Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To się nazywa rozmach - pies, kot, świnki a teraz 2 kozy :lol:
Jeżeli chodzi o Freda to ...jaki jest, wiemy.
Osobiście widzę go jako towarzysza faceta typu Pudzian i stada żubrów.
To żart, oczywiście, ale do rodziny on się nie nadaje.

Posted

[quote name='sleepingbyday']och, ciekawa jestm, jak wizyta. biafra, a kiedy ty z nimi się spotykasz?[/quote]

Spotkanie z domkiem odbędzie się jutro.
Wiem, że wszyscy kochają Freda i chcieliby żeby miał własny dom...

I dlatego właśnie , żeby nikt nie miał do mnie żalu, że nie chcę tam wydać Freda i trzymam go u siebie , żeby nikt nie posądził mnie o brak obiektywizmu - w sprawach kaukazów zwłaszcza :loveu:, poprosiłam Camarę o przeprowadzenie tej wizyty :oops:

Na pewno opinia będzie bardzo rozsądna, wyważona i obiektywna.
To z pewnością cudowny dom, na który czeka wiele psów i jeśli Ci Państwo sami tego nie zrozumieją, że określone psy muszą mieć pewne warunki - to tym lepiej dla Freda jeśli tam nie trafi.

Myślę, że dla dobra wszystkich kaukazów kiszących się w schroniskach nie jest potrzebna nam kolejna afera z kaukazem-mordercą w roli głównej.

Dla tych Państwa Fred jest ładny...
Dla mnie jest trudny, na tle innych kaukazów z Bacą włącznie.
On jest uparty dla zasady. Nie potrafi ocenić sytuacji, do tego ma chwiejny charakter i brak pewności siebie , w ostatnim momencie panikuje a potem już jest nieciekawie :roll:

Camara widziała jak go pakowałam do samochodu i jakie on ma możliwości :cool1:.

Postaramy się nie stracić tego domku.
Mamy inne psy, które doskonale się tam odnajdą.
Tak jak Brutusek poszedł do domku, który chciał bernardynkę.
Długo Pani tłumaczyłam dlaczego on będzie lepszy i teraz Pani jest zachwycona , że adoptowała psa idealnego.

Posted

Biafra - sama mądrość przez Ciebie przemawia.
Nie tylko dla tych w schroniskach ale przede wszystkich dla mających domy. Po aferach z udziałem psa jakiejś tam rasy, natychmiast zwiększa się bezdomność w obrębie tejże rasy. Społeczeństwo mamy niezwykle łatwo ulegające emocjom, szczególnie tym negatywnym, niestety.
Póki Fred jest u Ciebie, jestem spokojna o jego los.

Posted

Sytuacja sama się rozwiązała.
Zadzwoniłam potwierdzić godzinę jutrzejszego spotkania .

Żona Pana powiedziała, że już nieaktualne.
Córka dowiedziała się,że koleżanka ma psa do oddania i przyprowadziła do domu Filipa.
I Filip też jest Fajny.

Posted

[quote name='Biafra']Sytuacja sama się rozwiązała.
Zadzwoniłam potwierdzić godzinę jutrzejszego spotkania .

Żona Pana powiedziała, że już nieaktualne.
Córka dowiedziała się,że koleżanka ma psa do oddania i przyprowadziła do domu Filipa.
I Filip też jest Fajny.[/quote]

No, Opatrzność czuwa :razz:

Guest Elżbieta481
Posted

Czytam własnie o zmianach jakie wejdą w życie-już po pierwszym czytaniu w Sejmie-a dotyczących fundacji.Skąd się biorą takie pomysły:angryy:i co będzie z psami jak wejdą w życie?Jasna Anielka:angryy:
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

W internecie piszą..Chodzi o uniemożliwienie organizacjom prowadzenia działaności gospodarczej i np.org. A.Dymnej chorzy malują kamienie do sklepów int.i co?I nie będa mogli sprzedawać..A tu..kto ma konie i np.ktoś na nich jeżdził i płacił i te pieniądze szły na te konie to już nie będzie mógł?
Posłowie chcą kontrolować gdzie idzie 1procent:angryy:Jakie szanse będzie miała prozwierzęca organizacja biorąc pod uwagę mentalnośc naszych posłów?:angryy:
E/W

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Biafro gorąca, uprzejma prośba, błagamy o zdjęcia chłopaków, ciekawość nas zżera.
Ewa

Troszkę u nas leje :cool3:
A jutro ma walić ciapa śnieżno-wodnista...
Jak tylko przejdzie na chwilę, zrobię im kilka fotek :p

Posted

Ja slyszalam, ze Was juz zawialo i zamiotlo zupelnie ))))
Masz jakies plakaty, ulotki itd itp? do uzycia w jednej z krakowskich szkol? Coby dzieci sie nie nudzily. Dostalas dzis taka propozycje, a ja za przekaznik robie. Mozna tam zorganizowac cos takiego.
A, doszlo pw ode mnie?

Posted

Anna_33 napisał(a):
Ja slyszalam, ze Was juz zawialo i zamiotlo zupelnie ))))
Masz jakies plakaty, ulotki itd itp? do uzycia w jednej z krakowskich szkol? Coby dzieci sie nie nudzily. Dostalas dzis taka propozycje, a ja za przekaznik robie. Mozna tam zorganizowac cos takiego.
A, doszlo pw ode mnie?

Dzieci, ulotki , pw :crazyeye:
Nic nie wiem
Ostatnie mam o Tarze...

Posted

:oops: ja też cichutko czekam na zdjęcia....
szczególnie na Bacy mi zależy :) +krótki tekst .... do ogłoszeń...:oops:
i jeszcze zdjęcia Siwej, też z tekścikiem :modla:
polecą hurtem do ogłoszeń ;)

Posted

bahlsa napisał(a):
:oops: ja też cichutko czekam na zdjęcia....
szczególnie na Bacy mi zależy :) +krótki tekst .... do ogłoszeń...:oops:
i jeszcze zdjęcia Siwej, też z tekścikiem :modla:
polecą hurtem do ogłoszeń ;)

Posłałam sonikowej :loveu:
Jak przejdą cenzurę to pewnie poda dalej ;)

Posted

Oj, Ogryzek to zupełnie nie.. On krótkowłosy jest, musi do środka.. Ale dzięki, że pamiętasz o chłopakach.

U nas za oknem śniezna zawieja. Krótkowłosy soniczek ze zgroza patrzy z kanapy co tam się dzieje na tarasie, a niufek Buris stoi sobie z rozkosżą na tym wietrze - "W końcu jakieś normalne temperatury przyszły" ;-)