Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bez specjalistycznych badań ciężko powiedzieć, czy Moon słyszy. Być może kieruje się w stronę człowieka po zapachu albo drganiach powietrza, wywoływanych przez poruszającą się osobę.

Co do tego czy i ile widzi to możlwiosci Moona w tym zakresie są tak małe, że dla celów adopcji lepiej przyjąć, że nie widzi nic, tym bardziej, że tak jak pisałam, na jedno oko jest kompletnie ślepy a drugim najprawdodpodbniej rozróżnia jedynie jasność i ciemność (większych możliwości to drugie oko nie ma).

Są pierwsze sensowne zapytania adopcyjne. :multi:

Posted

[quote name='SARA.dierra']spokojnej nocy psinko - tak na poprawę humoru - 100 sprzedanych cegielek w 4 dni - tylko ja sie modlę żeby obyło sie bez problemu bo sie nasłuchałam że mi nie wolno zbierać bo jestem osoba prywatną - no ale nic to - idę naprzód i liczę sie z szubienicą - jeśli ten pies przezył piekło to i ja sobie dam radę :diabloti:[/quote]

Nie zbierasz na prywatne konto tylko na kono KTOZ, a KTOZ jest organizacją pożytku publicznego i ma pozwolenie na zbiórki na terenie całego kraju.

Posted

144 sprzedane cegiełki - zostało 56 szt więc pewnie pójdą przed zakończeniem aukcji - bo do końca chyba 8 dni jeszcze :multi:
nie pamiętam kto , ale ktoś tutaj zadeklarował zrobienie cegiełek do rozesłania - to można je już powoli kończyć , bo będą potrzebne - przydałoby się śłiczne zdjęcie i konkretne świeże dobre wieści do rozesłania z podzękowaniem :)

Posted

[INDENT][LEFT][LEFT]zapraszam na bazarek między innymi na Kodinke ,Ciapulke itd [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarkowe-roznosci-czesc-na-fpr-zwp-10-08-a-143354/"]Bazarkowe różności część I na *FPR-ZwP*10.08[/URL][/LEFT]
no to jeszcze zajżujcie na drugi bazarek może jednak !!!![URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarkowe-roznosci-czesc-ii-na-fpr-zwp-10-08-a-143380/"]Bazarkowe różności część II na *FPR-ZwP*10.08
[/URL][/LEFT]
[/INDENT] No to skoczcie jeszcze tu !!!! [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarkowe-roznosci-czesc-iii-na-fpr-zwp-10-08-a-143386/#post12729853"]Bazarkowe różności część III na *FPR-ZwP*10.08 - [/URL]

Posted

[quote name='zwierzaki050591']A jeszcze chciałam zapytać z ciekawości (jeśli nie chcecie to nie musicie pisać) czy była już rozprawa w sądzie?[/quote]

Tak szybko to nie działa. Pierwsza rozprawa będzie pewnie dopiero za kilka miesięcy.

Posted

Wznowione.
[URL="http://www.allegro.pl/item705245202_kiedys_byl_owczarkiem_pies_drastyczne_zdjec.html"][B][FONT=Verdana]http://www.allegro.pl/item705245202_kiedys_byl_owczarkiem_pies_drastyczne_zdjec.html[/FONT][/B][/URL][B][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/B]

Posted

A ja mam pytanie z innej beczki - jakie konsekwencje poniesli jego byli "wlasciciele"??!! Uwazam ze powinno sie zgadac kilku mlodych silnych i zafunowac tym oprawcom niezapomniane przezycia z lancuchami w roli glownej!! Zeby przez jedna noc szczekali i blagali o litosc i chociaz przez chwile poczuli sie jak ten biedny piesek... Przepraszam za taka ilosc agrasji i nienawisci w moim poscie, ale nie widze innych rozwiazan jak rozwiazania silowe w stosunku do takich skur*****!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

165 cegiełek sprzedanych w 6 dni :multi: - zostało 35 szt i 7 dni do końca - a koniec chyba już całkiem blisko - osobe która zaofiarowała się zrobić dyplomy cegiełkowe proszę o kontakt - chcę je porozsyłać od razu po zakończeniu aukcji - myślę , że trzeba mieć ogromny szacunek do tych ludzi i bardzo ślicznie im podziękować - bo gdyby nie oni ...

