DORA1020 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Dnia 31.05.2026 o 00:47, Poker napisał: DORA, dasz radę wymyślić inny tytuł wątku ? Pustka w głowie,poprosiłam bakusiową ,żeby coś wymyśliła Quote
DORA1020 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Tak obliczyłam,ale w sumie nie wiem dokladnie 13 saszetek 500g Dolina Noteci po 8zł-----104zł 10puszek 400g AKTIV PET---po 5zł---50zł 3 puszki 800g Maxi Natural po 9zł----27zł 4 saszetki Maxi Natural---150g----po 4.60zł Wszystko w promocji,bo bez jest drożej Chcę urozmaicać mu to jedzenie, stąd tak różne karmy I jeszcze kupuję kurczaczka,bardzo lubi gotowanego,ale to daję bardzo mało Po prostu,zeby bardziej mu smakowało Quote
Onaa Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Może taki tytuł ? Głuchy Bartuś - samotny wędrowiec od lat , na starość potrzebuje wsparcia. 1 Quote
elik Posted 15 hours ago Author Posted 15 hours ago Dnia 3.06.2026 o 10:47, Onaa napisał: Może taki tytuł ? Głuchy Bartuś - samotny wędrowiec od lat , na starość potrzebuje wsparcia. Mi się podoba. Jeśli Dora zaakceptuje, to zmienię. Quote
Poker Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Dnia 3.06.2026 o 10:47, Onaa napisał: Może taki tytuł ? Głuchy Bartuś - samotny wędrowiec od lat , na starość potrzebuje wsparcia. Super. Może tylko zmieniłabym szyk zdania - Bartuś- głuchy, samotny wędrowiec od lat, na starość potrzebuje wsparcia. Imię na początku, bo łatwiej odszukać wątek. 1 Quote
bakusiowa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Dnia 3.06.2026 o 10:47, Onaa napisał: Może taki tytuł ? Głuchy Bartuś - samotny wędrowiec od lat , na starość potrzebuje wsparcia. Dobre to jest. Tylko można dopisać wyraźnie że Bartuś potrzebuje deklaracji na jedzenie. Quote
Poker Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Wydaje mi się, że określenie wsparcie jest dobre, bo może być potrzebna niedługo kasa też na weta. Quote
Poker Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Dnia 3.06.2026 o 09:39, DORA1020 napisał: Tak obliczyłam,ale w sumie nie wiem dokladnie 13 saszetek 500g Dolina Noteci po 8zł-----104zł 10puszek 400g AKTIV PET---po 5zł---50zł 3 puszki 800g Maxi Natural po 9zł----27zł 4 saszetki Maxi Natural---150g----po 4.60zł Wszystko w promocji,bo bez jest drożej Chcę urozmaicać mu to jedzenie, stąd tak różne karmy I jeszcze kupuję kurczaczka,bardzo lubi gotowanego,ale to daję bardzo mało Po prostu,zeby bardziej mu smakowało To na miesiąc? Quote
bakusiowa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Dnia 3.06.2026 o 12:09, Poker napisał: To na miesiąc? Na miesiąc plus kurczaczek Quote
DORA1020 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Dnia 3.06.2026 o 10:47, Onaa napisał: Może taki tytuł ? Głuchy Bartuś - samotny wędrowiec od lat , na starość potrzebuje wsparcia. Tak, super tytuł Quote
DORA1020 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Dnia 3.06.2026 o 12:09, Poker napisał: To na miesiąc? Tak Quote
DORA1020 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Tylko nie wiem co będzie z paragonami czy bedę pamietać,zeby wziąć? Promocje są raz w tygodniu,więc nie kupię jednej karmy na miesiąc Quote
Poker Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Dnia 3.06.2026 o 15:31, DORA1020 napisał: Tylko nie wiem co będzie z paragonami czy bedę pamietać,zeby wziąć? Promocje są raz w tygodniu,więc nie kupię jednej karmy na miesiąc Bierz paragony i chowaj w jednym miejscu. Quote
mari23 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Dnia 3.06.2026 o 09:39, DORA1020 napisał: Chcę urozmaicać mu to jedzenie, stąd tak różne karmy I jeszcze kupuję kurczaczka,bardzo lubi gotowanego,ale to daję bardzo mało Po prostu, żeby bardziej mu smakowało No i gdzie Bartusiowi lepiej będzie? Quote
DORA1020 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dnia 3.06.2026 o 15:41, Poker napisał: Bierz paragony i chowaj w jednym miejscu. Ja nie chodzę do Biedronki tylko po karmę dla Batusia,sama też muszę coś jeść u nas w Biedronce duże kolejki,ludzie się denerwują jak ktoś za długo stoi przy kasie jak będę pamiętała to wezmę ,a jak nie to będzie tak jak do tej pory Quote
elmas Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dnia 3.06.2026 o 21:16, DORA1020 napisał: Ja nie chodzę do Biedronki tylko po karmę dla Batusia,sama też muszę coś jeść u nas w Biedronce duże kolejki,ludzie się denerwują jak ktoś za długo stoi przy kasie jak będę pamiętała to wezmę ,a jak nie to będzie tak jak do tej pory A nie wygodniej by Ci było kupić karmę w zooplusie od razu na cały miesiąc? Czy nie miałabyś gdzie jej trzymać? Pytam, bo spojrzałam na Twoje rozliczenie i widzę, że np. za saszetki Doliny Noteci zapłaciłaś po 8 zł, a gdyby kupić od razu dziesięć sztuk, to za jedną wychodzi ok. 6,50 zł. Sześć puszek Rocco kosztuje ok. 50 zł, więc też trochę taniej niż te biedronkowe puszki. I nie musiałabyś dźwigać karmy ze sklepu ani pamiętać o paragonach. Chętnie dołożę jakiś grosik na jedzenie dla Bartusia. Quote
Poker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago elmas, dobry pomysł. Można by tu na wątku zebrać kasę, ktokolwiek może zamówić karmę na adres DORA i po problemie. DORA, bierz jeden paragon, na swoje i Bartusia zakupy razem. Zamażesz swoje pozycje, to wystarczy. 1 Quote
elmas Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tak patrzę, że gdyby kupić Bartusiowi np. 10 × 500 g Doliny Noteci, 6 × 800 g Rocco, 6 × 300 g Lukullus i 6 × 400 g Animondy GranCarno to wyszłoby 180 zł (akurat w tym tygodniu chyba nie ma żadnych ciekawych promocji) i powinno starczyć na miesiąc. Jedną, dodatkową puszkę Animondy można dostać gratis. W razie czego mogę zrobić zamówienie i dodać od siebie jeszcze dwie puszki Purizona (za punkty). Chyba że poczekamy do przyszłego tygodnia na jakieś promocje. Jeśli chodzi o pieniądze na karmę, dam 50 zł. Quote
Recommended Posts