Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='HelloKally']Gdzie mogę znaleźć okucia? Chodzi mi o sklepy int, albo allegro. Zamierzam zrobić amortyzator :D

a o jakie okucia Ci chodzi ??
do takiego amortyzatora potrzebny jest mocny karabińczyk i kółko lub dwa karabińczyki
plus taśma i mocna guma klik

Posted

Fajny temat :)
Chyba w najbliższych tygodniach wykombinuję coś dla psiaka, bo już mi się znudziła jego nudna, jednokolorowa smycz ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wow! :O Świetne są te wasze smyczki i obróżki! Tak mi się spodobał ten temacik, że jak to jadę tylko będzie czas to jadę do pasmanteri po taśmy, zatrzaski i takie tam inne do obroży bo karabinczyki to mam :D Tylko nie wiem czy jako 13-latka uda mi się zszyć elementy na tyle mocno, że nie przerwie ich mój strasznie ciągnący na smyczy sznaucer Bo maszyny do szycia nie mamy :(

Posted

witam wszystkich :)
jestem tu nowa i gdy tylko zobaczyłam wątek postanowiłam dołączyć :)) patrzyłam na pierwsze wpisy z przed kilku lat , są tam świetne pomysły na obróżki , przyznaję że nie przeglądnęłam wszystkich stron ale mam taki zamiar :))
mam nadzieję że będziemy kontynuować ten temat :))

znalazłam w domu 2 stare smycze od kluczy gdzie są zatrzaski teraz tylko muszę kupić jakieś ładne tasiemki :) jak coś zrobię to się pochwalę :)

Posted

bardzo ciekawy temat. Ja zrobiłam kiedys obroże z "przepisu" Mojego Psa. Niedługo może sprubuję coś nowego wypocić dla mojego psa :) jak zrobie to pochwalę się . tylko musze zrobić wypad do pasmanterii ;)

Posted

słuchajcie znalazłam w domu jakieś duże mocne plastikowe kółka pasowały by do obroży dla dużego psa , mi się one nie przydadzą więc gdyby ktoś takie chciał to mogę dać w zamian za jakieś inne części do obroży :)

Posted

Wczoraj kupiłam taśmę 2m x 20mm i zapłaciłam za nią tylko 4zł. :) Zrobiłam smycz i obrożę (2in1) więc pochwale się moim dziełem :D ]:D
Smycz cała;

-Niezaciśnięta

-Zaciśnięta

-Rączka

I na modelu;
-Niezaciśnięta

-Zaciśnięta

***Smyczka wytrzymała już kilka spacerów choć Zaki strasznie ciągnie a zaznaczam, że zszywałam ręcznie***

Posted

Nie sądzę by plastik się nadawał na obrożę dla jakiegokolwiek ps :D

nie na obrożę tylko do obroży jako dodatek jakaś część obroży bo chodzi mi o takie kółeczka jak są metalowe (to takie tylko że plastikowe) ;D

Posted

ewciakowo ale HelloKally właśnie o te kółeczka chodziło... Takie plastikowe wstawki może zerwać nawet mały pies jak bardziej pociągnie, a co dopiero duży i silny...

Posted

A ja mam pytanie. Jak uszyć obróżkę żeby długość była regulowana, a zarazem żeby obróżka była bardzo wytrzymała? Jak do tej pory udało mi się zrobić jedną, ale jest bez regulacji.

Taką np. jak Lucky uszyła?
[URL]http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc08448.jpg/[/URL]

• 2 weeks later...