Monday Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 To dobrze, że zdrowy Murzynek. Teraz będzie miał już coraz lepiej :) Quote
Monday Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Widziałam zdjęcia Murzyna na stronie hotelu - naprawdę piękne. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 super praca i super, że psinek jest bezpieczny!! Murzynek to naprawdę piękny piesek. Czyli co, ogłaszaamy go? Ja mu mogę alegratkę zrobić i jeśli adopcje.org się uspokoiły to tam mu też mogę zrobić - jutro. A jak z płatnościami za hotelik? Czy ta kwestia jest załatwiona czy tzrzeba będzie zbierać deklaracje? Quote
Ajula Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 piękny piękny pies ale taki smutny, aż serce pęka :-( mój Gacus tak wyglądał na początku i tak się chował w krzaki i trawę, żeby go nie było widać, zostało mu to do dzis, tylko w domu jest wyluzowany jestem pewna, że wkrótce pieskowi zaokrąglą się boczki i wróci humorek Quote
Monday Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Acha, zapomniałam dodać, że Murzyn pomimo tego, że to duży i dorosły pies, do sikania nie podnosi nogi - w ogóle, sika jak dziewczyna...przykucając...to musi być naprawdę bardzo podporządkowujący się pies (aż smutne, jak ma niską samoocenę - o ile o czymś takim u psów można mówić) Quote
bumerang Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 a moze jednak Murzyn nie jest jeszcze tak dojrzałym pieskiem wiekowo? Psy czasem nawet mając 12 m-cy nie podnosza nogi! Quote
Monday Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Murzyn został oceniony zarówno przez weta jak i przez trenera psiaków u którego jest pensjonariuszem na 2-3 lata. Jak na psa to już dorosły (aczkolwiek młody) pies. Sposób jego sikania świadczy raczej o uległości, podporządkowaniu. Przecież pies im czuje się pewniej tym pewniej zadziera nogę do góry....np. kundelki ledwo od ziemi odstające czasami aż podskakują żeby obsikać jak najwyżej jakieś drzewo. Dzisiaj już drugą noc Murzyn spędził w hotelu. Tula, nikt nie dzwonił do mnie w sprawie adopcji :( Ale to nic, ten pies trafi do wspaniałego domu - musimy się tylko postrać z ogłoszeniami. Teraz zdjęcia piękne zielone, Murzyn na nich będzie coraz szczęśliwszy - zobaczycie, znajdzie wspaniały dom. Ja już jestem spokojna o niego, bo nic mu nie grozi, nie musi już spać w trawie, nie spotka nieżyczliwych ludzi. Quote
tula Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Szkoda, ze nikt nie dzwonił, widocznie ta pani nie jest jednak zbyt zdecydowana, a to taki piękny psiak. Monday a możesz napisać nowy tekścik do ogłoszeń? Bo tamten to już nieaktualny. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Czyli co, ogłaszaamy go? Ja mu mogę alegratkę zrobić i jeśli adopcje.org się uspokoiły to tam mu też mogę zrobić - jutro. A jak z płatnościami za hotelik? Czy ta kwestia jest załatwiona czy tzrzeba będzie zbierać deklaracje? Czy mój post jest niewidoczny? :roll: Możesz odpowiedzieć Monday? Quote
Ajula Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 pies jest przepiękny :loveu: jest taki delikatny, powinien mieć jakies "zwiewne" romantyczne imię ;) Quote
Monday Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Czy mój post jest niewidoczny? :roll: Możesz odpowiedzieć Monday? Przepraszam Kwestia ta nie jest jeszcze ustalona. Muszę dogadać się jeszcze z jedną osobą. Wiem, że być może to nierozsądne najpierw zawozić psiaka, a później martwić się o pieniądze na hotel - ale inaczej nie mogłam, musiało to być szybko zrobione. Quote
