Blondella Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 A dzisiaj kolejne z tej serii. To jest plaga. Te psy mogą być kradzione. [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62529257[/url] Cytuję "sprzedam: cocer spaniel ang.-roczny pies rudy-200 syberian husky-3letni pies z rod.-400 terier walijski-roczny pies-300 charty rosyjskie-pies i suka 1,5 roczne z metrykami-1200 chart polski-2,5roczny pies z rod.-oddam na warunkach hodowlanych chow chow-dwie 3 letnie suczki rude-300zł pudel miniatura-2 letni pies bialy-200 pudel sredni-1,5roczna suczka biala-200 ceny moga podlegac negocjacji!! nr tel:061-8124-709 lub 502-999-091, nr GG:8867203!! Skoki k/Poznania" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARKA Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 :evil: zgloscie do TOZ w Poznaniu, ja przesle koledze z Poznania zaraz linki, co to jest?? :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HebaNova Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 a co powiecie na goscia, ktory sie oglasza ze [b]skupuje[/b] cale mioty psow rasowych bez rodowodow? znalazlam niedawno takie ogloszenie w necie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigraa Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 A do mnie napisal facet z Kwidzyna-jak szukalam domow dla szczeniąt ze chce wziąc ode mnie cały miot :evilbat: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Z tego typu hodowlami "garażowymi" jest jeden podstawowy problem. Otóż można tam wejść z inspekcją wet. z policją, trzeba udowodnić że warunki są niewłąściwe, czyli cały eleborat na temat tego co widać i następnie należy psy ... zabrać. Kto z was, oprócz TOZ, który ma miejskie schroniska, jest w stanie przyjąć 40-60 psów; z sukami z małymi, z sukami w ciąży (czyli natychmiastowe sterylki), kto ma pod ręką 50 domów adopcyjnych. Przy każdym dużym mieście sa takie rozmnażalnie, psy są w fatalnych awrunkach, bez kojców, bud, szcenięta z krzywica i grzybicą. Zaniedbane zdychają z mrozu lub upału. Do Krakowianek - nie szukajcie pod Warszwą - w krakowie są takie same hodowle, pod nosem jeżeli jesteście w stanie zorganizować ok. 50 domów adopcyjnych dla zaniedbanych psów, suk i szczeniąt to zaczynamy akcję. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annnka Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 [quote name='mar.gajko']z sukami w ciąży (czyli natychmiastowe sterylki), [/quote] sugerujesz kastracje aborcyja ? :nonono2: nie mozna takich spraw zostawiac trzeba tych ludzi ........ w anonsach lubelskich sa ogloszenia zakupie cale mioty szczeniat myslalam ze ktos karmi jakies weze etc. takie mamy panstwo ze pozwala na to urzad skarbowy moglby sie czepic..... :vamp: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Tak, sugeruję aborcję. Mało, że sugeruję, uważam ją za jedyne wyjście w takich sytuacjach. Znalezienie domu dla urodzonych już szczeniąt, nie mówiąc o dorosłych psach, jest problemem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annnka Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 niby rasowe znajda dom lepiej sunie wykastrowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aganiok Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 [quote name='mar.gajko'], czyli cały eleborat na temat tego co widać i następnie należy psy ... zabrać. Kto z was, oprócz TOZ, który ma miejskie schroniska, jest w stanie przyjąć 40-60 psów; z sukami z małymi, z sukami w ciąży (czyli natychmiastowe sterylki), kto ma pod ręką 50 domów adopcyjnych. .[/quote] a niz lepiej spisać psy, nałożyć obowiązek zapewnienia psom dobrych warunków i kontrolować, jak nie dopełni obowiązków to karać i tak do skutku! Bo zabranie ich do schroniska to nie rozwiązanie a z domkami tymczasowymi też problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an1a Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Odświeżam temat, bo jest wciąż aktualny... Jest tu ktoś poszkodowany przez tego faceta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patch75 Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 [quote name='Ksera']Jest kołoWarszawy miejscowość w której mieszka małżeństwo hodujące psy. Wystawia je na aukcję pod kilkoma nickami, psy różnych ras, często mieszańce podciągane pod daną rasę. Z aukcji wynika, że liczba psów jest ogromna, ponieważ w chwili obecnej na aukcjach wystawionych jest 21 różnych ras. Znalazłam również artykuł pewnej kobiety, która opisywała zakup swojego psa „goldena” [URL]http://www.goldenretriever.pl/porady/opinie2.htm[/URL] Znalazłam również inne osoby, które zostały poszkodowane, między innymi moja znajoma. Tu nie chodzi nawet o czystość rasy, ale o warunki w jakich przebywają szczenięta a w szczególności ich matki. Tam jest hurtownia…[/quote] a tu kolejna fabryka: fabryka rooooznych ras, nawet bulterierow:crazyeye::crazyeye::crazyeye:: [url]http://www.mojpupil.pl/hodowcy-psow-Sznaucer_miniaturowy,941.html[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyrolowany Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 Drodzy, czy coś dało Wam się zadziałać w powyższej sprawie? Od Waszych wpisów minęło 16 lat, a oszust cały czas działa i ma się bardzo dobrze. Ten sam schemat działania: kilka kont na portalach z ogłoszeniami i wystawia różne rasy. Byłem na miejscu i niestety widok jest straszny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia Wyrolowana Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 On 6/11/2021 at 5:34 PM, Wyrolowany said: Witam, szukam osób „wyrolowanych” jako ze sama się nacięłam, bardzo proszę o dołączenie do grupy, planuje pozew zbiorowy https://www.facebook.com/groups/4353474611380542/?ref=share Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts