Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moniskaa napisał(a):
Świetna!!! :)

Klaudia&Aza napisał(a):
Ooooo tak świetnie wyszła Ci ta obróżka:)

Dzięki to pierwwsza obroża zrobiona prze ze mnie, z której jestem zadowolona.;)

Posted

vege* napisał(a):
Witajcie!
Wpadłam na pewien pomysł, żeby założyć temat o własnoręcznie robionych smyczach i obrożach :lol: Może np. komuś się w domu nudzi, albo kasa się skończyła na nowe akcesoria dla pieska? Z byle czego można zrobić naprawdę fajne smycze i obróżki dla naszych czworonożnych przyjaciół! :loveu: Co wy na to?

Ja zrobiłam ze starej wytrzymałej skakanki smycz. > Bo ta skakanka ma gubą linke i wytrzymałą dla mojego "YORKA" wystarczy i jest całkiem długa :lol::lol::lol:

Posted

Luuusia napisał(a):
Ja zrobiłam ze starej wytrzymałej skakanki smycz. > Bo ta skakanka ma gubą linke i wytrzymałą dla mojego "YORKA" wystarczy i jest całkiem długa :lol::lol::lol:

No to daj zdjęcie, a nie się tylko chwalisz :evil_lol:

Posted

xxxkaluniaxxx świetnie wyszły Ci te szelki:loveu:

A ja mam pytanie. Jest jakaś instrukcja jak uszyć szelki na psa, bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać?:evil_lol:

Posted

Ej, a z czego roibicie te plecionki. Dzisiaj byłam w pasmanteriach i na słowa : sznurek odzieżowy - pięknie popukano się w głowę. Więc co powiedzieć, żeby dostać to co się chce ? ;)

Posted

wiki4 to jest kółko do kluczy? radzę wymienić na jakieś inne, bo te od kluczy na prawdę przy niewielkim pociągnięciu przez psa bardzo łatwo się odginają, a ważne, żeby się coś takiego nie stało przy ulicy.

Posted

[quote name='HelloKally']Czym szyłaś? Rękami czy maszyną? Fajna, ja dla psa muszę zrobić obrożę do kojca, żeby doczepić adresówkę, na wypadek, gdyby mu udało się wymknąć.

Maszyną ;)

[quote name='vege*']wiki4 to jest kółko do kluczy? radzę wymienić na jakieś inne, bo te od kluczy na prawdę przy niewielkim pociągnięciu przez psa bardzo łatwo się odginają, a ważne, żeby się coś takiego nie stało przy ulicy.

Tak, od kluczy, ale mocne. Ciągnęłam, szarpałam, a ono się nawet nie odgięło. To jest taka obróżka na luźne spacerki na pola, do miasta chodzi w szelkach, właśnie na wypadek jakby się 'wyślizgnęła' z obroży ;) Jutro może przejdę się do miasta, to kupię kółeczko i wymienię bo wystarczy kawałek odpruć i przyszyć znów :D

Posted

wiki4 napisał(a):

Tak, od kluczy, ale mocne. Ciągnęłam, szarpałam, a ono się nawet nie odgięło. To jest taka obróżka na luźne spacerki na pola, do miasta chodzi w szelkach, właśnie na wypadek jakby się 'wyślizgnęła' z obroży ;) Jutro może przejdę się do miasta, to kupię kółeczko i wymienię bo wystarczy kawałek odpruć i przyszyć znów :D

Wiesz tak tylko pytałam, bo ja mam traumę do tych kółek od kluczy, bo kiedyś przez przypadek jak wychodziłam z samochodu, a było już ciemno, przypięłam karabińczyk do kółka, na którym wisiała adresówka, wystarczyło jedno pociągnięcie i pies mi pod blokiem latał bez smyczy, ale na szczęście szybko wróciła, od tamtego momentu ciągle sprawdzam czy dobrze przypięłam karabińczyk do kółka w obroży/szelkach :lol:

Posted

vege* napisał(a):
Wiesz tak tylko pytałam, bo ja mam traumę do tych kółek od kluczy, bo kiedyś przez przypadek jak wychodziłam z samochodu, a było już ciemno, przypięłam karabińczyk do kółka, na którym wisiała adresówka, wystarczyło jedno pociągnięcie i pies mi pod blokiem latał bez smyczy, ale na szczęście szybko wróciła, od tamtego momentu ciągle sprawdzam czy dobrze przypięłam karabińczyk do kółka w obroży/szelkach :lol:

Tylko Nuka jest większa i pewnie ma też troszkę więcej siły ;) W każdym razie, jak kupię to wymienię dla pewności. Przy okazji parę tasiemek i chyba zabiorę się za szeleczki :D