Jump to content
Dogomania

Dwa stare,kudłacze...Edwin ma dom..... i Kuba ma dom w Niemczech!

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwszy staruszek - kudłaczek ma się dobrze , po niedzieli ma zostać obstrzyżony. Od opiekuna p.Wiktora dostał imię Kuba i reaguje już na nie .

Oto on :

Posted

Jeżeli chodzi o drugiego staruszka - kudłaczka (boks 16 ) to tutaj sprawa ma się znacznie gorzej. On jest w nieciekawym stanie - jest niezborny ruchowo (kręci się w kółko , nie może ustać spokojnie ani chwili ) kroki stawia niepewnie , nie trzyma obranego kierunku - podejrzewam ,że on chyba nie za wiele widzi , a na dodatek jest przeziębiony i ma bardzo brzydkie rozwolnienie.To jest prawdziwy obraz nędzy i rozpaczy - sierść jego woła o pomstę do nieba , wyłysienia i dredy .Bardzo , bardzo , bardzo biedny pies !

Zrobienie mu zdjęcia graniczy z cudem - ta nadpobudliwość ruchowa uniemożliwia ustawienie psa. Z p. Robertem długo walczyliśmy aby coś się dało zrobić , efekty są mizerne - foty słabe , ale nie mieliśmy już sumienia go dłużej męczyć , on się denerwował podczas tych zdjęć i nasilał mu się kaszel więc daliśmy spokój staruszkowi.

Oto to starsze biedactwo :

Posted

majqa napisał(a):
Jaki on jest wobec innych psiaków?

Izuniu rozumiem ,że pytasz o Kubę ( tego większego kudłaczka ) nr. 535/09

Kuba jest spokojnym , zrównoważonym , grzecznym i łagodnym psem.
W stosunku do innych psów jest zdecydowanie bardziej chętny do zabawy niż do awantury. Unika " zadymy " i trzyma się wtedy na uboczu.
Dość dobrze chodzi na smyczy . Jedynie chyba nie przepada za kotkami , bo na spacerku to na widok kotka miał ochotę go pogonić ...

Posted

Tak, chodziło mi o Kubunia. Dziękuję.
Hm...martwi mnie ten drugi piesio, jego nadpobudliwość nie bierze się znikąd. Musi mu coś dolegać lub boleć, z czymś wyraźnie nie może sobie poradzić. :-(

Posted

Iwonko, Jestes nieocenioa!!! dziekuje!!

ten kudłaty maluch strasznie mnie martwi.... co tu zrobic?
to leczenie starych psiaków w schronisku jakos sie "nie udaje".... trzeba go koniecznie zabrac... on juz zostal przyjety z tym "przeziebieniem", ma to w karcie zapisane, ja myslałam że to już dawno wyleczone ale okazuje sie że psiak w jeszcze gorszym stanie....:shake:

Posted

Tak ten kudłaczek ma niewielkie szanse przetrwać w schronie.
On jest chory i cierpi to widać gołym okiem .
P. Robert mówił ,że chodzi z nim na zastrzyki ... ale wiadomo , jak w schronie jest trudno takim starszym , chorym psiakom wyzdrowieć .

Posted

Dziewczyny

kto może wziac kudlatego pieska do siebie , na tydzień, do niedzieli 5lipca i zaopatrzyc go medycznie żeby nie wykonczyl sie do tego czasu, ja go w niedziele po poludniu odbiore... wtedy wracam do domu....

Posted

[quote name='kikou']Dziewczyny

kto może wziac kudlatego pieska do siebie , na tydzień, do niedzieli 5lipca i zaopatrzyc go medycznie żeby nie wykonczyl sie do tego czasu, ja go w niedziele po poludniu odbiore... wtedy wracam do domu....

hej Ciotki 8 dni!! kto przygarnie biedaka na 8 dni, ja go potem zabiore....

Posted

[quote name='kikou']Dziewczyny

..........

Posted

Dlaczego człowiek zdradził tak cudne stworzenie? Kubuś.

