Ziutka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 AKTUALNE ZDJĘCIA ISI na 4 i 5 stronie. Miała szczęście, że trafiła na Kasię, która uratowała jej życie i zabrała z ulicy. A to co Kasia pisze o suni : Isia potrzebuje : [FONT=Arial]Najlepiej karma sensitive, dla psow z alergiami oraz karma wysoko kaloryczna[/FONT] [FONT=Arial]Witaminy, które dostaje to SA-37, bo to najtaniej wychodzi, a bardzo dobre te witaminy podobno sa.[/FONT] [FONT=Arial]SA-37 200g Preparat odżywczy dla psów i kotów[/FONT] [FONT=Arial]Caly czas dostaje przeciwświądowo Clemastinum.[/FONT] Clotrimazol w ilościach hurtowych, 2 tubki dziennie wychodzą Ketokenazol A z szamponów - szampony na grzyba, mam ja kapac raz na 10 dni " sunia znaleziona ważyła około 8 kg, co jak na owczarka niemieckiego nie powala na kolana. Jest młoda, ma około 8-10 miesięcy. Ma grzybice, świerzbowca i nużycę, czyli wszystko co się dało złapać w ciągu tak krótkiego życia. Niestety ostatnio mimo intensywnego leczenia straciła prawie cala sierść i ma pełno strupów i krwawiących ran. Jedyny plus jest taki, ze przybrała na wadze i wazy około 12 kg i nie sterczy jej tak kręgosłup i skora już nie jest taka za duza. poza tym musiala byc bita, poniewaz jak biore smycz, to ona az sika ze strachu. Ma problemy psychiczne i niestety zalatwia sie w domu (co 10 raz jej sie zdarza wysikac i wykupciac na zewnatrz), ale nie bede jej za to karcic, bo niestety raz tak zrobilam i jej sie pogorszylo, stracila apetyt. Poza tym bawi sie, ale bardzo rzadko z innymi psami i ogolnie lubi wszystko i wszystkich, chociaz psa sasiadow obszczekuje, ale mnie to nie dziwi, bo to wredna cholera, ten pies sasiadow. Potrafi zjesc niesamowite ilosci i na szczescie jej to nie szkodzi. to tak pokrotce wyglada historia suni. Jutro ide z nia do weta na przeglad. sunia potrzebuje - jedzenia i to najlepiej takiego, ktore nie uczula, bo stan skory sie jej pogarsza, lekow, szamponow, ale na razie musze jeszcze uzgodnic z weterynarzem, co ile ja kapac. " Wpłaty dla Isi : Wilczyca : 50,- Mysza201 : 200,- Teresa B. z Wrocławia : 50,- Bico : 30,- Mimiś : 30,- Elmira (bazarek) : 16,- Dalia1 (bazarek) : 27,- Ancyk (bazarek) : 115,- Diora1 (bazarek) : 14,- Eski (bazarek) : 14,- Irysek (bazarek) : 5,90 Małgorzata B. : 500,- Agnieszka K. : 28,- Isiak (bazarek) : 20,- Isabel (bazarek) : 14,- Ewa Gonzales (bazarek) : 25,- Hajaa (bazarek) : 5,- Eski (bazarek) : 17,- Magdalena : 76,- Dorota J. z Wałbrzycha : 100,- Aleksandra i Rafał. S. : 50,- Bico (bazarek) : 20,- Hajaa : 10,- Amarylis (bazarek) : 61,- Żaba (bazarek) : 37,- Żaba (bazarek) : 50,- Pluszka (bazarek) : 35,- Ania i Kropka : 36,- Razem : 1635,90,- Wydatki : [FONT=Arial]S.A. 37 (witaminy)[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]VetriDerm (szampon)[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Petline FUN (witaminy)[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]EFA Olie (doustny środek na sierść)[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Tactic (do smarowania całej skóry)[/FONT] Ketokonazol 2 op. 20zł Zakup budy 350,- Jedzenie + smakołyki 284,48 Sterylizacja 400,- (faktura na str. 23) Leki na grzyba i leczenie 300,- (faktura na str. 23) Razem : 800,48zł Pozostało na koncie : 135,42 Konto do wpłat : [FONT=Arial]Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO [/FONT] [FONT=Arial]Ul. Kochanowskiego 37/12 [/FONT] [FONT=Arial]96-500 Sochaczew [/FONT] [FONT=Arial]konto : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364 [/FONT] [FONT=Arial]z dopiskiem "dla Isi "[/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Bardzo dziękujemy za każdą pomoc[/FONT] :Rose:[/FONT] A to nasza panienka : Quote
