Ra_dunia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Filipki napisał(a):Sliczna jest, mnie przypomina wystraszoną sarenkę. Dokładnie :) Taki jelonek Bambi z wielkimi oczkami :loveu: Quote
agusiazet Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Czy dobrze zrozumiałam, że Usia jedzie do Niemiec? Bo dzisiaj widziałyśmy jej klona na mieście, ale nie był taki strachliwy, dał się pogłaskać i ma panią:) Quote
Ulka18 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Tak, Uszatka jedzie do Niemiec. Jest juz zaszczepiona na wsio, tylko sterylka i za miesiac juz bedzie w domu. Nie wiem dokladnie, ale chyba jedzie do DS jak Luiza i Anastazja. Quote
halcia Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 No to mała z głowy....oby jeszcze wieksza Ilianka sie spodobała,przez moje upieranie sie przy niej,juz zwrócili w schronie na nia uwage....twierdza,ze fajna miła sunia.... Quote
yoko100 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Super ze Uszatka wyruszy w swiat:):multi: Quote
Murka Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Dwa dni temu minął pierwszy miesiąc pobytu Usi w hoteliku, więc robię rozliczenie: Pozostałość po hotelowaniu Carmen +634,50 zł Wpłaty: 50 zł wachura 25 zł eloise 50 zł KubaP Razem: 759,50 zł Koszty: 195 zł hotelowanie (6,50 zł/doba z racji zabezpieczenia suni w karmę). 3 zł odrobaczenie Razem: 198 zł 759,50 zł - 198 zł = 561,50 zł Stan finansowy na 15 sierpień wynosi +561,50 zł. Wczoraj Uszatka przez chwilę pokazała mi brzuszek i nie jestem pewna czy nie ma tam blizny po sterylce. Potem jeszcze próbowałam to obejrzeć, ale dokładnie nie zdołałam oblookać. Liczę, że jeszcze nadarzy się okazja :cool3: Quote
Reno2001 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Byłoby super, gdyby mała była juz po sterylce ;). Usia, brzuchol do góry, co by Ciotki go pooglądały :diabloti:! Quote
Ulka18 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Ale byloby super, gdyby sie okazalo, ze Uszatka jest po sterylce. Nie mialam zadnych wiesci nt. sterylki, ale moze byla wykonana, tylko kiero nie napisal. Okaze sie, jak Beatka obejrzy brzuch Uszatki. PS. Wiecie, ze Monulka, ktora miala byc zamiennie za Uszatke do hoteliku, tez jedzie do DE? Zebysmy mieli takie male, uszate psy, to wszystkie by wzieli :wink: I biale tez :fadein: Quote
Reno2001 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Ulka18']Ale byloby super, gdyby sie okazalo, ze Uszatka jest po sterylce. Nie mialam zadnych wiesci nt. sterylki, ale moze byla wykonana, tylko kiero nie napisal. Okaze sie, jak Beatka obejrzy brzuch Uszatki. PS. Wiecie, ze Monulka, ktora miala byc zamiennie za Uszatke do hoteliku, tez jedzie do DE? Zebysmy mieli takie male, uszate psy, to wszystkie by wzieli :wink: I biale tez :fadein: Super :loveu:. Bardzo mnie to cieszy!!! Quote
Murka Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Dzisiaj obejrzałam dokładnie brzunio i tam jest faktycznie blizna 1,5-2 cm. Więc chyba Usia jest po ciachanku :???: Quote
Ulka18 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Murka napisał(a):Dzisiaj obejrzałam dokładnie brzunio i tam jest faktycznie blizna 1,5-2 cm. Więc chyba Usia jest po ciachanku :???: To by pasowalo do dr Koziola, a gdzie ta blizna? Wysoko pod zebrami zaraz? To chyba tylko na USG wyjdzie, czy byla sterylka. Quote
Reno2001 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Wsadziłam Usię na CafeAnimal. Tak pro forma ;). Quote
Murka Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Przyszedł mail w sprawie adopcji Uszatki... nie wiem co robić, co odpisać :roll: Quote
