Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paulinnagd']Najnowszy rysunek :)
[URL="http://img402.imageshack.us/img402/4099/dsc00775xn.jpg"]http://img402.imageshack.us/img402/4099/dsc00775xn.jpg [/URL]
[/QUOTE]
Wprawiasz się. Fajnie rysujesz.
Popracuj jeszcze nad sierścią na szyji - ona na pewno nie układa się jednoliniowo. W tej chwili wygląda to tak, jakby była na szyji bardzo długa sierśc układająca się idealnie równo ;)
Poza tym bradzo mi się podoba.

Posted

[quote name='Bolsbokser']Wprawiasz się. Fajnie rysujesz.
Popracuj jeszcze nad sierścią na szyji - ona na pewno nie układa się jednoliniowo. W tej chwili wygląda to tak, jakby była na szyji bardzo długa sierśc układająca się idealnie równo ;)
Poza tym bradzo mi się podoba.[/QUOTE]

Jeśli ja też mogłabym się dorzucić z dobrą radą, to przede wszystkim - postaraj się rozluźnić rękę.
Rysunki, które robisz są ładne, niemal fotorealistyczne. Jednak dobry rysownik, to rysownik, który robi dobre szkice, ma luźną, pewną kreskę, a nie tylko takie dłubanie. Widać u Ciebie potencjał, to postaraj się to wykorzystać i nie zamykaj się w dzierganiu fotorealistycznych zdjęć ołówkiem. Dobry rysunek ma wyglądać JAK rysunek. Jeśli chcemy bawić się w fotorealizm, to na fragmencie, resztę można odpuścić, dodać trochę oddechu i przestrzeni. Bardzo łatwo jest się zapomnieć i PRZErysować rysunek ;)

Posted

No to pokażę prawie skończony portret.
Wiem, że może odbiegać od realu, sporo się nagimnastykowałam, żeby zrobić coś z niczego.
Jeszcze ogólnie wycieniować muszę, czoło do poprawki, białe futro ... jeszcze trochę mam,ale zaczyna to coś w ogóle przypominać.

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-iwPa7B5jIdk/ThTEbtIJDFI/AAAAAAAAD8M/PlbShPFKGtw/s512/kapsel16.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='betty_labrador']oo super po tych poprawkach boksiu :)

w sumie to nie rysunek ale wrzuce tu- co myslicie o takim banerku na stronke?

[url]http://img849.imageshack.us/img849/7417/fdfdfdkopia.jpg[/url][/QUOTE]

Myślę, że możesz jeszcze trochę nad tym popracować. PRzede wszystkim baner jak na razie nie ma jakiejś konkretnej kompozycji, wygląda trochę jak chaos powstały przez przypadek. Myślę, że gdybyś jeden z obrazków powiększyła znacznie, tak by był głównym punktem ściągającym wzrok, to byłoby trochę lepiej. Poza tym ustaw mniejsze krycie w miejscu "przejścia" piachu, bo bardzo widać, że było tam grzebane i nie wygląda to zbyt dobrze.
Ten kotek też jakoś niezbyt mi pasuje do kontekstu - przywodzi na myśl bardziej biuro podróży mające wysłać nas na wycieczkę do wioski Inków, niż sklep z artykułami dla zwierząt ;)
Czcionkę obu napissów bym zmieniła, tak samo z ich położeniem - myślę, że lepiej wyglądałoby, gdyby "Cztery Lapy" było duże i drukowane, a bezpośrednio pod tym napisem, tekst "Internetowy sklep z artykułami dla zwierząt". Póki co wzrok bardzo się rozbiega między jednym, a drugim napisem. Do tego jeszcze ten "bałagan" w obrazkach i oczopląs gotowy, bo w sumie nie wiadomo na co patrzeć. Potrzeba dominanty, żeby uspokoić trochę wzrok oglądających.

Posted

ojeja... ja się męcze z tymi cieniami w PS'ie moze dzis uda mi sie skończyć tego magic wolfa :evil_lol: ale zmieniam mu kolor z pomarańczowego na biały i nie wiem teraz jakie tło...:/

Posted

[quote name='LeCoyotte']Kto chciałby namalować mojego psa? Olej lub akryl... na 15 sierpnia... ktoś chętny?:razz:[/QUOTE]

Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)

Posted

[quote name='LeCoyotte']Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)[/QUOTE]

