Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie będzie zdjęć ani spaceru przepraszam nie jestem w stanie nic więcej napisać dowiedziałam się przed chwilą o czymś co już od dawna podejrzewałam :placz:

A Azurka pojętna suka targetowanie wychodzi super...

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie nie chodzi o tymczasa z resztą nie chcę o tym mówić nieważne. Tak czy inaczej poszłyśmy wczoraj na spacerek na 2 godziny w domu byłyśmy o 23. Na spacerku spotkaliśmy 2 zajączki biegające po polanie ale psy na nie nie zwróciły najmniejszej uwagi. Azura na spacerach bardzo się pilnuje a raczej chodzi obok człowieka czasami na chwilę odskoczyła na bok i pobiegła w krzaczory ale zawołana od razu zawracała. Oto kilka zdjęć, niestety nie mam więcej bo baterie padły a i tak zdjęcia kiepsko wychodziły bo ciemno było:

Posted

Teraz napiszę nieco więcej bo wcześniej na szybko pisałam bo robiłam obiad.
Jak wcześniej Azura bardzo się pilnuje na spacerkach przez pierwsze pół godziny biegała z linką jednak później już bez. Praktycznie cały czas chodziła za mną. Gdy sobie usiadłam i zachęcałam do zabawy rzucając patyczki ta zołza stała koło mnie i ani myślała gdziekolwiek iść no więc musiałam wstać i chodzić razem z nią. Niestety z Milką nie dogadują się w domu cały czas się olewają a jak jedną głaskam to druga jest zazdrosna i okazują to na różne sposoby. Na spacerze Azura chciała zachęcić Milkę do wspólnej zabawy ale gdzie tam Milka miała ją głęboko w poważaniu. Azura biega jak torpeda i czasem nie wyrabiając dobijała do moich nóg. Z niej jest taki słodki przytulak przychodzi daje łapkę i prosi o głaskanie. Co do klikera i targetowania bardzo szybko zrozumiała o co biega, najpierw zaczęłyśmy ze zwykłym kartonowym pudłem, później z targetem w dłoni. Wykonuje wszystko perfekcynie fajnie by było by nowy właściciel chcący ją adoptować kontynuował zabawę klikerem bo to fajna zabawa połączona z nauką zarówno dla psa jak i właściciela:lol:

Posted

Jakieś pustki u Azurki na wątku. Dziewczyna coraz częściej gramoli się na łóżko TZ ją wygania a ona jak tylko nie widzi wskakuje znowu i potrafi tak z 10 razy aż da sobie spokój(TZ oczywiście:evil_lol:). Na spacerkach grzecznie chodzi do psiaków ją ciągnie bo chce się bawić bo z Milką talej schodzą sobie po prostu z drogi. Na ostatnim wieczornym spacerku koło 23 jak już nikt zazwyczaj nie spaceruje idziemy z psiakami i spuszczamy luzem. Wczoraj Azura pognała za psiakiem i znikła nam z oczu ale jak tylko zawołałam od razu przybiegła. zazwyczaj biegamy na ogrodzonym zarośniętym boisku ale poza nim też idzie spuszczona grzecznie do domu. Suche je ale niezbyt łapczywie i nie zostawia pustej miski je jak ma ochotę a najcześciej jak ćwiczymy z kikerem wtedy jedzenia nigdy dość;) Teraz siedzi obok mnie i jak tylko przestaje ją głaskać podaje łapkę i prosi o więcej:loveu:
A oto kilka zdjęć z dzisiaj:

Ciężko w ogóle jej zdjęcie zrobić bo na tyłku nie usiedzi i wchodzi cała w obiektyw bo ona nie chcę pozować tylko być głaskana:loveu:

Posted

oj grzeczna grzeczna. Pierwszy raz spuściliśmy ją na Muchowcu z 10m linką i wszystko było ok a w okolicy bloku to wiadomo zawsze ktoś może nagle z za rogu wyjść z psem dlatego wychodzimy z domu na smyczy załatwiamy potrzeby idziemy na to ogrodzone niby boisko (2 wejścia są)spuszczamy pobiegamy porzucamy patyki i wracamy do domu luzem. Maciaszku ja tez wiadomo że się boję dlatego w dzień chodzimy tylko na smyczy za dużo osób i psów się kręci ale koło 23 to już praktycznie żywego ducha nie ma ale i tak na całkowicie otwartej przestrzeni ryzykować nie będę przecież

Posted

Tak tak dziękujemy. U nas bez zmian chociaż co nieco pomalutku rusza w kierunku lepszych relacji obu psów. Milka zaczyna zachęcać Azura do zabawy wręcz jest nachalna trzymając supeł w pysku i nacierając nim na Azurę do tego powarkując ona się tak po prostu bawi a Azura nie wie o co chodzi i ucieka:roll:

Posted

Jaka mama:confused:

Amy dzisiaj byłyśmy z rana na spacerku na Muchowcu. Przeszłyśmy spory kawałek Milka jak zawsze musiała dorwać jakieś błoto i się cała wytaplała:roll: no więc jeszcze przeszliśmy się nad wodę i się potaplałyśmy Azura skacze po wodzie jak zajączek a jak jej gruntu zabrakło bo za daleko skoczyła to zaczęła śmiesznie łapkami przebierać:evil_lol: zdjęcia wkleję po obiedzie

Posted

Gisic87 napisał(a):
Jaka mama:confused:

Amy dzisiaj byłyśmy z rana na spacerku na Muchowcu. Przeszłyśmy spory kawałek Milka jak zawsze musiała dorwać jakieś błoto i się cała wytaplała:roll: no więc jeszcze przeszliśmy się nad wodę i się potaplałyśmy Azura skacze po wodzie jak zajączek a jak jej gruntu zabrakło bo za daleko skoczyła to zaczęła śmiesznie łapkami przebierać:evil_lol: zdjęcia wkleję po obiedzie

:loveu: ciotki, ona ma allegro? takie wypasione zdjęcia nie mogą się zmarnować :cool3:

Posted

Ma allegro ale z tymi pierwszymi zdjęciami jakie jej robiłam ale zaraz zrobię jej nowe allegro prosiłabym też jakby ktoś mógł porobić jej gdzie indziej ogłoszenia. A teraz wkleję zdjęcia, nie są rewelacyjne bo na spacerze ciężko uchwycić ją w bezruchu ona ciągle biega. Na spacerkach się pilnuje gdy pobiegnie za daleko i nas nie widzi zawraca i sprawdza czy jesteśmy. Wodę lubi jednak pływać nie bardzo skakać i owszem ale pływać nie da rady:lol:

Pierwsze szaleństwo Milka jeszcze przez chwilę była czysta:

A tak wyglądała Milka po błotnej kąpieli (to była jedyna błotna kałuża w okolicy nie wiem jak ją odnalazła)

Czekamy na panią:(kto czeka ten czeka bo Milka jakwidać ma mnie głęboko w ...poważaniu:evil_lol:)

A mówią że po wodzie nie da się chodzić:

Trzeba zabrać Milce patyk:

Cd nastąpi

Posted

Cd

Trzeba odbić ten patyk:

Patyk gdzieś poleciał ale nie wiemy gdzie:

Za daleko pobiegła i gruntu pod łapkami zabrakło więc trzeba zwiewać na ląd:

Taka przemoczona a jeszcze język pokazuje:

Zmęczona tymi ciągłymi skokami: