Jump to content
Dogomania

Komornik juz sie zbliza,juz puka do Kseni drzwi...............

Recommended Posts

Posted

Marinka napisał(a):
No nieźle :crazyeye:...to co zobaczyłam przerosło dalece moją wyobraźnię.
Szkoda, że Aga opuściła wątek, bo jestem bardzo ciekawa, czy u niej (od okresu szczenięcego) Ksenia też miała takie zapędy :-(

Co do Majeczki i reakcji Kseni na dzieci obawiałam się, że tak będzie.

Jeśli behawiorysta nie pomoże, nie znajdzie przyczyn takiego zachowania i eliminacji tychże, to ciężko będzie ze znalezieniem dla Kseni domu :(

dla niej marzeniem jest dom z ogromnym ogrodem i rodzina bez dzieci z doswiadczeniem z psami takim jak ona .Zero psów !!!!ewentualnie duzy dominujący samiec ....

Posted

dziękuje Kochana Aimez.Pieniążki są na koncie .
Niedługo jadę do miasta i przy okazji kupię wielgachną kość dla Kseni.

KSenia robi już regularnie ogromne kupska w kojcu i sika .Nigdy dopóki nie było za sciana suk tego nie robiła ...Wyrzuca całą słomę z budy i na nią sika i robi kupę ..
Oszczędziłąm wam tego widoku bo zastanawiałąm się czy zrobić zdjęcie ....Nadal dewastuje bude .Dobrze ,ze chociaż wiatrołapu w budzie nie zniszczyłą bo byłby spory problem .Plastikowe paski zatrzymują sporo siepła w budzie .

Jutro idziemy do lasu na spacer niestety bez towarzystwa a szkoda bo mam wolontariuszkę Handzię do pomocy .
Ja Już nie zaryzykuje spaceru z nią i innym psem .

Posted

[quote name='bros']poproszę na pw o dane konta dla Kseniuty, chciałabym na dniach przelać kaskę z bazarku

http://www.dogomania.pl/threads/218944-PSIORZECZOWY-na-2-cele-ZAKOŃCZONy-rozliczam

plus kaskę z bazarku

http://www.dogomania.pl/threads/217077-RÓŻNE-na-2-cele-KONIEC-rozliczam

w sumie: 83,50 zł

[FONT=Times New Roman]Pieniążki z obu bazarkow wysłałam wczoraj pocztą na podane konto Stow. Help Animals - przepraszam bardzo gorąco za opóżnienie :oops:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]W założeniu pierwszego bazarku było:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]oplacenie lekcji i zwiazanych ze szkoleniem, gadzetów, typu: linka, smyczka, obrozki...itp.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Wiem ze linka i lekcje są niezbędne dlatego proszę pieniążki 73,50 zł przeznaczyć na wskazane cele.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Pieniążki z bazaru drugiego choć to jedynie 10 zł proszę zadysponować według uznania (karma , hotelik, leki) [/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Ode mnie przesyłam 5 zł (przepraszam :oops: ale jestem w kompletnym dole finansowym) na chociaż jedną kosteczkę dla łobuziary[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]funi bardzo serdecznie dziękuję za opiekę nad psicą , za cierpliwość i ciepłe, pełne serca podejście :loveu:[/FONT]

Posted

[quote name='bros'][FONT=Times New Roman]Pieniążki z obu bazarkow wysłałam wczoraj pocztą na podane konto Stow. Help Animals - przepraszam bardzo gorąco za opóżnienie :oops:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]W założeniu pierwszego bazarku było:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]oplacenie lekcji i zwiazanych ze szkoleniem, gadzetów, typu: linka, smyczka, obrozki...itp.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Wiem ze linka i lekcje są niezbędne dlatego proszę pieniążki 73,50 zł przeznaczyć na wskazane cele.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Pieniążki z bazaru drugiego choć to jedynie 10 zł proszę zadysponować według uznania (karma , hotelik, leki) [/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Ode mnie przesyłam 5 zł (przepraszam :oops: ale jestem w kompletnym dole finansowym) na chociaż jedną kosteczkę dla łobuziary[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]funi bardzo serdecznie dziękuję za opiekę nad psicą , za cierpliwość i ciepłe, pełne serca podejście :loveu:[/FONT]

A ja Ciebie Bros proszę o cierpliwość, bo nie wiem kiedy mari23 będzie w stanie potwierdzić wpłatę.
Wczoraj umarł Ślepek

• , a dziś Kilerek
  • Posted

Załamałaś mnie Marinko......
    Ksenia właśnie zajada sobie kostkę od Aimez Wracając zastałąm ją witającą mnie z kolejną oderwaną listwą z której sterczał gwóżdz......:shake:

Posted

Oto co kupiłam za 20 zł od Aimez .Niestety te ogromne dojdą do sklepu dopiero na sobote .Ale ta największą obrabiała ponad 3 godz .WIęc super .Jak zostanie sama bedzie dostawała taką i moze nie bedzie wariowac .Taka wielkośc kosztuje 15 zł a te dwie mniejsze są po 2,50 sztuka .

