Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uffff dostałam się. Niestety nie mam czasu na napisanie w chwili obecnej tekstu o suńce, a nie wiem kiedy znowu bede na dogo - teraz pisze z komputera koleżanki... :/

Zaaktualizowała nasza pierwszą strone, na tyle na ile potrafiłam, niestety bez rozliczeń aktualnych Bąbla i Tinki, bo Ania jeszcze mi ich nie przkezala...

Powinnam coś jeszcze zrobić...?

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BoUnTy napisał(a):
(...) niestety bez rozliczeń aktualnych Bąbla i Tinki, bo Ania jeszcze mi ich nie przkezala... Powinnam coś jeszcze zrobić...?

Nie masz rozliczeń, siła wyższa. Należy poczekać. :lol: Co do ogłoszeń dla suni nie będę się powtarzać. Post wyżej.

Posted

Myślę, że na tę chwilę należy się skupić na ogłoszeniach Hery.
Ona jest generalnie zdrowa tylko bardzo płochliwa. Potrzebuje domku spokojnego z jednym panem - bez dzieci, może być inny pies do towarzystwa bo nie lubi zostawać sama. Problem jest w tym, że popuszcza mocz. Jest przebadana więc przypuszcza się, że na tle nerwowym. Przypominam, że sunia była znaleziona w lesie i zachowuje się trochę jak dziki kot w domu - to już moja dedukcja:oops:.

Myślałam o zabraniu jej na akcję w Silesii ale teraz nie wiem czy to dobry pomysł skoro ona taka płochliwa. W Silesii jest bardzo głośno, tłumy ludzi wymachujących i cmokajacych w kierunku psów no i cały dzień. A jeśli jej się pogorszy z tym posikiwaniem ? Myślę, że należy jej szukać domku przez ogłoszenia i o tym posikiwaniu mówic dopiero jak ktoś wykaże zainteresowanie adopcją. Ja bym przemilczała w ogłoszeniu bo na dzień dobry można zniechęcić ludzia a jak się już ktoś zakocha to może i z tym problemem.
Mój Koks lał - nie mylić z popuszczaniem - jak ktoś głośno cos powiedział albo dziecko się za szybko koło niego przewinęło, przeszło mu po 2-ch tygodniach może poczuł sie bezpiecznie.

A czy ona jest sterylizowana ? - bo mi umknęło.

Dzisiaj planuję wizytę u Ani. Ale na 100% będę wiedziała wieczorem bo potrzebuję przynajmniej jednego z moich panów do dźwigania tej pralki. A u na nikt normalnie nie pracuje - tzn od do.

Posted

Hera nie jest sterylizowana, czekamy na 1 cieczkę.

[SIZE="4"]TINA:

Wpłaty:
Wiesława K. 200zł
Tatiana Justyna R. 100 zł

Wypłaty:
- 20 zł. - szczepienie p/w wściekliźnie
- 10 zł. - tabletki na odrobaczenie
- 25 zł. - odpchlenie

---------------------
RAZEM: 145 zł.

Posted

Sorki, że tak późno. Ale dzisiaj wstawiali mi w firmie okna - sajgon totalny.

Wyjechałam z Tychów ok. 20.00. i okazało się, że strasznie daleko do tego Bytomia, jechaliśmy jeszcze przez Katowice-Ligotę bo odbieraliśmy od Klementynki kilka rzeczy dla Ani.
I wiecie czego nie wzięłam :shake:, no wiecie :-( - aparatu foto :mad:
generalnie było już ciemno a w tej części ogrodu gdzie stoi kojec nie ma światła - pomagalismy sobie troche światłami samochodowymi.
Na tę chwilę wszystkie pieski są w kojcu w dwóch ocieplonych budach ponieważ Ania maluje mieszkanie a jest ciepło Jedynie ogromna BEKI jest w domu bo do kojca się juz nie mieści. Beki jest przepięknym ogromnym bernardynem, którego chciała zaadoptowac moja córka - ciekawe jak by się nią opiekowała skoro frunęła za nią :lol:

TINKA - jest prześliczną sunia lgnącą do ludzi i taką małą, podkolankową - na zdjęciach wydaje się dużym psem. Z poważniejszych zabiegów czeka ją sterylizacja i mam nadzieję będzie ją można wziąć na następną akcję do Silesii. Jest bardzo przyjazna i wesoła. jeśli chodzi o inne sprawy skórne to nic się nie zmieniło, uszka są nadal czyszczone specjalnym płynem od weta i wydaje się, że jest poprawa. Było juz napisane, że jest zaszczepiona, odpchlona, wykąpana.

