Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Uszatka jedzie do Niemiec. Jest juz zaszczepiona na wsio, tylko sterylka i za miesiac juz bedzie w domu. Nie wiem dokladnie, ale chyba jedzie do DS jak Luiza i Anastazja.

Posted

No to mała z głowy....oby jeszcze wieksza Ilianka sie spodobała,przez moje upieranie sie przy niej,juz zwrócili w schronie na nia uwage....twierdza,ze fajna miła sunia....

Posted

Dwa dni temu minął pierwszy miesiąc pobytu Usi w hoteliku, więc robię rozliczenie:

Pozostałość po hotelowaniu Carmen +634,50 zł
Wpłaty:

50 zł wachura
25 zł eloise
50 zł KubaP
Razem: 759,50 zł

Koszty:
195 zł hotelowanie (6,50 zł/doba z racji zabezpieczenia suni w karmę).
3 zł odrobaczenie
Razem: 198 zł

759,50 zł - 198 zł = 561,50 zł
Stan finansowy na 15 sierpień wynosi +561,50 zł.

Wczoraj Uszatka przez chwilę pokazała mi brzuszek i nie jestem pewna czy nie ma tam blizny po sterylce. Potem jeszcze próbowałam to obejrzeć, ale dokładnie nie zdołałam oblookać. Liczę, że jeszcze nadarzy się okazja :cool3:

Posted

Ale byloby super, gdyby sie okazalo, ze Uszatka jest po sterylce. Nie mialam zadnych wiesci nt. sterylki, ale moze byla wykonana, tylko kiero nie napisal. Okaze sie, jak Beatka obejrzy brzuch Uszatki.

PS. Wiecie, ze Monulka, ktora miala byc zamiennie za Uszatke do hoteliku, tez jedzie do DE? Zebysmy mieli takie male, uszate psy, to wszystkie by wzieli :wink: I biale tez :fadein:

Posted

[quote name='Ulka18']Ale byloby super, gdyby sie okazalo, ze Uszatka jest po sterylce. Nie mialam zadnych wiesci nt. sterylki, ale moze byla wykonana, tylko kiero nie napisal. Okaze sie, jak Beatka obejrzy brzuch Uszatki.

PS. Wiecie, ze Monulka, ktora miala byc zamiennie za Uszatke do hoteliku, tez jedzie do DE? Zebysmy mieli takie male, uszate psy, to wszystkie by wzieli :wink: I biale tez :fadein:

Super :loveu:. Bardzo mnie to cieszy!!!

Posted

Murka napisał(a):
Dzisiaj obejrzałam dokładnie brzunio i tam jest faktycznie blizna 1,5-2 cm. Więc chyba Usia jest po ciachanku :???:

To by pasowalo do dr Koziola, a gdzie ta blizna? Wysoko pod zebrami zaraz? To chyba tylko na USG wyjdzie, czy byla sterylka.

Posted

A rozsadny jakis ten mail? Moze odpisz, ze wstepnie Uszatka ma zainteresowanych, ale wezma dopiero za 3 tygodnie. I ze wizyta przed i poadopcyjna obowiazkowa, czy domek ma doswiadczenie z bojazliwymi psami, itp.

Posted

Zostałam zasypana mailami o Uszatkę... Podobno ukazała się m.in. w Metrze. Ciekawe, czy ktoś pokocha sunię taką jaka jest...

Jeśli chodzi o zachowanie Uszatki to są postępy. Uszatka już sama wychodzi z boksu (na smyczy), nie trzeba jej wynosić/wyciągać. Zaraz za boksem jest oczywiście "ło rety przestrzeń, raaatunku", ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Usia pięknie zachowuje czystość.

Posted

Super, ze postep jest, szczegolnie ten czystosciowy bardzo cieszy.

Jesli chodzi o ten mail od domku w Szczecinie, to mysle, ze to za daleko, zeby ryzykowac oddanie Uszatki. 700 km w jedna strone. No chyba, ze znajdzie sie dom gdzies blizej, dom swiadomy i odpowiedzialny. Jesli takowego nie znajdziemy Uszatka ma zaklepany dom w DE, a tam sie znaja na lękliwych psach i nawet takie preferuja, bo dobrze sie z nimi pracuje, lepiej niz z agresywnymi.

Posted

Ta pani ze Szczecina sama zrezygnowała ze wględu na odległość, ale prawdopodobnie założy wątek w dziale "przygarnę psa", bo już od dłuższego czasu szuka suni przeglądając Metro i wciąż ma pecha co do odległości.

Posted

A jednak to umieszczanie ogłoszeń ma jakiś sens ;). Nawet, jeśli niespecjalnie idą za tym domki. Przynajmniej daje nma to obraz, że ktokolwiek naszymi psiakami się interesuje.
Usia do Metra trafiła z CafeAnimal!!!
To tak ku zachęcie, by wkładac inne mielczaki na ten portal :diabloti:.

Aga, wybieraj następczynię Uszatki. Osobiście proponuje coś równie niewielkiego. Jak widac, takie nieduże pieski cieszą się wzięciem.
Wiem, że masz dylemat, ale mogę Ci pomóc z wyborem :cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='Reno2001']Aga, wybieraj następczynię Uszatki. Osobiście proponuje coś równie niewielkiego. Jak widac, takie nieduże pieski cieszą się wzięciem. Wiem, że masz dylemat, ale mogę Ci pomóc z wyborem :cool3::cool3::cool3:Reno, nie mam dylematu, bo nie wiem kompletnie, która psinke wziac. Najlepiej bylaby jakas mala suczka, dawno nie bylam w schronisku przez ten brak samochodu, juz 5 tygodni :shake:

Anja napisala, ze mozemy spokojnie wyadoptowac Uszatke, jesli tylko dom jest dobry. Na jej miejsce poszedlby inny piesek do DE.

Hallo Aga,
Wenn die polnische Stelle gut ist, dann vermittelt sie.Hier würde sie zuerst
auf eine Pflegestelle kommen. Wenn Uszatka vermittelt ist kann ein anderer nachkommen.
LG, Anja