LadyS Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Ok sonikowa, więc czekam - nie wiem, do której będę miała net, ale jeśli nie dziś, to jutro ;) Quote
Ewa i flatki Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 To się nazywa rozmach - pies, kot, świnki a teraz 2 kozy :lol: Jeżeli chodzi o Freda to ...jaki jest, wiemy. Osobiście widzę go jako towarzysza faceta typu Pudzian i stada żubrów. To żart, oczywiście, ale do rodziny on się nie nadaje. Quote
Biafra Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='sleepingbyday']och, ciekawa jestm, jak wizyta. biafra, a kiedy ty z nimi się spotykasz?[/quote] Spotkanie z domkiem odbędzie się jutro. Wiem, że wszyscy kochają Freda i chcieliby żeby miał własny dom... I dlatego właśnie , żeby nikt nie miał do mnie żalu, że nie chcę tam wydać Freda i trzymam go u siebie , żeby nikt nie posądził mnie o brak obiektywizmu - w sprawach kaukazów zwłaszcza :loveu:, poprosiłam Camarę o przeprowadzenie tej wizyty :oops: Na pewno opinia będzie bardzo rozsądna, wyważona i obiektywna. To z pewnością cudowny dom, na który czeka wiele psów i jeśli Ci Państwo sami tego nie zrozumieją, że określone psy muszą mieć pewne warunki - to tym lepiej dla Freda jeśli tam nie trafi. Myślę, że dla dobra wszystkich kaukazów kiszących się w schroniskach nie jest potrzebna nam kolejna afera z kaukazem-mordercą w roli głównej. Dla tych Państwa Fred jest ładny... Dla mnie jest trudny, na tle innych kaukazów z Bacą włącznie. On jest uparty dla zasady. Nie potrafi ocenić sytuacji, do tego ma chwiejny charakter i brak pewności siebie , w ostatnim momencie panikuje a potem już jest nieciekawie :roll: Camara widziała jak go pakowałam do samochodu i jakie on ma możliwości :cool1:. Postaramy się nie stracić tego domku. Mamy inne psy, które doskonale się tam odnajdą. Tak jak Brutusek poszedł do domku, który chciał bernardynkę. Długo Pani tłumaczyłam dlaczego on będzie lepszy i teraz Pani jest zachwycona , że adoptowała psa idealnego. Quote
Ewa i flatki Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Biafra - sama mądrość przez Ciebie przemawia. Nie tylko dla tych w schroniskach ale przede wszystkich dla mających domy. Po aferach z udziałem psa jakiejś tam rasy, natychmiast zwiększa się bezdomność w obrębie tejże rasy. Społeczeństwo mamy niezwykle łatwo ulegające emocjom, szczególnie tym negatywnym, niestety. Póki Fred jest u Ciebie, jestem spokojna o jego los. Quote
Biafra Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Sytuacja sama się rozwiązała. Zadzwoniłam potwierdzić godzinę jutrzejszego spotkania . Żona Pana powiedziała, że już nieaktualne. Córka dowiedziała się,że koleżanka ma psa do oddania i przyprowadziła do domu Filipa. I Filip też jest Fajny. Quote
Ewa i flatki Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Biafra']Sytuacja sama się rozwiązała. Zadzwoniłam potwierdzić godzinę jutrzejszego spotkania . Żona Pana powiedziała, że już nieaktualne. Córka dowiedziała się,że koleżanka ma psa do oddania i przyprowadziła do domu Filipa. I Filip też jest Fajny.[/quote] No, Opatrzność czuwa :razz: Quote
Ewa i flatki Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jak chłopaki? Specjalnie nie zadymiają? Quote
Ewa i flatki Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Jakby Ci się nudziło :cool3:, to może jakieś nowe fotki "aniołków" :evil_lol: A jakie wieści od brutusowych ludzi? Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 no i jest, jak miało być. dom nie dla naszego chłopaka i tyle. Quote