Czy przez minione 10 lat swego życia był kochany tak, jak na to bez wątpienia i zasługiwał i nadal zasługuje? Można mieć uzasadnione wątpliwości. Jego pan bez mrugnięcia okiem, cienia wyrzutu na twarzy, jednego grymasu wątpliwości, nie dostając oficjalnej zgody na pozostawienie pupila w schronisku, przywiązał go do ogrodzenia tego przybytku i...odszedł. Odprowadziło go spojrzenie Kuby, a w nim malowała się plątanina psiej miłości, wierności, niezrozumienia, zdziwienia i podświadomej tęsknoty. Jedynym powodem, dla którego ten prześliczny kudłaczek popadł w niełaskę był jego wiek. Dotychczasowa zabawka opatrzyła się, znudziła, zużyła, czas było oddać ją na szrot złożony z żyjących, myślących i czujących zwierzęcych istnień. Kuba wciąż czeka, wypatruje ukochanej mu postaci, wciąga otaczające zapachy łudząc się, że do noska dotrze ów najdroższy. Niestety, ten temat można już uznać za zamknięty. Pan Kuby skreślił go raz na zawsze. Błagamy o pomoc, o odruch serca, o pochylenie się nad biedakiem i ofiarowanie mu lepszego jutra, nim przyjdzie moment, że będzie już za późno, by kogoś ucieszył machaniem ogona, szczekiem, zawadiackim błyskiem oka, wtuleniem się...ufnością, na jaką stać tylko psa. Kubuniowi pewno wydaje się, że to, co go spotkało to zły sen, a on po prostu nie może się z niego obudzić. Może to i dobrze...? Gdyby miał pełnię świadomości, że człowiek, za którym gotów był pójść do piekła, zawiódł, zdradził i nie był wart tylu lat oddania, zapewne poddałby się i modlił o szybki koniec. Jeszcze jest czas, by udowodnić temu skrzywdzonemu stworzeniu, że należy być dumnym ze swego człowieczeństwa, że nie trzeba się go wstydzić. Kubuś jest spokojnym, łagodnym, zrównoważonym i posłusznym szorściaczkiem. Nie ma też wątpliwości, że pod dredami, jakie nosi na grzbiecie kryje się urodziwy psiak. Czy są to wystarczające atuty, żeby mógł wygrać los na loterii? Strach pomyśleć, jeśli...

Osoby zainteresowane Kubusiem proszone są
o kontakt pod numerem 0-792333938 lub
drogą mailową, pisząc na adres [email protected]

Posted

kto może wziac mniejszego kudlatego pieska do siebie , na tydzień, do niedzieli 5lipca i zaopatrzyc go medycznie żeby nie wykonczyl sie do tego czasu, ja go w niedziele 5lipca, po poludniu odbiore... wtedy wracam do domu....

Posted

Ogłosiłam Kubusia na:
aleokazja.pl
gumtree.pl
kupiepsa.pl
animalia.pl
pchlitarg.com
owi.pl
drobne.centrumofert.pl
sellit.pl
olx.pl
e-zwierzak.pl
przygarnijzwierzaka.pl
kokosy.pl
ale.gratka.pl
zoonet.pl
bono-polska.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl
neeon.pl
dwukropek.pl
telezoo
vegie.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
ogloszenia.hodowle.info/oddam_psa,2,0.html
petworld.pl

Mam nadzieję, że ktoś jeszcze pomoże w powieleniu ogłoszeń i puści dla Kubusia allegro.

Posted

Sądząc po opisie Kikou,ten psiak jest niewidomy albo bardzo słabo widzący.Mój niewidomy Antoś z Mielca tak samo sie zachowuje.Bez przerwy jest w ruchu,kręci się w kółka mniejsze bądź większe,nie usiądzie,tylko jak się zmęczy to się kładzie,jak odpocznie,to znowu chodzi bez przerwy.Nawet jak mu zakładam pampersa,to nie ustanie w miejscu,tylko się wyrywa.
A ten kaszel u Waszego psiaka,to albo przeziębienie,albo(na co stawiam niestety)-chore serce:shake:

Posted

jejku...a dlaczego niewidomy psiak mialby sie krecic, ja mam dwa pieski niewidome i oba sa spokojne i nie maja takiego objawu....
to chyba raczej objaw bolowy(moze zapalenie ucha srodkowego) albo problem neurologiczny...