Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla mnie super:lol: i w dodatku działają:eviltong:

Amelku oby Cię KTOŚ wypatrzył...

APSA a będziesz pamiętać o tym ONku z geriatrii, pliss:cool3: porobię mu przynajmniej ogłoszenia...

Posted

Dzięki, dorzuciłam je na pierwszą stronę :)
Przekleiłam też na pierwszą cały tekst ogłoszeniowy.

O ONka dopytam opiekunkę, która go zna najlepiej :)
To, co sama o nim pamiętam: fajny jest :loveu: i duży, jak na ONka. Lat ponad 10, powoli zaczynają się problemy z tylnymi łapami. Z racji wieku nie był kastrowany i pewnie nie będzie, chociaż czasem w schronisku potrafią z tego robić problem :roll:

Posted

Amelku ale PIĘKNIE Cioteczki dla Ciebie działają :-) - oby niedługo za tą smycz prowadził Cię jakiś godny Ciebie Pan albo fajna jakaś Babeczka ;) Kciuki mocne :kciuki: :kciuki:

Posted

Pierwsze pytanie o Amela nie jest wynikiem ogłoszeń :)

Gackn, masz pozdrowienia od mojej mamy, która od dawna podczytywała Wasz wątek :)

W temacie samego Amela - teraz jest w pojedynczym boksie, ale były okresy, kiedy był razem z innymi psami - psami i sukami. Nie stwarzał problemów, nie prowokował samców ani nie był namolny w stosunku do suk.

Posted

A to pytanie o Amela to jakieś konkretne?:cool3:

APSA czy jest możliwość aby Amel dostawał regularnie jakieś preparaty wzmacniające na stawy? (oczywiście jeżeli zostałyby dostarczone;))?

Posted

Małe OT w temacie ONka

Nazywa się Guzik, nie Uzik, chociaż Uzik mi się bardziej podoba ;) i nie kojarzy sie z guzami
W słowach opiekunki: "Jego numer to 927/09. Dostaje Canidryl przeciwbólowo na te stawy. Pieszczoch, przylepa ale współtowarzyszy pogoni od własnej miski. Często obszczekuje innych opiekunów przechodzących przy jego boksie więc intruza tez pogoni.W boksie towarzyszy mu duża sunia i średni dziadziuś-dogadują się."
Nowych zdjęć na razie nie ma i trudno mi powiedzieć, czy i kiedy będą.

W temacie starszych owczarków, mamy jeszcze taka piękność:
Diana ze schroniska Na Paluchu

Posted

[quote name='APSA']Jest szansa :)

........[/QUOTE]

Kurczę w pierwszym momencie pomyślałam, że jest szansa na coś konkretnego z tego telefonu..:cool3:
APSA czy mogłabym wysłać do Ciebie coś na te stawy dla Amelka?
I wielkie dzięki za info o Uziku/Guziku:lol: on jest w wewnętrznych boksach na geriatrii, tak? a wychodzi na spacery?

Posted

Na coś konkretniejszego jeszcze niestety nie widać szans, ale kto wie, czasem taka szansa pojawia się całkiem z zaskoczenia ;)

Zanim wyślesz, zapytam jeszcze opiekunkę, czy będzie mu dawać, jak dostanie coś dedykowanego dla miśka.

Uzik/Guzik ma boks z wybiegiem - część wewnętrzna i zewnętrzna, w sumie jak na schronisko to dość duża przestrzeń i tylko na 3 psy. Regularnych spacerów pewnie nie ma, ale jakieś mu się trafiły. Jest w moich planach spacerowych na bliższą przyszłość :)

Posted

APSA napisał(a):
Miałam telefon o Amela, rokujący
Jedyny problem, że dom z kotami, a on niesprawdzony pod tym względem.

No proszę proszę w takim razie trzymam kciuki!!!

Apsa-stosunek do kotów można sprawdzić no ale wiem nie jest to reakcja "na 100%".:roll:

Posted

APSA napisał(a):
Miałam telefon o Amela, rokujący
Jedyny problem, że dom z kotami, a on niesprawdzony pod tym względem.

Amel jest za mądry żeby za kotami latać:eviltong:
A poważnie to w większości kwestia do wypracowania - pytanie czy zainteresowana osoba poświęci czas na zaaklimatyzowanie się psa do nowych warunków i ułożenie poprawnych stosunków z rezydentami:p
Jeszcze się nie cieszę, wcale...:sweetCyb::sweetCyb::evil_lol:

Posted

Proszę o duże kciuki we wtorek :cool3:

Miejmy nadzieję, ze schronisko nie będzie robić problemu, szczególnie że osoba adoptująca nie ma dowodu, a jedynie paszport. Ślub z samym paszportem dostała, ale czy dostanie psa..?

Posted

APSA napisał(a):
.......
Ślub z samym paszportem dostała, ale czy dostanie psa..?

Rozwieść się zawsze można:eviltong: a pies powinien być na całe życie więc rozumiem, że kryteria powinny być ostrzejsze:evil_lol:
Dalej się nie cieszę ale zaciśnięte mam wszystko, serce przede wszystkim..
APSA a coś więcej o potencjalnym domu??:cool3:

Posted

[quote name='morisowa']Apsa, jak Ty to robisz?!

wydaj Florka, proszę...
Ty też wydawałaś różne nieadopcyjne.
Ten dom jest z forum...

Florek, Amelia, Tobi... Ramzes, Filip, Grafit - od dwóch lat nie umiem wydać psa pięknego i dość młodego, totalna loteria z tymi domami.

...z forum.miau.pl :p