Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bolsbokser']Bo trzeba umieć szukać ;)
Ja właśnie na ukończeniu kudłatego teriera. Jeszcze chwilkę.
jeszcze kilka drobiazgów mi zostało.

[/QUOTE]
Świetne, lubię takie portrety z profilu :) Tylko ta sierść na szyi w prawym boku jest jasna trochę, chyba że jeszcze nie dokończyłaś bo jak napisałaś "Jeszcze kilka drobiazgów mi zostało" :)
Ciąg dalszy moich wypocin :)
[IMG]http://i.imgur.com/PKniv9g.png[/IMG]

Posted

[quote name='Bolsbokser']W prawym boku szyi ? To tak właśnie ma być ;)
Te drobiazgi to akurat inna sfera[/QUOTE]
Już rozumiem:) A ile go dłubałaś? Hihi

Posted

[quote name='ariane']Już rozumiem:) A ile go dłubałaś? Hihi[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, jeśli przeliczyć to na godziny, ale od momentu zaczęcia do skończenia, minął ponad rok. Trochę narysowałam, miesiąc przerwy etc. Nie miałam czasu go skończyć, a i wenę potrzebowałam do niego. Jeszcze dłubię kilka drobiazgów.

Posted

Ja też musze w google poszukac cos fajnego i cos narysuje mam duzo pozaczynanych rysunkow ale nie chce mi sie ich konczyc :P
Wiec jak ktos jeszcze cos znajdzie to bede wdzieczna :)
Bolsbokser jestem pod wielkim wrażeniem jak ty to rysujesz ? :crazyeye:

Posted

Dzięki.
Sama nie wiem, jakoś wychodzi :)
To był bardzo dobry trening dla mojego warsztatu. W trakcie tworzenia jednego rysunku zmieniałam chyba z 10 razy koncepcję ad techniki rysowania, aż trafiłam na właściwą, która mnie zadowoliła :)

Posted

W końcu skończyłam belga. Zdjęcie marne, zrobione przez właścicielkę suni padem

[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/grafika/yuvatizdjmagdakasprzyk.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Bolsbokser']Nie mam pojęcia, jeśli przeliczyć to na godziny, ale od momentu zaczęcia do skończenia, [B]minął ponad rok[/B]. Trochę narysowałam, miesiąc przerwy etc. Nie miałam czasu go skończyć, a i wenę potrzebowałam do niego. Jeszcze dłubię kilka drobiazgów.[/QUOTE]

O matko i córko... jak ja nie skończę czegoś przed upływem [B]1,5h[/B] to się nudzę i zostawiam :diabloti:

Jedyna rzecz nad którą tak długo siedzę, to reprodukcja Piłsudskiego na Kasztance w oryginalnym rozmiarze - zaczęłam kilka lat temu, pomalowałam przez kilka godzin jednego dnia, kilka godzin drugiego i.... zostawiłam. Leży do tej pory nietknięty... :roll:

Posted

no tak makot'a, ja tez się nudzę, jak zbyt długo siedzę nad rysunkiem. Tyle, że ja często nie mam nawet tej 1,5 godz. raz na 3 mce. Całościowo na pewno przeszło 20 godz. by wyszło. Ile? Nie wiem. Mam chwilkę (czasem 5 minut w pracy),to rysuję. Bo może się okazać,że za pół roku będę mieć czas.
Po drugie to świetny trening dla mojego warsztatu i sprawdzenia swoich możliwości.
Fajna jest Twoja technika,ale dla zbyt mało realna.

Posted

[quote name='Bolsbokser']no tak makot'a, ja tez się nudzę, jak zbyt długo siedzę nad rysunkiem. Tyle, że ja często nie mam nawet tej 1,5 godz. raz na 3 mce. Całościowo na pewno przeszło 20 godz. by wyszło. Ile? Nie wiem. Mam chwilkę (czasem 5 minut w pracy),to rysuję. Bo może się okazać,że za pół roku będę mieć czas.
Po drugie to świetny trening dla mojego warsztatu i sprawdzenia swoich możliwości.
[/QUOTE]

Rozumiem, ale mi chodziło właśnie o to, że ja tak nie potrafię - jak nie skończę na raz to mi się potem nie chce do rysunku wracać i nie wracam, bo osobiście nie lubię takiego dłubania ;) I tak wystarczająco muszę się nadłubać przy projektach, dlatego rysować wolę szybko...
Nie pisałam tego, żeby Ci dogryźć czy coś w tym stylu, a mam wrażenie, że trochę zgryźliwie odpowiadasz...