Myślę, że za kilka dni jak ostatecznie będzie wiadomo, że nic jej nie jest (tylko sterylka) to można robić ogłoszenia. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to te parę dni poczeka.

Ania prosiła aby podziękować wszystkim za pomoc: HebaNovej za pralkę, Halbinie za wpłatę (po pierwszym ;)), Klementynce za posłania i oczywiście Fundacji SOS dla Zwierząt za całą resztę: karmę, środki czystości. Ja odebrałam podziękowania osobiście :lol:

Hera - jest nadal wystraszona i czeka na sterylizację - czyli na pierwszą cieczkę. Jak podeszłam do kojca to wszystkie pieski podeszły do drzwiczek a Hera schowała się za budę a potem do budy. I chyba obudziła Aszkę stałego tymczasa :lol:.

BoUnTy bardzo cię proszę o zrobienie ładnych fotek do ogłoszeń. Tinka jest o wiele śliczniejsza niż na tych zdjęciach komórkowych. Jak nie będziesz miała możliwości to może poprosimy tą osobę, która się tu na wątku oferowała z pmoca przy zdjęciach.

Posted

Możliwości mam, nie miałam pieniazków na baterie... czasem tak bywa - raz na wozie, raz pod wozem ;] Ale damy rade, jak tylko bedzie mniej burzowo to porobie wszytskim zdjęcia... ;]

Posted

Pod kątem ogłoszeń zrobiłam taką zbiorówkę (z niej chciałabym ułożyć osobne teksty psom). Zerknijcie proszę. Na czerwono wrzucam rzeczy, o które warto dopytać. Może Wam przyjdzie coś do głowy z istotności? Z góry przepraszam, jeśli coś przegapiłam w opisach psów.

Hera:
Zdrowa tylko bardzo płochliwa ale pojętna. Potrzebuje domku spokojnego z jednym panem - raczej bez dzieci (łatwo ją spłoszyć, a wtedy moze ugryźć, no i wiecej stresów dla psiaka po przejsciach) może być inny pies do towarzystwa bo nie lubi zostawać sama. Problem jest w tym, że popuszcza mocz, przypuszcza się, że na tle nerwowym. Sunia była znaleziona w lesie i zachowuje się trochę jak dziki kot w domu. Nie jest wysterylizowana, jest odrobaczona dwukrotnie i zaszczepiona p/wściekliźnie, ma książeczkę zdrowia. Ma ok pół roku, jest wesołą żywiołową suczką. Potrafi chodzić na smyczy ale się wyrywa. Nie ma choroby lokomocyjnej, na kolanach dobrze zniesie podróż samochodem. Lgnie do człowieka, którego zna, zaczepia do zabawy. Do obcych wycofana i nieufna. W domu zostawała sama (nie piszczy gdy zostaje z psami, szczeka gdy zostaje calkowicie sama).

Tinka:
Jest prześliczną sunia lgnącą do ludzi i taką małą, podkolankową - na zdjęciach wydaje się dużym psem. Z poważniejszych zabiegów czeka ją sterylizacja. Jest bardzo przyjazna i wesoła. Jest zaszczepiona p/wściekliźnie, odpchlona, wykąpana. Chodzi na smyczy ale ciągnie. Nie wiadomo jak znosi jazdę autem. Jest posłuszna. Zostawała w domu w obecności innych psów - nie niszczyła (jedynie śmieci z worka powyciągały podczas nieobecności), raczej nie piszczy/szczeka, no ale wiadomo - sa psy, to całkiem inaczej, niż gdy pies zostaje całkiem sam...Wiek 7lat.