sonikowa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Musze prosić o pomoc w pewnym sensie dla siebie, bo to ja psa z sąsiedniego ogródka muszę wyekspediować do dt.. A kasy na benzynę brak. Częściowo pokryją ją ja i sąsiadka, ale reszta :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dobka-z-lasu-tulala-sie-2-m-ce-teraz-szuka-domu-148087/index2.html#post13104067 Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Czytam własnie o zmianach jakie wejdą w życie-już po pierwszym czytaniu w Sejmie-a dotyczących fundacji.Skąd się biorą takie pomysły:angryy:i co będzie z psami jak wejdą w życie?Jasna Anielka:angryy: Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 W internecie piszą..Chodzi o uniemożliwienie organizacjom prowadzenia działaności gospodarczej i np.org. A.Dymnej chorzy malują kamienie do sklepów int.i co?I nie będa mogli sprzedawać..A tu..kto ma konie i np.ktoś na nich jeżdził i płacił i te pieniądze szły na te konie to już nie będzie mógł? Posłowie chcą kontrolować gdzie idzie 1procent:angryy:Jakie szanse będzie miała prozwierzęca organizacja biorąc pod uwagę mentalnośc naszych posłów?:angryy: E/W Quote
sonikowa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 samoglow napisał(a):Przelalam na pazdziernik :) \Dziękuję, rozliczenie będzie w tym tygodniu! Quote
ostatniaszansa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Biafro gorąca, uprzejma prośba, błagamy o zdjęcia chłopaków, ciekawość nas zżera. Ewa Quote
Biafra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ostatniaszansa napisał(a):Biafro gorąca, uprzejma prośba, błagamy o zdjęcia chłopaków, ciekawość nas zżera. Ewa Troszkę u nas leje :cool3: A jutro ma walić ciapa śnieżno-wodnista... Jak tylko przejdzie na chwilę, zrobię im kilka fotek :p Quote
Anna_33 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ja slyszalam, ze Was juz zawialo i zamiotlo zupelnie )))) Masz jakies plakaty, ulotki itd itp? do uzycia w jednej z krakowskich szkol? Coby dzieci sie nie nudzily. Dostalas dzis taka propozycje, a ja za przekaznik robie. Mozna tam zorganizowac cos takiego. A, doszlo pw ode mnie? Quote
Biafra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Anna_33 napisał(a):Ja slyszalam, ze Was juz zawialo i zamiotlo zupelnie )))) Masz jakies plakaty, ulotki itd itp? do uzycia w jednej z krakowskich szkol? Coby dzieci sie nie nudzily. Dostalas dzis taka propozycje, a ja za przekaznik robie. Mozna tam zorganizowac cos takiego. A, doszlo pw ode mnie? Dzieci, ulotki , pw :crazyeye: Nic nie wiem Ostatnie mam o Tarze... Quote
bahlsa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 :oops: ja też cichutko czekam na zdjęcia.... szczególnie na Bacy mi zależy :) +krótki tekst .... do ogłoszeń...:oops: i jeszcze zdjęcia Siwej, też z tekścikiem :modla: polecą hurtem do ogłoszeń ;) Quote
Biafra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 bahlsa napisał(a)::oops: ja też cichutko czekam na zdjęcia.... szczególnie na Bacy mi zależy :) +krótki tekst .... do ogłoszeń...:oops: i jeszcze zdjęcia Siwej, też z tekścikiem :modla: polecą hurtem do ogłoszeń ;) Posłałam sonikowej :loveu: Jak przejdą cenzurę to pewnie poda dalej ;) Quote
morisowa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Biafro, jest dom w Krakowie dla psa- stróża: http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-duzy-niestary-pies-strozujacy-148791/ Baca staruszek, Fredzio świrek ;) a Ogryzek to się chyba na stróża nie nadaje, ale może masz coś do zaproponowania? Jesteś z okolicy więc podsyłam Ci lika. Quote
sonikowa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Oj, Ogryzek to zupełnie nie.. On krótkowłosy jest, musi do środka.. Ale dzięki, że pamiętasz o chłopakach. U nas za oknem śniezna zawieja. Krótkowłosy soniczek ze zgroza patrzy z kanapy co tam się dzieje na tarasie, a niufek Buris stoi sobie z rozkosżą na tym wietrze - "W końcu jakieś normalne temperatury przyszły" ;-) Quote
Recommended Posts