Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday napisał(a):
sonikowa, udało się????? super!

zróbcie te banerki jakies kurka lepsze i czytelne, w poniedziałek będe rozsyłać i molestowac ludzi....

Wiesz, dopóki papu nie trafi do brzucha bacy, to się nie cieszę ;-)
Molesting konieczny, bez tego nie ruszymy z miejsca.

Posted

To ja sie naraze, uwazam, ze jak Fred ma wrocic do OS to lepiej go odrazu uspic, zamiast przedluzac agonie.
Ja, robie co moge, ale nie wyrabiam; moge obiecac, ze jak Ogryzio znajdzie dom, to przeniose swoja deklaracje na kaukazy.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
To ja sie naraze, uwazam, ze jak Fred ma wrocic do OS to lepiej go odrazu uspic, zamiast przedluzac agonie.
Ja, robie co moge, ale nie wyrabiam; moge obiecac, ze jak Ogryzio znajdzie dom, to przeniose swoja deklaracje na kaukazy.

Kaja, ja wiem co to znaczy OS... też rozpacz przeze mnie przemawia, wiem tez, że Biafra psa w potrzebie przecież nie wyrzuci, ale to, że ona heroiczna, to nie znaczy, że mozna zapomnieć o tej sprawie...

Nie ma wyjscia - poczekam tydzień na wiadomość od Nanhoo, i jesli się nie odezwie, to trzeba będzie zacząć zbierać deklaracje dla Fredzia. Dziiurę musimy pokryć bazarkami - część już się suszy u mnie, a jutro pojedzie do SBD :-)

Posted

Kaja i Aza napisał(a):

Musiałby się ktoś wypowiedzieć, kto zna Freda i schronisko... Przesłałam mu jednorazowo 50 zł. Wiem, że to nic nie załatwi...

Posted

Bjuta, dziękuję to ogromna pomoc :-)

Najgorsze z Fredem jest to, że jest piękny, pełen życia, stosunkowo młody i wesoły ... To nie jest pies pogrążony w sobie, cierpiący.. A jednocześnie ma szajbę czyli jest mało przewidywalny, jest trudniejszy od Bacy, ktory z OS wychodził z łatką agresora. Żeby Freda wyadoptować, trzeba wiele odpowiedzialności, bo to potężny pies i jeśli trafiłby w nieodpowiednie ręce to skończy tragicznie. A ile jest takich wielbiących kaukazy domów? I to wielbiących kaukazy i chcących kaukaza szurniętego?
Był telefon ws Freda, pamietacie? państwo, ogród, dom - cud malina. Ale chcieli Freda bo ładny pies rodzinny i z piłkę z nim chcieli grać...

Posted

Moim zdaniem powrót Freda do Boguszyc byłby straszną porażką całej akcji wyciągania psów z tego miejsca.
Zostałby wykorzystany przez pewnych ludzi przeciwko aktualnemu zarządowi OSz
A dla Freda też niedobrze, musiałby od nowa ustalać sobie funkcję kierowniczą, więc i kilka psów mogłoby tego nie przeżyć. Jego trudną psychikę sygnalizowałam, kiedy uchodził za misiaczka - pieszczocha, więc bardzo boję się przypadkowej adopcji. Wiem, że póki jest u Biafry tego problemu nie ma, bo ona prześwietla ludzi chętnych na wielkopsy.
No i poza przeszukaniem domowych zakamarków w celu znalezienia jakiś fantów na bazarek ( 3x :) )nie mogę wspomóc chłopaków - pusto w portfelu :(

Posted

Myślę Ewo, że masz rację. Myślalam dziś o tym wpuszczeniu Freda na stary wybieg i wiadomo, że krew musiałaby się polać.
Fred musi zostać u Biafry i szukajmy mu bardzo mądrego, bardzo doświadczonego domu. Ale jednocześnie szukajmy nowych deklaracji, bo nie wyrobimy, naprawdę.

Skończyłam przygotowywac rzeczy na bazarek, jutro pojadą do SBD - wypatrujcie bazarku w poniedzialek ;-)

Posted

Maruda666 napisał(a):
Deklarowałam kiedyś na Brutusa 30 zł, Brutus ma dom. Wznawiam swoje deklaracje od grudnia z przeznaczeniem na Freda, inaczej pomóc nie mogę.

Matko kochana, dzięki za takie wieści przed północą!!! Dzięki!!

Posted

Się pochwalę (rzadko mi się to zdarza), pomysł tła i tekstu mój :p

Sonikowa, trzeba koniecznie uaktualnić pierwszy post. Właśnie sobie zerknęłam. Jak ktoś nowy wejdzie, to nie wie, jaka jest sytuacja i o co nam chodzi. Przed tym co jest napisane trzeba wstawić nowy tekst - że były deklaracje, że miało być pięknie a ... wyszło jak zwykle :roll: Że Biafra ma 6 kaukazów na utrzymaniu. Że jak się nie uda zebrać kasy, nie będzie wyboru...

Guest Elżbieta481
Posted

Co znaczy nie będzie wyboru?Wrócą do Boguszyc?To lepiej je uśpić!A zresztą ważne będzie to co powie Biafra.
E/W

Posted

Pierwszy post zaaraz uaktualnię.
Mysle, ze walczymy dalej o Freda, o jakąs nieprawdopodobmą adopcję i funduszę na hotel, ale rzeczywiście poczekajmy na Biafrę . Ona ma teraz chora coreczkę, i potrzebuje kilka dni spokoju.

Guest Elżbieta481
Posted

Ufamy Biafrze.Ona wie,bo jest Człowiekiem,że nie jest winą ani Bacy ani Freda,że Dogomaniak nawalił.
Jeśli jednak Baca miałby wrócić do tamtego miejsca jestesmy za jego uśpieniem.Baca ma łatkę ,,agresywny,,bo to on ugryzł Zofię.
A Fred?
Takie postawienie sprawy tzn.ew.powrotu psów tam spowodowało,że poczuliśmy się winni.
Nie jest nam z tym poczuciem dobrze..
Elżbieta

Posted

Baca jednak ma deklaracje, połowę ale ma. Fred jest w gorszym położeniu.
Słuchajcie, Biafra nigdy nie wspomniała nawet slowem o odesłaniu psów. Nigdy się nie skarży. Raz chyba tylko westchnęła, że kaukazy to mają chyba jednak dziurę budżetową. To ja przy każdym rozliczeniu zapewniam ją, że COŚ wymyślę... I miałam taką nadzieję - bazarki, wpłaty jednorazowe etc. Teraz się podłamałam, bo Nanhoo się nie odzywa, jest tylko wpłata za Freda za okres 17.09 - 16.10, a mamy już grudzień. Gdyby tak zdobyć dla Fredzia choć 200 zł deklaracji, to może nanhoo jeszcze się odezwie i wszystko się ułozy..

Guest Elżbieta481
Posted

A proponowaliśmy swego czasu żeby założyć skarpetę dla Kaukazów?I co?Nikt nic nie powiedział i tyle..
Biedy dwie..Może dać wątek na forum beagli?Tam jest taki dział dot.pomagania i biglomaniacy pomagają..
Nie wiem co robić..
Gadaliśmy kiedyś też o zwróceniu się do hodowców..Może powrócić do tego pomysłu i na piśmie przedstawić historię kaukazików?No tak-ale kto miałby się podpisac pod takim pismem-Biafra jako fundacja?
Nie wiem co robić..
E/W