Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Borysek to maleńki, piękny kocurek. Początek jego krótkiego życia jest tragiczny. Nie wiemy co stało się z jego mamą, ale maleństwo zostało znalezione na drodze w chwile po tym jak potracił go samochód. A może to właśnie z tego samochodu został brutalnie wyrzucony?
Kociątko z płaczem wyładowało w rowie, gdzie znieruchomiało.
Jadący z tyłu samochód na szczęście się zatrzymał – okazało się że kotek żyje.
Zabrano go więc, gdyż sam nie przeżyłby.

Borysek doszedł do siebie, biega i je z apetytem, jakby nic mu się nie stało. Kocha ludzi i jest spragniony ich towarzystwa. Bardzo tego potrzebuje.
Może jeszcze tęskni za mama, bo jest naprawdę zupełnie malutki.
Niestety pilnie szuka domu, aby pobyt w miejscu, w którym teraz jest nie skończył się dla niego tragicznie.
Są tam psy, które nie żyją w zgodzie z kotami, stąd niebezpieczeństwo.
Kotek przebywa obecnie w Puszczykowie, ale możemy dowieźć go do Poznania.
Możemy też pomóc w transporcie, gdyby znalazł dobry domek na zawsze trochę dalej.

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu mu domku.
Maleństwo – Borysek – potrzebuje opieki, człowieka i wiele, wiele serca.

Nie mam go nawet gdzie przechować, a muszę go pilnie zabrać. Może ktoś pomoże choćby z DT

Guest Elżbieta481
Posted

Jaka szkoda,że Gucio nie toleruje kotów-przekonaliśmy się przy próbie wprowadzenia kota..Cóz,podbijemy chociaż do góry..Ma juz imię?
Może zalogowałabyś się na miau?
E

Posted

No jasne że ma. Moje wszystkie kocurki są na B - Borys.

Nie będę logować się na miau bo naprawdę nie mam juz czasu na kolejne forum, a tam kotów co niemiara.
Może może koleżanki z Fundacji go wstawią.

Ja nie wiem w co wsadzić łapy.

Dzięki za zaglądanie do Boryska.

Posted

Matko co za kruszynka :-( Supergoga oczywiście,że pomogę w ogłaszaniu. Zaraz postaram się za nie zabrać, a jak nie teraz to późnym wieczorem. Borysku, żeby Ci się udało maleńki :-( Że też moja Nokia musi być takim samolubnym zwierzakiem i nie toleruje większości psów, a kotów wręcz nienawidzi :shake:

Posted

Zrobiłam Boryskowi ogłoszenia na:

poznan.gumtree.pl
aukcjezwierzat.pl
kokosy.pl
hodowcy.com.pl
koty-ogloszenia.pl
ogloszenia.interpress.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
oxl.pl
oglosze.pl

Posted

Własnie mnie opadło wszystko. Mam kolejnego, taki sam malec, tylko śnieżnobiały.
Wywalony po poznańskiej giełdzie na Sielance.
Znajoma Pani ze sklepu a właściwie jej córka go znalazła ale nie chce mieć. Do jutra przytrzyma, jutro schron. Mały kociak nie da rady.

Kto weźmie Borysa i białego malca.

Posted

Nieee :placz::placz::placz: Przecież to zwariować albo załamać się można. Tak ciężko znaleźć DT dla jednego, a co dopiero dla dwóch :-( A czasu co raz mniej. Zupełnie nie wiem jak mogę pomóc :shake:

Posted

Robię burzę mózgów z moją przyjaciółką kociarą Niestety nie obiecuję zbyt wiele, gdyż szanse są póki co niewielkie. Czy ewentualnie byłaby możliwość przewiezienia maluchów pod Konin?

Posted

halbina napisał(a):
Lidusia to Lidka z Miau? Witamy na dogo!

Kociątko śliczne, ale ja mam 14 zwierzaków w tej chwili, czyli 10 tymczasów... :roll:

No, to ja:))
Lidka była juz zajeta to sobie zdrobniłam:))
Kiedys "załatwiłam" mojej siostrze Reksa, bo szukał domu (chceili go uspic po śmierci opiekuna) i tak sobie czasem zagladam:))

Posted

Dzięki, odebrałam. Niestety w pracy raczej nie mam mozliwości siedzenia w dogo, a teraz wróciłam ze sprawdzania domu dla psiaka o który ktoś mnie prosił.
Przeczytałam. Będę dzwonić - tym bardziej, że do Borysa doszła Kinia. Białasek Kefir jest w klinice do końca tygodnia. Dalej też szuka.
Więc DT potrzebne.

Muszę tylko zaliczyc weta u Borysa - prosiłam już jego opiekunkę.
No i KInia - dzisiaj Beata u której jest Kinia pojechała do kliniki z Kefirem i już nie dała rady z Kinią. Poprosze żeby Kinię też zawiozła do weta na kontrolę. Odrobaczenia itp.

Posted

No to fajnie.
Okazuje się, że emeryci też moga sie na cos przydac:))
Nie dośc, że mają czas na rehabilitację poturbowanych kotów to jeszcze cos tam gdzieś popiszą i pokojarzą:))
oby sie udało:)