mysza 1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Jezuuu:placz:, jest jakieś konto do wpłat? Rozumiem, że ma DT. Doczytałam, że ma. Dobrze leczyli skórę Nestora pod opieką Asif1 w lecznicy na Kosiarzy, mają tam dermatolożkę, może warto pokazać ją. Brak mi słow, może poprosić o allegro cegiełkowe kogoś? Quote
mysza 1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 O, nawet specjalista od allegro cegielkowego jest ;) Quote
Ziutka Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='mysza 1']Jezuuu:placz:, jest jakieś konto do wpłat? Rozumiem, że ma DT. Doczytałam, że ma. Dobrze leczyli skórę Nestora pod opieką Asif1 w lecznicy na Kosiarzy, mają tam dermatolożkę, może warto pokazać ją. Brak mi słow, może poprosić o allegro cegiełkowe kogoś? Tak, na szczęście DT ma u Kasi, ktora ją znalazła. Info o Kosiarzy przkażę jutro :lol: Może Isadorka by zrobiła allegro cegiełkowe :roll: podesłałam jej wątek. Konto do wpłat : [FONT=Times New Roman]Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ul. Kochanowskiego 37/12[/FONT] [FONT=Times New Roman]96-500 Sochaczew[/FONT] [FONT=Times New Roman]konto : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364[/FONT] [FONT=Times New Roman]z dopiskiem "dla ONki"[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo dziękujemy za każdą pomoc :Rose:[/FONT] Quote
Greven Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Gdyby "normalne" leczenie nie skutkowało, to polecam boraks z perhydrolem. Quote
kasienka001 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Biedactwo... powiem tylko tyle bo mnie zamurowało jak sobie pomyślałam ile wycierpiała w ciągu tak krótkiego życia. Quote
bico Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 rany boskie!!!:crazyeye::-(:-( Ziutka offuj ten wątek gdzie się tylko da! wpłacę coś na nią. Quote
Ziutka Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 mysza 1 napisał(a):O, nawet specjalista od allegro cegielkowego jest ;) No jest jest...tylko ciekawe czy nam zrobi :oops: :roll: Quote
bico Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Ziutka napisał(a):Aleś Ty cioteczko szybka jesteś...jak błyskawica :cool3: nie zdążyłam jeszcze dobrze z PW wyjść a Ty już na wątku :loveu: no jestem, jestem:multi: żebym to ja zawsze taka szybka była i wszędzi gdzie trzeba zdążała na czas:evil_lol: Quote
Ziutka Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='bico']rany boskie!!!:crazyeye::-(:-( Ziutka offuj ten wątek gdzie się tylko da! wpłacę coś na nią. Aleś Ty cioteczko szybka jesteś...jak błyskawica :cool3: nie zdążyłam jeszcze dobrze z PW wyjść a Ty już na wątku :loveu: Quote
Isadora7 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='mysza 1']O, nawet specjalista od allegro cegielkowego jest ;) Chyba sie zarumienię, aczkolwiek nie ja jedna na dogo od tego :) [quote name='Ziutka']Tak, na szczęście DT ma u Kasi, ktora ją znalazła. Info o Kosiarzy przkażę jutro :lol: Może Isadorka by zrobiła allegro cegiełkowe :roll: podesłałam jej wątek. Konto do wpłat : [FONT=Times New Roman]Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ul. Kochanowskiego 37/12[/FONT] [FONT=Times New Roman]96-500 Sochaczew[/FONT] [FONT=Times New Roman]konto : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364[/FONT] [FONT=Times