luka1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Agatka, Kamyk faktycznie chudziutki. Pies siedzący w kojcu, bez możliwości biegania (i spalania ) nawet po niewielkiej ilości jadła nie będzie taki chudy. Może zamiast bardziej kalorycznego jedzenia niech dostaje go troszeczkę więcej. :lol: Quote
madcat1981 Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Ja z kolei miałam okazję porozmawiać wczoraj z Morią i kazała mi koniecznie napisać, że Agata zostawiła u niej 130 zł, z czego 30 na szczepienia, sto zł.... przepraszam, ale nie pamietam, ledwo ogarniam ostatnio sytuację:oops: Kazała napisać to piszę:p Agata, cieszę się, że jestes cała i zdrowa i że wszystko ok z Kamieniem. Dziękuję, że pojechałaś, za te zdjęcia i w ogóle za całkształt. Wpłynęły jeszcze dwie wpłaty ale chyba teraz nie zdążę zaktualizować. buziole:) heeeeeej nie napisałam że Kamyk jest cudny? jeeeeeest! Quote
marysia55 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='luka1']Agatka, Kamyk faktycznie chudziutki. Pies siedzący w kojcu, bez możliwości biegania (i spalania ) nawet po niewielkiej ilości jadła nie będzie taki chudy. [B]Może zamiast bardziej kalorycznego jedzenia niech dostaje go troszeczkę więcej.[/B] :lol:[/QUOTE]mam podobne odczucia oglądając te zdjęcia. Relacja Agaty jest super, ale wątpliwości odnośnie tak sporej utraty wagi psa (siedzącego w kojcu) pozostają. Z resztą to dotyczy też innych psów przebywających w hotelu u Morii np. Kładki. Quote
bakusiowa Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Kamień jest bardzo chudy. Nie wiem czy mam zwidy czy na niektórych zdjęciach odznaczają mu się żebra. Wygląd jego ratuje grube futro. A tak a propos to nie ma ani słowa o Farcie. Quote
marysia55 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='bakusiowa']Kamień jest bardzo chudy. [B]Nie wiem czy mam zwidy[/B] czy na niektórych zdjęciach odznaczają mu się żebra. Wygląd jego ratuje grube futro. A tak a propos to nie ma ani słowa o Farcie.[/QUOTE] nie, nie masz żadnych 'zwidów' ... ja również na niektórych zdjęciach pomimo futra u Kamienia widzę żebra ... stąd tez mój wcześniejszy post. Quote
brazowa1 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Agatka też to zobaczyła,stąd decyzja o badaniach i zwiększonej ilości karmy. Quote
mmd Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='brazowa1']Agatka też to zobaczyła,stąd decyzja o badaniach i zwiększonej ilości karmy.[/QUOTE] No - może być jakiś problem z przyswajaniem. Chociaż ja będę uparcie twierdzić, że lepiej jak pies chudy niż gruby ;) Quote
brazowa1 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 a ja tam wolę,jak bezdomne psy są grube. Quote
bakusiowa Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [IMG]http://img147.imageshack.us/img147/9341/p1110033kamien1zh3.jpg[/IMG] [IMG]http://img147.imageshack.us/img147/5358/p1110021kamie2ff1.jpg[/IMG] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/4711/p1110024kamien3ul2.jpg[/IMG] Prosze zobaczyć jak wyglądał kiedy był w schronisku. Teraz to jest połowa psa. Tylko tyle że futro czyste. Co do przyswajania to trzeba mieć co przyswajać. Quote
madcat1981 Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Bakusiowa, a co ty sugerujesz? Że Kamien nie dostaje jeść? To chyba nie jest tajemnica, że Moria współpracuje z cenionym producentem karm i zwierzaki pod jej opieką dostają właśnie te karmy. Inna sprawa, że moze być chudy, bo nie przyswaja albo coś go męczy albo karma nie jest dobrze dobrana, ale sugerowanie, że nie dostaje jeść jest już grubo przesadzone. Jak coś do niej masz, to po prostu zadzwoń i jej powiedz, tak jak ja swojego czasu do zrobiłam, wyjaśniłyśmy sobie wiele spraw i bardzo sobie teraz znajomość z nią chwalę. Quote