[quote]
Fajna jest Twoja technika,ale dla zbyt mało realna.
[/quote]

Co to ma do rzeczy? :diabloti:

Posted

[quote name='puchu']W końcu skończyłam belga. Zdjęcie marne, zrobione przez właścicielkę suni padem

[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/grafika/yuvatizdjmagdakasprzyk.jpg[/IMG][/QUOTE]

Śliczny :) Brawo! :P

Posted

ech.... co ten internet potrafi :)
moja odpowiedź nie była zgryźliwa tylko miała być szybka i zwięzła bo w pracy jestem i z komórki poszę, co mało wygodne.
Chodziło mi o to, że ja też się szybko nudzę rysowaniem,kiedy trwa to już przeszło godzinę :) potrafię mieć wstręt do rysunku i nie dotykać się do niego przez 3 mce np. inna sprawa że brak mi czasu.
no i to mialo byc w skrócie napisane, że podoba mi się Twoja technika,co nie raz pisałam,ale wolę posiedzieć dłużej nad rysunkiem i mieć go w bardziej realistycznej postaci. Sprawdzam sama sobie w ten sposób swój warsztat no i cieszy to moje oko.
wiec zadnej w tym zlosliwosci mojej nie bylo :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']ech.... co ten internet potrafi :)
moja odpowiedź nie była zgryźliwa tylko miała być szybka i zwięzła bo w pracy jestem i z komórki poszę, co mało wygodne.
Chodziło mi o to, że ja też się szybko nudzę rysowaniem,kiedy trwa to już przeszło godzinę :) potrafię mieć wstręt do rysunku i nie dotykać się do niego przez 3 mce np. inna sprawa że brak mi czasu.
no i to mialo byc w skrócie napisane, że podoba mi się Twoja technika,co nie raz pisałam,ale wolę posiedzieć dłużej nad rysunkiem i mieć go w bardziej realistycznej postaci. Sprawdzam sama sobie w ten sposób swój warsztat no i cieszy to moje oko.
wiec zadnej w tym zlosliwosci mojej nie bylo :)[/QUOTE]

Jak Ty narysowałaś te psie loki? Że są takie realistyczne, wypukłe, krągłe, jak żywe.......

Posted

[B]ariane, [/B]bardzo fajnie się zapowiada [URL]http://i.imgur.com/PKniv9g.png[/URL]. Czekam na więcej :)

[B]puchu,[/B] Twój Belg [URL]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/grafika/yuvatizdjmagdakasprzyk.jpg[/URL] też bardzo fajny :) Ależ ma jęzorrrrr hihi :)

[quote name='McDzik']Powalająca praca !!!!![/QUOTE]
:)

[quote name='Domiśka']Bolsbokser szczęka mi opadla ja tak nigdy nie narysuje a tak z ciekawości ty jestes samoukiem czy chodzilas na jakies zajecia plastyczne albo coś takiego ?[/QUOTE]
Uczyłam się rysować - tutaj na forum, z dogomaniakami :) Musisz ćwiczyć i słuchać naszych rad :)

[quote name='aganela']Jak Ty narysowałaś te psie loki? Że są takie realistyczne, wypukłe, krągłe, jak żywe.......[/QUOTE]
Zaznaczyłam sobie światła i cienie, znaczy te najjaśniejsze i te najciemniejsze miejsca, a potem cieniowałam resztę.
Pracę wykonałam dwoma ołówkami: HB i B6

Posted (edited)

Nie mam weny do owczarka ,ale na lekcji to co innego:) Ps. Żeby nie było nieporozumień ,rysunek z pamięci :) :
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/2439/jhk001.jpg[/IMG]

Edited by ariane
Posted

[quote name='Jarolina'][B]ariane[/B] oczy troche za duze i ma taki dziwny nos ale mimo to rysunek fajny :)[/QUOTE]
Dzięki za porady:) Ja ogólnie uważam ,że twarz jest caała płaska :D Muszę się nauczyć rysować szybko i dokładnie :) A na lekcji dobry trening, ten na górze to 10 minutek robiłam:)

Posted (edited)

[quote name='ariane']Dzięki za porady:) Ja ogólnie uważam ,że twarz jest caała płaska :D Muszę się nauczyć rysować szybko i dokładnie :) A na lekcji dobry trening, ten na górze to 10 minutek robiłam:)[/QUOTE]

To skoro zdarza Ci się rysować z głowy, najpierw rysuj sobie linie pomocnicze, wyznaczające linię oczu, nosa etc. Nie pogubisz wtedy proporcji :)

A ja na razie tkwię w portretach ze zdjęć ... do czasu :)
I etap boksera

[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/379258_338154516290013_717987063_n.jpg[/img]

Edited by Bolsbokser
Posted

Po 2 letniej przerwie znów chwyciłam za ołówek...
Tak jak się spodziewałam trochę mnie cofnęło w rozwoju i ciężko mi trzymać się proporcji oraz robić światłocienie, mam jedynie nadzieję, że kolejne rysunki będą coraz mniej karykaturalne. ;)

[IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rysunki/Pies1_zps65a5f769.jpg[/IMG]