Mars:
Mars to zdrowy, przepiękny, usłuszny pies. Znaleziony z nowotworem na podgardlu (wyleczony całkowicie). Ma on ok. 5 lat. Przyjazny w stosunku do innych zwierząt i dzieci (nawet małych). Jest kochającym pieszczochem! Jedynym problemem tego cudownego psa jest lęk separacyjny - Mars boi się zostawać dłużej sam w domu, dlatego szukamy dla niego domku z całodobową opieką. Piszczy, ściąga różne rzeczy z półek, zjada różne dziwne posilki np. masło gdzieś zostawione itp., potrafi coś zniszczyć (tapetę, wykładzinę), ale to nie często. Jak zostaje z psami jest ok.Posiada książeczkę zdrowia wraz z aktualnym szczepieniem! Potrafi chodzić na smyczy, potrafi chodzić bez smyczy. B.dobrze znosi jazdę autem. Jest bardzo posłuszny. Ma tendencje do ucieczek, ale to przez to, że nie jest kastrowany. Wykonuje podstawowe komendy (siad, leżeć, daj łape, hop, chodź, stój, zostań itp.). Zostaje bez smyczy np. pod sklepem, cały czas intensywnie się szkolimy. Bardzo pojętna bestia, szczegolnie gdy trzyma się smakolyk.

Dane kontaktowe do ogłoszeń:
kom. 600-044-591
gg. 3949314;
e-mail: [email protected]

Potrzebne jest więcej zdjęć każdego z psów, takich portretówek, cała postać, zbliżenia do pychola.

Posted

[quote name='majqa']Pod kątem ogłoszeń zrobiłam taką zbiorówkę (z niej chciałabym ułożyć osobne teksty psom). Zerknijcie proszę. Na czerwono wrzucam rzeczy, o które warto dopytać. Może Wam przyjdzie coś do głowy z istotności? Z góry przepraszam, jeśli coś przegapiłam w opisach psów.

Hera:
Zdrowa tylko bardzo płochliwa. Potrzebuje domku spokojnego z jednym panem - bez dzieci, może być inny pies do towarzystwa bo nie lubi zostawać sama. Problem jest w tym, że popuszcza mocz, przypuszcza się, że na tle nerwowym. Sunia była znaleziona w lesie i zachowuje się trochę jak dziki kot w domu. Nie jest wysterylizowana, jest odrobaczona, ma książeczkę zdrowia. Ma ok pół roku, jest wesołą żywiołową suczką.

Moje pytania:
Czy potrafi chodzić na smyczy?
Jak znosi jazdę autem?
Czy jest w miarę posłuszna?
Czy jest pojętna?
Jakie ma szczepienia, jeśli ma?
Lgnie do człowieka, czy raczej nie z racji płochliwości (nie pytam tu o obcego człowieka ale już jej znanego)?
Dlaczego powinna trafić do domu bez dzieci?
Czy była zostawiana sama w jakimś pomieszczeniu/ domu - piszczała (?), próbowała coś niszczyć (?)?
Jakie dane kontaktowe powinny być wrzucone do ogłoszeń (tu dopytuję, bo jeśli Ania ma problemy z kompem...)?

1. Potrafi, ale się wyrywa.
2. Nie wiadomo, raczej na kolanach dobrze. Nie ma choroby lokomocyjnej.
3. Płochliwa. Posikuje w domu. Do wyuczenia.
4. O ile nie przestarszona to ma potencjał.
5. Szczepienie p/w wściekliźnie i 2x odrobaczona.
6. Lgnie do człowieka, którego zna. Do Ani przychodzi jak przebywa z nią w domu (a nie kojcu), zaczepia do zabawy. Do obcych wycofana i nieufna.
7. To nie jest warunek konieczny, aczkolwiek suńcie łatwo spłoszyć, a wtedy moze ugryźć, no i wiecej stresow dla psiaka po przejsciach. Takze patrzymy na ogólne bezpieczeństwo i komfort.
8. Zostawała, nie piszczy gdy zostaje z psami, szczeka gdy zostaje calkowicie sama.