Selenga Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Poza tym Agata tam była, widziała na własne oczy i macała Kamienia dokładnie, więc może przyjmijmy do wiadomości to co z Morią uzgodniła zamiast sączyć na wątku sygestie na podstawie zdjęć. Skoro Agata napisała, że u Morii zwierzaki są zadbane i sama to widziała, to nie widzę podstaw żeby jej opinie podważać nie mając własnych naocznych obserwacji. No chyba, że uważacie Agatę za osobę niewiarygodną. Quote
agata51 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Od 3 dni (a właściwie nocy) nie mogę wejść na dogo. Może to i dobrze, bo mam teraz "na stanie" czwartego psa, dość trudnego (znajomi sobie wyjechali na zagraniczne wakacje i postanowili uszczęśliwić tych, co wyjechać na razie nie mogą) i dodatkowe stresy nie są mi do niczego potrzebne. Chyba już wystarczy rozstrząsania tematu chudości Kamienia. Byłam, widziałam, przekazałam. Ustalenia na najbliższe 2 miesiące - podtuczyć Kamyka (karma na 2 miesiące jest), wykonać badania (może go coś żre od środka, trzeba sprawdzić), wykastrować. Ktoś ma lepszy pomysł? Każdy jest mile widziany. Tylko chciałabym konkretów - wieczne biadolenie na temat "odznaczających się" żeber Kamieniowi nie pomoże. Jasne, można i w ten sposób podnosić wątek, ale proszę, darujcie sobie. A wszystkim, którym o los Kamyka chodzi, a nie o bicie piany, cudny pychol do ucałowania: [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/730/dscn2372g.jpg[/IMG] [IMG]http://img28.imageshack.us/img28/976/dscn2373j.jpg[/IMG] [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/7258/dscn2387o.jpg[/IMG] [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/6113/dscn2386t.jpg[/IMG] [IMG]http://img832.imageshack.us/img832/1469/dscn2388l.jpg[/IMG] Quote
luka1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Czyli watek jest tylko dla tych, którzy pieją z zachwytu i nie maja negatywnych odczuć? Wyrażać można tylko pozytywne zdania? OK. Jaki piękny pycholek, a te oczęta - tylko się zakochać. A te usiki - cudownie klapnięte i jęzorek piękny - mniam, mniam. Quote
Lionees Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Agata,nie dziw się,że te zdjęcia wywołały tyle emocji.Kamyk był grubasek,teraz ma niedowagę.I nie uwierzę,że Ciebie nie zabolało choć trochę serce jak Go zobaczyłaś takiego chudzinę,bo tak naprawdę nie wiadomo co Mu jest i człowiekowi od razu przychodzą na myśl scenariusze,że może na coś chory?.Jeżeli ja zauważam,że coś się dzieje z psem,to albo lecę do weta sama,a jeżeli nie mogę z jakiś względów,to wołam o pomoc i dzwonię do osoby odpowiedzialnej za psa.I mam ogromną nadzieję,że Kamyk jest tylko niedożywiony(bo nie przyswaja) i Moria Go podtuczy,bo jeżeli faktycznie coś Go 'żre od środka',to módlmy się,aby nie było za późno na leczenie.A może Kamyk dostaje samo suche,a że nie ma zębów za wiele,to i nie daje rady tego zjeść? I efekt jest jaki jest.Może trzeba Mu namaczać to suche?Nie wiem jak jest żywiony.Nie wiem nic,ale wierzę,że jeżeli Kamykowi działaby się krzywda to nie kierowałabyś się sentymentem i sympatią do Morii,tylko dobrem psa,bo Go kochasz. Edit:Jeżeli kamyk nie ma wydarzenia na FB,to niech Mu ktoś zrobi,bo można uzyskać tam naprawdę sporą pomoc i finansową i zwiększa to szansę na dom.Ja dzisiaj zrobię takie wydarzenie Dżeremu,bo tez się zasiedział u mnie. Quote
brazowa1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 to może zróbmy tak- każda z nas,dzisiaj zrobi jedno ogłoszenie dla Kamienia-z takim tekstem,jaki jest na pierwszej stronie lub tak,jak serce dyktuje,tylko byle mówic prawdę o problemach,jakie moga wystąpić,a nie ,ze piesek od ręki do domu i na kanapę. Przeciez te ogłoszenia mogą sie powielać,ważne by były-duzo i wszędzie. Telefon kontaktowy proponuje do Agatki lub Jej maila ( jeżeli sie Agato zgodzisz) Quote
