malawaszka Posted July 14, 2004 Posted July 14, 2004 Suuper Denisek :P Ale bajerek ten wkręt na plażę - czy to się będzie trzymało w piasku?? jaki jest długi?? No i przypadkiem nie przypaluj tej małej krówki na samym słońcu (o ile takowe w ogóle będzie :wink: )
Ka-Vanga Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Madziorko!Na wystawie zgłasza się psa do odpowiadającej jego wiekowi klasy ,osobno psy i osobno suki. Załóżmy ,że twój pies wygrywa swoją klasę w związku z tym jest potem porównywany z psami zwycięzcami innych klas i może otrzymać tytuł oczywiście jeżeli będzie najlepszy NP w rasie czyli najlepszy pies w rasie , suka jest porównywana z najlepszymi sukami z poszczególnych klas . Potem zwyciezcy z tego porównania czyli NPw rR i NSW R są porównywani ze sobąi walczą o tytuł ZR czyli zwycięzcy rasy . No i ten który zwycięży czeka na finał który odbywa się po zakożczeniu sędziowania na ringach i walczy o BOG i BOS czyli najlepszy w grupie i najlepszy na wystawie . To tak oględnie . Jeszcze tylko uzupelnie, ze o tytyl Najlepszy Pies lub Suka w Rasie (BOS) startuja psy i suki z klas doroslych, a o Zwyciestwo Rasy (BOB) sa tez porownywane Najlepsze Juniory. No i Olivce chyba chodzilo o BIS czyli Best In Show, a nie BOS bo to jest tytul, ktory mozna przyrownac do NP lub S w Rasie, a dokladniej Best of Oposite Sex, no to chyba tyle w woli sprostowania :wink: . A psiaczki macie slodziutkie :D
madzior_ka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Oki! jeszcze raz welkie dzieki za wyjasnienia:) KA-Vanga gdzuie byłąś nad morzem ze widzialas duzo sznauciów? ja jade koło ustki i tez chce jakies spotka:)
Olivka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Dzięki za sprostowanie. Widać ,że "Stara Wyga" jesteś.
Ka-Vanga Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 He he, nio wystawiam juz 8 lat :wink: . Madziorko, ja bylam w Rowach, tam gdzie Ty jedziesz :D
madzior_ka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 a...to świetnie - byłobuy super ghdyby w poblizu nas mieszkały jakies sznaucerki - denisek uwielbia zawierac znajomosci, - szczególnie sznaucerkowe:D
Olivka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Żabko ! Wklejam zdjęcia z tą sunią ,która w/g mnie jest piękna. http://members.lycos.co.uk/neeby/oliwka/wystawa/wystawa7.jpg http://members.lycos.co.uk/neeby/oliwka/wystawa/wystawa10.jpg No i jakie opinie?
malawaszka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 W sumie olicko - to Ty to wiesz, że jest piękna ale na zdjęciu jest po prostu koffanym sznaucerkiem - za daleko jest, żeby dało się dostrzec wyjątkowość. Chociaż ma boskie włoski na łapkach :P
Olivka Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Wiem wiem ,nie udało mi się przybliżyć . A sunia jest naprawdęśliczna. Przydałby się dobry teleobiektyw.
julcia_so Posted July 16, 2004 Posted July 16, 2004 Olivko! Rzeczywiście przesliczna ta pieprzaczka!! :)
Zabka Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Olivko wierze ci na słowo że suczka jest piękna ale niestety na zdjęciu tego nie moge zobaczyć :cry: ale łapeczki i gółwkę ma cudne :lol: :lol: :lol: A ta suczka była z której klasy?
malawaszka Posted July 20, 2004 Posted July 20, 2004 No - po częściowej obróbce wklejam wreszcie wyczekane zdjęcia Chesterka - sznaucerka Marty_m. Podziwiajcie i cieszcie oczęta :P BTW: Przy okazji możemy zobaczyć Martę we własnej osobie :D Najpierw Ches jeszcze z mamusią A tu już szczęśliwy w domciu z Martą i braciszkiem jak mniemam :wink: Boshe jak ja chcę mieć taki fotel :oops: ale nie mam na razie na niego miejsca :-?
Marta-m Posted July 20, 2004 Author Posted July 20, 2004 JA I CHES SERDECZNIE CI DZIEKUJEMY!!!!!!!!!!!!! Jesli nie masz nic przeciwko temu to jutro bym ci jeszcze pare przesłała :oops: Bo na tych to mało go widac........ :-? A ja jutro takie boskie zeskanuje :lol:
malawaszka Posted July 20, 2004 Posted July 20, 2004 Marta - nie widzę przeciwwskazań :wink: i czekam na maila :P
Justa Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Ches jest naprawdę przepiękniuchny!!!! Czekamy na resztę fotasków!!!
Matt Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Uff... po eksperymentach z Heremy wrzucam fotasy z urlopu :D Tam z tyłu przy skałach jestem ja 8)
malawaszka Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 I to jest ta fryzurka Abiego, na którą nie mogliśmy się doczekać :lol: ale mu zrobiłeś krzywdę - teraz ma fryzurkę na pudla czy cóś :wink: mam nadziję że teraz już go czeszesz regularnie. I nie wiem jak Wy ale ja nie widzę 4 ostatnich fotek :-?
Matt Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Ehem... Wiesz co?? :evil: :wink: Ale to nie jest ta fryzurka! To jest juz po poprawce! :lol: Fajnie ze tak myslsiz o Abim :roll: :P Czekam jeszcze tylko az mu nogi odrosna. (tzn. siersc na nogach :lol: ) A zdjątka powinny być już widoczne.
malawaszka Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Nooo - teraz otworzyły mi się wszystkie :P Abi jest ładniusi - taaaki kawaler, że hoho. Ładną ma figurkę :wink: A Ciebie jak zwykle nie widać na tym zdjęciu prawie :-? :wink:
Justa Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Nio nareszcie zdjęcia są, ale mnie moocno rozczarwałeś, nie dość że opalonego ciałka nie ma, złamane serce, próba przekupstwa (na fotki Abisia), to w końcu jest zdjęcie z Tobą na którym masz 7 milimetrów!!! :evil: :evil: :evil: Ale Abiś ma fajna fryzurkę, na tym pierwszym zdjęciu to aż się przeraziłam... :oops: Ale na ostatnim jest już okej ;) Fajne fotki w plenerze ;)
malawaszka Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 No to wrzucam kolejną porcyjkę od MArty i życzę miłego podziwiania Chesterka :angel:
Justa Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Marta-m Ches po strzyżeniu jest naprawdę śliczniutki, miodzio po prostu!!! tylko... jego ucholki wyglądaja tak, jakby miały ochotę stanąć... :roll: tak właśnie chciałaś?
malawaszka Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 ucholki ma przekoffane i tylko dodają mu uroku :P :angel:
Matt Posted July 21, 2004 Posted July 21, 2004 Marta-m chyba spelniaja ci sie marzenia :lol: Chcialas miec radarki prawda?? Mi sie wydaje ze beda :lol: Chesterek boski!!!!! 8)
Recommended Posts