Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamor, kontaktowałeś się z Gośką w sprawie kastracji murzyna?
Jak nie to trzeba będzie na dogo zrzutę zrobić, jakiś bazarek...ale o tym decyduje już fund. Emir....

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murzyn nie ma zadnych wpłat, jedzie na kreche, po miesiacu mam wystawic rachunek, do rachunku moge wedłue ustalen z gosia doliczyc max 100 zł na opieke vet, wiec idealnie w tej kwocie sie zmiescilem z zastrzykami, szczepieniami orac wyrwałem jeszcze od veta tabl, na odrobaczenie. dzis murzyn nie chciał zjesc kolacjji, cos podenerwowany. na hotel dzis przyjechały dwie suki, Rottka i sznaucerka olb. .............., moze dlatego takie zdenerwowanie wsrod mieszkanców.

Posted

No tak, przyjechały "panienki z dobrego domu", po prostu Murzyn nie wie czy ma jakiekolwiek szanse u nich...czym on może zaimponować? Kasy brak - a nawet żyje na krechę (to jeszcze gorzej). A kobitki na kaskę lecą :)

Jamor pewnie jesteś kompetentną osobą do udzielenia mi info na temat tej kobitki ze słupska. Ta "adopcja" to była pomyłka na 100%?
Dałam namiary innej pani z Krakowa na tego psiaka i napisała, że cała rodzina jest nim zachwycona. Nie mogę skontaktować się z Gośką...nie bardzo wiem co robić.

Posted

Monday to trzeba sprawdzić ten dom w Krakowie, przecież najważniejsze żeby psiak w końcu znalazł dom.
Wczoraj był w Metrze, ale nikt nie napisał na wątku czy były jakieś telefony.

Posted

Nie mogę się skontaktować z dziewczyna z fund.
No cóż, wszystko związane z adopcją to już kwestia fund.
Wierzę, że osoby działające w niej zrobią wszystko co w ich mocy żeby Murzyn miał dom. Ja tylko mogę powiedzieć coś nie coś o psie i przekierować potencjalnych zainteresowanych do Gosi z fundacji.
Tylko czasem trudno się z nią skontaktować :cool1:

Posted

Monday napisał(a):
Nie mogę się skontaktować z dziewczyna z fund.
No cóż, wszystko związane z adopcją to już kwestia fund.
Wierzę, że osoby działające w niej zrobią wszystko co w ich mocy żeby Murzyn miał dom. Ja tylko mogę powiedzieć coś nie coś o psie i przekierować potencjalnych zainteresowanych do Gosi z fundacji.
Tylko czasem trudno się z nią skontaktować :cool1:

Monday ale skoro jest chetny dom z Krakowa to może trzeba poprosić dziewczyny stamtąd o jego sprawdzenie, może to będzie akurat ten dom. W końcu to Ty znalazłaś Murzynka i ty go zawiozłaś do Jamora, więc chyba tez masz jakies prawo żeby podejmowac decyzje, myślę że dziewczyny z fundacji sie nie obrażą, przecież tu chodzi o jego dobro.

Posted

co to tych suk które dotarły na hotel zmieniam zdanie, zbyt pochopnie je osadzałem. agresywne, ale tylko przy kracie, jedna oddzielona od drugiej w innym boksie bo sie strasznie nie lubią. po 15 minut siedzenia u kazdej w boksie i przekupstwie dały sie polubic . murzyn juz dzis miał apetyt lux i goraco was pozdrawia.

Posted

:cool3:Z tego co wiem to niedługo Murzyn będzie miał nowe towarzystwo z Zamościa

Panna - ale ponoć kłapie zębami za strachu na prawo i lewo :shake: i psiaczek, który w schronie nie wychodzi z budy :-(
Pewnie Murzynowi z jego temperamentem nie będzie przeszkadzało jak podczas zalotów zostanie trochę pocharatany ząbkami swojej wybranki:eviltong:

Jamor, jak ty poradzisz sobie z takimi psami...od strony psychologicznej...
Czy sił Ci starczy......:cool1: i chęci ?

Posted

tula napisał(a):
Monday ale skoro jest chetny dom z Krakowa to może trzeba poprosić dziewczyny stamtąd o jego sprawdzenie, może to będzie akurat ten dom. W końcu to Ty znalazłaś Murzynka i ty go zawiozłaś do Jamora, więc chyba tez masz jakies prawo żeby podejmowac decyzje, myślę że dziewczyny z fundacji sie nie obrażą, przecież tu chodzi o jego dobro.

Tula ten dom z krakowa to taki dziwny :(
Napisał do mnie ktoś w sprawie Goldi od Lilith. Ona ma już dom, więc podesłałam jej Czarusia niewidomego i Murzynka. Napisała, że Murzyn bardzo się spodobał i już go chce. Poprosiłam o kontakt z fund, podałam namiary wyjaśniłam co i jak. Dzień później pytam czy kontaktowali się z fund i czy na poważnie są zainteresowani tym psem, to pani mi pisze, ze chcą psa, dzieci wybrały już imię i chcą już go mieć u siebie wobec czego proszą o odpowiedź....
Wszystko przez maila, nie chcą zadzwonić, pytałam dziewczynę z fund czy ktoś dzwonił, to prócz tej 58 letniej kobiety mieszkającej z mamą nikt się nie interesował psem....
Dzisiaj jeszcze raz napisałam maila do tej pani...zobaczymy, myślę, że to mogą być żarty, bo niby dlaczego ktoś nie chce zadzwonić i pisze mi, że już chce psa, skoro go uprzedziłam, że zanim ktoś dostanie tego psa to musi najpierw być rozmowa choćby telefoniczna i wizyta przed...tak jakby ta osoba tego nie przyjmowała do wiadomości, tylko już chce psa.

Dziwne takie :shake:

Posted

Murzyn może już być wykastrowany - tzn. chyba jego stan już na to pozwala.
Jest jednak problem z finansami. Niestety fundacja nie może pokryć kosztów kastracji, ponieważ wet jamora nie wystawi faktury.
Są dwie opcje: albo trzeba będzie jakoś skombinowac pieniądze na kastrację (o ile jamor zgodzi sie wszystkiego dopilnować w związku z kastracją, a może też nie mieć po prostu czasu na to :( ), albo trzeba zabrać Murzyna od jamora, zawieźć do weta, który wystawi fakturę i później po zabiegu znów zawieźć go do jamora. Nie wiem już co lepsze. :shake:

Biedny Murzyn, chcemu mu odebrać całą radość jego życia:eviltong:

Posted

nie, nie odpisali...

A karmiłam dzisiaj nową bidę, też taką chudzinkę jak Murzyn, tylko tym razem to taki onek, sierść miejscami jeszcze zimowa, bardzo ufny do ludzi, jak jadł można z nim było wszystko robić...:-(
Co się dzieje, skąd tyle biednych psów ???????

Posted

Myślę cały czas o kastracji Murzyna...
Może lepiej jechać i go zabrać na kastrację ? przecież to 250 zł min. Tyle kasy nie zbierzemy :shake:
A jak ktoś wystawi fakturę to fundacja zapłaci.

Posted

ja bym rzekła, żebyśmy tu na dogo zebrali na kastrację Murzyna. 250 zł to rzeczywiście dużo. A tak, jakby to zrobić w okolicy Jamora, to kastracja kosztuje około 100 zł normalnie - ja mogę na ten cel coś wrzucić, może inne wielbicielki też co nieco i raz dwa zbierzemy, nawet jak każdy da po 10 złociszy :p

Posted

To ja się podpytam jamora, czy zgodzi się wykastrować Murzyna...
Tzn, czy jest w stanie się wszystkim zająć - chociaż nie sądzę, pewnie roboty ma i tak dużo przy tych psiakach i kto wie przy czym jeszcze :cool1:

Posted

vet jest , nie tylko dochodzący ale i jezdzacy, zawsze szybciutko mam go na miejscu, ale koleś ma jakis uraz do jakichkolwiek fundacji i stowarzyszen, wiec jest problem z rachunkiem. wstrzymajmy sie chwile, dowiem sie u innego veta kilka km, za warką, moze nie bedzie problemu.i tak na przyszłosc musze znaleśc na to jakies rozwiazanie. na dniach powinienem wykonczyc przyczepkę, to i dowiozę. Murzyn na dzien dzisiejszy albo robi to sobie sam , albo zeszło z niego powietrze, odpuscił dupcenie. dzis doznałem szoku , chłopak usiołował zabrac zabawke gryzaka suni, takiez uzytkowej w ktorej sie wczesniej zakochał, , było małe przeciaganie, murzyn przegrał, ale widac ze chlopak sie rozwija

Posted

jamor napisał(a):
vet jest , nie tylko dochodzący ale i jezdzacy, zawsze szybciutko mam go na miejscu, ale koleś ma jakis uraz do jakichkolwiek fundacji i stowarzyszen, wiec jest problem z rachunkiem. wstrzymajmy sie chwile, dowiem sie u innego veta kilka km, za warką, moze nie bedzie problemu.i tak na przyszłosc musze znaleśc na to jakies rozwiazanie. na dniach powinienem wykonczyc przyczepkę, to i dowiozę. Murzyn na dzien dzisiejszy albo robi to sobie sam , albo zeszło z niego powietrze, odpuscił dupcenie. dzis doznałem szoku , chłopak usiołował zabrac zabawke gryzaka suni, takiez uzytkowej w ktorej sie wczesniej zakochał, , było małe przeciaganie, murzyn przegrał, ale widac ze chlopak sie rozwija

:lol::lol::evil_lol:

Posted

Ja mysle, ze zbierzemy tutaj forse na kastracje. Czy mozemy wyslac forse do Ciebie, jamor ? A moze ten Twoj wet. zajalby sie psem po zabiegu ? Ja juz wczesniej zadeklarowalam 30 zlociszy. Kto jeszcze da grosik?

Posted

To może najpierw zobaczmy jaka będzie zadeklarowana kwota tej kastracji, czyli ile vecisko zechce za akcję :evil_lol:
Ja mogę coś dać na bazarek, mam jakieś różne obróżki i ciuchy, coś na pewno pójdzie, więc na pewno też się dorzucę do kastracji Murzyniska