Lionees Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Brązowa fb jest bardzo wskazane,bo jakoś mam wrażenie,że sporo ludzi się przerzuciło właśnie na fb.Niech potem każdy da link swoim znajomym,znajomi znajomym i pójdzie w świat do wieeeelu osób. Quote
brazowa1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Lionees,jeżeli ktos nie ma FB,to niech zrobi gdziekolwiek,tam,gdzie chce. Quote
mmd Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Oki, to ja zaklepuję moje ulubione gumtree :) Agata tylko niech da znać, jaki kontakt. Quote
bakusiowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='madcat1981']Bakusiowa, a co ty sugerujesz? Że Kamien nie dostaje jeść? To chyba nie jest tajemnica, że Moria współpracuje z cenionym producentem karm i zwierzaki pod jej opieką dostają właśnie te karmy. Inna sprawa, że moze być chudy, bo nie przyswaja albo coś go męczy albo karma nie jest dobrze dobrana, ale sugerowanie, że nie dostaje jeść jest już grubo przesadzone. Jak coś do niej masz, to po prostu zadzwoń i jej powiedz, tak jak ja swojego czasu do zrobiłam, wyjaśniłyśmy sobie wiele spraw i bardzo sobie teraz znajomość z nią chwalę.[/QUOTE] To prosiłaby o podanie nazwy tego cenionego producenta karm, ponieważ mój pies jest za gruby i nijak nie mogę go odchudzić. Quote
Lionees Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ja mogę zrobić fb,ale muszę mieć najpóźniej dzisiaj w nocy namiary do kogo mail i telefon.Jutro wybywam,wracam pod koniec sierpnia i będę miała teraz szczątkowy dostęp do internetu lub niestety żaden. Quote
brazowa1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Lionees,nie wiem,czy Agatka dzis zajrzy,zrób moze kontakt na FB,na mojego maila : [EMAIL="[email protected],jakby"][email protected],jakby[/EMAIL] ktos sie odezwał,to zaraz prześle Agacie. Quote
Lionees Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='brazowa1']Lionees,nie wiem,czy Agatka dzis zajrzy,zrób moze kontakt na FB,na mojego maila : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL],jakby ktos sie odezwał,to zaraz prześle Agacie.[/QUOTE] Ok.dzięki :) Zaraz biorę się za robotę i wkleję tutaj link. Edit: Zapraszam,udostępniajcie :) [B][URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=124637317633261"]Fascynujący, niesamowity, niebanalny KAMIEŃ czeka w hotelu na DOM[/URL][/B] Quote
madcat1981 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='bakusiowa']To prosiłaby o podanie nazwy tego cenionego producenta karm, ponieważ mój pies jest za gruby i nijak nie mogę go odchudzić.[/QUOTE] Nie wiem czy mozna;-) Ale jego reklama znajduje się na tej stronie. Ja sama ze swojej strony polecam primę light - moja sunia schudła na niej kilogram przez dwa miesiące. Zależało mi na tym, by to odbywało się spokojnie, powoli, bez rewolucji żołądkowych - stresów nam ostatnio nie brakowało. Zaczęła regularnie, ładnie się wypróżniać. Karma jest wydajna, wsypuję na oko, mniej więcej garść, a pies i tak zostawia odrobinę - wnioskuję, że jest najedzony. W tej chwili kończę worek i wtedy zważę sunię - jeżeli straciła dalszy kilogram, to spróbuję utrzymać nową wagę, mam już upatrzony inny rodzaj karmy tego producenta. Sierść błyszcząca, pychol wesoły, zęby zdrowe. Ze swojej strony mogę więc polecić tą karmę, choć też na początku zaklinałam się, że skoro tak marnie się reklamują na dogomanii to nie kupuję i już. Jak widać "nigdy nie mów nigdy":lol: edit. zostałam administratorem wydarzenia, jeżeli coś będę robiła "nie tak" albo czego nie będę robiła, to proszę dajcie znak, jeszcze niczym nie administrowałam :) Quote
mmd Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Przeredagowałam tekst: [url]http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kamien-starszy-niebanalny-psiak-prosi-o-dom-W0QQAdIdZ305974686[/url] zdjęcie z kotkiem dołożyłam takie bardziej obyczajne, choć korciło mnie to drugie ;) Quote
Recommended Posts