Tinka:
Jest prześliczną sunia lgnącą do ludzi i taką małą, podkolankową - na zdjęciach wydaje się dużym psem. Z poważniejszych zabiegów czeka ją sterylizacja. Jest bardzo przyjazna i wesoła. Jest zaszczepiona p/wściekliźnie, odpchlona, wykąpana.

Moje pytania:
Wiek?
Jak znosi jazdę autem?
Czy jest w miarę posłuszna?
Czy była zostawiana sama w jakimś pomieszczeniu/ domu - piszczała (?), próbowała coś niszczyć (?)?
Jakie dane kontaktowe powinny być wrzucone do ogłoszeń (tu dopytuję, bo jeśli Ania ma problemy z kompem...)?

1. Chodzi na smyczy, ale ciagnie.
2. Nie wiadomo.
3. Tak.
4. Zostaje - nie niszczyła (jedynie śmieci z worka powyciągały podczas nieobecnosci), raczej nie piszczy/szczeka, no ale wiadomo - sa psy, to całkiem inaczej, niż gdy pies zostaje całkiem sam...

Mars:
Mars to zdrowy, przepiękny, usłuszny pies. Znaleziony z nowotworem na podgardlu (wyleczony całkowicie). Ma on ok. 5 lat. Przyjazny w stosunku do innych zwierząt i dzieci (nawet małych). Jest kochającym pieszczochem! Jedynym problemem tego cudownego psa jest lęk separacyjny - Mars boi się zostawać dłużej sam w domu, dlatego szukamy dla niego domku z całodobową opieką.
Posiada książeczkę zdrowia wraz z aktualnym szczepieniem!

Moje pytania:
Jak znosi jazdę autem?
Czy jest posłuszny?
Jakie są u niego objawy tego lęku separacyjnego?

1. Potrafi chodzić na smyczy, potrafi chodzić bez smyczy.
2. Dobrze, nie ma choroby lokomocjnej, jest grzeczny.
3. Tak, bardzo. Tendencje do ucieczek, ale to przez to, że nie jest kastrowany. Wykonuje podstawowe komendy (siad, lezeć, daj łape, hop, chodz, stój, zostań itp.). Zostaje bez smyczy np. pod sklepem, cały czas intensywnie się szkolimy, bo bardzo to lubimy ;] Bardzo pojętna bestia, szczegolnie gdy trzyma się smakolyk ;P
3. Pies piszczy, ściąga różne rzeczy z półek, zjada różne dziwne posilki np. maslo gdzieś zostawione itp., potrafi coś zniszczyć (tapete, wykładzine), ale to nie często. U mnie jeszcze nic nie zniszczył, jak zostaje z psami jest ok (szczególnie z moją Kibą - dodam GRATIS :evil_lol:)! ;]

Potrzebne jest więcej zdjęć każdego z psów, takich portretówek, cała postać, zbliżenia do pychola.

Na naszym atku są ładne zdjecia Marsa i Hery, one się nadają, a innymi nie chcialabym ich stresować, bo oba pieski b boją się aparatu, żeby robić wiecej niż 2-3 foteczki. Później podam linki do postów z tymi zdjeciami...

Mars i Hera maja wystawione allegro.

Kontakt podawać na mnie:

Kom. 600-044-591
gg. 3949314;

Posted

BoUnTy napisał(a):
(...) Później podam linki do postów z tymi zdjeciami...(...)

Odczerwieniłam już wiadome info. Pozostawiłam to, co nie zostało wyjaśnione. Oczywiście, bardzo poproszę o linki do postów z fotkami.

Posted

Dziękuję za linki z fotkami. :lol: Najpóźniej w pn. zrobię psiakom teksty i pomogę poogłaszać. Jedyna potrzeba, co do ogłoszeń, to teraz dobre zdjęcia tej odnalezionej bidy.

Posted

Kisiaraf napisał(a):
Majqa to jak już stworzysz magiczne opisy wrzuć je na wątek chętnie pomoge w ogłoszeniach :)

Oczywiście, że tak zrobię. Dziękuję bardzo za chęć pomocy ogłoszeniowej!!! :loveu:

Posted

Uroda to nie wszystko. Hera prosi o szansę!