Uploaded with ImageShack.us

Posted

prostuje ,,,,Jedna mniejsza kość 4 zł .WIęc trzy złote ma ode mnie w prezencie .Bo napisałam wcześniej ,ze 2,50 zł .,Pomyliło mi się z inną bo też kupowałam .

Posted

Dzisiaj znowu odwiedziłam funię i Ksenię między innymi. Już mnie trochę zna dziewczyna, ale rano szczekała na mnie na przemian z dawaniem mi łapki ;) Ale wieczorem już sobie przypomniała i nawet poszła ze mną na spacer do sadu, wąchała i skakała na mnie jakbyśmy były dobrymi znajomymi ;) Ale powiem szczerze, że mam taki mały respekcik wobec niej, boję się jej troszkę ;) Ma taki ten wyraz pyszczka jak pitbul co najmniej ;) Ale tak poza tym to ją uwielbiam :)

Posted

[quote name='Marinka']No nieźle :crazyeye:...to co zobaczyłam przerosło dalece moją wyobraźnię.
    Szkoda, że Aga opuściła wątek, bo jestem bardzo ciekawa, czy u niej (od okresu szczenięcego) Ksenia też miała takie zapędy :-(

Aga nie opuściła wątku, tylko nie odzywa się po próżnicy... cały czas jestem i możecie pytać o wszystko. Jak była mała i trafiała do mnie co jakiś czas,to nie niszczyła niczego. Jak przyszła na dłużej, mając niecały rok, była cała zestresowana, przerażona każdym hałasem i każdą nową sytuacją, więc początkowo się całymi godzinami chowała w kącie i tam robiła pod siebie nie wydając przez pół roku z siebie głosu, za to po jakimś czasie zaczęła rozrabiać... takie gryzaki,jakie widziałam tu wklejone,Ksenisko pożera w parę minut:) Jeżeli taka prasowana kość,to taka największa... albo takie twarde wołowe gryzaki. Buciki z prasowanej skóry uwielbiała,ale musiały być te największe. Wracając do zniszczeń,to mogę wymienić ( z pamięci,więc lista nie będzie kompletna ),co zostało zniszczone:
    - 3 pary drzwi - 1/4 zżarta od spodu - robiła podkop
    - wiele par moich butów i kapci
    - 2 łóżka, z czego jedno musiało zostać wyrzucone
    - kilka legowisk,zostały wiórki:)
    - 1 sunia
    Zapraszam na wątek moich suń,tam możecie sobie obejrzeć zdjęcia z działalności Kseniusi:)
    http://www.dogomania.pl/threads/106843-Uratuj-Tanie-dla-jej-dzieci-juz-jest-za-p%C3%B3%C5%BAno!-Tania-zostaje-u-Agnieszki...!!!/page96

[attachment=1262:7728.attach]

Posted

87,50 dla Kseni z bazarku Bros wpłynęło 25.01.

bardzo proszę o podpowiedź, gdzie tę wpłatę jeszcze potwierdzić, bo nie do końca jeszcze jestem "na chodzie" :(

poszedł dzisiaj przelew za hotelowanie Kseni - 440 złotych

Posted

Wydatki:

dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals)
    120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone
    465,- za sierpień - zapłacone
    450,- za wrzesień - zapłacone
    465 złotych - za październik - zapłacone
    450,- za listopad - zapłacone
    321,- za grudzień - zapłacone
    440,- za styczeń - zapłacone
    razem za hotel 2.711,-zł

