Jump to content
Dogomania

GALERIA SZNAUCERÓW (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co rozumiesz przez "sposób wystawiania"? Bo ja muszę powiedzieć, że ogólnie BARDZO mi się ta para podobała :loveu: :loveu: :loveu:

(kurczę, tylko te zdjęcia na hali :angryy: a nie chciałam fleszem po oczach błyskać).

A to zwycięzca rasy CHICAGO Bohemia Cardinal:

Posted

ja widzialam tego chlopca w Berlinie i wg mnie nie umie dobrze pokazac tej suczki - zbyt wolno sie rusza zeby mogla ona pokazac swoj ruch no i strasznie ja szarpal :roll:

Posted

Romas napisał(a):
Dzieki Madziorko :-) Czyli w tej transmisji chwilowo robilas za oddzwiernego :-) No lae pierwsze koty za ploty ,mlodych zawsze wykorzystuja :-)

no można tak powiedzieć, chociaż wykorzystana sie nie czuyłam bo cała nasza drużyna coś robiła, zawsze po prostu jak nie startujemy to pomagamy przy organizacji zawodów:) a WKKW jeszcze nie startuje bo mało cross ćwiczyłam... a przeszkody terenowe niewątpliwie są trudniejsze od parkutrowych:) a tak na marginesie to na tej stornce www.tv.sylwex.pl jest juz relacja z krossu:))

Supr zdjatka z wystawy i nie tylko - slicznie wyglada razem Zuzia z Bianka:)))

Posted

Elitesse napisał(a):
ja widzialam tego chlopca w Berlinie i wg mnie nie umie dobrze pokazac tej suczki - zbyt wolno sie rusza zeby mogla ona pokazac swoj ruch no i strasznie ja szarpal :roll:

Akurat ten sędzia za dużo w ruchu nie oglądał - dawał zrobić chyba niecałe kółeczko i potem po prostej. Ale samo wystawianie wyglądało na spokojne - na pewno bez jakiegoś nerwowego szarpania. Może w Berlinie suczka była bardziej pobudzona, a może chłopiec bardziej zdenerwowany ;)

Posted

Mnie to Aga nie pytaj,ja nic nie widzialam ,nic nie slyszalam i wogole bylam "nie soba " :-) Dopiero teraz na zdjeciach moge ocenic jakie psy konkurowaly z Bianka czy raczej odwrotnie :-)
Ogolnie to lubie jak dzieci wystawiaja psy,bo to super wyglada ,ale temu chlopcu sie nie przygladalam :-)

Posted

Elitesse napisał(a):
bardzo ladny piecho ! :loveu:

To piesio mojej znajomej i znajomej Ali od Gagatków:lol:. Ala pomogła w wyborze tego szczeniaka i hodowli z jakiej miał być:lol:. Cieszę się, że tak ładnie wyrósł. Musi jeszcze nabrać masy, ale zapowiada się całkiem nieźle:lol:.

Jaka szkoda, że nie mogę mieć już średniaka:placz:.

Posted

Dziekuje :-) Ja ciagle narzekam ,ze ona pokraka jest ,Dorotak wie cos o tym :-) W kazdym razie milo mnie zaskoczyla na tej wystawie ,Bianka nie Dorotak :-)

Posted

a to mój maluch Caletto SILVA LITTLE GUN - 6 miechów. jedne z ostatnich jego zdjęć u mnie .niedługo wylatuje do nowego domku buuuuuuuuu

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o matko ale napuszony - bez urazy, ale jak dla mnie to już przesada :roll:

malawaszko - spoko , kazdy ma prawo lubic to co chce, dla Ciebie to przesada dla mnie wrecz odwrotnie :lol::lol::lol:

a swoja droga Wanio , tatuś małego ma w tej chwili jeszcze duzo wiecej włosa od synka, aż strach pomyśleć jaka to musi być "przesada" dla coniektórych hihihihi

ja lubie taki typ sznaucera i wlos ma dla mnie znaczenie. nie jest najważniejszy ale biorę pod uwagę przy ocenie psów porównywalnych i mimo że potrafią one jeszcze przegrywać z kretesem u sędziów "specjalistów" ( często gęsto takich co to prawie że Bitwe pod Grynwaldem pamiętają ) ale jest to typ sznaucera który mi się niezmiernie podoba. Dla mnie istnieje tylko sznaucer amerykanski !!!

Posted

Wanio ,ja przepraszam ,bo zdaje sobie sprawe ,ze jestes wystawca z duzo wiekszym stazem niz ja i znasz sie na sznaucerach ,ale ...chyba jednak nie masz z tym wlosem racji.
Nie odnosze sie tu do twojego psa,tylko ogolnie.Sznaucer jest psem pracujacym czy tez raczje byl.Owszem taki spuszony wlos na lapach jest ladny ale jak to sie ma do historii rasy.Niedlugo bedziemy nasze sznaucery papilotowac jak pudle.Niestety sznaucery amerykanskie ,ktorych teraz duzo na ulicach widac,wygladaja okropnie poza ringiem.Wlos na lapach jest w lokach i posklejany ,niczym u nieczesanego persa.
Nie chodzi o to zeby pies byl lysy na lapach ale o umiar.
Miniatura ktora ma taki przesadny wlos postawiony na lakier zaczyna zatracac sylwetke i upodabnia sie do teriera szkockiego ,ktoremu tez lap nie widac spod "sukienki".