Nadano jej imię Hera, prawdopodobnie nie bez powodu. Może chciano, by siła, odwaga i charyzma greckiej bogini udzieliła się jej samej Zdecydowanie takie cechy przydałyby się drobnej, delikatnej, urodziwej ale jakże płochej i nieufnej Herce. Od pierwszych chwil życia musiała zmagać się z przeciwnościami losu. Na świat przyszła w leśnej głuszy, otoczona kołdrą śnieżnego puchu, otulona zimnem, do szpiku kości przeszyta niepewnością, strachem i bezradnością. Traf chciał, że na drodze biedactwa stanął człowiek i zabrał je pod opiekuńcze skrzydła, udzielił schronienia do czasu znalezienia docelowego domku. Jego uwaga, troska i poświęcenie sprawiły, że z puszystej kuleczki wyłoniła się prześliczna, urokliwa istotka.Obecnie ma ona pół roku i jest przygotowana na nowe wyzwanie, ziszczenie się marzeń jej wybawiciela. Sen z powiek spędza mu bowiem myśl, żeby przeznaczenie Hery pchnąć, niczym lokomotywę zdarzeń, na najwłaściwsze tory. W imieniu suńki i jej anioła stróża prosimy o to jedno, jedyne drgnienie serca. Niech małe cudeńko o bystrym spojrzeniu odnajdzie swoje miejsce na ziemi, takie, w którym będzie kochane, szanowane, pożądane, traktowane jak prawdziwy przyjaciel. Jeśli Herze ofiaruje się miłość, cierpliwość i czas potrzebny na aklimatyzację w nowym otoczeniu, bez wątpienia zasłuży sobie ona na wspomniane miano. Stanie się towarzyszem na dobre i na złe. Zdrowa (odrobaczona i zaszczepiona p/wściekliźnie), wesoła, żywiołowa, inteligentna, zapatrzona w człowieka, o ile ten umiejętnym podejściem zdoła pozyskać jej względy, czeka na swoją prawdziwą szansę, a nią jest tylko i aż CZŁOWIEK.
Nie każ jej zbyt długo stać w kolejce po lepsze jutro!

Osobom zainteresowanym adopcją Hery pozostawiamy dane kontaktowe, a są nimi:
kom. 600-044-591
gg. 3949314;

www.zoonet.pl
www.bono-polska.pl
www.pineska.pl
www.neeon.pl
www.dwukropek.pl
telezoo
http://vegie.pl
www.adopcjapsa.pl
www.eoferty.com.pl
www.kupiepsa.pl

www.gumtree.pl
www.ojoj.pl
zwierzeta.i-bazar.pl
www.rozglos.net
www.oglosze.pl
psy.elk.pl
www.sogl.pl
twojeanonse.com
www.ogloszenia.aleokazja.pl
www.nasipupile.pl

www.offer.pl
www.najpewniej.pl
wa.stacja.biz
www.petworld.pl
www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta
www.oglosili.pl
www.petsy.pl
gablota.com
expresowe.pl
www.bazarek.biz

Dziękuję Cudnej Osóbce za podciągnięcie ogłoszeń Hery:

http://www.4lapy.pl
www.adin.pl
http://www.drobny.com.pl
www.ojej.pl
www.pajeczyna.pl
www.mammisia.pl
www.morusek.pl/ogloszenie/4207
www.sprzedasz.pl
tablica.com
http://adpedia.pl

www.szybko-sprzedam.pl
www.1001ogloszen.pl
www.adklik.pl
www.citygambo.pl
www.etablica.com
www.joork.pl
www.graand.pl

Posted

Dziś udało mi się dopiero teraz zalogować, mam nadzieje, że jutro z samego rana uda mi się ten "numer" i poogłaszam troszke. Majqa tekst jak zwykle piękny:loveu:

Posted

Majqa :crazyeye: jesteś niesamowita tyle ogłoszeń :loveu: zostałam "bez roboty" wczoraj widziałam Marsika na żywo i nawet moja córcia mogła go wygłaskać bez przeciwskazań z jego strony ;)