Ja się nie wypowiadam. Po pierwsze umieć w moim przypadku to dużo powiedziane, po drugie na razie ograniczam się do ołówka. Chyba, że podeślesz mi fotkę, to dla treningu mogę narysować ołówkiem,ale ... z pewnością nie na 15 sierpnia :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']Po pierwsze umieć w moim przypadku to dużo powiedziane,[/QUOTE]
Nie pisz tak, bo pomyślę, że to nie Twoja ręka rysowała Twoje portrety:eviltong: Co prawda mistrzami to nie jesteśmy, ale co nieco potrafimy:lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']Nie pisz tak, bo pomyślę, że to nie Twoja ręka rysowała Twoje portrety:eviltong: Co prawda mistrzami to nie jesteśmy, ale co nieco potrafimy:lol:[/QUOTE]
Dobre słowa otuchy :)

Posted

[quote name='LeCoyotte']Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)[/QUOTE]

Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
Tym bardziej, że i tak mam na karku trzy zaległe zlecenia i jakoś nie mogę się do nich zabrać :|
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )

Posted

[QUOTE=makot'a;17214161]Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
Tym bardziej, że i tak mam na karku trzy zaległe zlecenia i jakoś nie mogę się do nich zabrać :|
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )[/QUOTE]

Makota dziekuje za rade odnosnie banerka. Probowalam dzis cos wymyslic nowego, ale jakos chyba weny nie mam. Mimo rad ktore rozumiem, trudno cos sklecic wartosciowego.

Posted

[QUOTE=makot'a;17214161]Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )[/QUOTE]
Zupełnie jak ja :)
Zamiast kończyć stary rysunek, chętniej zaczęłabym już nowy. Szybko się nudzę :D

Posted

[quote name='Bolsbokser']Zupełnie jak ja :)
Zamiast kończyć stary rysunek, chętniej zaczęłabym już nowy. Szybko się nudzę :D[/QUOTE]

ja kiedys starsznie lubiłam dłubać rysunek, i nie potrafiłam przestac dopoki nie skonczylam. Teraz za szybko chce efekty, chyba sie cos wypaliło :/

Posted

[quote name='betty_labrador']ja kiedys starsznie lubiłam dłubać rysunek, i nie potrafiłam przestac dopoki nie skonczylam. Teraz za szybko chce efekty, chyba sie cos wypaliło :/[/QUOTE]
Sądzę, że mi raczej się to nie wypali. Normalnie ludzie w moim fachu na początku się starają, potem przestają. Ja dłubię tylko coraz dokładniej ... pewnie to i dobrze. Jednak z drugiej strony to jest upierdliwe, mam ograniczony czas (1 godzinę) i nie odpuszczę, póki nie uznam, że lepiej się nie da zrobić :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']Sądzę, że mi raczej się to nie wypali. Normalnie ludzie w moim fachu na początku się starają, potem przestają. Ja dłubię tylko coraz dokładniej ... pewnie to i dobrze. Jednak z drugiej strony to jest upierdliwe, mam ograniczony czas (1 godzinę) i nie odpuszczę, póki nie uznam, że lepiej się nie da zrobić :)[/QUOTE]

no tak, cos w tym jest zapewne. Tylko ze ja od malego dziecka ciagle rysuje. i coraz bardziej wciagalam sie w dlubanie. Ostatnio brak mi weny. ale moze jak pozniej sie zacznie to i sie nie skonczy?

Posted

Heh, ja to się i tak dzięki studiom "cierpliwości" do rysunku nauczyłam. Kiedyś chciałam wszystko na "już" i nudziłam się zanim zdążyłam zrobić coś sensownego. Rzadko zdarzało mi się w pełni skończyć jakiś rysunek...chyba, że akurat bardzo mnie wciągnął, ale to nie były częste przypadki.
Teraz mam więcej cierpliwości i wiem, że to MUSI chwilę trwać, częściej zdarza mi się kończyć rysunki, ale i tak dość szybko się nudzę.
Do tego trzeba dodać też to, że jestem niezorganizowana i zawsze się spóźniam, więc jak rysuję zlecenia to jest tak samo...
...jak mam jakiś termin ustalony, to zazwyczaj zaczynam na styk, w ostatnim momencie. Wysyłam pracę cała w lękach, że nie zdąży dojść na czas. No a jak nie maaaaam termiiinuuuu...to wiecie :roll:

EDIT: Ja też rysuję od dziecka. Rysowanie to jedna z ważniejszych rzeczy w moim życiu, a mimo wszystko szybko nudzi mnie dłubanie w rysunku. Średnio przy A4 wytrzymuję nie dłużej niż 40minut, dla B2 proporcjonalnie - wytrzymuję ok. 4-5h. Potem zazwyczaj się nudzę i chcę zacząć coś nowego.