Luzia Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Fanta Fanta prawie rok błąkała się po wsi (Sobów koło Tarnobrzega), łapała i zabijała drób i inne domowe zwierzęta aby przeżyć- łatwo przewidzieć następne zdanie.. Uwzięli się na nią mieszkańcy i postanowili ją "usunąć". Suczka od jakiegoś czasu przychodziła na podwórze jednej kobiety (jakby wyczuła że tam będzie bezpieczna), schroniła się u niej w szopie w trakcie burzy i tylko dzięki temu udało się nam ją złapać. Można pomyśleć że na tym nieszczęścia suczki się skończyły, ale niestety tak się nie stało. Okazało się że Fanta ma raka dróg rodnych. Została pobrana próbka -wysłana do laboratorium i obecnie czekamy na wyniki. Suczka przebywa w hoteliku "Terier" w Brzyściu. Tam nabiera zaufania do ludzi i uczy się co to miłość i pieszczoty. Sunia mimo nowotworu czuje się bardzo dobrze. Najprawdopodobniej dotychczasowe życie spędziła na łańcuchu- widać to po sposobie w jakim się porusza. Raczej nie toleruje innych psów (jedynym którego zaakceptowała jest labrador właścicielki hoteliku- ale tylko pod nadzorem). Poza tym jest straszną pieszczochą. Ma bardzo zniszczone zęby i minimalnie 8 lat. Szukamy suczce nowego domu lub ewentualnie pomocy finansowej na utrzymanie jej w hoteliku. Każda pomoc jest potrzebna.:-( Kontakt: Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt "Ogród św. Franciszka" tel: 517-312-069, 504-010-685 eMail: [email protected] Allegro suni: Fanta mix owczarek belgijski bardzo prosi o pomoc (820209983) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Basia1968 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 cudna sunia:loveu::loveu: trzeba zrobić allegro cegiełkowe - na pobyt hotelikowy, a także ogłoszenia. Quote
Luzia Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Ja jej zrobiłam tylko adopcyjny wątek na allegro. Quote
Basia1968 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ok Luzik - ja zrobię też ogłoszenia, ale na wolnej chwili. Mam jeszcze zdjęcia Fanty przysłane przez dziewczynki z Mielca i przez Panią Asię. Quote
Luzia Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 No więc tak, nowotwór Fanty nie jest złośliwy ale nie kwalifikuje się do usunięci. Więc jeśli sunia trafi do odpowiedzialnych właściceli spokojnie powinna pożyć jeszcze kilka latek :multi: Quote
Basia1968 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 super maleńka :loveu::loveu: cudnie, że to nie złośliwiec!!! Marlenka dzięki. :loveu: Quote
Luzia Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Allegro ma zrobione jutro zrobię adopcjie.org i cafeanimalia.pl innych nie dam rady :( Quote
Basia1968 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 jakos nikt do Ciebie nie zagląda Fantusiu - domku gdzie jesteś? Quote
Basia1968 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Fanutusia ja zrobię dla Ciebie allegro cegiełkowe, żebyś miała na mieszkanko i jedzonko dla siebie:loveu::loveu: kochana psinka:loveu: Quote
Basia1968 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 no to czekamy na info - plakacik juz jest gotowy tylko namiary n a wpłaty potrzebne:eviltong: Quote
Luzia Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Basia1968 napisał(a):no to czekamy na info - plakacik juz jest gotowy tylko namiary n a wpłaty potrzebne:eviltong: Pieniądze niech ludzie wysyłają na nasze stowarzyszeniowe konto z dopiskiem "dla Fanty" :p Quote
Recommended Posts