New Roman]z dopiskiem "dla ONki"[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo dziękujemy za każdą pomoc :Rose:[/FONT] [quote name='Ziutka']No jest jest...tylko ciekawe czy nam zrobi :oops: :roll: Ziuuuuutka!!!!:mad::mad::mad: Zrobię, ale nie dzisiaj:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Ziutka Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='bico'] żebym to ja zawsze taka szybka była i wszędzi gdzie trzeba zdążała na czas:evil_lol: Ooooo...to możemy sobie podać rękę :diabloti: [quote name='Isadora7']Chyba sie zarumienię, aczkolwiek nie ja jedna na dogo od tego :) Ziuuuuutka!!!!:mad::mad::mad: Zrobię, ale nie dzisiaj:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Skromnisia no :eviltong: :loveu: Dorka...wiem przeca, że zawalona robotą jesteś dlatego po "cichutku :diabloti:" czekam....narazie spokojnie czekam :evil_lol: Quote
elmira Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 I ja jestem. Qrcze brak mi słów. edit: http://www.dogomania.pl/forum/f1090/niekonwencjonalne-wyleczenie-nuzycy-124989/ Tutaj opisana jest kuracja, jaka została zastosowana dla psa, który chorował na nużycę. 12kg:shake: dopiero do mnie doszło. Quote
mortikia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ja też już jestem. Biedna sunia. Taka młoda, a tyle przeszła :-( Quote
wilczyca Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 ooo mamuniu jaka bidusia :shake:, aż żal patrzeć na to ciałko :-( zaraz prześlę grosik dla dziewczynki. Ziutka a czy ona ma jakieś imię? czy Kasia ją jakoś nazwała? Quote
wilczyca Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 przelew już poszedł, nie dużo ale zawsze coś :oops: Quote
Ziutka Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 ...wilczyca napisał(a): Ziutka a czy ona ma jakieś imię? czy Kasia ją jakoś nazwała? Tak...Kasia na nią mówi Isia-Fisia (bo mówi, że mimo swojej choroby i bólu jaki doznaje to jest psem radosnym i czasami zwariowanym) więc jest Isia :cool3: Quote
mysza201 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Rany boskie - ale biedactwo, przelew juz poszedł, i znowu na fundacje Nero, dzięki za info o psiuni. P.S. Ziutka na imie mam Gośka Quote
Zbójini Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 nóz sie jak zwykle w kieszeni otwiera ale bywalo gorzej ( marne pocieszenie) Quote
Ziutka Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 beka napisał(a):Ziutka skąd Ty bierzesz te bidy :(??? Chyba z nieba spadają albo nie wiem :cool1: co i rusz to gorsza bida :shake: mysza201 napisał(a):Rany boskie - ale biedactwo, przelew juz poszedł, i znowu na fundacje Nero, dzięki za info o psiuni. P.S. Ziutka na imie mam Gośka Dziękuje Gosiu :lol: P.S. A swoją drogą to "Myszko" też ładnie :eviltong: Quote
Ziutka Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Zapytałam Kasi co dokładnie jest potrzebne Isi i dostałam odpowiedź : " [FONT=Arial]Najlepiej karma sensitive, dla psow z alergiami oraz karma wysoko kaloryczna[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]witaminy, ktore dostaje to SA-37, bo to najtaniej wychodzi, a bardzo dobre te witaminy podobno sa.[/FONT] [FONT=Arial]SA-37 200g Preparat odżywczy dla psów i kotów[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]caly czas dostaje przeciwświądowo Clemastinum.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]dzisiaj bede u weta i zapytam sie o dalsze leczenie."[/FONT] Quote
Recommended Posts