pietrucha204 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 zdążyłam zapisać w zakładkach. sparwdzam na bieżąco.jadę dzisiaj sucz odwiedzić popołudniu. wstawię fotki. jak ta panna chce to niech zawiezie do schronu książeczkę itp ale wtedy nie wiem jak się wywinie z tego, że jej pies a ona go nie zabiera i nie płaci za oddanie go tam Quote
pietrucha204 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 strasznie wychudła ta saba:/ żeberka jak kaloryfer;], pazury tez ma jakieś dziwne - krzywe, no i jeden sutek taki mocno czerwony - nie wiem czy się gdzieś otarła czy to jakaś choroba? Quote
izulkabu Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 wiecie co ja chyba się zapłaczę, odpadł dom tymczasowy a tak się fajnie zapowiadał, tak mi jej żal i taka jestem zła na bezsilność :-( ale dalej szukamy dobrego miejsca Pietrucha a jak ona się zachowuje, możesz coś powiedzieć ? tak bardzo mi jej szkoda, stowarzyszenie rozmawiało z kierowniczką schroniska więc wiedzą że to psina od nas. Tak mi zależy żeby ją jak najszybciej stamtąd odebrać. Wróci do pierwszego DT skąd przyjechała do Ujazdu ale ten miesiąc do września jawi się jak czarna dziura.... gdyby się udało u ninki było by rewelacyjnie ale marne chyba szanse... czemu nie jestem Paris Hilton :( i nie mam tylu pieniędzy... Quote
halbina Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 zdjęcia nie widzę... krzyżyk... dt na pewno potrzebny! Quote
NatiiMar Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 ............................................ Quote
izulkabu Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 NatiiMar napisał(a):Podnoszę biedulkę. Kurcze,gdyby nie mój ciągły brak czasu,wzięłabym ją na miesiąc do siebie...ale nie dam rady:( Pamiętam jak broniła swojego podwórka,jak szczekała kiedy sie podeszło pod płot. Była posłuszna,wystarczył jeden krzyk pana i zamilkła. Na spacerze szła grzecznie,przy nodze. Wyglądała na ułożoną i potulną krowinkę. Szkoda,że tak skończyła. Ciekawe kiedy na tym samym podwórku zobaczę następnego psa...:mad: mam nadzieję że nieprędko :mad: a jeśli to daj znać, Ci ludzie powinni mieć jedynie pluszowe... Quote
pietrucha204 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 zachowuje się ok. popiskuje, kuli uszka i chce być głaskana przez kraty. jest spokojna mimo, że ma boks szerokości, że ledwo się obraca:/ aha i jeszcze jedna uwaga: u nas nie ma kierownika:/ nie wiem czy pracownica mu przekazała, kierownikiem jest pan andrzej zębala. hmm Quote
izulkabu Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 pietrucha, może znasz kogoś, kto choćby płatnie na miesiąc ją przyjął do siebie ? :( Quote
Basia1968 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 spróbujcie zapytać tutaj http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/index11.html tak mi żal tej psinki:-(:-( Quote
pietrucha204 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 pomyślę. moze ktoś ze znajomych znajdzie miejsce ale ciężko z tym :( Quote
pietrucha204 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 adopcja - adopcje - psy - Lady - Schronisko Dla Zwierząt w Kędzierzynie-Koźlu (link do schronu) teraz tak wygląda, w porównaniu z tym jaka była fajnie wypasiona na waszym zdjeciu z 1 postu to duużo poleciała w dół :( Quote
admirabilis6 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ten schron jest w Kedzierzynie-Kozle? Nie wiem jakie to duze miasto, ale znam dobrze syna weta z tego miasta p.Bomba. Moze on by sie dal wciagnac do pomocy zwierzom na Waszym terenie? Quote
pietrucha204 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 tak schronisko w k-k to jest. miasto ok 60-70 tysięcy mieszkańców. no jest taki wet, jest;)) moze on by wiedział gdzie ją na miesiąc umieścić? nie wiem jak umawialiscie się z kierownikiem schronu - ona teraz jest w hotelu, jeśli nic nie znajdziecie to będzie ją tam trzymał przez miech? czy da do boksów na dworze? no i cy jakby ją ktoś chciał zaadoptowac od nas to czy może (mogłabym jechać na wizytę i sprawdzić). jak trafi do boksów na podwórko to masakra:/ blaszane, stoją na słońcu, bez wybiegów:( psy polewane wodą :( Quote
izulkabu Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 NatiiMar ja też kiedys o tym czytałam. Dlatego wierzę, że Saba jest dobrym psem,który potrzebuje dobrego wyrozumiałego człowieka, któremu będzie się chciało z nią pracować... nic nie przychodzi samo... poprzedni własciciele twierdzą że poza tym, że się boi burzy, to idealny pies :cool3: Quote
Fabiennka Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Saba do schronu trafiła bardzo chuda.. Dostaje kilka razy porcje jedzonka by doszła do siebie :) Lubi gotowane, poza tym to przekochana sunia :) Quote
izulkabu Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 DZIĘKUJĘ WAM w imieniu Stowarzyszenia. Cały czas szukamy wyjścia z sytuacji, najlepszego dla Saby. Bardzo żałuję, że u Ninki nie wypaliło :-( ciągle też szukamy jej DS Quote
Glutofia Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Fabiennka to znaczy ze Sabcia nie odmawia jedzenia? Powiedz jak wygląda to u niej Quote
pietrucha204 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 właśnie fabi - ty możesz najwięcej o niej powiedzieć i czy faktycznie taki niejadek z niej jak to opisywała mag-duszek;] Quote
Recommended Posts