto podejmuje się pilotowania spraw Suzi, bo regulamin dogo nie pozwala na 2 wątki poświęcone temu samemu psu. Ponieważ RudaSuzi założyła wątek jako druga, to ten wątek najprawdopodobniej zostanie zamknięty (tak sądzę, ale pewna nie jestem). Proponuję RudaSuzi, żebyś (na dogo jest taki zwyczaj, że mówimy sobie na Ty, poza tym chyba w podobnym wieku jesteśmy ;) ), na tym wątku dodała wszystko, czego jeszcze o Suzi nie wiemy i powiedziała gdzie zrobiłaś ogłoszenia. Quote
RudaSuzi Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Witam Jestem właścicielką ... raczej byłą właścicielką Suzi. Mój wątek był założony jako pierwszy, ale proponuję pozostawienie tego ... Ja dałam ogłoszenia na ale.gratka (to już 3-ktrotnie przedłużałam), www.adopcjapsa i tutaj na dogomanii. Zgłosiłam usunięcie wątku Katowice Suzi (616/09) ... Quote
RudaSuzi Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Oczywiście - oferuję również swoją pomoc w szukaniu domu dla Suzi. Mój nr tel 507169351 Quote
RudaSuzi Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Co jeszcze mogę powiedziec o Suzi ... Ruda jest - a przynajmniej była - bardzo towarzyskim i wesołym psiakiem ... Bardzo szybko przywiązywała się do ludzi, lubiła jak się Ją przytula i głaszcze. Uwielbiała dzieci. Z psami dogadywała się bez problemu. Reagowała na komendy i była nauczona chodzenia na smyczy i bez niej. Kiedy mieszkała z nami, zostawała sama w domu na ok 9-10 godz. 5 razy w tygodniu i nie dawała sobie z tym rady ... całymi dniami wyła, a z początku niszczyła wszystko co było w jej zasięgu, później zdarzało Jej się to już sporadycznie, ale wyc niestety nie przestała. To jest największy problem. Mieszkamy w blokowisku i sąsiedzi juz nie mogli tego dłużej zniesc ... Poza tym jest bardzo grzeczną i kochaną sunią, ufną w stosunku do ludzi, którzy niestety już drugi raz zawiedli jej zaufanie ... Mam nadzieję, że Suzi znajdzie taki dom, w którym przez większość czasu (lub cały czas) będzie miała towarzystwo i już zawsze będzie szczęśliwa. Quote
maciaszek Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Kto mógłby porobić jeszcze jakieś ogłoszenia (choć mam nadzieję, że na allegro ktoś ją wypatrzy)? Quote
__Lara Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 maciaszek napisał(a):Kto mógłby porobić jeszcze jakieś ogłoszenia (choć mam nadzieję, że na allegro ktoś ją wypatrzy)? Niech się ktoś zgłosi, Lara już nie wyciąga :roll: Quote
diana79 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 maciaszek napisał(a):Kto mógłby porobić jeszcze jakieś ogłoszenia (choć mam nadzieję, że na allegro ktoś ją wypatrzy)? ja porobię jej jeszcze kolejne ogłoszenia bo wczoraj już nie dałam rady :shake: Quote
diana79 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 [quote name='RudaSuzi']http://www.dogomania.pl/forum/f1166/katowice-suzi-616-09-pilnie-szuka-nowego-domu-142012/ Droga diano79 ... nie miałam wyjścia szkoda :-( wczoraj byłam w szoku jak ją zobaczyłam szkoda, że przez tak długi czas o tym nie wspomniałaś, mogłabym już od dawna coś działać, robić ogłoszenia, pytać ludzi itd... trudno, biorę się za kolejne ogłoszenia i popytam ludzi może się znajdzie ktoś kto wziąłby ją choćby na DT, bo to idealny pies po warunkiem, że nie zostaje sam w domu, a może wystarczyłby drugi pies do towarzystwa :razz: trzeba by było to sprawdzić, szkoda, że moja sunia nie akceptuje żadnych psów w domu bo już by u mnie była :-( Quote
diana79 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 może mógłby ktoś wziąć Suzi na DT? to idealny pies, bezproblemowy pod warunkiem, że ktoś stale byłby w domu, popracowałby z nią nad pozostawianiem samej w domku :modla: p.s. ogłoszenia się nadal robią Quote
Recommended Posts