Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

Już jestem - najpierw musiałam na kamykowy bazarek zajrzeć. Cudo, po prostu cudo!

Nie chcę już gadać na wątku o statusie Kamyka - sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa, zainteresowanych odsyłam do str.173. Trochę tam pogmatwałam (z nieświadomości i lekkiego potraktowania sprawy, nie ze złej woli), ale w końcu chyba się wyjaśniło - niestety, miłośnikom spiskowych teorii wyjaśnić nie da się niczego. Z wielu względów nie chcę wdawać się w szczegóły (zawsze chętnie wyjaśnię wszystko telefonicznie 506 170 230). Krótko mówiąc, wyadoptowałam, więc jestem właścicielką? prawną opiekunką?, kak zwał, tak zwał. Hotelikuję "mojego" Kamyka u Morii (wolno mi, a co!), tyle, że deklaracji podobno nie mam prawa zbierać (bo to wyłudzenie, więc rozumiem, że wyłudzam od ponad roku). Ale darowizny mogę do jakiejś tam sumy, tak wysokiej, że to w ogóle nie wchodzi w grę. Ja to pryszcz - Moria ma dużo gorzej.

Alfa "and to whom it may concern", sprawą zrzeczenia się psa zajmę się, kiedy nadejdzie tan dzień, ten cud. Moria wyda mi psa, którego u niej hoteluję i myślę, że nie będzie robiła żadnych trudności (sprawa jest czysta - jest umowa, odbieram psa z hotelu i już), wręcz przeciwnie - odetchnie z ulgą, kiedy się go pozbędzie. Ludzie, to naprawdę jest trudny pies i tylko wariat może się w nim zakochać do tego stopnia, żeby go wziąć pod swój dach. Ja, mimo wszystko, wciąż wierzę, że taki wariat się pojawi. A jeśli chodzi o "podstawionych", to nie tylko Moria, ja tez się ich boję.

Do Morii, ma się rozumieć, zadzwonię i o bazarku powiem.

Posted

[quote name='AlfaLS']Kamysiu co ta ciotka Agata o Tobie pisze? Ty uciążliwym lokatorem? No dobra może troszkę [B]ale za to[/B] [B]jakim uroczym[/B] :lol:[/QUOTE]

Alfa, mnie to mówisz? On jest jedyny, zjawiskowy, niepowtarzalny, więc rozumie się samo przez się, że łatwym przypadkiem on być nie może. A widziałaś, żebym łatwymi przypadkami się zajmowała?

[quote name='luka1']no to spoko, czekamy na wyprowadzkę - a długo to jeszcze?:lol:[/QUOTE]

Zośka, nie spiesz się, poczekaj na wynik wyborów. Co najmniej do drugiej tury.

Posted

Hmmm, wg ostatnich badań jeszcze dokładnie miesiąc. To jedna z tych rzeczy, których nie da się jednak do końca przewidzieć i zaplanować. Niewiele już takich jest w naszych czasach:roll:
[B]
A Kamień wybornie do góry:lol:[/B]

Posted

Kurcze, on za taką robotę mógłby utrzymać całą dużą rodzinę:loveu:, a tymczasem ma łopot z domem.:shake: Postawiłbym go za wzór robotnikom niejednej spółdzielni, co to, czy się stoi, czy się leży, jednakowo się należy...:evil_lol:

Posted

[quote name='AlfaLS']Może zaczniemy mu szukać domu wśród właścicieli firm budowlanych?[/QUOTE]

Dobry pomysł! Kamyk jako wzór dla budowlańców i z czasem ich przełożony, a najgorzej pracujący robotnik za karę do budy - pilnować budowy...:lol::lol:

Posted

[quote name='UBOCZE']To on to wszystko wykopał???:crazyeye:[/QUOTE]
To wcale nie było jego największe osiągniecie
on potrafi tez takie rzeczy:
[IMG]http://img507.imageshack.us/img507/3900/p1110019va9.jpg[/IMG]

Posted

Chciałbym bardzo być wesoły
I dlatego kopię doły...
Do Was się podkopię w lecie,
Gdy mi domu nie znajdziecie...

[IMG]http://img87.imageshack.us/img87/6407/imgx1338au4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Selenga']To wcale nie było jego największe osiągniecie
on potrafi tez takie rzeczy:
[IMG]http://img507.imageshack.us/img507/3900/p1110019va9.jpg[/IMG][/QUOTE]

To był TEN moment - miłość od pierwszego wejrzenia (wyłącznie mojego, ma się rozumieć). Głębia i przenikliwość jego spojrzenia dopadły mnie później i sprawiły, że przepadłam - wiedziałam już, że to nie jest przelotna miłostka, ale miłość po grób!

[I]Daj mi dom z ogródkiem, chłopie -[/I]
[I]cały świat twój wnet przekopię![/I]
[I]Ze mną, zamiast sadzić tuje,[/I]
[I]na księżycu wylądujesz! [/I]
[I]Zanim ranne wstaną zorze,[/I]
[I]twoje życie tak przeorzę, [/I]
[I]że dziękować będziesz bogom,[/I]
[I]że znalazłeś mnie na dogo. [/I]

Posted

Mnie ściągnął tytuł bo coś tam było o archeologii i kamieniach a to są "moje" dziedziny - znaczy się, mamy z Kamysiem wspólne zainteresowania ;)
Ale rozwaliło mnie to zdjęcie:
[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/6145/25epiesws7.jpg[/IMG]