Behawiorysta - 50,-- w listopadzie

zapłacone koszty "medyczne"
    18,- odrobaczenie
    129,60 badania i tabletka
    17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80)
    18,- odrobaczanie
    razem "medyczne" 183,20 zł

suma zapłaconych rachunków: 2.944,20

Wpływy:
    Sierpień: 662,-
    10,- Magdalena Anna B., Bytom - 02.08.
    45,- Anna M.W., Kłecko – 02.08.
    20,- Aleksandra F., Świętochłowice- 02.08.
    10,- Anna Maria Sz., Rzeszów – 02.08.
    35,- Magdalena W., Wrocław – 03.08.
    50,- Agata L., Oleśnica – 03.08.
    30,- Przemysław Cz., Ostrów Maz. – 03.08.
    30,- Beata W., Wrocław – 03.08.
    20,- Grzegorz B., Gliwice – 04.08.
    15,- Natalia T., Wrocław – 04.08.
    50,- Paweł Piotr W., Wrocław – 05.08.
    10,- Marcin K. ( od Moniki T.) 05.08.
    20,- Domonika R., Gdańsk- 10.08.
    10,- Magdalena Anna B., Bytom – 11.08.
    100,- Ilona O.-M., Zabrze – 24.08.
    50,- Ewa K., Wrocław – 26.08.
    7,- Paulina H., Poznań – 26.08.
    50,- Beata W., Warszawa – 29.08.
    100,- Ilona O.-M., Zabrze – 31.08.
    Wrzesień: 150,-
    100,- Jolanta G.K. ( Ksenia i gdzie jeszcze potrzeba) – 08.09.
    50,- Beata W., Warszawa – 27.09.
    Październik: 261,-
    200,- Paweł Piotr W., Wrocław – 03.10.
    5,- Paulina H., Poznań – 20.10.
    50,- Beata W., Warszawa
    6,- Magdalena M.S., Szamotuły
    Listopad: 956,42,-
    56,42,- Monika - LADYMONIA0610 (03.11.) - bazarek na behawiorystę
    50,- Joanna J.Brzeziny (03.11.)
    200,- Maz.Cent.Bud.
    100,- Ewa F.
    20,- Magdalena S. z Szamotuł za listopad i grudzień
    100,- Kundelkowa skarbonka
    60,- zł allegro cegiełkowe dla Kseni ( 16.11.)
    25,- zł jola_li (17.11.)
    275,- Aukcja cegiełkowa Allegro
    70,- Urszula Elzbieta K. z Białegostoku ( 29.11.)
    Grudzień: 55 złotych
    35,- Beata W. - Warszawa (28.12.)
    20,- Ladymonia0610 za XI i XII (28.12.)
    Styczeń: 70 złotych
    20,- Szarotka (02.01.)
    20,- Jolanta J. z Brzezin (05.01.)
    30,- agnieszka12 dla Kseni (09.01.)
    5,- dla Kseni na paliwo - Paulina H. PN ( 17.01.)
    2.159,42,- Razem wpłaty dla Kseni

Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę)

10,- Angelika M. – 05.09.
    2,50,- Paulina H. – 07.09.
    5,- Beata W. – 31.08.
    14,- bazarek motylkowy dla Kseni
    50,- Bazarek Ranias i Marinki
    80,- Gwiazdkowy Bazarek Havanki
    60,- II edycja bazarku Ranias i Marinki
    245,- Aniołkowy Bazarek Ladymonia0610
    90,- agnieszka12 - rozliczenie bazarku na Ksenię (05.01.)
    55,- III edycja bazarku ranias i marinki
    20,- bazarek dla Kseni - od Szarotki (13.01.)
    40,- Ladymonia0610 - bazarek dla Kseni i Hektorka ( 1/2 z 80 złotych)
    73,50,- Bazarek Bros na linkę i behawiorystę
    14,- na hotelik Bazarek Bros

Razem Bazarkowy wpływ: 769,00,-

Razem Wpływy Kseni: 2918,42 ,-

Saldo: 2918,42 - 2944,20 = -25,78,-

Posted

[quote name='mari23']87,50 dla Kseni z bazarku Bros wpłynęło 25.01.

bardzo proszę o podpowiedź, gdzie tę wpłatę jeszcze potwierdzić, bo nie do końca jeszcze jestem "na chodzie" :(

poszedł dzisiaj przelew za hotelowanie Kseni - 440 złotych

Marysiu, kochana - tu potwierdź wpłatę 10 złotych:
    http://www.dogomania.pl/threads/217077-R%C3%93%C5%BBNE-na-2-cele-KONIEC-rozliczam

A tutaj kwotę 73,50 :
    http://www.dogomania.pl/threads/218944-PSIORZECZOWY-na-2-cele-ZAKO%C5%83CZONy-rozliczam