Ulka18 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 A rozsadny jakis ten mail? Moze odpisz, ze wstepnie Uszatka ma zainteresowanych, ale wezma dopiero za 3 tygodnie. I ze wizyta przed i poadopcyjna obowiazkowa, czy domek ma doswiadczenie z bojazliwymi psami, itp. Quote
Murka Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Aga, przesłałam Ci ten mail :roll: Zaraz im odpiszę. Quote
Murka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Zostałam zasypana mailami o Uszatkę... Podobno ukazała się m.in. w Metrze. Ciekawe, czy ktoś pokocha sunię taką jaka jest... Jeśli chodzi o zachowanie Uszatki to są postępy. Uszatka już sama wychodzi z boksu (na smyczy), nie trzeba jej wynosić/wyciągać. Zaraz za boksem jest oczywiście "ło rety przestrzeń, raaatunku", ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Usia pięknie zachowuje czystość. Quote
Ulka18 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Super, ze postep jest, szczegolnie ten czystosciowy bardzo cieszy. Jesli chodzi o ten mail od domku w Szczecinie, to mysle, ze to za daleko, zeby ryzykowac oddanie Uszatki. 700 km w jedna strone. No chyba, ze znajdzie sie dom gdzies blizej, dom swiadomy i odpowiedzialny. Jesli takowego nie znajdziemy Uszatka ma zaklepany dom w DE, a tam sie znaja na lękliwych psach i nawet takie preferuja, bo dobrze sie z nimi pracuje, lepiej niz z agresywnymi. Quote
Murka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Ta pani ze Szczecina sama zrezygnowała ze wględu na odległość, ale prawdopodobnie założy wątek w dziale "przygarnę psa", bo już od dłuższego czasu szuka suni przeglądając Metro i wciąż ma pecha co do odległości. Quote
Ulka18 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Murko, ja tez zapytalam Fundacje nt. domu, do ktorego mialaby trafic Uszatka, zeby cos napisali wiecej. Napisalam tez, ze odezwali sie chetni w Polsce. Quote
Reno2001 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 A jednak to umieszczanie ogłoszeń ma jakiś sens ;). Nawet, jeśli niespecjalnie idą za tym domki. Przynajmniej daje nma to obraz, że ktokolwiek naszymi psiakami się interesuje. Usia do Metra trafiła z CafeAnimal!!! To tak ku zachęcie, by wkładac inne mielczaki na ten portal :diabloti:. Aga, wybieraj następczynię Uszatki. Osobiście proponuje coś równie niewielkiego. Jak widac, takie nieduże pieski cieszą się wzięciem. Wiem, że masz dylemat, ale mogę Ci pomóc z wyborem :cool3::cool3::cool3: Quote
kaskadaffik Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 O jakie zainteresowanie sunią:crazyeye:Te uszy jej są najlepsze:razz: Pięka mała żeby się tylko jeszcze otworzyła, dobrze że domek jest:multi: Quote
Ulka18 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 [quote name='Reno2001']Aga, wybieraj następczynię Uszatki. Osobiście proponuje coś równie niewielkiego. Jak widac, takie nieduże pieski cieszą się wzięciem. Wiem, że masz dylemat, ale mogę Ci pomóc z wyborem :cool3::cool3::cool3:Reno, nie mam dylematu, bo nie wiem kompletnie, która psinke wziac. Najlepiej bylaby jakas mala suczka, dawno nie bylam w schronisku przez ten brak samochodu, juz 5 tygodni :shake: Anja napisala, ze mozemy spokojnie wyadoptowac Uszatke, jesli tylko dom jest dobry. Na jej miejsce poszedlby inny piesek do DE. Hallo Aga, Wenn die polnische Stelle gut ist, dann vermittelt sie.Hier würde sie zuerst auf eine Pflegestelle kommen. Wenn Uszatka vermittelt ist kann ein anderer nachkommen. LG, Anja Quote
Recommended Posts