Posted

Oglądałam zdjęcia Monisia z allegro, te zdjęcia po 2 tygodniach i ja myślę, że sierściucha szybko mu odrośnie- a wtedy będzie na powrót cudownym psem:loveu:
Jaki jest obecny stan Monisia?
Jak długo może potrwać leczenie tych wszystkich paskudnych skórnych chorób?:placz::placz:
Jak Moniś dojdzie do zdrówka to mogłabym zrobić ogłoszonka- należy mu się super, cudowny dom na resztę swojego życia....
ah czytałam ostatnie posty frotki i myślę, że moja pomoc będzie zbędna:cool3:

Posted

a ja dostałam dzisiaj takie zapytanie

psiak ma moje allegro moze nie ma chetnych na dom '
ale ciesze sie czytaja to bo to znaczy ze kogos wzruszył los psa itd

Treść wiadomości:
podajcie adres wlasciciela to zrobie z nim to samo !!!

Posted

prowadze sprzedaz internetowa i na moj nr gg (ktory jest jednoczesnie nr firmowym) wkleilam do opisu link do tej aukcji i widze, ze kilka moich klientek bardoz powaznie zainteresowalo sie sprawa:p. pomyslalam wiec, ze moglabym jeszcze skuteczniej pomagac w rozpowszechnianiu takich akcji. moglabym powklejac linki na swoich aukcjach i na swojej stronie internetowej. tlyko chcialam zapytac czy uwazacie, ze to dobry pomysl, bo ze sluteczny to na pewno, ale boje sie, ze zaraz ktos mnie posadzi o reklame wlasnego biznesu w ten sposob czy cos takiego... wiec nie wiem za bardzo czy powinnam tak zrobic. w kazdym razie chcialabym poprosic o zdanie osoby zaangazowane bezposrednio w sprawe.

Posted

[quote name='Kaaasiaaa']19 :P
na co przeznaczycie kase? moze dacie go do hoteliku? kliniki?[/quote]

Jestem za tym, żeby został w schronisku dopóki nie znajdzie docelowego domu, tym bardziej, że ma "jedynkę", jest pod stałą opieką lekarską i wyraźnie mu to służy.

Pieniądze przeznaczymy na leczenie i karmę podczas pobytu w nowym domu, ewentulanie na karmę podczas pobytu w schronisku, gdyby skonczyły się zapasy z chrupek które nadesłaliście (na razie wystarcza).

Posted

[quote name='bela51']Pewnie, że to byłoby najbardziej sprawiedliwe rozliczenie. A tak to może dostana coś w zawiasach.O ile jest załozona sprawa, bo tego nie wiem.:shake:[/quote]

Achaja złożyła zawiadomienie o przestępstwie i pilotuje sprawę. Niestety od złożenia zawiadomienia do wyroku moga minąć długie miesiące a może nawet lata. Niedawno zapadł wyrok (w I instacji), w sprawie o której zawiadamialiśmy 3 lata temu.

Posted

[quote name='SARA.dierra']ja też myślę że w miłości i na wojnie - a to w pewnym sensie wojna - walka o życie - wszystkie chwyty dozwolone[/quote]

no to git;) na swojej stronie internetowej zrobie osobna zakladke i bede tam umieszczac rozne takie wazne rzeczy:) przygotowalam juz tez program do molestowania klientow mojego sklepu stacjonarnego (folderki o schroniskach, sterylizacji itp + kontakt do mnie w razie gdyby ktos szukal pieska do przygarniecia:lol:
wszystko rusza w przyszlym tyg. wiec jesli ktos chce, zebym umiescila na stronie link do aukcji lub banerek z przekierowaniem na watek dogo, czy cokolwiek na temat, to najlepiej jak mi to wysle na priv, bo ja ostatnio nie moge tu duzo czasu spedzac i jakas wazna sprawa moze mi umknac. no i jednak za kazdym razem wolalabym dostac autoryzacje:)