Monday Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Takie ogłoszenie może być ? Mało chwytające za serce - same suche fakty, nie umiem innego napisać :( Murzyn to młody 2 letni pies. Jest duży, dostojny i niestety smutny. Błąkał się przez kilka dni po radomskim osiedlu. Był bardzo wychudzony, a jego stan fizyczny był bardzo zły. Pies był zmęczony, nie miał gdzie się podziać. Do tego zachowywał pewien dystans w stosunku do ludzi – z pewnością doświadczył wiele krzywdy. Murzyn został zabrany do hotelu dla psów. Obecnie odzyskuje ufność do ludzi, dużo czasu spędza na zabawie z innymi psami. Również jego stan fizyczny się polepsza. Murzyn zaczął regularnie jeść, przechodzi wszystkie potrzebne szczepienia. Murzyn jest psem uległym w stosunku do człowieka. Jest podporządkowany, słucha się i ładnie chodzi na smyczy. Nie jest agresywny. Może mieszkać z innymi psami, kotami, jak również z dziećmi. Jest bardzo cierpliwy. Wszystko czego potrzebuje ten pies to miłość jego własnej rodziny. Gdyby ją miał, jego oczy uśmiechałyby się, a jego ogonek znów by zaczął się kołysać. Jeżeli chcesz podarować dom Murzynowi i zobaczyć jak pies potrafi się odwdzięczy za okazaną mu miłość to proszę o kontakt: Mail: [email protected] Tel: 516-088-927 Obecnie Murzyn jest w hotelu w Warce. Oczywiście pomożemy w transporcie, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Quote
red Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Monday, zrobiłaś wspaniałą robotę, ten psiak jest śliczny, ma taką ładną sylwetkę, ale rzeczywiście bardzo biedny psychicznie. Na pewno znajdzie domek, poogłaszamy go. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 w takim Murzynio ma ogłoszenie na 1. adopcje.org (czeka na akceptację) 2. alegratka (http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2016367_murzynek_pozwol_by_rozkwitl_pod_twoja.html) i taka mała prośba do jamora - duzżżżżo ładnych foteczek Murzynia się przyda! Im fotki ładniejsze tym większa szansa na adopcję, a akurat Murzynek jest bardzo wdzięcznym obiektem :) Quote
red Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Proponuję nadanie mu jakiegoś fajnego imienia, co proponujecie.....? Quote
Monday Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Ktoś zaproponował romantyczne imię - to mogłoby pasować, bo to naprawdę wielki przystojniak :eviltong: I ugania się za pewną Nokią z Warki...:cool3: Dokładnie tak jak Artur napisał - jeść nie chciał, a za panną latał. Na osiedlu w radomiu było to samo, jak jakaś suczka (tylko większa, nie takie małe "niewiadomoco" jak moja Nuka) wyszła na dwór, to chodził za nią. Quote
Monday Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 teraz mam już jasne informacje na temat patronatu nad naszyn ślicznym przystojnym psem. Tego psiaka wzięła pod opiekę fundacja Emir. Niemniej jednak jest ogromna prośba o wsparcie finansowe. W tym celu zostaje zmieniony kontakt w sprawie jakichkolwiek pytań o psiaka (co należy uwzględnić w ew. ogłoszeniach) nr tel. 785 03 03 03 mail: [email protected] I teraz taka ogromna prośba, czy ktoś chciałby się dołożyć do pobytu psa w hotelu ???? (A tak ode mnie, to mogę dodać, że smutno mi, że tracę poniekąd kontakt z tym psem - jest naprawdę wart zainteresowania, ale z pewnością szybciej znajdzie dom poprzez organizację). Tak czy tak, wątek jest cały czas aktualny...GosiaP, proszę napisz jak będziesz coś wiedziała. Ja też jak dowiem się czegoś o naszym przystojniaku to napiszę. przecież to jest też nasz psiak :) Quote
bumerang Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Proszę o podanie nr.konta gdzie można wysłać pieniądze na utrzymanie czarnuszka i jaki pisać dopisek na kogo? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 ja imienia mu w ogłoszeniach nie będę zmieniać, bo na adopcje.org byle zmiana wiąże się z kolejnym czekaniem na zaaprobowanie admina. Zresztą DS najcześćiej i tak zmieniają imiona, więc mniejsza o nie :lol: moja propozycja - na pierwszej stronie podajcie konto do wpłat, ja też coś dorzucę na przystojniaka :lol: Quote
Monday Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 bumerang napisał(a):Proszę o podanie nr.konta gdzie można wysłać pieniądze na utrzymanie czarnuszka i jaki pisać dopisek na kogo? Dane do wpłat na naszego pieska: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Emir Oddział Poznań Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 z dopiskiem "dla Perfekta" Quote
Recommended Posts