Posted

Romas napisał(a):
Miniatura ktora ma taki przesadny wlos postawiony na lakier zaczyna zatracac sylwetke i upodabnia sie do teriera szkockiego ,ktoremu tez lap nie widac spod "sukienki".

wlasnie jak sie ma tyle wlosa to nie trzeba uzywac lakieru:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
a do szkockiego teriera sa podobne miniatury z krotkimi lapkami albo nieumiejetnie podciete:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Romas napisał(a):
Wanio ,ja przepraszam ,bo zdaje sobie sprawe ,ze jestes wystawca z duzo wiekszym stazem niz ja i znasz sie na sznaucerach ,ale ...chyba jednak nie masz z tym wlosem racji.
Nie odnosze sie tu do twojego psa,tylko ogolnie.Sznaucer jest psem pracujacym czy tez raczje byl.Owszem taki spuszony wlos na lapach jest ladny ale jak to sie ma do historii rasy.Niedlugo bedziemy nasze sznaucery papilotowac jak pudle.Niestety sznaucery amerykanskie ,ktorych teraz duzo na ulicach widac,wygladaja okropnie poza ringiem.Wlos na lapach jest w lokach i posklejany ,niczym u nieczesanego persa.

Dokładnie. Moje codziennie biegają po łąkach a potem muszę im wyciągać różne trawy i rzepy. Wyobrażam sobie, jakby wyciaganie rzepów wyglądało u amerykanina :lol: a pudla kiedyś miałam, czarnego średnego i włos jest zupełnie inny niż u amerykańskich sznaucerów, jest skręcony, dosyć sztywny i zupełnie nie ma skłonności do filcowania. Nie było problemu z jego utrzymaniem pomimo obfitości. Szkoty również mają inny włos, nie tak miękki :)

Ale orsini - Wiktor faktycznie jest biutiful :)

Posted

orsini napisał(a):
Marysiu PRAWIE Ci wierze (prawie żywiec:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: )

Orsini, kiedy ja całkiem serio, to że mamy psy w innym typie nie oznacza, że nie mogą mi się podobać inne.

Posted

Romas napisał(a):
Sznaucer jest psem pracujacym czy tez raczje byl.Owszem taki spuszony wlos na lapach jest ladny ale jak to sie ma do historii rasy.Niedlugo bedziemy nasze sznaucery papilotowac jak pudle.Niestety sznaucery amerykanskie ,ktorych teraz duzo na ulicach widac,wygladaja okropnie poza ringiem.Wlos na lapach jest w lokach i posklejany ,niczym u nieczesanego persa.

jeśliby patrzeć na ta kwestie tak jak piszesz to tak, mozna powiedziec racja.tylko ze nie jest tak jak mowisz .

"Niestety sznaucery amerykanskie ,ktorych teraz duzo na ulicach widac,wygladaja okropnie poza ringiem.Wlos na lapach jest w lokach i posklejany ,niczym u nieczesanego persa."

to akurat dla mnie nowosc zupełna. wszystko zalezy od pielegnacji psa.moje psy które sa we włosie sa kapane co 7 dni i kazdego dnia wygladaja tak samo, nie ma loków i zadnych posklejanych wlosow.

"Miniatura ktora ma taki przesadny wlos postawiony na lakier zaczyna zatracac sylwetke i upodabnia sie do teriera szkockiego ,ktoremu tez lap nie widac spod "sukienki"."

to takze nowosc. jak zatraca sylwetkę ? moim zdaniem wrecz przeciwnie.czy na ktoryms zdjeciu dajmy na to, na swiezo , mojego psa wklejonego do galerii wczoraj widzisz zatracenie sylwetki?

Posted

Ba ,ale ja nie mowilam o Twoim psie ,co podkreslalam ,tylko oglonie o przesadzie w owlosieniu lap i stawianiu ich w ogromne kolumny na lakier.
Znamienita wiekszosc ludkow nie kapie swoich psow co 7 dni i niestety te amerykance sa w oplakanym stanie i wyglada to prawde mowiac fatalnie ,takie koltuny.
Z tego wzgledu ja osobiscie preferuje umiarkowane owlosienie ,takie ktore ozdabia psa a nie jest dla niego przesadza ( a na codzien udreka) .
To jest moja subiektywna opinia i nie zebym chciala kogos przekonac na sile ,jedynie przedstawiam moj oglad sprawy.Z pozycji milosnika sznaucera i pasjonata .
Prosze nie bierz tego Wanio do siebie ,bo ja Twojego pieska nie znam i nic nie moge powiedziec o jego wlosach .Jedno zdjecie nie czyni wiosny :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...