Posted

a co to jest autoryzacja - wiecie jak cudownie by było gdyby ktoś przy Moonku mógł siedzieć , głaskać jego łepek na dobranoc - ciekawe jak piesiulek śpi , jak traktuje ludzi - a na allegro zostało 17 cegiełek i w związku z tym że lada chwila koniec aukcji a ja to robię po raz pierwszy , nie wiem co teraz z ludżmi którzy wykupili cegiełki - coś trzeba im wysłać - komentarze napisać - nie mam zielonego pojęcia jak mają te cegiełki wyglądać :razz:

Posted

zostało 14 cegiełek - czy mógłby ktos podpowiedzieć - gdybym nie dostała obiecanych cegiełek i sama musiałabym je zrobić to jak mniej więcej powinno to wyglądać - jedna pani powiedziała że prosi o aktualny stan zdrowia - mnie trudno jest cokolwiek na ten temat powiedzieć ponieważ nie ma mnie przy nim - najlepiej była by chociaż jedna najaktualniejsza wiadomość i zdjęcie moona którego jeszcze tu nie było - najaktualniejsze - proszę o pomoc - tym ludziom trzeba podziękować właściwie żeby nie stracić ich zaufania

Posted

witam sama przed chwila dotarlam na allegro - przez przypadek kupilam tez jedna cegielke mam nadzieje ze ona troszke pomoze. co do poprzedniej wiadomosci nie sadze ze ktos czegos oczekuje. ludzie poprostu z dobrego serca pomagaja.. wedlug mnie jedyna rzecza ktora by usatysfakcjonowala tych ludzi to poprostu lepszy stan zdrowia tego psiaka ( a co za tym idzie np zdjecia i nowe wiadomosci- LEPSZE)

sama mialam owczarka niemieckiego byl przez cale zycie bardzo chory - gronkowiec zlocisty...moj kochany Barys

JAK patrze n te psiaki to tylko wiasc dubeltowke i powystrzelac tych ludzi co do tego doprowadzili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Stan zdrowia Moona: kilka kilo więcej, dużo więcej włosów. Przydałyby się nowe zdjęcia. Może ktoś z wolontariuszy mógłby je jutro zrobić? Co do cegiełek - napiszę do Asior. Na pewno przygotuje jakiś ładny obrazek i tekst do rozsyłania.

Posted

Cegiełki Moona - na razie dwie, jak będa nowe zdjęcia to zrobię następne

[URL]http://dogo.egonet.pl/dyplomy/moon1.jpg[/URL]
[URL]http://dogo.egonet.pl/dyplomy/moon2.jpg[/URL]

Posted

heh ja też myślę że potrzebne zdjęcia teraz - bo jak my widzimy chorego moonka a potem za miesiąc pokażecie nam OWCZARKA NIEMIECKIEGO - ZAROŚNIĘTEGO , ROZEŚMIANEGO , TŁUŚCIUTKIEGO to moglibyśmy na zawał paść - szok trzeba stopniować :diabloti: - więc prosimy o stopniowanie nam widoku - prosimy o zdjęcia

Posted

Zapraszam na bazarek
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/lektura-dla-calej-rodzinki-bazarek-na-kodinke-ciapulke-bonusa-itd-143704/#post12754361"]Lektura dla calej rodzinki bazarek na Kodinke ,Ciapulke,Bonusa itd. -
[/URL]

Posted

Jak będzie następne allegro cegiełkowe - bardzo proszę o wysłanie mi linku na mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] żebym mogła podmienić w allegro adopcyjnym przejście na allegro ciegiełkowe. Nie będę zaglądać tu na wątek, bo każda strona otwiera mi się kilkanaście minut (łączę się z netem przez komórę).