Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale nieprzyjemna sytuacja... Każdy psiak zasługuje na jak najlepsze życie dopóki nie cierpi. Z tego co piszecie, Fanta jest chora, ale nie cierpiąca, odżyła w hoteliku, odmłodniała... mam nadzieję, że głupie pomysły z jej usypianiem już się nie pojawią.

Posted

Ulka18 napisał(a):
No nie wiem, cos o usypianiu Fanty slyszalam. Nie wiem tylko kto to mialby zrobic

Skąd to słyszałaś?
yoko100 napisał(a):
ja tez to slyszlalam wczoraj o tym uśpieniu

ponawiam pytanie//

Ulka18 napisał(a):
A nie moglaby dozyc w spokoju w hoteliku? Przeciez Pani Asia nie liczy duzo za te psy po przejsciach.

Jeśli mam być szczera dla na to bardzo dużo niestety.

agusiazet napisał(a):
Mogłaby, nawet mieszkała by z rodziną, ale ona nie dogaduje się z ich psami. Wyjątek szczeniak!

Wiem, że Asia nie uśpi Fanty i będę się starała choć 100 zł miesięcznie przekazać na Fantę. Może ktoś się dołoży?

Dobrze ale niestety każdy szczeniak kiedyś dorasta.

Było by super gdyby znalazły się osoby chętne wesprzeć Fantę.

Ulka18 napisał(a):
Najpierw niezbedne byloby zrzeczenie sie psa i np. adopcja przez Pania Asie. Mozna by wtedy kupic karme i co miesiac dokladac sie do utrzymania suni w hoteliku.

A dlaczego miało by to tak wyglądać?
Jak ktoś chce pomóc to pomoże bez względu na wszystko!

agusiazet napisał(a):
Dowiedziałam się, że to właśnie Luiza, założycielka wątku, wydała wyrok śmierci na Fantę - prawdziwa miłośniczka zwierząt. Jak na razie Stowarzyszenie wycofało się z idiotycznej decyzji o uśpieniu suki!

Ciekawe kiedy wydałam wyrok śmierci na Fantę, jestem bardzo ciekawa skąd takie informacje zaistniały na forum!!!!! Jak mogło TSPZ wycofać sięz czegoś czego nigdy nie postanowiło .... !!

yoko100 napisał(a):
miłośnik zwierzat nie wydaje takich wyroków

Bardzo dziękuję za opinię. Mam w domu 3 psy dla kaprysu a nie po to by im pomóc.

Ulka18 napisał(a):
A kiedy Luiza byla w hoteliku i widziala Fante?? wydaje mi sie, ze my tam czesciej jestesmy i wiemy jak sie sunia miewa. Pisalam juz i jeszcze raz napisze, ja bym Fantuni tyle lat nie dala. Jesli sa srodki, to czy ona nie moze sobie dozyc w spokoju w hoteliku?

Nie bywam w hoteliku bo mnie na to nie stać. I PO RAZ KOLEJNY POWTARZAM NIGDY NIE POWIEDZIAŁAM BY FANTĘ UŚPIĆ!! Moja 14 letnia suczka też zachowuje się jak 5 letni pies ale to nie powód by odmładzać psa, ponieważ to nieuczciwe. A jeśli chodzi o środki to jest nasz największy problem, ponieważ my nie mamy środków na to by płacić ok. 400 zł miesięcznie.

agusiazet napisał(a):
Yoko, masz 100 % racji, tylko, ze Luiza tylko raz ją odwiedziła, popatrzyła przez kraty, więc nie wie jaka teraz jest Fanta!!! I chyba zupełnie ją to nie interesuję, patrząc na jej częstotliwość zaglądania na watek!

No tak powiecicie że raz ją widziałam to dopiero będzie ubaw!! ***** to ja tego psa łapałam przez kilka godzin! Sory to ja przewoziłam go do Brzyścia. To ja założyłam wątek, gdybym chciała tego psa uśpić zrobiła bym to bardzo dawno temu.. Przykro mi że tak myślicie.

yoko100 napisał(a):
brak słow normalnie

Z mojej strony również..

Posted

Nikt nie neguje, że łapałaś Fantę i chwała Ci za to!!! Tylko po umieszczeniu jej w hoteliku, odwiedziłaś ją tylko raz, więc nie wiesz, że suka bardzo się zmieniła na korzyść! Rozumiem - zły dojazd, brak kasy, ale wątkiem i ogłaszaniem suki tez intensywnie się nie zajmujesz!!! Dom sam niestety się nie znajdzie:( Ja o decyzji uśpienia Fanty dowiedziałam się na DGM i mimo, że przebywam w Anglii zadzwoniłam do hoteliku i tam uzyskałam informacje, że nosicie się z taką decyzją i że wyszła ona z Twoich ust!!! Bo chora, bo stara, bo nie dogaduje się z innymi psami! Przykro mi, że czujesz się urażona, ale to TSPZ jest odpowiedzialne za psa finansowo - hotelik, jedzenie, weterynarz, szczepienia i wszystko inne. A w moich oczach w wypadku Fanty TSPZ to Ty!!!

Fanta jest fajnym psem, nie jest psem schorowanym i cierpiącym, pięknie otworzyła się na człowieka, jest aktywna i zainteresowana współpracą z człowiekiem. Niestety nie jest przyjacielska dla zwierząt i to jest jej największy mankament! Nie jest też młoda, tylko w wieku średnim, ale ma bardzo dobrą formę i przy dobrej opiece będzie wspaniałym towarzyszem człowieka jeszcze przez kilka lat. My, ludzie, jesteśmy jej po prostu to winni, aby godnie żyła!

Myślę, że jak Kasi uda się wejść na wątek, najwięcej nam powie o Fancie!

Posted

Daj mi szansę - chcę żyć czyli perypetie Fanty!!!

Duża, ładna, o pięknym rudym kolorze sierści suka - to Fanta. Fanta niczyja, mimo, że teoretycznie jest czyjaś, ale jakoś nikt jej nie chce. Zatem Fanta mieszka w hoteliku w Brzyściu koło Mielca. Mieszka sama, bo niestety nie zgadza się z innymi psami. Jest w stosunku do nich agresywna i gdyby nie ta jej agresja zostałaby psem właścicieli hoteliku, ale w żaden sposób nie dogaduje się z ich psami. Dla ludzi Fanta jest fantastyczna, tuli się, dopomina o pieszczoty, stara się przypodobać! To niebywała zmiana, bo wcześniej Fanta bała się nowych ludzi, nowych sytuacji reagowała na nowe agresją. Po prawie rocznym pobycie w hoteliku zmieniła się, zdecydowanie na lepsze!!! Fanta jest psem dużym, budzącym respekt samą swoja wilkością, zatem nadaje sie na psa stróżującego. Może miezkać w budzie, bo jej sierść jest gęsta iciepła, ale może też mieszkać z człowiekiem, bo w swoim pomieszczeniu zachowuje czystość. Fanta nie jest modym psem lecz w sile wieku - ma około ośmiu/dziewięciu lat. Jest zdrowa, mimo zdiagnozowanej choroby nowotworowej, która jest postacią niezłośliwą, nieinwazyjną i nieoperacyjną. Wygląda i zachowuje się jak młody, zdrowy pies, który potrzebuje tylko swojego właściciela. Gwarantuję, że pokocha go całym psim sercem i będzie wspaniałą towarzyszką odpowiedzialnego człowieka.

Kontakt w sprawie adopcji Fanty z właścicielką hoteliku Terier 0.177730386, kom.606612957 Joanna Jarocińska.
Jeśli nie możesz adoptować Fanty wspomóż ją finansowo, aby już nigdy jej formalni opiekunowie nie grozili hotelikowi uśpieniem suni, bo nie mają czym płacić. W tej kwestii tez kontakt z hotelikiem.

Basiu, nic lepszego nie wymyśliłam, jeśli się nada wykorzystaj do ogłoszeń. Wszelkie zmiany dozwolone, czasami nawet mile widziane!

Posted

Nie trzeba się kłócić, nie trzeba... Nie warto .. Po co nam to... życie zbyt krótkie... W sumie każdy z nas na dogo i nie tylko ma serce dla zwierząt - więc pomagajmy
śpieszmy sie kochac ludzi tak szybko odchodzą
wiadomość o śmierci jest tak przygnębiająca - ale zarazem skłania nas do refleksji - zróbmy wszystko by żyć w zgodzie bo nie wiadomo ile dni nam zostało...A PRZECIEŻ TYLE JESZCZE MOŻNA ZROBIĆ:-(:-(

http://www.dogomania.pl/threads/181833-Nasza-koleA-anka-Talcott-odeszA-a-PoA-egnanie-w-piAE-tek-w-Szczecinie/page4

Posted

odwiedziłam wczoraj Fantunię - to po prostu cudo psiaczek. Bardzo bardzo energiczna. Wesolutka - takie ADHD w wersji mega. Ucieszona, język "zepsuty" /wiszący poza pysiem/ - świetnie wykonuje komendy, siad - wersja półleżąca - podaje łapeczki naprzemiennie. Biega jak szalona - puszysta, wypielęgnowana. Miodzik psinka!!!